Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ελλάδα!

Κατέκτησαν για άλλη μια φορά την κορυφή της Ευρώπης τα χρυσά κορίτσια της ελληνικής υδατοσφαίρισης και έκαναν πάλι περήφανους όλους τους Έλληνες.
Οι φοβερές και τρομερές κοπέλες της Εθνικής ομάδας Νέων Γυναικών, τα παιδιά του Γιώργου Μορφέση και του Στέφανου Λέανδρου, πέτυχαν περηφανέστατη νίκη με 7-6 επί της Ιταλίας, μέσα στην έδρα της αντιπάλου, στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο προάστιο Όστια της Ρώμης, κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο και αναδείχθηκαν σε αυτοκράτειρες του αθλήματος.
Είναι η επιβεβαίωση της κυριαρχίας της γυναικείας ελληνικής υδατοσφαίρισης σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο τις τελευταίες δυο δεκαετίες.

Δωρεάν ίντερνετ και laptop ή tablet σε όσους παίρνουν κοινωνικό μέρισμα

Την παροχή laptop ή tablet, αλλά και δωρεάν σύνδεσης ίντερνετ θα εξασφαλίζουν όσοι έχουν λάβουν ή πρόκειται να εισπράξουν το κοινωνικό μέρισμα.

Πρόκειται για πρόγραμμα το οποίο θα ανακοινωθεί το Νοέμβριο, με στόχο τη μείωση του ψηφιακού «αναλφαβητισμού» που παρατηρείται στην Ελλάδα. Η «Επιταγή Ψηφιακής Αλληλεγγύης», όπως ονομάζεται το πρόγραμμα θα εξασφαλίζει στους δικαιούχους ένα κουπόνι, με το οποίο θα εξασφαλίζουν τις παροχές μέσω των επιχειρήσεων που θα συμμετέχουν.

Ποινικές διώξεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας…

 Ποινικές διώξεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας…
Την ώρα που ο 46χρονος οπαδός του Εθνικού δίνει μάχη στο 401 για τη ζωή του, ο εισαγγελέας Ηρακλείου άσκησε ποινικές διώξεις στους 3 συλληφθέντες οπαδούς του Ηροδότου
Ο εισαγγελέας Ηρακλείου άσκησε ποινικές διώξεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή και κατά συναυτουργία στο χώρο του γηπέδου στους τρεις συλληφθέντες για τα δραματικά γεγονότα που εξελίχθηκαν στην Αλικαρνασσό το απόγευμα της Κυριακής.
Οι τρεις συλληφθέντες και ένα ακόμα άτομο που έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται από την αστυνομία, φέρονται να πρωταγωνίστησαν στα επεισόδια όταν μία μικρή μερίδα οπαδών της κρητικής ομάδας πήγε στην κερκίδα που ήταν οι ομόλογοι τους των φιλοξενούμενων και συνεπλάκησαν.

Αμφίπολη: Χωμάτινο «τείχος» 13 μέτρων μπλοκάρει την είσοδο στον τρίτο ταφικό θάλαμο

Οι πραγματογνώμονες διαπίστωσαν ότι οι Καρυάτιδες είναι από το ίδιο μάρμαρο Θάσου που είναι κατασκευασμένα τμήματα του υπόλοιπου τάφου και πως όλα έχουν βγει από το ίδιο μακεδονικό εργαστήριο.Οι εργασίες στο ταφικό μνημείο της Αμφίπολης είναι πυρετώδεις. Μπροστά πηγαίνουν οι μηχανικοί για να υποστυλώνουν το μνημείο, πίσω ακολουθούν οι αρχαιολόγοι που ανασκάπτουν και αμέσως μετά οι συντηρητές, που προστατεύουν τα ευρήματα.

