Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ελλάδα!

Κατέκτησαν για άλλη μια φορά την κορυφή της Ευρώπης τα χρυσά κορίτσια της ελληνικής υδατοσφαίρισης και έκαναν πάλι περήφανους όλους τους Έλληνες.
Οι φοβερές και τρομερές κοπέλες της Εθνικής ομάδας Νέων Γυναικών, τα παιδιά του Γιώργου Μορφέση και του Στέφανου Λέανδρου, πέτυχαν περηφανέστατη νίκη με 7-6 επί της Ιταλίας, μέσα στην έδρα της αντιπάλου, στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο προάστιο Όστια της Ρώμης, κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο και αναδείχθηκαν σε αυτοκράτειρες του αθλήματος.
Είναι η επιβεβαίωση της κυριαρχίας της γυναικείας ελληνικής υδατοσφαίρισης σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο τις τελευταίες δυο δεκαετίες.
Είναι το 2ο χρυσό σε Ευρωπαϊκό Νέων Γυναικών, το 7ο συνολικά χρυσό στις υποδομές και το 9οσυνολικά για όλες τις κατηγορίες κοριτσιών σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Επίσης είναι το 21ο μετάλλιο ανεξαρτήτου χρώματος (9-6-6) στην ιστορία για τα κορίτσια και 39ο συνολικά σε άνδρες και γυναίκες στο πόλο.
Η Ελλάδα ήταν καλύτερη σε έναν αγώνα μεταξύ των πιο σπουδαίων ομάδων της διοργάνωσης. Ήταν και πάλι εκπληκτική στην άμυνα, και με κορυφαία την Ιωάννα Χαραλαμπίδου (3 γκολ) κατάφερε να έχει τον έλεγχο του αγώνα μόλις προγήθηκε με 1 και 2 γκολ και δεν απειλήθηκε παρά μόνο στο φινάλε.
Η Ελλάδα έκανε το 7-4 υπέρ της στο 3.28 πριν τη λήξη, με τη Στεφανία Χαραλαμπίδου, αλλά οι Ιταλίδες πλησίασαν στο 7-6 και είχαν επίθεση στο τέλος για να ισοφαρίσουν, Αυτή τη φορά, όμως, δεν τα κατάφεραν και το φινάλε ήταν θριαμβευτικό για μας.
Κορυφαία παίκτρια του τουρνουά αναδείχθηκε η Ελευθερία Πλευρίτου, δίκαια και πανάξια, ενώ καλύτερη τερματοφύλακας η Χρυσούλα Διαμαντοπούλου.  
Ιταλία – ΕΛΛΑΔΑ 6-7
Τα οκτάλεπτα: 2-2, 1-3, 1-1, 2-1
Ιταλία: Γκαλάρντι 2, Καρέγκα 2, Γκρανιολάτι 1, Ιωάννου 1
ΕΛΛΑΔΑ: Ι. Χαραλαμπίδη 3, Ι. Χυδηριώτη 2, Νιαρχάκου 1, Σ. Χαραλαμπίδη 1

 ΠΗΓΗ pamesports

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου