Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Ο υπερ-στρατιώτης του Πενταγώνου ετοιμάζεται ολοταχώς - Ο εξωσκελετός των 7 εκατ. δολαρίων θα δώσει στους αμερικανούς πεζοναύτες υπεράνθρωπη δύναμη και αντοχή(Βίντεο)

Ο αμερικανικός στρατός υπέγραψε μόλις συμβόλαιο 6,9 εκατ. δολαρίων με τη Lockheed Martin για να αναπτύξει τον «εξωσκελετό του Iron Man», όπως τον αποκαλούν χαϊδευτικά.
«Onyx» είναι το επίσημο όνομά του και είναι ένας εξωτερικός σκελετός που λειτουργεί με μπαταρίες και διαθέτει αισθητήρες, τεχνολογία για την υποβοήθηση των φυσικών κινήσεων και αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης ώστε να μαθαίνει από την εμπειρία.
Εκεί που είχε παρουσιαστεί δηλαδή για να αλλάξει τις ζωές των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα, τώρα προορίζεται για στρατιωτική χρήση και γίνεται όσο πιο τρομακτικός παίρνει.

Το συμβόλαιο που υπέγραψε η Lockheed Martin με το ερευνητικό κέντρο του Πενταγώνου, Natick Soldier Research, Development and Engineering Center, προβλέπει την ολοκλήρωση της κατασκευής εντός διετίας.
Ο Keith Maxwell, επικεφαλής του τμήματος Missiles and Fire Control της Lockheed Martin και επικεφαλής του σχεδίου, αποκαλύπτει πως στα δοκιμαστικά έχει φανεί πως χαρίζει πράγματι υπεράνθρωπη δύναμη και αντοχή στους υπαλλήλους της εταιρίας: «Πας στη μάχη φρέσκος, δεν κουράζεσαι», λέει χαρακτηριστικά επιδεικνύοντας το πρωτότυπο.
Κάθε εξωσκελετός θα κοστίζει αρκετές δεκάδες χιλιάδες δολάρια, ενώ όπως αποκαλύπτει ο ειδικός Samuel Bendett του Center for Naval Analyses, οι ΗΠΑ δεν είναι η μόνη χώρα που επενδύει σε τέτοιες τεχνολογίες, μιας και το ίδιο κάνουν ήδη Ρωσία και Κίνα.
Όσο για τη λειτουργία του, οι αισθητήρες του Onyx μετρούν την ταχύτητα, τη διεύθυνση και τη γωνία της κίνησης και ο ενσωματωμένος υπολογιστής δίνει ηλεκτρομηχανική υποβοήθηση στις ανθρώπινες κλειδώσεις. Και με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, μαθαίνει να παρέχει κάθε φορά την κατάλληλη ποσότητα δύναμης στην κίνηση των γονάτων, αφαιρώντας έτσι από τον άνθρωπο την κούραση…

ΠΗΓΗ  newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου