Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Μεθοδεύουν εμπλοκή της Ελλάδας κατά της Συρίας;

Του Νίκου Καραβαζάκη
Καθώς αναπάντητη παραμένει η ακριβής αφορμή για τη αξιοπρόσεκτη και αξιοπερίεργη σύμπτωση της επίσκεψης Μέρκελ και Νταβούτογλου αλλά ακόμη και της δοκιμής του ελληνικού συστήματος αντιαεροπορικής προειδοποίησης τις ίδιες ημέρες, παρατηρείται και αναφέρεται ασυνήθιστα μεγάλη κινητικότητα στρατιωτικών δυνάμεων της Τουρκίας στα σύνορά της με τη Συρία. Εικάζεται από πολλές πλευρές πως επίκειται τουρκική εισβολή στη Συρία.

Βέβαια, πρώτιστη αιτία για ένα τέτοιο ενδεχόμενο αποτελεί η ανάσχεση των κουρδικών στρατιωτικών επιχειρήσεων που τελευταία έχουν ενταθεί στο τουρκικό έδαφος, με ορμητήρια από τη Συρία.

Η Ρωσία ζήτησε να παρελάσουν με τους "Έλληνες αδελφούς" και Ρώσοι πεζοναύτες!

Η Ρωσία ζήτησε επίσημα στην μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων  να συμμετάσχει και άγημα πεζοναυτών από το ρωσικό αποβατικό "Νοβοτσερκάσκ" του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας το οποίο έχει περίπου 350 πεζοναύτες και κάπου 35 ΤΟΜΠ και ΤΟΜΑ σε ετοιμότητα ανάληψης δράσης μεταφέρει Ρώσους πεζοναύτες.
Είναι οι ίδιοι που παρέλασαν και στην Λήμνο, ξεσηκώνοντας θύελλα ενθουσιασμού μεταξύ των κατοίκων του νησιού

Κάλεσαν εφέδρους καταδρομείς - Τους ενημέρωσαν για ΑΟΖ - Έλαβαν οδηγίες αποστολής

Έκτακτη άσκηση-ενημέρωση εφέδρων καταδρομέων εκτελέστηκε στην ΣΕΑΠ της Κρήτης με την πρόσκληση και επιχειρησιακή ενημέρωση 135 εφέδρων των οποίων χώρος ανάπτυξης σε περίπτωση κρίσης προβλέπεται να είναι το Καστελόριζο, η Κάρπαθος και η Σαρία που ελέγχει τον δίαυλο με την Ρόδο. Η Σαρία καλύπτει την δεύτερη έξοδο, μετά τον δυτικό δίαυλο Κρήτης-Κυθήρων, από την Μαύρη Θάλασσα και το Αιγαίο προς την Μεσόγειο .

Δεύτερη τουρκική αεροπειρατεία: Τουρκικά μαχητικά εναντίον αρμενικού αεροσκάφους


Δεύτερη "απαγωγή" πολιτικού αεροσκάφους μέσα σε πέντε ημέρες από την τουρκική Αεροπορία σημειώθηκε πριν λίγες ώρες με την αναγκαστική προσγείωση υπό την απειλή κατάρριψης, αεροσκάφους αρμενικού αεροσκάφους από την τουρκική Αεροπορία.
Το αρμενικό πολιτικό αεροσκάφος εξαναγκάστηκε κάτω από την απειλή τουρκικών μαχητικών να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Ερζερούμ, ενώ αυτό κατευθυνόταν προς το Χαλέπι. Ήδη έχει γίνει διάβημα από την Αρμενία.

Οι πρώτοι νεκροί Τούρκοι στην Συρία - Δύο αξιωματικοί "γαζώθηκαν" από BMP-1


Τούρκοι στρατιωτικοί έχουν ήδη εμπλακεί σε μάχες στην Συρία και καταγράφουν ήδη τις πρώτες απώλειές τους. Όπως μεταδίδουν το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti στις 14 Οκτωβρίου κυβερνητικά στρατεύματα της Συρίας σκότωσαν Τούρκους και Σαουδάραβες αξιωματικούς σε μάχες στην βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ. 

Ο Σαουδάραβας αξιωματικός, ονομάζονταν Mohammad al-Salem Harbi και σκοτώθηκε το Σάββατο σε σκληρές μάχες μεταξύ των συριακών στρατευμάτων και ισλαμιστών ανταρτών στη δυτική πόλη της Ma'arrat al-Numan, που βρίσκεται 73 χιλιόμετρα (45 μίλια) νότια του Χαλεπίου.

Ο Α.Νταβούτογλου έφυγε, οι τουρκικές κορβέτες ήρθαν στην Εύβοια!!!

