Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Σαν να μην πέρασε μια μέρα…(Βίντεο-Φωτο)


Aπό το gazzetta.gr

Ήταν σαν σήμερα, 4 Ιουλίου του 2004, όταν η Εθνική μας ομάδα σήκωσε μετά τον τελικό με την Πορτογαλία στον ουρανό της Λισαβόνας το βαρύτιμο τρόπαιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, δημιουργώντας έτσι τη μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού.
Μια ομάδα αποτελούμενη από 23 παίκτες που κατάφεραν για περίπου ένα μήνα να βρεθούν στο επίκεντρο της προσοχής όχι μόνο της ποδοσφαιρικής κοινής γνώμης της Γηραιάς Ηπείρου αλλά και ολόκληρου του πλανήτη, ολοκληρώνοντας το «θαύμα της Πορτογαλίας» έτσι ακριβώς όπως το άρχισαν, με νίκη επί της οικοδέσποινας.

Jurassic Mars: Βρέθηκε δεινόσαυρος στον πλανήτη Άρη; - Δεν επιβεβαιώνει η Διαστημική Υπηρεσία

Δείτε το βίντεο και τη φωτογραφία της NASA που προκάλεσαν τεράστιες συζητήσεις στην επιστημονική κοινότητα
Πρόκειται για οπτική ψευδαίσθηση, ή όντως εντοπίστηκε κάτι που θα ανατρέψει την ιστορία της Γης; Είναι ένα κατάλοιπο του παρελθόντος, απλώς ένας βράχος που μοιάζει με κεφάλι μεγάλης σαύρας; Μία φωτογραφία που δημοσίευσε η NASA στο διαδίκτυο από την επιφάνεια του «κόκκινου πλανήτη», προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και σεναρίων ανάμεσα στην επιστημονική κοινότητα, αλλά και στους ερευνητές των μεγάλων μυστηρίων του κόσμου. Η φωτογραφία εμφανίζει ένα αντικείμενο που μοιάζει πολύ με κρανίο δεινόσαυρου!

Elie Wiesel (1928-2016)


Elie Wiesel (1928-2016)
Του Ν. Λυγερού


Δεν θα ξεχάσουμε
τη Νύχτα σου
ούτε το έργο σου
για την Ανθρωπότητα

Ο Ζ.Κ.Γιουνκέρ λέει να μην διαλυθεί η ΕΕ γιατί «Ανησυχούν οι εξωγήινοι»! - Τι άλλο θα σκεφθούν στις Βρυξέλλες μετά το Brexit;ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ... «ΗΓΕΤΕΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ»(Βίντεο)

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου 
Από το  pronews

Για ανησυχία «ηγετών από άλλους πλανήτες» (dirigeants d’autres planètes στα γαλλικά) μίλησε ο  πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker σε ομιλία του για την μετά το Brexit εποχή «οι οποίοι» όπως είπε χαρακτηριστικά ανησυχούν «μην διαλυθεί η ΕΕ»
Είναι πρωτοφανές το τι σκαρφίζονται στις Βρυξέλλες για να μην περάσουν ιδέες σε άλλους λαούς να επιλέξουν την εθνική τους κυριαρχία.

Κίνδυνος μετάδοσης του Brexit -Ποιες χώρες είναι ένα βήμα πριν το δημοψήφισμα - ΑΥΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΖΗΤΟΥΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία τάραξε για τα καλά τα θεμέλια της Ευρώπης με το Business Insider να γράφει χαρακτηριστικά στον απόηχο του Brexit: «Η Ευρώπη έχει πυρετό, η μόνη συνταγή είναι κι άλλα δημοψηφίσματα».
Το Eurasia Group, εταιρεία συμβουλών γεωπολιτικού κινδύνου, δημοσίευσε χάρτη, αναλύοντας σε ποιες χώρες της Ευρώπης υπάρχει δυνατότητα για δημοψηφίσματα, όπως το βρετανικό.

Εντεκα οι αιτήσεις για τις τηλεοπτικές άδειες -Ποιοι τις κατέθεσαν - ΣΤΗΝ ΕΚΠΝΟΗ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ

Στις έντεκα πλέον ανέρχονται οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων για τις τηλεοπτικές άδειες ενώ στην εκπνοή της προθεσμίας κατέθεσε και το Mega.
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατάθεσης δικαιολογητικών στο πλαίσιο της προκήρυξης δημοπρασίας για την χορήγηση τεσσάρων αδειών παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition).

Η Οδύσσεια μέσα από μια εκπληκτική τρισδιάστατη απεικόνιση(Βίντεο)

H Οδύσσεια είναι το δεύτερο μεγάλο ηρωικό έπος της αρχαίας ελληνικής γραμματείας μετά την Ιλιάδα.

Αν και τα δύο έπη αποδίδονται από την παράδοση στον Όμηρο, η φιλολογία αναγνωρίζει σημαντικές διαφορές ανάμεσά τους και η επικρατέστερη άποψη είναι ότι η Οδύσσεια συντέθηκε από διαφορετικό ποιητή, πιθανότερα μαθητή του Ομήρου, με κάποια χρονική απόσταση από την Ιλιάδα

Το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της αρχαιότητας

 Το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της αρχαιότητας ανήκε στον Πτολεμαίο Δ΄ και εικάζεται ότι μπορεί να ήταν καταμαράν. Είχε μήκος 126 μέτρα και 17 μέτρα πλάτος και ήταν επανδρωμένο με 4.000 κωπηλάτες!

Σύμφωνα με τον αρχαίο συγγραφέα, Αθηναίο, το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της αρχαιότητας, μια τεσσαροκοντήρης κατασκευάστηκε για τον Πτολεμαίο Δ” στα τέλη του 3ου αιώνα π.Χ.
Είχε μήκος 126 μέτρα και πλάτος 17 μέτρα.

Η πλώρη υψωνόταν 21 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και διέθετε επτά πολιορκητικούς κριούς.