Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Ακάθιστος Ύμνος (Χαιρετισμοί εις την Υπεραγίαν Θεοτόκον)

Ένα από τα λαοφιλέστερα ποιήματα της ελληνορθόδοξης χριστιανικής παράδοσης και φιλολογικό μνημείο άφταστης τελειότητας. Ένας ύμνος προς την Παναγία, που, όταν ψάλλεται στις εκκλησίες κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, προκαλεί ρίγη αληθινής συγκίνησης και πνευματικής ανάτασης στους πιστούς. «Ακάθιστος Ύμνος» ονομάστηκε, επειδή, όταν ψάλλεται, το εκκλησίασμα στέκεται όρθιο, ενώ η εναλλακτική ονομασία του «Χαιρετισμοί», προέρχεται από τη συχνά επαναλαμβανόμενη λέξη Χαίρε.
Ο Ακάθιστος Ύμνος ψάλλεται τμηματικά το βράδυ της Παρασκευής των τεσσάρων πρώτων εβδομάδων των Νηστειών και ολόκληρο το βράδυ της Παρασκευή της πέμπτης εβδομάδας των

Πολεμικό κλίμα στις Καστανιές: Τούρκοι εκτοξεύουν χημικά κατά Ελλήνων - Έπεσαν προειδοποιητικά πυρά(Βίντεο)

Νέα ένταση σημειώνεται αυτή την ώρα στις Καστανιές Έβρου με τους Τούρκους να εκτοξεύουν χημικά σε ελληνικό έδαφος. Το πολεμικό σκηνικό του Έβρου διατηρείται και οι Τούρκοι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν από ότι φαίνεται. Ένταση σημειώθηκε και στη Λέσβο, καθώς τουρκικό σκάφος παρενόχλησε σκάφος του Λιμενικού.

H κατάσταση είναι έκρυθμη και όπως φαίνεται στα παρακάτω βίντεο ακούγονται πυροβολισμοί στα σύνορα. Οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις συντονίζουν τις απόπειρες εισβολής των λαθρομεταναστών και επιχειρούν να ρίξουν τα ελληνικά σύνορα στον Έβρο.

Οι Κούρδοι ξεσκεπάζουν τα ψέμματα της Τουρκίας για τους πρόσφυγες της Συρίας (Βίντεο)

Το γεγονός ότι ο Ερντογάν εργαλειοποιεί τους πρόσφυγες της Συρίας για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά του, είναι πλέον παγκοίνως γνωστό και ομολογημένο ακόμη και από τα πιο επίσημα χείλη της Ευρωπαϊκής ηγεσίας, όπως έγινε πριν λίγες μέρες κατά την επίσκεψή της στον Έβρο.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι το πρώτο που βρήκε να ανακοινώσει η Τουρκία μόλις έγινε γνωστή η είδηση για τον θάνατο δεκάδων στρατιωτών της στην Ιντλίμπ, είναι ότι ανοίγει τα σύνορα για τους πρόσφυγες από την Συρία.

Τα "αποδεικτικά στοιχεία" που πρόβαλε η Ελλάδα στην ΕΕ για τα γεγονότα στον Έβρο(Βίντεο)

Τις ελληνικές θέσεις για την κατάσταση που έχει διαμορφώσει στα ελληνοτουρκικά σύνορα η Τουρκία και ο Ερντογάν παρουσίασαν την Τετάρτη στο συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, ενώ στη συνέχεια παραχώρησαν και συνέντευξη Τύπου.

Φωτό ντοκουμέντο: Τούρκοι μαρκάρουν μετανάστες, χειρίζονται drones και προμηθεύουν περούκες

Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.

Περούκες βρέθηκαν από το στρατό στην όχθη του ποταμού στην περιοχή των Φερών. Σύμφωνα με μαρτυρίες τις φοράνε νεαροί άνδρες καθώς βολεύει την σκηνοθεσία του Ερντογάν η εικόνα ότι όσοι πλησιάζουν τα σύνορα δεν είναι άντρες αλλά είναι γυναίκες (κατά προτίμηση με παιδιά).

Επίσης άνδρες της τουρκικής στρατοχωροφυλακής προετοιμάζουν το drone, όπως φάινεταιο και στη φωτό για απογείωση δίπλα στο τουρκικό φυλάκιο Παζαρ Κουλε. Με τη χρήση του drone η στρατοχωροφυλακή καθοδηγεί τις ρίψεις καπνογόνο και δακρυγόνων από πολυβομβιδοβόλο να στο ελληνικό έδαφος.

ΕΛΚ: To «σύμβολο» αλληλεγγύης προς την Ελλάδα για το μεταναστευτικό

Μήνυμα αλληλεγγύης προς την Ελλάδα έστειλε το Λαϊκό Ευρωπαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ-EPP) με ανάρτησή του στο Twitter, στην οποία αναφέρει ότι «Θέλουμε να προστατεύσουμε τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να το κάνει αυτό μόνη της. Η Ευρώπη πρέπει να στηρίξει την Ελλάδα»
Επιπλέον, το ΕΛΚ παρακινεί τους χρήστες του Twitter να βάλουν στις φωτογραφίες προφίλ τους μία κορδέλα (twibbon) με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας, για να εκφράσουν την στήριξή τους προς τη χώρα μας.

