Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Μάχη Αλεξανδρέττας… Η Αυτοκρατορία τσακίζει το ξίφος του Ισλάμ…

Στις 28 Οκτωβρίου του 969 μ.Χ. η μεγάλη συριακή μητρόπολη της Αντιόχειας απελευθερώθηκε από τον αραβικό ζυγό από τους Βυζαντινούς. Οι ταπεινωμένοι Άραβες της περιοχής ζήτησαν τότε ειρήνη. Ωστόσο η νέα δυναστεία που κυβερνούσε την Αίγυπτο, αυτή των Φατιμιδών είχε άλλη άποψη και κήρυξε «ιερό πόλεμο» κατά των «απίστων Ελλήνων».
 
Μια ισχυρή φατιμιδική στρατιά υπό τον Τζαφάρ ιμπν Φαλάχ εισέβαλε στην Παλαιστίνη, νίκησε τους Άραβες της περιοχής και κατέλαβε τη Ράμλα και κατόπιν τη Δαμασκό.

Κοινοτικός αξιωματούχος: Είμαστε σε επαφή με κυπριακές Αρχές για Τουρκία

"Είμαστε σε επαφή με την κυπριακή κυβέρνηση, ίσως οι ηγέτες να συζητήσουν το θέμα της Τουρκίας. 
 
Η απόφαση θα προκύψει μετά το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη", δήλωσε σήμερα κοινοτικός αξιωματούχος ο οποίος ενημέρωσε τον Τύπο στις Βρυξέλλες για την αυριανή σύνοδο των 27 με τηλεδιάσκεψη.

Ο αξιωματούχος είχε κληθεί να σχολιάσει τις κινήσεις του Γιαβούζ στην κυπριακή ΑΟΖ και τις επαφές της κυβέρνησης με τους ευρωπαϊκούς

Νίκος Χαρδαλιάς: Τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο μέχρι τις 27 Απριλίου – Η επιστροφή θα γίνει σταδιακά - «Η προσπάθειά μας αποδίδει αλλά το αποτέλεσμα είναι εύθραυστο»

Στην καθιερωμένη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, το απόγευμα της Τετάρτης, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 7 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα με το συνολικό αριθμό να φτάνει πλέον τα 2.408 ενώ ενημέρωσε πως το τελευταίο 24ωρο δεν υπάρχει κανένας καταγεγραμμένος θάνατος. Οι νεκροί στη χώρα παραμένουν 121.
Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο έως σήμερα έχουν καταγραφεί περισσότερα από 2.585.000 κρούσματα κορονοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο.
Μιλώντας αμέσως μετά τον κ. Τσιόδρα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε: «Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε πετύχει πολλά. Πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί. Ότι έχουμε πετύχει μπορεί πολύ εύκολα να ανατραπεί».

Γερμανικό Ινστιτούτο: Έγκριση για κλινικές δοκιμές επί υποψηφίου εμβολίου

Το Ινστιτούτο έδωσε έγκριση για την πρώτη φάση κλινικών δοκιμών επί 200 υγιών ατόμων ηλικίας από 18 έως 55 ετών.
Το γερμανικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Εμβολίων ανακοίνωσε την έγκριση για την έναρξη κλινικών δοκιμών στην Γερμανία επί εμβολίου για την Covid-19, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι δύο εταιρείες. «Χαιρόμαστε για την ολοκλήρωση των προκλινικών μελετών στη Γερμανία και μπορούμε να ξεκινήσουμε αυτή την πρώτη μελέτη σε ανθρώπους σαφώς ταχύτερα του αναμενόμενου», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Biontech Ουγκούρ Σαχίν.

Γερμανικά χειροκροτήματα για το απαράδεκτο ρεπορτάζ του Al Jazeera για τη Θράκη! Ποια γνωστή μας χειροκροτεί(Βίντεο)

Το ρεπορτάζ του Al Jazeera, απέσπασε εύσημα από τη Γερμανίδα δημοσιογράφο, η οποία είχε παρουσιάσει τηλεοπτικό ρεπορτάζ με το οποίο στήριζε απόλυτα το τουρκικό αφήγημα περί της “ανάλγητης Ελλάδας” που “καταπιέζει” τη μειονότητα στη Θράκη…
Η κυρία Άννα Άλμποθ στα γεγονότα του Έβρου δεν μπόρεσε να αντιληφθεί τις προθέσεις του καθεστώτος, ούτε είδε φαίνεται τις δυνάμεις της τουρκικής στρατοχωροφυλακής που υποστήριζαν τις εφόδους των μεταναστών στον φράχτη του Έβρου. Η κυρία Άννα Άλμποθ δεν άκουσε ούτε έναν από τους μετανάστες να λέει ποιοι και πως τους έβαλαν σε πούλμαν και τους μετέφεραν στα σύνορα του Έβρου. Δεν πήρε τίποτα τ΄ αυτί της για όλα αυτά. Μπόρεσε όμως να δει τους ψευδομουφτήδες στη Θράκη και συνέχισε να μεταδίδει μια στρεβλή και μονόπλευρη εικόνα για ένα τμήμα της ελληνικής επικράτειας.

