Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Συνεντεύξεις του Νίκου Λυγερού

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού
στο ράδιο Πάφος στην εκπομπή
"Από το Α εώς την πολιτική"
Πέμπτη 05 Ιουλίου 2012

Με αύξηση της θητείας προσπαθούν να εξοικονομήσουν χρήματα

Με αύξηση της θητείας προσπαθούν να εξοικονομήσουν χρήματα

Μπορεί τα ειδικά μισθολόγια να εξαιρούνται προς το παρόν από τις περικοπές που αναμένονται ούτως ώστε να εξασφαλιστούν τα 11,7 δις ευρώ που ψάχνει η κυβέρνηση δεν θα έχουν όμως την ίδια τύχη και όσοι ετοιμάζονται να μπουν στο στρατό.
Στο τραπέζι του υπουργού Εθνικής Άμυνας βρίσκεται ήδη η πρόταση για αύξηση της στρατιωτικής θητείας από τους 9 στους 12 μήνες. Το μέτρο αυτό που συζητείται καιρό επανέρχεται στην ατζέντα καθώς αναμένεται να περιορίσει τις ανάγκες πρόσληψης επαγγελματιών οπλιτών πενταετούς θητείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες είναι τα επιτελεία των ενόπλων δυνάμεων που ζητούν την αύξηση της θητείας.

Προς αναζήτηση 11,7 δισ. ευρώ η κυβέρνηση

Προς αναζήτηση 11,7 δισ. ευρώ η κυβέρνηση

Σήμερα αναμένεται να συνεχιστεί η σύσκεψη σε επίπεδο διευθυντών υπουργείων με σκοπό μέσα σε 10 ημέρες να έχουν βρεθεί τα ισοδύναμα μέτρα, ύψους 11,7 δισ. ευρώ στο πλαίσιο του νέου Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου 2013- 2014.Τα συγκεκριμένα μέτρα, που θα επιδοθούν στην τρόικα στις 24 Ιουλίου, θα εστιαστούν στο σκέλος των δαπανών και για τον λόγο αυτό, εννέα υπουργοί και ένας υφυπουργός εξέτασαν χθες, σε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, όλους ανεξαιρέτως τους κωδικούς των υπουργείων.
Την Δευτέρα, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, θα συναντηθεί κατ' ιδίαν με τους εμπλεκόμενους υπουργούς, προκειμένου την Τετάρτη το όλο πλαίσιο να συζητηθεί στη συνάντηση των αρχηγών των τριών κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση.

Ελεύθερος ο Καλούσης και οι συνεργάτες του για τη νομική εταιρεία που είχαν συστήσει

Ελεύθερος αφέθηκε το μεσημέρι της Παρασκεύης ο Ευαγγελος Καλούσης, ο οποίος συνελήφθη μαζί με δύο ακόμη δικηγόρους, κατόπιν της μήνυσης και της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που υπέβαλε σε βάρος του πρώτου ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών για την παράνομη δικηγορική εταιρεία που έχει συστήσει ο πρώην δικαστής.

Ο Ευαγγελος Καλούσης, που βαρύνεται με την κατηγορία της αντιποίησης της άσκησης δικηγορίας αφέθηκε ελεύθερος προκειμένου να διενεργηθεί προανάκριση και συμπληρωματική δίωξη.

Πώς παρακολουθούσε εκατοντάδες smartphones με 20 ευρώ το μήνα Ο δαιμόνιος «ντετέκτιβ» και το σχέδιο «drindrin»των κινητών

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ο διακινητής των σύγχρονων «κοριών» που έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν τα κινητά τηλέφωνα προηγμένης τεχνολογίας ανυποψίαστων χρηστών.

Ο 33χρονος άνδρας που ήταν διαχειριστής ιστοσελίδας πώλησης ηλεκτρονικού εξοπλισμού, εμφανιζόταν και ως ντετέκτιβ και διέθετε τις υπηρεσίες και τις τεχνολογικές του γνώσεις για παρακολουθήσεις κινητών τηλεφώνων τύπου smartphone.

Bank of America: Πιο εύκολα θα βγει η Ιταλία, παρά η Ελλάδα από το ευρώ!

Η Ιταλία, και η Ιρλανδία, θα είχαν τους περισσότερους λόγους να αποχωρήσουν από την ευρωζώνη από ό,τι η Ελλάδα σύμφωνα με ανάλυση της Bank of America Merrill Lynch, η οποία υπενθυμίζει τους κινδύνους για την ΕΕ από το ενδεχόμενο οικειοθελούς αποχώρησης χωρών από το κοινό νόμισμα.

Η ανάλυση της Bank of America Merrill Lynch βασίζεται στην ανάλυση κόστους-απόδοσης και τη θεωρία παιγνίων και συμπεράσματα, σύμφωνα με το Bloomberg, δείχνουν ότι οι αγορές ίσως υποτιμούν το ενδεχόμενο οικειοθελούς αποχώρησης οικονομιών από την ευρωζώνη.

Ευρήματα στο ναυάγιο Μέντωρ(Φωτό)



Το πλοίο "Μέντωρ" που ως γνωστό, μετέφερε τα γλυπτά του Παρθενώνα στην Αγγλία, μέσω Μάλτας και βυθίσθηκε στην είσοδο του λιμένα του Αυλαίμονα στα νοτιοδυτικά Κύθηρα, το Σεπτέμβριο του 1802, αποτελεί πάντα κίνητρο έρευνας για την πιθανή ανεύρεση άλλων γλυπτών μέσα στην άμμο.

Η φετινή ανασκαφική έρευνα, που διενεργήθηκε με τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, επικεντρώθηκε τόσο στη περιοχή της πρύμνης του, όπου το 2009 και το 2011, είχαν εντοπισθεί διάφορα αντικείμενα του πληρώματος και των επιβατών του πλοίου, όσο και στην αποκάλυψη και στον καθαρισμό τμήματος του σκαριού του πλοίου που φαίνονταν να διασώζεται ακόμα σε αρκετά καλή κατάσταση.

«Καμπανάκι» Λυμπερόπουλου

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ με επιστολή του στον πρωθυπουργό ασκεί έντονη κριτική στα πρόσωπα των υπουργών Ανάπτυξης και Τουρισμού. Όπως αναφέρει σχετικά: «Το φάντασμα του Ραγκούση και του υπό διαμόρφωση καρτέλ αναβιώνει αργά αλλά σταθερά ,αλλά κανείς από αυτούς που επιλέξατε για την ηγεσία των υπουργείων Μεταφορών και Τουρισμού δεν βάζει τελεία στο θέμα».
Ταυτόχρονα στέλνει τελεσίγραφο ότι: «Αν οι επιλογές σας, ο κ. Χατζηδάκης και η κ. Κεφαλογιάννη δεν σεβαστούν ή παρακάμψουν αυτές τις αξίες ( τις οποίες δεν έδειξαν να συμμερίζονται όταν δίναμε τον μεγάλο αγώνα πέρυσι) δεν πρόκειται να κάνουμε τα στραβά μάτια. Θα είμαστε απέναντί τους χωρίς καμιά διάθεση να κάνουμε ούτε βήμα πίσω».

Κλείνει το γυμναστήριο της Βουλής

Τα πάνω κάτω ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή ο νέος πρόεδρος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, πριν καν ξεκινήσει το νομοθετικό έργο.

Οι αλλαγές θα ξεκινήσουν από το γυμναστήριο... Αφού ο νέος πρόεδρος είναι έτοιμος να βάλει λουκέτο λόγω κρίσης. Παράλληλα, θα γίνουν σημαντικές μειώσεις δαπανών, όπως για παράδειγμα στο χαρτί όπου φαίνεται ότι σπαταλωνται μεγάλα ποσά.

Μέρκελ: Παράταση μερικών εβδομάδων για την Ελλάδα

Η προσωρινή έκθεση της τρόικας για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα καταδεικνύει μια καταστροφική εικόνα της κατάστασης στην Αθήνα, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής Rheinische Post, μεταδίδει η Deutsce Welle.

Σύμφωνα με την έκθεση, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει εκπληρώσει 210 από τους 300 περίπου στόχους που είχαν τεθεί, αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη κυβερνητικούς κύκλους. Στον μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων φέτος θα γίνουν μόλις δύο κινήσεις, που θα αποφέρουν χαμηλό διψήφιο αριθμό εκατομμυρίων.

Την ίδια ώρα η γερμανική κυβέρνηση απορρίπτει την απαίτηση της ελληνικής κυβέρνησης για χρονική παράταση δύο ετών ως «τελείως απαράδεκτη», όπως αναφέρει η εφημερίδα.

Μικρή πτώση παρουσιάζει την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου

Λευκωσία: Μικρή πτώση παρουσιάζει το κυπριακό Χρηματιστήριο κατά τη σημερινή τελευταία χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας.

Στις 13.21, ο Γενικός Δείκτης υποχωρούσε στις 129,68 μονάδες, παρουσιάζοντας απώλειες σε ποσοστό 0,90%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 κατέγραφε πτώση της τάξης του 0,80% και βρισκόταν στις 49,46 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στις 125.396 ευρώ.

ΧΑ: Θετικό πρόσημο με ανύπαρκτο τζίρο

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Με τζίρο που μετά βίας ξεπερνά τα 7,5 εκατ. ευρώ λίγο πριν τις 14.00, ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. κινείται την Παρασκευή ανοδικά προς τις 610 μονάδες.

Θετικό πρόσημο και για τον δείκτη των τραπεζών, στη σύνθεση του οποίου τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη εμφανίζει ο τίτλος του ΤΤ, ενώ με κέρδη διαπραγματεύεται το μεγαλύτερο μέρος του FTSE20.

Πιο αναλυτικά, στην «κορυφή» των κερδών του FTSE20 βρίσκονται οι μετοχές των Ελλάκτωρ και Jumbo, ενισχυμένες 3,67% και 2,93%, ενώ με κέρδη άνω του 2% ακολουθούν οι Μυτιληναίος, ΕΛΠΕ, Alpha Bank και Coca-Cola 3E.

Καλάς: Οι Έλληνες Μακεδόνες των Ιμαλαΐων

Η χώρα του Πακιστάν καθίσταται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα για τους Έλληνες, όχι μόνο για το ιστορικό παρελθόν της αλλά και για το παρόν της. Ο σημερινός επισκέπτης ακούει έκπληκτος τους φιλόξενους πολίτες αυτής της χώρας να φέρουν με πολλή υπερηφάνεια το όνομα «Σικαντέρ Αζάμ» (Αλέξανδρος ο Μέγας). Να μιλούν για τις 6 Αλεξάνδρειες που υπάρχουν στη χώρα τους, μεταξύ των οποίων είναι η Νίκαια-Αλεξάνδρεια και η Βουκεφάλεια-Αλεξάνδρεια. Να εμπιστεύονται την «Younani Medicine», δηλαδή την ελληνική Ιατρική, παιδί της Ιπποκράτειας, που έφερε μαζί του ο Αλέξανδρος. Έκπληκτος ο Έλληνας επισκέπτης των μουσείων του Πακιστάν στο Καράτσι, στη Λαχώρη, στο Πεσάβαρ, στα Τάξιλα, διαβάζει γραμμένα στα ελληνικά τα ονόματα των 41 Ελλήνων βασιλέων της Βακτρίας και της Ινδίας πάνω στα χρυσά και αργυρά τους νομίσματα: Δημήτριος, Μένανδρος, Αγαθοκέλεια.

Έκτη διαδοχική ημέρα απωλειών για Dow και S&P 500

Dow12.573,27-31,26 -0,25%  



  Nasdaq2.866,19-21,79 -0,75%  

Η Wall Street χθες
Απώλειες κατέγραψαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street παρά την πτώση των νέων αιτήσεων για επίδομα ανεργίας στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων ετών καθώς τα πρακτικά της Fed από την τελευταία συνεδρίαση επιβάρυναν το κλίμα στις αγορές.

Τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής της Fed απογοήτευσαν όσους ανέμεναν μεγαλύτερη σύγκλιση στην κατεύθυνση της περαιτέρω χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής μετά και τα πρόσφατα αδύναμα στοιχεία από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

Στα πρακτικά επισημαίνεται πως "λίγα μέλη" της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Fed (FOMC) σκέφτηκαν πως "η λήψη περαιτέρω μέτρων στήριξης της οικονομίας κρίνεται αναγκαία για την προαγωγή της ικανοποιητικής ανάπτυξης της απασχόλησης και τη διασφάλιση της παραμονής του πληθωρισμού εντός στόχων. Την ίδια στιγμή "αρκετοί άλλοι" θεώρησαν πως ενδεχόμενη νέα δράση της Fed θα ήταν ενδεδειγμένη εάν η οικονομική ανάκαμψη έχανε τη δυναμική της, οι κίνδυνοι για το outlook καθίσταντο ιδιαίτερα προφανείς ή ο πληθωρισμός παρέμενε επίμονα κάτω από το επίπεδο-στόχο της Fed του 2%.