Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Το Βίντεο που πρέπει να δείτε όλοι – Δώδεκα λεπτά για την Ελλάδα μας

Μια περιήγηση που μας δείχνει ότι ζούμε στην ομορφότερη χώρα του κόσμου

Νομίζετε πως ξέρετε τα πάντα για την Ελλάδα; Αυτό το βίντεο θα σας κάνει να αλλάξετε γνώμη.
Ο πλούτος δεν μετριέται πάντα σε χρήμα, αλλά και τα στα τοπία, τις παραλίες και τα μνημεία. Σε αυτά η Ελλάδα είναι η πιο πλούσια χώρα του κόσμου και πρέπει όλοι μας να παραμείνουμε δυνατοί σε αυτή τη δύσκολη εποχή που ζούμε και να είμαστε αισιόδοξοι για ένα καλύτερο μέλλον.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΛΑΤΜΟΥ ΣΤΗΝ Ν.Δ. ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Από το nikosxeiladakis
 
Δυο Τούρκοι, (!!!), ερευνητές έκαναν μια πραγματικά εντυπωσιακή και συγκλονιστική έρευνα και κατέγραψαν τις εντυπωσιακές τοιχογραφίες από τα μοναστήρια το όρους Λάτμος, του πρώτου Αγίου Όρους της Μικράς Ασίας, στην περιοχή της Καρίας νότια της Σμύρνης στην λίμνη Μπάφα, κοντά στην βυζαντινή Ηράκλεια, όπου κάποτε ήταν το κέντρο χιλιάδων ελληνορθόδοξων μοναχών.

Οι ίδιοι οι Τούρκοι αναφέρουν με εμφανή θαυμασμό το μοναστήρι του Στύλου, το «Yediler Manastırı» δηλαδή, «Η Μονή των Επτά», το «Pantakrator ve İSA Mağaraları», δηλαδή, «Η σπηλιά του Ιησού Παντοκράτορος» και το «Beşparma dağları özerinden diğer manastırlar», δηλαδή, «Τα άλλα μοναστήρια επί του Όρους Πενταδάκτυλου».

Χάρτες που θα σας κάνουν να δείτε με άλλο μάτι τον πλανήτη μας

Ο κόσμος μας είναι ένα πολύπλοκο δίκτυο από ανθρώπους, μέρη και πράγματα.

Οι χάρτες είναι ένα καλό εργαλείο και μπορούν να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε πώς συνδεόμαστε μεταξύ μας.


Δείτε μια συλλογή από χάρτες που μπορεί και να σας δείξουν κάτι νέο ή να δείτε με άλλο μάτι τον καταπληκτικό μας πλανήτη.

Ανησυχούν οι Τούρκοι για την Αγία Σοφία! - Φοβούνται αναβίωση της Ορθοδοξίας και αφύπνιση των Κρυπτοχριστιανών - ΠΩΣ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΡΟΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ(Βίντεο)

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου 
Από το  pronews

Τρόμο προκαλεί η Αγία Σοφία στους Τούρκους και στους απανταχού ισλαμιστές, καθώς καθημερινά βλέπουν τα σημάδια επανορθοδοξοποίησής της.

Εδώ και καιρό έχουν την εντύπωση (όπως ήδη έχει γράψει το pronews.gr) ότι το ιερότερο μνημείο της Ορθοδοξίας "θέλει να ξαναεπιστρέψει εκεί που ανήκει", και αυτό όπως έχει προφητευθεί από τους Άγιους της Ορθοδοξίας θα συνοδευτεί από την καταστροφή του όποιου τουρκικού κράτους.

Περί Κωνσταντινούπολης

Του Ν. Λυγερού

Παρόλο που μερικοί νομίζουν ότι υπάρχουν διεθνείς συνθήκες που καθορίζουν την κατάσταση στην Κωνσταντινούπολη, τίποτα δεν ισχύει, αφού δεν έγινε τίποτα το ειδικό μετά από την άλωση το 1453. Οι ψευδαισθήσεις όσον αφορά στη Συνθήκη Λωζάννης του 1923 ή ακόμα και της Συνθήκης Σεβρών του 1920 δεν ισχύουν και δεν έφεραν καμιά αλλαγή. Στην πραγματικότητα, με το τέλος της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και με τα δεδομένα της εποχής δεν έγινε καμιά συμφωνία περί Κωνσταντινούπολης.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού(Βίντεο)


Συνέντευξη του Ν. Λυγερού 
στον Κ. Συλιγάρδο. Ράδιο Κρήτης 
28/03/2016

Σκληρό νόμο για τους πρόσφυγες προετοιμάζει το Βερολίνο Θα μαθαίνουν Γερμανικά και θα εντάσσονται στη κοινωνία αλλιώς θα φεύγουν από την χώρα

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ δήλωσε ότι σχεδιάζει έναν νέο νόμο που θα απαιτεί από τους πρόσφυγες να μάθουν γερμανικά και να ενταχθούν στην κοινωνία, διότι διαφορετικά θα χάνουν το δικαίωμα μόνιμης κατοικίας.

Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται αφού οι ψηφοφόροι τιμώρησαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα τους συντηρητικούς της Άγγελα Μέρκελ σε περιφερειακές εκλογές, αποδοκιμάζοντας την προσφυγική πολιτική ανοικτών θυρών της καγκελαρίου και στρεφόμενοι προς το αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

Γεροβασίλη: Υπάρχει διάσταση για τα «κόκκινα δάνεια» Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει τη λήψη μέτρων 5,5 δισ.

Τα 1,8 δισ. ευρώ θα προέλθουν από την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, τα 1,8 δισ. ευρώ από φόρους και ένα ακόμα 1,8 δισ. ευρώ από έμμεσους φόρους, όπως διευκρίνισε η Όλγα Γεροβασίλη 
Η κυβέρνηση συζητά στη βάση λήψης μέτρων ύψους 3% του ΑΕΠ, ήτοι 5,4 δισ. ευρώ επιβεβαίωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη μια ημέρα μετά τη σχετική αποκάλυψη από τα λόγια κυβερνητικού στελέχους.

Η πραγματική διάσταση της αεροπειρατείας στη Λάρνακα - Δηλώσεις αρμόδιων υπουργών

Λευκωσία: Τη λήξη της αεροπειρατείας που σημειώθηκε σήμερα σε αεροσκάφος των αιγυπτιακών αερογραμμών, το οποίο προσγειώθηκε το πρωί στο αεροδρόμιο Λάρνακας, ανακοίνωσε και επίσημα το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών με δήλωση του ιδίου του ΥΠΕΞ Ιωάννη Κασουλίδη.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Εξωτερικών, ο αεροπειρατής δεν είχε στην κατοχή του πραγματικά εκρηκτικά αλλά «καλύμματα τηλεφώνου».

Αεροπειρατεία Κύπρος: Οι έξι ώρες που συγκλόνισαν τον κόσμο - Παραδόθηκε με τα χέρια ψηλά ο δράστης

Όλο το χρονικό της αεροπειρατείας στη Λάρνακα - Το «προφίλ» του δράστη, οι πληροφορίες για τα κίνητρά του και η δήλωση Αναστασιάδη που έκανε το γύρο του κόσμου
Ένα θρίλερ διάρκειας περίπου έξι ωρών εκτυλίχθηκε σήμερα στη Λάρνακα, όπου προσγειώθηκε, στις 08:46, ένα αεροσκάφος τύπου Airbus Α320 της εταιρείας Egypt Air, που εκτελούσε την πτήση MS 181, Αλεξάνδρεια-Κάιρο.