Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

ΑΠΟ ΕΔΩ ΠΕΡΑΣΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ…


Ιστορίες πεζοδρομίου: Το BBC αναρωτιέται. Είναι η Γερμανία το μεγαλύτερο "μπορδέλο" της Ευρώπης;

Το BBC έκανε επιτόπια έρευνα στα κόκκινα φανάρια της Γερμανίας και αναρωτιέται. Είναι η Γερμανία το μεγαλύτερο "μπορδέλο" της Ευρώπης; Ποια είναι η κατάσταση στη χώρα μας.
Το BBC αποφάσισε να βάλει στο μικροσκόπιο ένα θέμα ταμπού.
Πρόσφατα πραγματοποίησε "αυτοψία" σε έναν από τους μεγαλύτερους οίκους ανοχής της Ευρώπης. Το "Paradise" που βρίσκεται στην Στουτγκάρδη της  Γερμανίας.
Ο συντάκτης Jim Reed, διερευνά τον πληρωμένο έρωτα στη Γερμανία αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Ο "Παράδεισος" της Στουτγκάρδης κόστισε περίπου 6εκ. ευρώ και άνοιξε τις πόρτες του το 2008. Σήμερα είναι μία από τις πλέον κερδοφόρες επιχειρήσεις της χώρας.

Βοήθεια από τον Άρειο Πάγο για να σταματήσει το ανέκδοτο του Αντικαπνιστικού νόμου

Επιστολή Μακρή στην εισαγγελέα του ΑΠ Ε. Κουτζαμάνη. Ζητά βοήθεια για εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου σε όλη τη χώρα
Τη συνδρομή και τη συνεργασία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, ζητάει με επιστολή της η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή.
Ο νόμος έχει καταντήσει ανέκδοτο, αφού είτε εφαρμόζεται σπασμωδικά, είτε απλώς στα περισσότερα εστιατόρια, μπαρ και νυχτερινά κέντρα, καπνίζουν όλοι κανονικά.
"Ο αντικαπνιστικός νόμος πρέπει να εφαρμόζεται σε όλη τη χώρα με την ίδια αυστηρότητα και συνέπεια", δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η κ. Μακρή.

Αποφυλακίζεται η Γιούλια Τιμοσένκο

Η συμφωνία ειρήνευσης στην Ουκρανία φέρνει και την αποφυλάκιση της Γ. Τιμοσένκο. Είχε καταδικαστεί για κατάχρηση εξουσίας. Αποπέμφθηκε ο υπουργός Εσωτερικών
Οι ουκρανοί βουλευτές ψήφισαν μια τροποποίηση του ποινικού κώδικα που ανοίγει τον δρόμο για την απελευθέρωση της ηγέτιδας της αντιπολίτευσης Γιούλια Τιμοσένκο.
Η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας, η οποία βρίσκεται στην φυλακή από τον Αύγουστο του 2011, καταδικάστηκε δύο μήνες αργότερα σε κάθειρξη επτά ετών για κατάχρηση εξουσίας.

Εκτός εαυτού ο Παναγιωτόπουλος, παρατάει την ομιλία του και φεύγει από εκδήλωση που ο ίδιος οργάνωσε, επειδή τον υποδέχθηκαν με χάχανα (Βίντεο)

Ξέσπασε σε φωνές και αποχώρησε ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, χθες, στα εγκαίνια του συνεδρίου «Χρηματοδοτώντας τη δημιουργικότητα» μέσα στο κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής, αφού αιφνιδιάστηκε από την αντίδραση ομάδας καλλιτεχνών που κάθε τόσο γελούσαν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, συμπαρασύροντας και άλλους παρεβρισκόμενους.

Τζορτζ Σόρος: Μέρκελ και Σόιμπλε «τα έκαναν μαντάρα» με την Ελλάδα

Εάν δεν αλλάξει η ευρωπαϊκή πολιτική του Βερολίνου, το ευρώ μπορεί να σωθεί μόνον εφόσον η Γερμανία εγκαταλείψει την νομισματική ένωση, επισημαίνει.Ο Τζορτζ Σόρος επανέρχεται με δριμεία κριτική στην καγκελάριο Μέρκελ και την διαχείριση της ευρωκρίσης. Η Μέρκελ δεν έχει καταλάβει ότι το ευρώ είναι το μέσο και όχι ο σκοπός, υποστηρίζει ο Oυγγροαμερικανός επενδυτής, σημειώνοντας πως «οι Γερμανοί και ο Σόιμπλε έκαναν μαντάρα τη διάσωση της Ελλάδας».

Ουκρανία: Όταν η ιστορία γράφεται μπροστά στο φωτογραφικό φακό...

Ο ακήρυχτος εμφύλιος μέσα από τα πλάνα των φωτορεπόρτερ – Εικόνες που σοκάρουν αλλά αποτυπώνουν παράλληλα το δράμα μιας χώρας κι ενός λαού...
Φωτογραφίες που μοιάζουν να τραβήχτηκαν μιαν άλλη εποχή, δεκαετίες πίσω. Εικόνες που στο μυαλό όλων φέρνουν στιγμιότυπα ασπρόμαυρα, από τις αιματηρές μάχες του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Η ιστορία γράφεται, δυστυχώς με αίμα, μπροστά στο φακό των φωτορεπόρτερ και των τηλεοπτικών συνεργείων.

Πολωνός ΥΠΕΞ προς Ουκρανούς διαδηλωτές: Συμφωνείτε ή πεθαίνετε(Βίντεο)

Το γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο με την κυνική προειδοποίηση του Ράντοσλαβ Σικόρσκι προς τους εκπροσώπους των διαδηλωτών - Τι προβλέπει η συμφωνία των έξι σημείων, που υπεγράφη ανάμεσα στον πρόεδρο, την αντιπολίτευση και την ΕΕ - «Ευνουχίζεται« πολιτικά ο πτόεδρος Γιανουκόβιτς. Υιοθετώντας την προσφιλή διπλωματική τακτική, που συνοψίζεται στη φράση «μαστίγιο και καρότο», ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών, Ράντοσλαβ Σικόρσκι, αναδεικνύεται σε πρόσωπο-«κλειδί» για τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ΕΕ, τον Ουκρανό πρόεδρο και την αντιπολίτευση, που οδήγησαν σε συμφωνία έξι σημείων για τον τερματικό της πολιτικής κρίσης και της εμφύλιας σύρραξης στη χώρα.

Όλοι αθώοι για την υπόθεση του ντόπινγκ της εθνικής ομάδας άρσης βαρών

Όλοι αθώοι για την υπόθεση του ντόπινγκ της εθνικής ομάδας άρσης βαρών
Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας οι 25 κατηγορούμενοι για την υπόθεση του ντόπινγκ της εθνικής ομάδας της άρσης βαρών το 2008.
Μεταξύ των παραγόντων του αθλητισμού που κάθισαν στο εδώλιο ήταν ο προπονητής Χρήστος Ιακώβου, ο Βαλέριος Λεωνίδης, η αθλήτρια Ολυμπία Τόκκα και άλλοι.
Την απαλλαγή του συνόλου των κατηγορουμένων ζήτησε ο εισαγγελέας της έδρας υποστηρίζοντας πως κανείς τους δεν είχε γνώση για παράνομες ουσίες, πόσο μάλλον οι αθλητές. «Η ζημιά έχει γίνει από την Κίνα. Από εκεί έγινε η παραγγελία και ήρθε στην Ελλάδα λάθος παρτίδα με παράνομα σκευάσματα. Το ερώτημα παραμένει. Ήταν λόγω σκοπιμότητας ή έτυχε;» υποστήριξε ο εισαγγελικές λειτουργός επισημαίνοντας πως «η ομάδα μας μπήκε στο μάτι του κυκλώνα».

«Πειραγμένες» δημοσκοπήσεις; Α πα-πα! Άρχισαν τα παιχνιδάκια χειραγώγησης της κοινής γνώμης...

Του Μάρκου Μουζάκη
Από το newsbomb

Καλά, ότι γίνονται παιχνίδια χειραγώγησης της κοινής γνώμης μέσω (και) δημοσκοπήσεων, είναι γνωστό. Αυτό το ευγενές σπορ είχε αρχίσει να ανθεί επί εποχής Σημίτη, οπότε και συγκεκριμένες εταιρίες έπαιζαν το παιχνίδι του τότε καθεστώτος, με έρευνες που κατά κανόνα βόλευαν τον τέως «καταλληλότερο», χειραγωγούσαν το πόπολο (έτσι αντιμετώπιζαν το λαό...) κι έφτιαχναν κλίμα.
Αλλά στην ουσία ποτέ δε σταμάτησε το σπορ...
Έτσι, εντελώς... δειγματοληπτικά, θα σας αναφέρουμε δύο παραδείγματα:

Θετική εικόνα στη Wall, προς τρίτη διαδοχική εβδομάδα κερδών ο S&P

 Dow16.154,2321,00 0,13%  



  Nasdaq4.267,5529,60 0,70%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Θετικά πρόσημα και ήπιες μεταβολές συνθέτουν την εικόνα των μετοχικών δεικτών της Wall Street στις συναλλαγές της Παρασκευής μετά τα στοιχεία για ισχυρή πτώση στις μεταπωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο αλλά και εν αναμονή των ομιλιών αξιωματούχων της Fed αργότερα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Προς την τρίτη διαδοχική εβδομάδα κερδών οδεύει ο S&P που κινείται πλησίον του σιτορικού κλεισίματος της 15ης Ιανουαρίου στις 1.848,38 μονάδες.

Σε χαμηλό 18 μηνών διαμορφώθηκαν οι εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της National Association of Realtors, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 5,1% τον Ιανουάριο σε σχέση με το Δεκέμβριο, φτάνοντας τα 4,62 εκατ. Οι οικονομολόγοι, σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires, είχαν διαμορφώσει εκτιμήσεις για μικρότερη μείωση στα 4,7 εκατ.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 40,52 μονάδες (0,25%) και βρίσκεται στις 16173,75 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 13,04 μονάδων (0,31%) φτάνοντας τις 4280,59 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει άνοδο 3,80 μονάδων (0,21%) και βρίσκεται στις 1843,58 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 17 κινούνται με θετικό πρόσημο και 13 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη καταγράφει η μετοχή των McDonalds καθώς διαπραγματεύεται στα 96,71 δολάρια με άνοδο 0,96 δολαρίων ή σε ποσοστό 1,00%. Ακολουθούν η Microsoft με κέρδη 0,95% στα 38,107 και η Nike στα 75,99 δολάρια με άνοδο 0,54%.

Μεγάλα κέρδη για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα κατέγραψε το ΧΑΚ

Λευκωσία: Συνεχίστηκε την Παρασκευή, για έκτη συνεχόμενη χρηματιστηριακή συνάντηση, το θετικό κλίμα στο κυπριακό Χρηματιστήριο, το οποίο παρουσίασε μεγάλα κέρδη για δεύτερη στη σειρά εβδομάδα.
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε την Παρασκευή στις 142,14 μονάδες, σημειώνοντας νέα σημαντική αύξηση σε ποσοστό 4,46%, με την στήριξη των μεγάλων κερδών πέρα του 5% που κατέγραψε η μετοχή της Ελληνικής Τράπεζας. Παράλληλα, το ΧΑΚ σημείωσε νέα μεγάλη εβδομαδιαία άνοδο της τάξης του 18,66%, μετά τα σημαντικά κέρδη της τάξης του 15,46% που αποκόμισε κατά την προηγούμενη εβδομάδα.

Εβδομαδιαίες απώλειες 2,4% στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Πέντε διαδοχικά πτωτικά κλεισίματα συμπλήρωσε ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, που αποτελεί το μεγαλύτερο σε διάρκεια -αλλά όχι σε έκταση απωλειών- πτωτικό σερί από τα μέσα Δεκεμβρίου.

Αν και οι συναλλαγές ξεκίνησαν με ανοδικές διαθέσεις, ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε ενδοσυνεδριακά κάτω από τις 1.240 μονάδες, σε μία συνεδρίαση κατά την οποία έληγαν ΣΜΕ και δικαιώματα στον FTSE Large Cap, καθώς και δικαιώματα επί μετοχών.