Σήμερα ξεκινάει Νέα Διεθνής αποστολή στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων

Το ναυάγιο των Αντικυθήρων στο Αιγαίο Πέλαγος είναι ένας υποβρύχιος αρχαιολογικός χώρος παγκοσμίου φήμης που ήρθε στο προσκήνιο το 1900, όταν οι ερευνητές ανακάλυψαν μια απίστευτη μηχανική συσκευή, γνωστή σήμερα ως ο μηχανισμός των Αντικυθήρων, που χρονολογείται παλαιότερη από 2.000 χρόνια.

Η συσκευή αποτελείται από ένα πολύπλοκο συνδυασμό γραναζιών που χρειάστηκαν δεκαετίες για τους επιστήμονες να τα αποκρυπτογραφήσουν. Οι αρχαιολόγοι υποψιάζονται ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα να βρεθούν εντός του ναυαγίου των Αντικυθήρων και σήμερα, μια τολμηρή νέα αποστολή έχει ήδη ξεκινήσει να επανεξετάσει το ναυάγιο, το οποίο βρίσκεται σε ακραίο βάθος κατάδυσης στα 120 μέτρα.

Όταν ο Ραφαέλ Κορέα έδιωξε το ΔΝΤ απο τον Ισημερινό

Το συγκεκριμένο θέμα κανένα κανάλι στην Ελλάδα δεν το πρόβαλλε αφού η “δημοκρατία” δεν το επιτρέπει. Αντιθέτως, λίγες μέρες μετά την προβολή του βίντεο στο διαδίκτυο, ο Άρης Χατζηστεφάνου απολύθηκε απ’τον τηλεοπτικό σταθμο που εργαζόταν…


Για να σωθεί ένα κράτος από τους οικονομικούς δολοφόνους – δανειστές δεν χρειάζεται γνώση αλλά πατριωτισμό. Και όταν βλέπουμε τι ακριβώς έκανε ο ηγέτης του Equador, Ραφαέλ Κορέα για την χώρα του, το μόνο που σκεφτόμαστε για τους δικούς μας είναι ευκόλως νοούμενο (έλλειψη πατριωτισμού).

Να είσαι σίγουρος ότι θα το μαθουν όλοι ....μην σταματάς να το λες !

ΠΗΓΗ katohika

Διαλύονται τα Σκόπια ! ! ! ! - Δημοκρατία της Ιλλυρίδας διακήρυξαν οι Αλβανοί !

Συνομοσπονδία με Σλάβους – Δημιουργία αλβανικού στρατού !

    Την περασμένη εβδομάδα στο νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων, ανακοινώθηκε, δημόσια, η προκήρυξη της λεγόμενης «Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας» ή στα αλβανικά «Ilirida Republik», έτσι ώστε η γεωγραφική περιοχή που κατοικείται από Αλβανούς να έχει αυτήν την  ονομασία.
Στην προκήρυξη αναφέρεται:

Η κορυφαία λέξη στον κόσμο είναι ελληνική!

Η κορυφαία λέξη στον κόσμο είναι ελληνική!
Μπορεί στους περισσότερους να μην προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη, καθώς η πλούσια ελληνική γλώσσα έχει δώσει τόσα σε άλλες γλώσσες, ωστόσο πρόκειται για μια ακόμα διεθνή αναγνώριση για τον ελληνικό πολιτισμό...
Εδώ και 2 χρόνια περίπου ο blogger Ted McCagg διεξήγαγε έναν ιδιότυπο διαγωνισμό, αναζητώντας την ''καλύτερη λέξη στον κόσμο''.
Πολύς κόσμος παρακολούθησε σιγά-σιγά με πολύ ενδιαφέρον τη διαδικασία αυτή, καθώς ο McCagg έκανε τις επιλογές του με καθαρά υποκειμενικά κριτήρια, δίχως συγκεκριμένους κανόνες, επιλέγοντας ανάμεσα σε εκατοντάδες χιλιάδες λέξεις που ανακάλυπτε σε διάφορα λεξικά...