Νέα πρόκληση από το τουρκικό Ναυτικό λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου περί «ελεύθερου Αιγαίου».
Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ η τουρκική κορβέτα “BAFRA”, εξερχόμενη από το λιμάνι της Σμύρνης, εισήλθε την 13 Οκτωβρίου (19:00) σε Ελληνικά Xωρικά Ύδατα μεταξύ Εύβοιας – Άνδρου και κινούμενη μεταξύ Κέας – Κύθνου, εξήλθε την 13 Οκτωβρίου (22:00) ΝΔ Κύθνου.
Στη συνέχεια κινήθηκε σε Διεθνή Ύδατα Δυτικά Μήλου, ΒΔ Κρήτης, Νότια Κρήτης και με Ανατολική πορεία απομακρύνθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 15 Οκτωβρίου εκτός ορίων FIR Αθηνών.

Αρβανιτόπουλος:«Υπάρχει ζήτημα…υποσιτισμού των μαθητών»

Στο θέμα του υποσιτισμού των μαθητών αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Παιδείας μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Είναι ένα θέμα το οποίο μας απασχολεί πολύ σοβαρά και κάνουμε ενέργειες χωρίς δημοσιότητα, γιατί είναι ένα πολύ λεπτό ζήτημα. Υπάρχει πράγματι ζήτημα. Σε πολλές περιοχές, σε πολλά σχολεία, δυστυχώς, έχουμε κρούσματα μαθητών τα οποία μας θλίβουν και έχουμε κάνει ενέργειες και με ιδιωτικούς φορείς και με την εκκλησία, θα δείτε πολύ σύντομα και μία πρωτοβουλία που θα γίνει από τη δημόσια τηλεόραση ούτως ώστε να υπάρξει αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος χωρίς όμως δημοσιοποίηση γιατί πρέπει να είμαστε διακριτικοί προς τους συμπολίτες μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το παρασκήνιο της εμπλοκής για τις απολύσεις στο δημόσιο

Δεν κράτησε περισσότερο από δύο ώρες η συνάντηση της τρόικας με την ηγεσία του υπουργείου Δοικητικής Μεταρρύθμισης. Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr οι εκπρόσωποι των δανειστών εξέφρασαν τις έντονες επιφυλάξεις τους για το μοντέλο της διαθεσιμότητας και ζήτησαν απολύσεις εδώ και τώρα. «Απολύσεις ζητούν από την πρώτη στιγμή. Δεν έχουν αλλάξει στάση δυστυχώς μέχρι σήμερα. Προσπαθούμε να το αποφύγουμε» σημείωσε στο Real.gr υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στις 25 Οκτωβρίου ψηφίζονται τα μέτρα

Την επόμενη εβδομάδα, εκτός πολύ μεγάλου απροόπτου στις 25 Οκτωβρίου, θα ψηφιστούν τα μέτρα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του real.gr από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας να μεταβεί στο έκτακτο Eurogroup τέλη Oκτωβρίου, όπου θα επιχειρηθεί να δοθεί συνολική λύση στο ελληνικό πρόβλημα όσον αφορά στην επιμήκυνση και τη δόση, με ψηφισμένα τα μέτρα από την ελληνική Βουλή.

Είκοσι «βόμβες» στην κυβέρνηση

Είκοσι «βόμβες» στην κυβέρνηση
Του Κ. Χαρδαβέλλα από το newsbomb


Πρωί πρωί σήμερα έφτασαν στα κεντρικά γραφεία Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ τα μαντάτα από 20 τουλάχιστον βουλευτές των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης:
«Αν ψηφίσουμε τα μέτρα που κουβεντιάζετε με την τρόικα για τα εργασιακά, δεν θα μπορούμε ούτε από το σπίτι μας να βγούμε. Εμείς αυτά τα μέτρα για δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους δεν πρόκειται να τα ψηφίσουμε».

80χρονος Αλβανός αποκεφάλισε την 18χρονη ερωμένη του!!!

Συγκλονίζει την αλβανική κοινωνία ένα έγκλημα πάθους που εξιχνίασε η αλβανική αστυνομία. Ένας 80χρονος αποκεφάλισε τη 18χρονη μνηστή του, πριν από μερικές ημέρες, στο Δυρράχιο.

Ο 80χρονος και η άτυχη 18χρονη ήταν γείτονες και είχαν σχέση εδώ και τέσσερα χρόνια. Μάλιστα, το θύμα διένυε τον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης της όταν έμαθε πως είχε περάσει τις εξετάσεις και θα μπορούσε να σπουδάσει νοσηλευτική στο πανεπιστήμιο των Τιράνων.

Ο 80χρονος, ο οποίος στο παρελθόν είχε εκτίσει 9χρονη ποινή φυλάκισης για απόπειρα δολοφονίας, ζήτησε να συναντήσει τη νεαρή.

Από 13 δισ. ευρώ οφειλών εισπράξαμε μόλις 19 εκατ. ευρώ!!!

Στοιχεία για την πορεία ελέγχου και είσπραξης της λίστας των μεγαλοοφειλετών κατέθεσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης στη Βουλή έπειτα από σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη.

