Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Παρών σε στεριά, ουρανό και θάλασσα! Εντυπωσιακά πλάνα από τη δράση του Ελληνικού Στρατού

Ένα εντυπωσιακό βίντεο με πλάνα από την εκπαίδευση του Ελληνικού Στρατού έδωσε τη δημοσιότητα το ΓΕΣ.

«Παρών» σε στεριά, ουρανό και θάλασσα δίνει ο Στρατός έτοιμος να υπερασπιστεί κάθε σπιθαμή ελληνικής γης.

Στο βίντεο εμφανίζονται τμήματα όλων των Όπλων και των Ειδικών Δυνάμεων κατά τη διάρκεια της ρεαλιστικής τους εκπαίδευσης.

Ένα υπέροχο δώρο του Φίλη (ΣΥΡΙΖΑ) προς την Άγκυρα(Βίντεο)

Κείμενο του ιστολόγιου tourkikanea 1/6/2020

Το διαβάσαμε και το επιβεβαιώσαμε από το βίντεο.

Δυστυχώς ο Φίλης αναγνωρίζει ως ΜΟΝΗ  (αφού δεν αναφέρει άλλη) γλώσσα της  μουσουλμανικής μειονότητας την τουρκική !
Μα καλά άλλη ενημέρωση πέραν του βουλευτή Ζεϊμπέκ δεν είχε ;

Προφανώς δεν έχει ακούσει ούτε για τα πομάκικα, ούτε για τα ρωμανί…

Έκθεση – βόμβα από το Υπ. Εσωτερικών της Γερμανίας – Λάθος συναγερμός το lockdown λόγω κορωνοϊού

Πιθανότατα σε κανένα σημείο ο κίνδυνος από τον νέο ιό δεν ξεπέρασε το κανονικό επίπεδο, αναφέρει η επίμαχη έκθεση του γερμανικού Υπ. Εσωτερικών
Την ώρα που η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας και τα βασικά μέσα ενημέρωσης ασχολούνται με τον έλεγχο των ζημιών από το lockdown, μια έκθεση από το Υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας αμφισβητεί το επίπεδο συναγερμού που υπήρξε από την κρίση του κορωνοϊού.
“Η επικινδυνότητα του Covid-19 υπερεκτιμήθηκε: πιθανότατα σε κανένα σημείο ο κίνδυνος από τον νέο ιό δεν ξεπέρασε το κανονικό επίπεδο”, αναφέρει η επίμαχη έκθεση.

“ΑΡΧΩΝ”: Το πρώτο υπέρυθρο ελληνικό πειραματικό αεροσκάφος

Πρόκειται για μια πατέντα που προέρχεται από έναν συνταξιούχο αστυνομικό από την Φλώρινα και πρόεδρο της αερολεσχης τον Γιώργο Ηλιόπουλο που κατασκεύασε το πρώτο μονοθέσιο υπέρυθρο αεροσκάφος από αεροπορικό αλουμίνιο γνωστό ως ΑΡΧΩΝ SF/1.
Ο ΑΡΧΩΝ, όπως είχε πει στην ΕΡΤ Φλώρινας ο κ. Ηλιόπουλος σε παλιότερη συνέντευξη του, είναι ένα υπέρ ελαφρύ αεροσκάφος που διαθέτει

Οι ταραχές στις ΗΠΑ ευκαιρία για αναδιοργάνωση της εθνικής μας ασφάλειας

Τα γεγονότα στις ΗΠΑ μιλούν από μόνα τους.
Γενικευμένες ταραχές από οργανωμένες ομάδες, λεηλασίες, πλιάτσικο, βανδαλισμοί, επιθέσεις στις αστυνομικές δυνάμεις.

Ζητήματα τα οποία στην Ελλάδα τα αντιμετωπίζουν σε τακτική βάση ενώ τα νέα δεδομένα εθνικής ασφάλειας που προκύπτουν από τις νέες απειλές υβριδικού και ασύμμετρου χαρακτήρα επιβάλουν αναδιοργάνωση και ανασυγκρότηση.
Θα σταθούμε σε δύο βασικά θέματα.

Προετοιμαζόμαστε! Σύσκεψη στο ΥΠΕΞ ενόψει νέων προκλήσεων της Άγκυρας

Πριν λίγο ξεκίνησε η σύσκεψη στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, όπου και θα οριστούν όλα τα κλιμακούμενα βήματα της ελληνικής απάντησης στην αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα. Η Τουρκία προχωράει σε ακραία πρόκληση κάνοντας το πρώτο βήμα για την διενέργεια γεωτρήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο. Η τουρκική εταιρεία πετρελαίων έχει καταθέσει αιτήματα για έρευνες στα όρια των ελληνικών χωρικών υδάτων και συγκεκριμένα σε Κρήτη, Ρόδο και Κάρπαθο.

Αυτοί είναι οι επίλεκτοι οικονομολόγοι του Μητσοτάκη για τα 32 δισ.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου, αποφάσισε να βάλει μπροστά ένα σχέδιο για την ανάπτυξη της χώρας την επόμενη δεκαετία, αναθέτοντας την εκπόνησή του σε δύο κορυφαίους οικονομολόγους, τον Χριστόφορο Πισσαρίδη και το Νίκο Βέττα.
Το υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε στα τέλη εκείνου του μήνα ενέκρινε τη σύσταση Επιτροπής για την Αναπτυξιακή Στρατηγική της χώρας, με επικεφαλής τον Νομπελίστα Οικονομολόγο, καθηγητή του LSE και του Πανεπιστημίου Κύπρου, κ. Πισσαρίδη και αναπληρωτή του τον καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Γενικό Διευθυντή του ΙΟΒΕ, κ. Βέττα.