''Eμφύλιος'' στην Τουρκία: ''Αποκαθηλώνουν'' τον σφαγέα Κεμάλ στην Τραπεζούντα - Ξεκίνησε ο ''πόλεμος'' Ερντογανικών-Κεμαλιστών

Εδώ και μέρες αναφέρουμε ότι η κατάσταση στην Τουρκία ''μυρίζει'' μπαρούτι. Το παζλ της εμφύλιας σύγκρουσης ήρθε να συμπληρώσει άλλο ένα γεγονός που πριν λίγο έλαβε χώρα στη Τραπεζούντα.
Σς δημόσια κτίρια όπως μπορείτε να δείτε και στις εικόνες, ''αποκαθήλώνουν'' τον σφαγέα του Ποντιακού Ελληνισμού Κεμάλ. Οι φωτογραφίες του και μεγάλα πανό που τον απεικονίζουν αναποδογυρίστηκαν, προκαλώντας σοκ σε μεγάλη μερίδα της τουρκικής κοινωνίας. 

Αυτά είναι τα 23 ελληνικά νησιά που αμφισβητεί ανοικτά Τούρκος επιτελάρχης

Την κυριαρχία της Ελλάδας επί 23 νησιών (ανάμεσά τους και η Ρόδος, η Πάτμος, το Καστελλόριζο και η Σύμη) αμφισβητεί ο επιτελάρχης του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας, αντιναύαρχος Τζιχάτ Γιαϊτζί στο νέο βιβλίο του “Ελληνικές Απαιτήσεις: Προβλήματα του Αιγαίου: Ερωτήσεις και Απαντήσεις” σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ακσιάμ.
Ισχυριζεται μάλιστα, όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι η Ελλάδα παραβίασε τις Συνθήκες Λωζάνης και Παρισιών και επομένως έχει ακυρωθεί η προϋπόθεση για μεταφορά των νησιών στην Ελλάδα.

Όταν δεν επεκτείνεις τα χωρικά σου ύδατα στα 12νμ, έρχεται ο Τούρκος και σου λέει ότι 23 μεγάλα νησιά του Αν. Αιγαίου δεν είναι δικά σου

Την κυριαρχία της Ελλάδας επί 23 νησιών αμφισβητεί ο Τούρκος υποναύαρχος Γιαϊτζί

Μεταξύ των οποίων τη Σαμοθράκη, τη Λήμνο, τη Λέσβο, τη Χίο, την Ικαρία, τη Σάμο, τη Ρόδο, την Κάρπαθο και την Κάλυμνο!

Την κυριαρχία της Ελλάδας επί 23 νησιών αμφισβητεί ο επιτελάρχης του Πολεμικού Ναυτικούς της Τουρκίας, υποναύαρχος Τζιχάτ Γιαϊτζί στο νέο βιβλίο του «Ελληνικές Απαιτήσεις: Προβλήματα του Αιγαίου: Ερωτήσεις και Απαντήσεις» σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ακσιάμ.

Υποστηρίζει ότι η Ελλάδα παραβίασε τις Συνθήκες Λωζάνης και Παρισιών και επομένως έχει ακυρωθεί η προϋπόθεση για μεταφορά των νησιών στην Ελλάδα.

Voucher επιστημόνων 600 ευρώ: Καταργείται το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης

Στην κατάργηση του προγράμματος τηλεκατάρτισης (voucher) για τους επιστήμονες προχωρά η κυβέρνηση όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης. Είχε ξεσπάσει σάλος με τα ευτράπελα του προγράμματος.
Με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αποφασίστηκε η κατάργηση του προγράμματος οικονομικής στήριξης επιστημόνων με τηλεκατάρτιση. Οι επιστήμονες θα λάβουν κανονικά την ενίσχυση των 600 ευρώ για τον μήνα Απρίλιο χωρίς προϋποθέσεις.
Ταυτόχρονα, με εντολή του πρωθυπουργού, ξεκινά αξιολόγηση των Κέντρων Επαγγελματικής