Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Εβδομαδιαίες απώλειες 2,4% στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Πέντε διαδοχικά πτωτικά κλεισίματα συμπλήρωσε ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, που αποτελεί το μεγαλύτερο σε διάρκεια -αλλά όχι σε έκταση απωλειών- πτωτικό σερί από τα μέσα Δεκεμβρίου.

Αν και οι συναλλαγές ξεκίνησαν με ανοδικές διαθέσεις, ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε ενδοσυνεδριακά κάτω από τις 1.240 μονάδες, σε μία συνεδρίαση κατά την οποία έληγαν ΣΜΕ και δικαιώματα στον FTSE Large Cap, καθώς και δικαιώματα επί μετοχών.


Η επιφυλακτικότητα των επενδυτών ήταν και πάλι εμφανής, καθώς συνεχίστηκαν οι επιλεκτικές κινήσεις στο ταμπλό, εν αναμονή όχι μόνο των αποτελεσμάτων που ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα από εγχώριες εισηγμένες, αλλά -ενδεχομένως- και των αποτελεσμάτων των ελέγχων της BlackRock, που σύμφωνα με ανεπίσημες εκτιμήσεις αναμένεται να αποκαλύψουν επιπρόσθετες κεφαλαιακές ανάγκες ύψους 5 δισ. ευρώ.

Για τον Γενικό Δείκτη οι συνολικές εβδομαδιαίες απώλειες διαμορφώθηκαν σε 2,38%, για τον δείκτη των τραπεζών σε 1,35%, ενώ ο FTSE Large Cap έκλεισε την εβδομάδα με συνολικές απώλειες 2,49%. Αντίθετα, ο FTSE Mid Cap έκλεισε με θετικό εβδομαδιαίο πρόσημο, ενισχυμένος συνολικά κατά 1,64%.

Στη σύνθεση του FTSE Large Cap ξεχώρισε η άνοδος της μετοχήw του ΟΛΠ (σε ποσοστό έως 7,60% ενδοσυνεδριακά και με τον δεύτερο μεγαλύτερο όγκο εντός του 2014). Ακολούθησαν οι Eurobank Properties, FF Group, Τιτάν και Jumbo.

Στον αντίποδα βρέθηκε η MIG με απώλειες άνω του 3%, ενώ πτωτικά σε ποσοστό πάνω από 1% κινήθηκαν 7 ακόμα τίτλοι, μεταξύ των οποίων οι Ελλάκτωρ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΠΕ και ΟΤΕ.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με οριακές απώλειες 0,02% στις 1.249,96 μονάδες. Κινούμενος σε εύρος διακύμανσης 22 μονάδων, βρέθηκε ενδοσυνεδριακά να υποχωρεί έως 0,96%.

Για τον δείκτη των τραπεζών η συνεδρίαση έκλεισε με άνοδο 0,55% στις 194,19 μονάδες, παρά τις ενδοσυνεδριακές απώλειες έως 1,73%.

Την Παρασκευή διακινήθηκε στο Χ.Α. όγκος 26,18 εκατ. τεμαχίων, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε σε 61,77 εκατ. ευρώ.

Στο σύνολο του ταμπλό 66 μετοχές έκλεισαν με άνοδο, 59 υποχώρησαν και 126 ολοκλήρωσαν τη διαπραγμάτευση αμετάβλητες.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου