Κυριακή 14 Ιουλίου 2024

Περιηγήσεις στην Κυπριακή Συλλογή του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου


Γενική άποψη της αίθουσας έκθεσης των κυπριακών αρχαιοτήτων το 1975. [Credit: Φωτογραφικό αρχείο του ΕΑΜ]

50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο...

Στις 20 Ιουλίου 2024 συμπληρώνονται πενήντα χρόνια από την εισβολή του τουρκικού στρατού στην Κύπρο. Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο τιμά την μνήμη της θλιβερής επετείου, διοργανώνοντας για τους επισκέπτες του μια σειρά περιηγήσεων στην Κυπριακή Συλλογή του Μουσείου, στην αίθουσα 64 του 1ου ορόφου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΕΡΓΩΝ ΜΠΑΜΠΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ 4 ΜΟΡΦΕΣ ΒΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΟΥΝ ΟΙ ΦΕΜΙΝΙΣΤΡΙΕΣ ΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΕΞ ΙΔΙΩΝ ΤΑ ΑΛΛΟΤΡΙΑ!!



Σωµατική Βία
• Σε γρατσουνάει, γρονθοκοπεί, δαγκώνει, στραγγαλίζει ή κλωτσάει.• Πετάει κάτι πάνω σου όπως τηλέφωνο, βιβλίο, παπούτσι ή πιάτο.• Σου τραβάει τα µαλλιά ή τα ρούχα.• Σε σπρώχνει ή σε τραβάει.• Χρησιµοποιεί όπλο, µαχαίρι, ρόπαλο ή άλλο αντικείµενο.• Σε αναγκάζει να κάνετε σεξ ή να εκτελέσετε µια σεξουαλική πράξη.• Σου πιάνει το πρόσωπο για να σε κάνει να τον κοιτάξεις.• Σε πιάνει για να σε εµποδίσει να φύγεις ή να σε αναγκάσει να πας κάπου.

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ; ΤΟ ΑΝΤΡΙΚΟ ΒΙΩΜΑ


Γιατί το μακιγιάζ είναι εξαπάτηση; Μαγικιάζ μας εξηγεί το wiktionary είναι “Η εφαρμογή κραγιόν στα χείλη, ρουζ στο μάγουλα, σκιάς στα μάτια κλπ που αποσκοπεί στο να τονίσει τη γυναικεία ομορφιά, να κάνει το πρόσωπο να φαίνεται φυσικότερο κάτω από τον τεχνητό φωτισμό ενός στούντιο ή να προσδώσει στο πρόσωπο ενός ηθοποιού, κλόουν κλπ τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται από το ρόλο του. 

Ο αντεστραμμένος ρατσισμός της γαλλικής Αριστεράς


του Michael Sadoun Le Figaro 11/07/2024

Στην τηλεόραση BFM, η ακτιβίστρια Rokhaya Diallo[1] δήλωσε ότι “δεν υπήρχαν αρκετά μη λευκά άτομα” στην πρώτη ομαδική φωτογραφία του Νέου Λαϊκού Μετώπου. Για τον αρθρογράφο και σύμβουλο Michaël Sadoun, αυτή η σκανδαλώδης ακολουθία είναι σύμπτωμα της μεταμόρφωσης της Αριστεράς.

Η συμβολή της Κύπρου στην Ελληνική Επανάσταση


Μέ ἀφορμή την ἐπέτειο 50 ἐτῶν ἀπό τήν τουρκική εἰσβολή τοῦ 1974)

Γράφει ο Κωνσταντῖνος Χολέβας-Πολιτικός Ἐπιστήμων

Της κ. Ολγκίν: Ελαιόδενδρα και Χαμένης Ικανότητας Εγκέφαλοι

Λάζαρος Μαύρος

ΠΡΑΓΜΑΤΙ πολύ χαριτωμένη τής κ. Μαρίας Άντζελας Ολγκίν Κουεγιάρ η αναφορά στα ελαιόδενδρα της Κύπρου. Τα βρήκε, καθώς γράφει, να μοιάζουν με τα ελαιόδενδρα της χώρας της, της Κολομβίας. Βέβαια της πατρίδας της η χλωρίδα δεν είναι τόσο διάσημη σε όλον τον κόσμο για τις ελιές της. 

Γιατί δεν διαβάζουν τα πραγματικά έγγραφα των Ηνωμένων Εθνών;

Μιχάλης Ιγνατίου

Είναι τουλάχιστον ύποπτη, και σίγουρα εξαιρετικά επικίνδυνη, η προσπάθεια ολικής επαναφοράς του Κραν Μοντανά και του φιλοτουρκικού σχεδίου που προσπάθησαν να επιβάλουν στη Λευκωσία με διευθυντή της «ορχήστρας» τον Έσπερ Μπαρθ Άιντε, εκείνη τη μουσίτσα από τη Νορβηγία που διορίστηκε μάλιστα και υπουργός Εξωτερικών – κανένας εξ αυτών δεν χάνεται, επιβραβεύονται για τις υπηρεσίες τους.

Ιδού ο Αττίλας κύριε Πρωθυπουργέ (Χάρτες και φωτογραφίες)


Γιάννος Χαραλαμπίδης

Πυροβολικό, Μηχανοκίνητες και Τεθωρακισμένες μονάδες των κατακτητών - Έτοιμος σε επιθετική διάταξη, χωρίς επαρκή αποτροπή, βρίσκει άλλοθι μέσω των διαλόγων για Ελλαδοτουρκικά και Κυπριακό

ΠτΔ: Η ελληνοτουρκική προσέγγιση βοηθά στο Κυπριακό


Η ελληνοτουρκική προσέγγιση βοηθάει τις προσπάθειες επίλυσης του κυπριακού προβλήματος, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε συνέντευξή του στην ελληνική εφημερίδα «Καθημερινή».

Πολεμική Αεροπορία: Με τι όπλα θα αποκτηθούν τα ελληνικά F-35;

Γιάννης Νικήτας

Το πρόγραμμα προμήθειας των 5ης γενιάς μαχητικών F-35A αναμένεται να είναι το επόμενο μείζον εξοπλιστικό για τη Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ). Το εκτιμώμενο κόστος ανέρχεται στα 3.5 δισεκατομμύρια με 4 δισεκατομμύρια ευρώ για τη συγκρότηση μιας Μοίρας αεροσκαφών των 20 μαχητικών, κόστος στο οποίο δεν περιλαμβάνονται τα όπλα. 

Ζωντανό το ενδιαφέρον για Bradley από τις ΗΠΑ


Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, το ενδιαφέρον του Στρατού Ξηράς για την απόκτηση των τεθωρακισμένων Bradley από το απόθεμα των ΗΠΑ όχι μόνο παραμένει ζωντανό αλλά αναμένονται και σύντομα εξελίξεις.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Τελειώνει της ΕΛΒΟ και συνεργασία με ευρωπαϊκό οίκο στρατιωτικών οχημάτων εν όψει;


Το πράσινο φως έδωσε η κυβέρνηση για τη μεταβίβαση της ΕΛΒΟ, επιβεβαιώνοντας πλήρως το δημοσίευμα του DP στις 4 Ιουλίου 2024, που αναφερόταν στην έντονη φημολογία ότι «η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη έδωσε διά του υπουργείου Οικονομικών, το πράσινο φως για την εξαγορά του ποσοστού που κατείχαν οι Ισραηλινοί, από τον όμιλο του Θεσσαλονικιού επιχειρηματία Κουιμτζή».

Κορβέτες και 4η φρεγάτα Belharra επανέρχονται στο προσκήνιο για το Πολεμικό Ναυτικό


*Του Κοώστα Σαρικά

Την ώρα που τόσο η πολιτική ηγεσία όσο και το Πολεμικό Ναυτικό αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο απόκτησης και 4ης φρεγάτας Belharra, παρατηρείται έντονη κινητικότητα τις τελευταίες εβδομάδες σχετικά και με το πρόγραμμα ναυπήγησης καινούργιων μονάδων επιφανείας, με τις κορβέτες να επανέρχονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Φρεγάτες ΜΕΚΟ: Από την Ερυθρά Θάλασσα, στα ναυπηγεία για αναβάθμιση


Ελένη Γαβριήλ

Οι τέσσερις παλιές φρεγάτες που παραδόθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του '90 χρειάζονται επειγόντως αναβάθμιση. Το πέρασμα του χρόνου αυξάνει το κόστος, που ήδη υπολογίζεται στα 750 εκατ. ευρώ.

Το πλήρωμα, η ναυτοσύνη και η νέα τεχνολογία της φρεγάτας Ψαρά αντιμετώπισαν και εξουδετέρωσαν ένα σμήνος UAV των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα


Φωτό του ΨΑΡΑ στον κόλπο του Αντεν πηγή ASPIDES Χ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ//HELLAS JOURNAL-Αθήνα 

Από το απόγευμα του Σαββάτου οι 195 «ναύτες» της φρεγάτας ΨΑΡΑ είχαν στρέψει την προσοχή τους και όλα τα συστήματα, που διαθέτει το πλοίο σ’ όλο το εύρος που επιτρέπουν το ραντάρ και οι αισθητήρες των ΜΕΚΟ που είναι περασμένων δεκαετιών.

Οι επιδόσεις του ελληνικού anti – drone προκαλούν – Έμειναν με το στόμα ανοιχτό από το Κένταυρος στο Υπουργείο Άμυνας

Εντυπωσιακές οι επιδόσεις του «Κένταυρος» και πλέον είναι επιβεβαιωμένες σε ξηρά και σε θάλασσα.

Διονύσης Αντωνέλλος

Δεύτερο “soft kill” για την ΨΑΡΑ – Πιθανό τρίτο


Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Νέα εμπλοκή της φρεγάτας ΨΑΡΑ (F-454) με απειλές των Χούθι στον Κόλπο του Άντεν, γνωστοποιήθηκε από σήμερα το πρωί. Η άτυπη ενημέρωση αναφέρει:

Μητσοτάκης: Η Δημοκρατία θυμάται και τιμά τον Θάνο Αξαρλιάν

EUROKINISSI/Γ.Τ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

«Αν ζούσε, θα είχε σχεδόν την ηλικία της Μεταπολίτευσης. Κι όμως ο Θάνος Αξαρλιάν δολοφονήθηκε από την τρομοκρατία μόλις στα 20 χρόνια του. Η Δημοκρατία θυμάται και τον τιμά. Αγωνίζεται και νικά. Προχωρά και αγρυπνά!», αναφέρει ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, για τα 32 χρόνια από τη δολοφονία του Θάνου Αξαρλιάν.

Παύλος Μαρινάκης: «Γιατί φοβάται ο κ. Κασσελάκης και το κόμμα του να βγουν οι κουκούλες»


Όλα όσα ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης

ΟΠαύλος Μαρινάκης καταφέρθηκε εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη, αναφορικά με την ανακοίνωση που έκανε νωρίτερα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Αλβανία: «Προσοχή στο ψήφισμα για την άρση της εμπόλεμης κατάστασης με την Ελλάδα!»


Ιούλιος 14, 2024. Ελλάδα.

Τίρανα.

Κοινοβουλευτικές πηγές και ΜΜΕ ανακοίνωσαν ότι σύντομα η Βουλή της Αλβανίας, με συναίνεση  του Σοσιαλιστικού Κόμματος -SP και του Δημοκρατικού Κόμματος- DP, θα υιοθετήσει ψήφισμα, όπου η Ελλάδα καλείται να άρει τον νόμο του πολέμου, γράφει άρθρο του ο Σαμπάν Μουράτι στα αλβανικά media.

Γεραπετρίτης: Η νέα ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας παραβιάζει συστηματικά τον πυρήνα της Συμφωνίας των Πρεσπών


Στην προκλητικότητα που δείχνει η νέα πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας παραβιάζοντας συστηματικά τη Συμφωνία των Πρεσπών αναφέρθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ερντογάν: “Φλερτάρει” με Άσαντ, λήγει την επιχείρηση κατά PKK στη βόρεια Συρία


Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε σήμερα ότι φτάνει στο τέλος της η επιχείρηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων εναντίον των Κούρδων μαχητών του PKK στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία.

Ο Άσαντ βάζει δύσκολα στον ισλαμιστή Ερντογάν: «Προϋπόθεση για την εξομάλυνση των σχέσεων η αποχώρηση των Τουρκικών δυνάμεων από τη Συρία» διαμηνύει η Δαμασκός


File Photo Τουρκικές δυνάμεις συναντώνται με αμερικανική περίπολο στη Βόρεια Συρία EPA/US ARMY/STAFF SGT. ANDREW GOEDL μέσω ΚΥΠΕ

Προϋπόθεση για την εξομάλυνση των σχέσεων με την Άγκυρα είναι η αποχώρηση των τουρκικών δυνάμεων από το συριακό έδαφος, διαμήνυσε σήμερα η Συρία, απαντώντας στην πρόταση που έκανε την περασμένη εβδομάδα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφού οι δύο χώρες διέρρηξαν τις σχέσεις τους το 2011.

Οι ΗΠΑ πιέζουν την Τουρκία για την Αρμενία


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Η Άγκυρα και το Μπακού συνεχίζουν να ζητούν όλο και περισσότερες παραχωρήσεις

Η Ιταλία κάλεσε 6 χώρες στη συνάντηση της G7- μεταξύ αυτών η Τουρκία


Φωτό: g7italy.it

Ιούλιος 13, 2024. Ελλάδα.

Η προεδρεύουσα αυτήν την χρονική περίοδο, Ιταλία,  της Ομάδας των 7 πλουσιότερων κρατών- G7, κάλεσε άλλες έξι χώρες να παραβρεθούν  στη Σύνοδο των Υπουργών Εμπορίου που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουλίου.

Γάζα: Να μην ξεχνάμε πώς ξεκίνησαν όλα


Σάκης Μουμτζής

Αν επαληθευτεί η εξόντωση του υπ΄αριθμό 2 στελέχους της Χαμάς στη Γάζα, θα πρόκειται για ένα ακόμα καθοριστικής σημασίας κτύπημα των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (IDF). Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν φονευθεί από ισραηλινά πυρά δεκάδες διοικητές των εναπομεινάντων ταγμάτων των τρομοκρατών.

Ισραήλ: Νεκρός ο διοικητής ταξιαρχίας της Χαμάς στη Χαν Γιουνίς


Ο Ράφα Σαλάμα ήταν ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Μοχάμεντ Ντέιφ, αναφερει το Ισραήλ. Σχολείο στην κεντρική Γάζα δέχθηκε επίθεση, με 12 νεκρούς και αρκετούς τραυματίς, σύμφωνα με το γραφείο των ΜΜΕ της Χαμάς.

Ηγετικό στέλεχος της Χαμάς: Παραμένουμε στις ειρηνευτικές συνομιλίες για κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Το σημείο της επίθεσης των Ισραηλινών AP Photo/Jehad Alshrafi

Αντικρουόμενα μηνύματα στέλνουν οι ηγέτες της Χαμάς για το μέλλον των συνομιλιών με το Ισραήλ για την κατάπαυση πυρός στη Γάζα. 

Γιατί ο Τραμπ θα ξαναβγεί πρόεδρος - Τι προβλέπουν επενδυτικοί κύκλοι μετά την απόπειρα δολοφονίας του


Οι πυροβολισμοί του Σαββάτου στην προεκλογική συγκέντρωση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αυξάνουν τις πιθανότητες να ξανακερδίσει τον Λευκό Οίκο και τα στοιχήματα που ποντάρουν στη νίκη του θα αυξηθούν την ερχόμενη εβδομάδα, ανέφεραν επενδυτικοί κύκλοι την Κυριακή.

Πώς η απόπειρα κατά του Τραμπ αλλάζει τα πάντα


Λίγες στιγμές μετά την απόπειρα, ο πρώην πρόεδρος σήκωσε τη γροθιά του, με τα χείλη του να σχηματίζουν μια λέξη «Fight».

"Μαύρη μέρα στην αμερικανική πολιτική": Ο διεθνής Τύπος για την επίθεση στη συγκέντρωση του Τραμπ


Η  απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης των Ρεπουμπλικανών το Σάββατο στην Πενσιλβάνια έγινε πρωτοσέλιδο στις ΗΠΑ και διεθνώς.

Ανάλυση Sky News: Η επόμενη ημέρα -Πώς η απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ θα επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών

Στιγμές μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ / AP Photo/Gene J. Puskar

Θάρρος, προκλητικότητα, ή ένα παράτολμο παιχνίδι για τις κάμερες ακόμη και στα ύψη του κινδύνου, για τον Ντόναλντ Τραμπ.

Απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ: Ηγέτες από όλο τον κόσμο καταδίκασαν την επίθεση – Η ανάρτηση Μητσοτάκη [pics]


Ηγέτες από όλο τον κόσμο καταδίκασαν την απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έγινε στόχος πυροβολισμών και τραυματίστηκε στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην Πενσιλβάνια χθες Σάββατο.

Απόπειρα δολοφονίας κατά Τραμπ: Σε κρίσιμη κατάσταση δύο πολίτες που τραυματίστηκαν στην συγκέντρωση

Συγκεντρωμένοι πολίτες στην ομιλία Τραμπ όπου έγινε η απόπειρα σε βάρος του AP Photo/Evan Vucci

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται οι δύο πολίτες που τραυματίστηκαν στη συγκέντωση του Ντόναλντ Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας του σύμφωνα με τα αμερικανικά δίκτυα BBC και CBS.

Οι τραυματίες των οποίων η ταυτότητα παραμένει άγνωστη, μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Allegheny μετά τον πυροβολισμό του Σαββάτου.

Σημειώνεται ότι ακόμα ένας πολίτης σκοτώθηκε κατά την απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ ενώ νεκρός από πυρά της Μυστικής Υπηρεσίας είναι και ο δράστης της επιθεσης.

ΠΗΓΗ https://www.cnn.gr

Το FBI κατονόμασε τον 20χρονο Τόμας Μάθιου Κρουκς ως δράστη της απόπειρας δολοφονίας του Τραμπ


Το FBI έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα του δράστη που έπεσε νεκρός από πυρά ελεύθερων σκοπευτών. Νεκρός ένας υποστηρικτής του Τραμπ, δύο άτομα τραυματίστηκαν. Επέστρεψε στο σπίτι του ο Τραμπ - Παγκόσμιο σοκ από τη δολοφονική απόπειρα

Ντόναλντ Τραμπ: Οι New York Times «έπιασαν» τη σφαίρα δίπλα από το κεφάλι του [εικόνα]


Ντόναλντ Τραμπ: Οι New York Times δημοσιεύουν φωτογραφία που δείχνει τη σφαίρα να περνάει ακριβώς πίσω από το κεφάλι του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.