Επιπροσθέτως, ο υφυπουργός επισημαίνει ότι πραγματοποιούνται παράλληλες έρευνες για να διαπιστωθεί εαν ορισμένοι εκ των μεγαλοοφειλετών περιλαμβάνονται και στη λίστα εμβασμάτων ή σε εκείνη με όσους αγόρασαν ακίνητα στη Μεγάλη Βρετανία.

Τσίπρας: Παραμύθι με δράκο η έξοδος από το ευρώ

Ως ένα “ωραίο παραμύθι με ενδιαφέροντα δράκο” χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα.

Ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, σημείωσε πως δεν αποτελεί στόχος ή επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ η έξοδος από το ευρώ λέγοντας ότι “δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να φύγει από το ευρώ γιατί θα καταστραφούμε. Είπε αυτό που φωνάζουμε ότι δεν μπορεί να φύγει μια χώρα από το ευρώ. Αυτό που κατανοούν φοιτητές στα πρώτα έτη των σπουδών τους δεν μπορούμε να το καταλάβουμε; Υφίσταται θέμα ευρώ αν θα διατηρηθεί ως νόμισμα, όχι αν η Ελλάδα θα είναι μέσα”.

Πρωτοφανές έγκλημα στα δικαστήρια Γυναίκα εκτέλεσε το δολοφόνο του γιου της στην Ευελπίδων

Το νόμο στα χέρια της πήρε μια 37χρονη τσιγγάνα πυροβολώντας και σκοτώνοντας το δολοφόνο του γιου της μέσα στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Το πρωτοφανές φονικό συνέβη λίγο μετά τις εννέα και μισή το πρωί στο γραφείο της ανακρίτριας στον πρώτο όροφο του κτιρίου 9 των δικαστηρίων. Ενας 33χρονος τσιγγάνος και ο 25χρονος αδελφός του είχαν οδηγηθεί στο γραφείο της ανακριτρίας για συμπληρωματική κατάθεση, κατηγορούμενοι για το φόνο ενός 14χρονου παιδιού.

Για αύριο Τρίτη προγραμματίζεται σύσκεψη Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη Προβλήματα από τις απαιτήσεις της τρόικας

Οι συνεχώς διευρυνόμενες απαιτήσεις της Τρόικας παρατείνουν τις διαπραγματεύσεις για τα μέτρα και ανατρέπουν τον σχεδιασμό του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά καθώς δημιουργούν σύγχυση γύρω από την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

Ο κ. Σαμαράς θέλει να πάει στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ έχοντας κλείσει την συμφωνία με την Τρόικα προκειμένου να μπορεί να επικαλεσεί ότι από την πλευρά του έκανε ό,τι του αναλογούσε, έκλεισε τις εκρρεμότητες και ότι πλέον πρέπει η ΕΕ να προχωρήσει στην εκταμίευση.

Στο χειρουργείο με αιμάτωμα στον εγκέφαλο ο Αντ.Ρουπακιώτης

Στο χειρουργείο αναμένεται να εισαχθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης στον οποίο διαγνώστηκε αιμάτωμα στον εγκέφαλο. Αισιοδοξία για την κατάσταση της υγείας του κ. Ρουπακιώτη εκφράζουν οι γιατροί του στο νοσοκομείο Αττικό και επισημαίνουν ότι «δεν είναι κάτι ανησυχητικό».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης μεταφέρθηκε για εξετάσεις στο Αττικό νοσοκομείο το πρωί της Δευτέρας, καθώς τις τελευταίες τρεις ημέρες δεν αισθανόταν καλά.

Μικρές ανοδικές τάσεις παρουσιάζει το Χρηματιστήριο Κύπρου

Λευκωσία: Μικρές ανοδικές τάσεις παρουσιάζει το Χρηματιστήριο τη Δευτέρα σε μια συνεδρία που χαρακτηρίζεται από υποτονικό επενδυτικό ενδιαφέρον;

Ο Γενικός Δείκτης (στις 13:00) βρισκόταν στις 114,86 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 0,15%. Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 44,88 μονάδες παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 0,16%. Παράλληλα η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στις €124.904 ευρώ.

Στάση αναμονής στο Χ.Α., σταθεροποιητικά ο Γενικός Δείκτης

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Σταθεροποιητικά κινείται τη Δευτέρα ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α., σε στενό εύρος διακύμανσης πάνω από τις 820 μονάδες.

Μικτή είναι η εικόνα που διαμορφώνεται στο ταμπλό του FTSE20, από τη σύνθεση του οποίου τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη εμφανίζουν οι μετοχές των Alpha Bank, Cyprus PB, MIG και ΕΤΕ. Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι τίτλοι των Βιοχάλκο, Τιτάν και ΕΛΠΕ.

Το ενδιαφέρον της αγοράς συνεχίζει να μονοπωλεί το «σίριαλ» των διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας.

Όπως σχολιάζει στο πρωινό της report η Beta Securities, η αγορά δείχνει να προεξοφλεί την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών εντός των επόμενων ημερών, η οποία θα ανοίξει το δρόμο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα.