Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Ο Θουκυδίδης, η προέλευση των Ελλήνων και το όνομα Ελλάς…

Όπως γνωρίζουμε ενδεχομένως από τα… σχολικά μας χρόνια, ο Έλλην ιστορικός Θουκυδίδης έζησε μεταξύ 460 – 398 π.Χ.. και έγινε παγκοσμίως γνωστός για τη συγγραφή της κλασικής Ιστορίας του Πελοποννησιακού Πολέμου.
Στο έργο της ζωής του αφηγείται γεγονότα που συνέβησαν κατά τον εμφύλιο πόλεμο μεταξύ της Αθήνας και της Σπάρτης· ο Πελοποννησιακός Πόλεμος κράτησε από το 431 έως το 404 π.Χ., με ένα επτάχρονο διάλειμμα “ύποπτης ανακωχής”. Στο προοίμιο του έργου διαβάζουμε:

ΑΥΤΟ είναι το φάρμακο κατά του ΚΑΡΚΙΝΟΥ! Το είχε δώσει ο Ιπποκράτης πριν πολλά χρόνια…

Δεν είναι πλάκα , δεν είναι αστείο , δεν είναι άλλη μια έρευνα στο κενό και στο περίπου…
Ο Ιπποκράτης έδωσε το φάρμακο για τον καρκίνο πρίν πολλά χρόνια.Και θα υιοθετήσουμε την τακτική του πανεπιστήμονα Ιπποκράτη ο οποίος μας έλεγε ότι είμαστε ότι τρώμε. Τι συμβαίνει όμως και υπάρχει στις ημέρες μας αυτή η έξαρση του καρκίνου;Ας γνωρίσουμε την Ιπποκράτειο αντικαρκινική άμυνα η οποία στηρίζεται στην ισορροπία των 4 βασικών γεύσεων.

ΟΙ ΚΟΣΜΙΚΕΣ-ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΝΟΣ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΝΑΟΥ

Οι διαπιστώσεις που κάνει ο καθηγητής αρχιτεκτονικής αφορούν καθαρά τη βίωση από την ψυχή ενός άλλου κοσμικού επιπέδου αισθαντικότητας που δεν έχει να κάνει με μεταφυσικές εμμονές.

 Για αυτήν την αισθαντικότητα που απορρέει από την υψηλού κάλλους τέχνη έχει μιλήσει ο Οδυσσέας Ελύτης, Η ελληνική κλασική τέχνη αποτελεί την μίμηση του τρόπου που υπάρχει ο κόσμος. Σε έναν αρχαιοελληνικό ναό έχουν αποτυπωθεί όλα τα αρχέτυπα σύμβολα που σχετίζονται με τη φύση της ανθρώπινης ψυχής και των όντων. 

ΣΟΚ - Δείτε τι βρέθηκε μέσα σε...πέτρα!

''Βίδα'' βρέθηκε σε μία πέτρα από ερευνητές ΑΤΙΑ στην περιοχή Καλούγκα της Ρωσίας. Το ασυνήθιστο αντικείμενο λέγεται ότι είναι 300 εκατομμυρίων ετών!

Μερικοί πιστεύουν ότι είναι απόδειξη εξωγήινων που ζούσαν στη Γη πολύ πριν από εμάς.

Το καλοκαίρι του 1998, Ρώσοι επιστήμονες που ερευνούσαν σε μια περιοχή 300 χ.λ.μ. νοτιοδυτικά της Μόσχας για τα υπολείμματα ενός μετεωρίτη, ανακάλυψαν ένα κομμάτι βράχου που περιέκλειε μια σιδερένια βίδα.

Οι γεωλόγοι υπολογίζουν ότι η ηλικία του βράχου είναι 300-320 εκατομμύρια χρόνια.

Κάτι συμβαίνει εκεί έξω... Τι μας κρύβει η Nasa;

Υπάρχουν ενδείξεις πως από άποψη σεισμικής και ηφαιστειογενή η Σελήνη αντιπροσωπεύει πραγματικά ένα νεκρό κόσμο. Όταν το διαστημόπλοιο Απόλλων 14
έριξε τον τρίτο όροφο του με ορμή στη Σεληνιακή επιφάνεια, η Σελήνη αντέδρασε σαν μια μεγάλη καμπάνα.

Καταγράφτηκαν παλμικές δονήσεις διάρκειας τριών περίπου ωρών που έφτασαν σε βάθος 28-32 χιλιόμετρων. Όταν κατά την αναχώρηση του ίδιου διαστημόπλοιου από το Σεληνιακό έδαφος απερρίφθη η σεληνάκατος, προκλήθηκαν νέες δονήσεις που κράτησαν ενενήντα περίπου λεπτά.

Τρόικα για Κύπρο: Ολοκλήρωση αξιολόγησης - Αναμένει κι άλλα

Λευκωσία: Σε κοινή ανακοίνωσή τους Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) αναφέρουν πως σε ότι αφορά την αξιολόγηση του προγράμματος οικονομικής μεταρρύθμισης της Κύπρου, έχει επιτευχθεί συμφωνία σε επίπεδο κλιμακίων, αφού τα πλαίσια εκποιήσεων και αφερεγγυότητας έχουν τεθεί σε ισχύ. Ωστόσο, όπως σημειώνουν, κρίνονται ως σημαντικές περαιτέρω δράσεις για μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, συμπεριλαμβανομένης της νομοθεσίας για διευκόλυνση της πώλησης τραπεζικών δανείων.

Φιάσκο με τον ΦΠΑ στις διαπραγματεύσεις - Φέρνουν νέο σχέδιο

«Οχι» στο σχέδιο Βαρουφάκη είπαν οι δανειστές - Το tweet του υπουργού Οικονομικών περί Τρόικας εσωτερικού
- Σενάριο τώρα με τρεις συντελεστές (7,5%, 15%, 21%-22% χωρίς εξαίρεση για χρήση κάρτας), το οποίο έχει αποκαλύψει το «Πρώτο Θέμα» από την Κυριακή
Να εξοργίσει όχι μόνον την ... «Τρόικα εξωτερικού» που ήταν κατ’αρχήν υπέρ της επιβολής ενιαίου ΦΠΑ, αλλά ακόμα και την ίδια την κυβέρνηση κατάφερε τελικά ο Γιάνης Βαρουφάκης, με τις προτάσεις του για διπλό ΦΠΑ «δύο ταχυτήτων».

Η Moody's «βλέπει» έλεγχο κεφαλαίων και πάγωμα καταθέσεων στην Ελλάδα

Αρνητικό το outlook του τραπεζικού τομέα, αντανακλά τη σημαντική επιδείνωση στη ρευστότητα των τραπεζών - Εκτιμάται ότι οι εκροές καταθέσεων στο 5μηνο έχουν ξεπεράσει τα 30 δισ. ευρώ
Ο κίνδυνος να παγώσουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και να επιβληθεί έλεγχος κεφαλαίων σε κάθε κίνηση στο ελληνικό σύστημα, έχει «αυξηθεί σημαντικά», σύμφωνα με την προειδοποίηση του οίκου αξιολόγησης Moody's.

Εικόνες αποκάλυψης: Λίμνη στην Ινδία έπιασε...φωτιά! (Βίντεο)

Την προηγούμενη εβδομάδα μια λίμνη στην πόλη Bangalore της Ινδίας προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στους ανθρώπους όταν... έπιασε φωτιά. 

 Σύμφωνα με το δίκτυο «The Hindu», η λίμνη ήταν για πολύ καιρό καλυμμένη από ένα στρώμα τοξικού αφρού που έμοιαζε με χιόνι. 

Κάτω από τον αφρό, το νερό είχε μαύρο χρώμα, εξαιτίας της μόλυνσης που είχε υποστεί.