Χρηματοδότηση του ESA στο ΑΠΘ για να στείλει δορυφόρο στο διάστημα(Βίντεο)

«Θέλουμε να επεκτείνουμε την παραμονή του ανθρώπου στο διάστημα, θέλουμε να δημιουργήσουμε βιοφάρμακα και βιοκαύσιμα τα οποία θα μας επιτρέψουν να πετύχουμε αυτόν τον σκοπό».

Παρολίγον εμβολισμός σκάφος του ΛΣ από σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής (Βίντεο)

Σε βίντεο που βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής κινείται εξαιρετικά κοντά στη πρύμνη του ελληνικού ταχύπλοου του ΛΣ και ακριβώς πάνω στα απόνερα του.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΙΚΟΥ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΙΚΟΥ
«ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΙΟΛΑΚΗΣ»

᾿Αθῆναι, Νοέμβριος 2019 - ᾿Ιούνιος 2020

Τρίτος κύκλος· «Τὸ Τυπικὸν τῆς Μεγάλης ᾿Εκκλησίας»
᾿Αφιέρωμα στὰ 200 χρόνια (1820-2020) ἀπὸ τὴν γέννησι τοῦ Γ. Βιολάκη

ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ

῾Η πέμπτη διάλεξι τοῦ 3ου κύκλου τῶν σεμιναρίων «Γεώργιος Βιολάκης» θὰ πραγματοποιηθῇ στὸ βιβλιοπωλεῖο τῶν ᾿Εκδόσεων Ν. Παναγόπουλος (διεύθυνσι· Χαβρίου 3 καὶ Κολοκοτρώνη, Σύνταγμα ᾿Αθηνῶν, τηλ. 210-322.4819),

Η παραδειγματική αντίσταση της Ελλάδας - Κακόβουλες ΜΚΟ εκμεταλλεύονται ψυχές - Η ασύμμετρη απειλή ως μορφή μικρού πολέμου

Η παραδειγματική αντίσταση της Ελλάδας
Του Ν. Λυγερού

Μπορεί η Τουρκία να ανακοινώνει με θεαματικό τρόπο στην Ευρώπη ότι θα την πλημμυρίσει με λαθρομετανάστες αλλά η πραγματικότητα είναι θεμελιακά διαφορετική γιατί θεωρούσε ότι η Ελλάδα δεν θα προβάλει καμία άμυνα στα σύνορά της και ότι σε κάθε περίπτωση δεν θα ήταν αποτελεσματική. Είχε υπολογίσει ότι η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να σταθεί στα πόδια της. Όμως η αποφασιστικότητα της πολιτικής εξουσίας και η αποτελεσματικότητά του Ελληνικού στρατού την ξάφνιασε. Kαι πρέπει τώρα να παραδεχθεί την αποτυχία της και σε αυτήν την βάρβαρη προσπάθεια εκβιασμού που ήθελε να καλύψει τεχνητά την ήττα της σε στρατιωτικό

Η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον Έβρο με Σινούκ - Τουρκία: Από την ήττα στην αποτυχία

Η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον Έβρο με Σινούκ
Του Ν. Λυγερού

Το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας έφερε μαζί του την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά μήκος των συνόρων του Έβρου με Σινούκ, είναι μια ξεκάθαρη απόδειξη της διαφάνειας των ενεργειών της πατρίδας. Επίσης η αναφορά που έκανε στο θέμα της διακίνησης των λαθρομεταναστών από την ίδια την Τουρκία, αφόπλισε όλες τις παραπληροφορήσεις που εκπέμπει η γειτονική χώρα. Στη συνέχεια οι δηλώσεις των Ευρωπαίων ηγετών ήταν όλες υπέρ της Ελλάδας και η αλληλεγγύη ήταν απόλυτη.

Η Αμερική στηρίζει την Ελλάδα - Η αποτυχημένη επίθεση της Τουρκίας

Η Αμερική στηρίζει την Ελλάδα
Του Ν. Λυγερού

Μετά από ενημέρωση εκ μέρους του Πρωθυπουργού δεν είναι μόνο το State Department που εκφράστηκε θετικά για την Ελλάδα αλλά και ο ίδιος ο Πρόεδρος των ΗΠΑ. Μπορεί να είναι αυτονόητο ότι η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να επιβάλει την νομοθεσία της στα σύνορα, αλλά είναι ακόμα καλύτερο όταν το αποδέχονται και μεγάλες δυνάμεις σαν τις ΗΠΑ και βέβαια την Ευρωπαϊκή Ένωση, διότι αποδεικνύουν έμπρακτα ότι δεν κρατούν μια ουδέτερη