Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Η ιστορία της αρχαίας Αμφίπολης κατα την Κλασσική Αρχαιότητα και τα απίστευτα γεγονότα που συνέβησαν εκεί

Η Αμφίπολη ήταν αρχαία πόλη χτισμένη στην ανατολική Μακεδονία, στις όχθες του ποταμού Στρυμόνα, στη θέση πόλης που παλαιότερα ονομαζόταν "Εννέα Οδοί" ή πολύ κοντά σε αυτήν. Η Αμφίπολη ιδρύθηκε από Αθηναίους το 437 π.Χ. με στόχο τον έλεγχο της πλούσιας σε πρώτες ύλες περιοχή και εγκαταλείφθηκε οριστικά τον 8ο αιώνα μ.Χ.

Σήμερα στην περιοχή είναι χτισμένος ο ομώνυμος σύγχρονος οικισμός, που βρίσκεται περίπου 60 χλμ. νοτιοανατολικά των

Το δαχτυλίδι του Πόντιου Πιλάτου βρήκαν πιθανότατα οι αρχαιολόγοι

Σε ένα δαχτυλίδι που είχε ανακαλυφτεί πριν από περίπου 50 χρόνια κοντά στη Βηθλεέμ, αποκρυπτογραφήθηκε το όνομα του Πόντιου Πιλάτου, του ρωμαίου λειτουργού που διέταξε τη σταύρωση του Ιησού Χριστού σύμφωνα με τα διδάγματα της χριστιανικής θρησκείας.

Το αρχαίο δαχτυλίδι βρέθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1960 στη διάρκεια μιας αρχαιολογικής ανασκαφής στον χώρο του οχυρού του Ηρώδη, που χτίστηκε από τον Ηρώδη, τον βασιλιά της Ιουδαίας.

Ο Πόντιος Πιλάτος, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, χρησιμοποιούσε το δαχτυλίδι ως σφραγίδα για να υπογράφει επίσημα έγγραφα.

Ο υπερ-στρατιώτης του Πενταγώνου ετοιμάζεται ολοταχώς - Ο εξωσκελετός των 7 εκατ. δολαρίων θα δώσει στους αμερικανούς πεζοναύτες υπεράνθρωπη δύναμη και αντοχή(Βίντεο)

Ο αμερικανικός στρατός υπέγραψε μόλις συμβόλαιο 6,9 εκατ. δολαρίων με τη Lockheed Martin για να αναπτύξει τον «εξωσκελετό του Iron Man», όπως τον αποκαλούν χαϊδευτικά.
«Onyx» είναι το επίσημο όνομά του και είναι ένας εξωτερικός σκελετός που λειτουργεί με μπαταρίες και διαθέτει αισθητήρες, τεχνολογία για την υποβοήθηση των φυσικών κινήσεων και αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης ώστε να μαθαίνει από την εμπειρία.
Εκεί που είχε παρουσιαστεί δηλαδή για να αλλάξει τις ζωές των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα, τώρα προορίζεται για στρατιωτική χρήση και γίνεται όσο πιο τρομακτικός παίρνει.

Εντυπωσιακή γραμμή «ψεκασμού» εμφανίστηκε στον ουρανό του Κολοράντο - Δείτε την ιδιαίτερη στιγμή(Βίντεο)

Σε άλλους θα φέρει στιγμές αγαλλίασης και κάποιους άλλους θα τους κάνει να παγώσουν από τον φόβο τους.

Ένα αεροπλάνο που αφήνει ένα ευμέγεθες ίχνος στον ουρανό πάνω από το Ντένβερ του αμερικανικού Κολοράντο είναι ένα θέαμα που

προκαλεί πια αμφιθυμικά αισθήματα, καθώς δεν είναι και λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως… μας ψεκάζουν!

ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ Παυλόπουλος: Δεν δικαιολογείται η συνταγματική αναθεώρηση των διατάξεων για την Εκκλησία

Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι δεν δικαιολογείται η συνταγματική αναθεώρηση των διατάξεων για την Εκκλησία.
«Οφείλω να ομολογήσω και ως εκ της ιδιότητός μου, ότι η ορθόδοξη χριστιανοσύνη και ιδίως η Εκκλησία μας μένει πίστη και στο κήρυγμα και στα διδάγματα του πρωτοκλήτου Αποστόλου Ανδρέου. Και οφείλω να καταθέσω εδώ και τούτο, το οποίο νομίζω έχει μεγαλύτερη σημασία όταν εκπορεύεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: Ότι όλοι οφείλουμε να αναγνωρίσουμε το τι θετικά έχει συνεισφέρει για το λαό μας και το έθνος μας η αγαστή συμπόρευση Εκκλησίας-Πολιτείας και λαού όλα αυτά τα χρόνια».

Έφοδοι στην Deutsche Bank για ξέπλυμα χρήματος

Γύρω στα 170 άτομα της εισαγγελίας και της αστυνομίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί έφοδο σε έξι κτήρια της Deutsche Bank στην περιοχή της Φρανκφούρτης όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της τράπεζας. Οι έρευνες στρέφονται εναντίον δυο συνεργατών της τράπεζας και ενδεχομένως άλλων υπευθύνων και βασίζονται στην υποψία ότι η Deutsche Bank βοήθησε πελάτες της να ιδρύσουν υπεράκτιες εταιρείες (οffshore) σε φορολογικούς παραδείσους και ότι μεταβίβασε σε λογαριασμούς της τράπεζας χρήματα που προερχόταν από εγκληματική δραστηριότητα.

Δεκατέσσερις Έλληνες πανεπιστημιακοί στη λίστα επιστημόνων με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως

Δεκατέσσερις Έλληνες πανεπιστημιακοί από επτά ελληνικά πανεπιστήμια διακρίνονται στη λίστα με τους επιστήμονες που έχουν τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως. Στη λίστα περιλαμβάνονται επίσης και Έλληνες πανεπιστημιακοί ξένων πανεπιστημίων.

Η λίστα «The Highly Cited Researchers» συντάχθηκε από τον οργανισμό Τhomson Reuters στο πλαίσιο του project Clarivate Analytics και στηρίζεται στα δεδομένα της ερευνητικής βάσης δεδομένων Web of Science.

Αν το ΝΑΤΟ στηρίξει την Ουκρανία στηρίζει De Facto και το Δίκαιο της Θάλασσας στο Αιγαίο

Όπως και στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, όπου το Πεκίνο χρησιμοποίησε γιγαντιαία έργα για να δημιουργήσει νησιά και να οικοδομήσει στρατιωτικές βάσεις σε αμφισβητούμενα ύδατα, το ίδιο ακριβώς, με γέφυρα όμως, έκαναν οι Ρώσοι στην Αζοφική Θάλασσα χτίζοντας μια σύγκρουση
Οι εργασίες της γέφυρας που ενώνει την Ρωσία με την Κριμαία στο Πορθμό του Κερτς, όπου συνέβη και το περιστατικό, άρχισαν το 2015, το έτος μετά την Ουκρανία έχασε τον έλεγχο της περιοχής από την Μόσχα. Ο Πούτιν αναγνώρισε τελικά ότι τα ρωσικά στρατεύματα είχαν συμμετάσχει στην προσάρτηση, αλλά εξακολουθεί να αρνείται τη στρατιωτική εμπλοκή της Μόσχας σε άλλα μέρη της Ουκρανίας, παρά τα ευρέως αποδεδειγμένα αποδεικτικά στοιχεία για το αντίθετο.

Το πόκερ της Τερέζα Μέι

Του Ν. Λυγερού

Η Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου μετά από τον συμβιβασμό με την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση, προσπαθεί να πείσει τη Βουλή των Κοινοτήτων με τρόπους του πόκερ αλλά φαίνεται ότι τα παίζει όλα για όλα ενώ δεν έχει χαρτιά και αυτό το ξέρουν όλοι όσοι θα ψηφίσουν. Δεν είναι επιχείρημα ότι δεν υπάρχει άλλο σχέδιο για ένα σχέδιο που θεωρείς, τουλάχιστον επίσημα, κακό για την πατρίδα σου ειδικά όταν υπάρχει πάντα η επιλογή ενός νέου δημοψηφίσματος για να αποφασίσει πραγματικά ο βρετανικός λαός για το μέλλον απελευθερωμένος από την κρατική προπαγάνδα που βέβαια δεν έχει καμία σχέση με τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Ο Κατσίφας, η Αλβανία και το Ευρωκοινοβούλιο - Ο Καναδάς και η Γενοκτονία των Ποντίων

Ο Κατσίφας, η Αλβανία και το Ευρωκοινοβούλιο
Του Ν. Λυγερού

Και το Ευρωκοινοβούλιο ζητά επίσημα στοιχεία για τις συνθήκες που οδήγησαν στον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Έτσι δεν υπάρχει τρόπος να κρυφτούν οι αλβανικές αρχές πίσω από την τοπική προπαγάνδα. Διότι ο ευρωβουλευτής Knut Fleeckenstein είναι ο εισηγητής για την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έτσι ενώ ήθελαν να ξεμπερδέψουν με την αντίσταση ενός ανθρώπου στη βαρβαρότητα και τη λήθη, τώρα πρέπει να απαντήσουν ακόμα και για τον τρόπο που εκτελέστηκε. Είναι λοιπόν η αφορμή να μάθουν όλοι ότι στην Αλβανία υπάρχει ελληνική εθνική μειονότητα, η οποία δεν απολαμβάνει εξ ολοκλήρου

Ο Μακεδονικός αγώνας συνεχίζεται

Του Ν. Λυγερού

Θέλει δεν θέλει η κρατική προπαγάνδα ο νέος Μακεδονικός αγώνας συνεχίζεται όλο και πιο δυναμικά γιατί όλο και περισσότεροι πολίτες ενεργοποιούνται γιατί βλέπουν ότι το Προσύμφωνο είναι απαράδεκτο κι ότι δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε το όνομα της Μακεδονίας μόνο και μόνο επειδή μας πιέζει μια καθυστερημένη ιδεολογία που δεν εφαρμόστηκε ποτέ στην Ελλάδα, γιατί ήταν ενάντια στις αρχές του Ελληνισμού και της Ιστορίας. Τα άτομα της ιδεολογίας δεν επηρεάζονται από τις κινήσεις του λαού διότι δεν ασχολούνται με δημοκρατίες. Το μόνο που τους αγγίζει είναι οι ψηφοφόροι.