Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Η πιο «σκανδαλιστική» επιτύμβια στήλη που γράφτηκε ποτέ στα χρονικά


H επιτύμβια στήλη του Αφροδίσιου της Αλεξάνδρειας Τρωάδας στεγάζεται στο Μουσείο του Λούβρου, στο Παρίσι.

Η επιτύμβια στήλη του Αφροδίσιου της Αλεξάνδρειας Τρωάδας φιλοξενείται στο Λούβρο και παραπέμπει περισσότερο σε... σαπουνόπερα παρά σε «ύστατο χαίρε».

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΠΛΑΝΗΣΗΣ

 

Πως η κοινωνική ιστορία και το έγκλημα της αποπλάνησης επηρεάζει το σημερινό metoo; Ο κλάδος της ιστορίας στα πανεπιστήμια είναι ίσως αυτός που έχει επηρεαστεί περισσότερο από το δόγμα του φεμινισμού. Η τεράστια αποδοχή που έχει ο φεμινισμός στις κοινωνίες μας οφείλεται κυρίως στο ότι έχουμε αποδεχτεί πως σε όλη την ιστορία της ανθρωπότητας οι άντρες καταπίεζαν τις γυναίκες. 

Ο Μ. Καραγάτσης, η woke κουλτούρα και τα εγχειρίδια του ΙΚΕΑ


του Γιώργου Ρακκά

Προφανώς και το έργο του Μ. Καραγάτση αποτελεί σκάνδαλο για την εγχώρια woke ιδεολογία, και η τελευταία θα επιδιώξει να το ακυρώσει.

Κύπρος-ΕΕ-ΗΠΑ: Στρατηγικό βάθος και έλλειμμα


O Αμερικανός ΥΠΕΞ Αντονι Μπλίνκεν (δεξιά) μαζί με τον ΥΠΕΞ της Κύπρου Κων/νο Κόμπο στη συνάντηση που είχαν στην Ουάσιγκτον στις 17 Ιουνίου 2024.
VIA ASSOCIATED PRESS
Η σχέση Κυπριακής Δημοκρατίας-ΗΠΑ πρέπει να έχει στρατηγικό βάθος για «διπλό» κέρδος. Παρόμοιο «διπλό» κέρδος δεν υπήρξε στη σχέση Κύπρου-ΕΕ.
Κώστας Μαυρίδης, Αρθρογράφος
Κώστας Μαυρίδης- Ευρωβουλευτής ΔΗΚΟ (S&D)

Ο Μπαχτσελί φόρεσε τη στολή του και θέλει να πάρει και τη Θεσσαλονίκη


Μαρία Ζαχαράκη

Σε ένα νέο αλυτρωτικό παραλήρημα προέβη πάλι σήμερα ο εθνικιστής εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος, εξέφρασε την επιθυμία του να συμπεριλάβει τη Δυτική Θράκη, συμπεριλαμβανομένης της Θεσσαλονίκης, στα σύνορα της Τουρκίας!

Νavtex η Κυπριακή Δημοκρατία, αντι-Navtex η Τουρκία


Αντι-Navtex ως απάντηση σε Navtex της Κυπριακής Δημοκρατίας εξέδωσε η Τουρκία από τον σταθμό της Αττάλειας, αμφισβητώντας την Κυπριακή Δημοκρατία και το δικαίωμά της να εκδίδει navtex.

Πρώτες φωτογραφίες: H φρεγάτα «Ψαρά» στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν

Η φρεγάτα «Ψαρά» στην επιχείρηση «Ασπίδες»
EUROPEAN UNION NAVAL FORCE - OPERATION ASPIDES

Αντικαθιστά τη φρεγάτα «Ύδρα» στην επιχείρηση «Ασπίδες»

Κώστας Μαυραγάνης— Huffpost Greece

SAR AW-139: Στο τραπέζι και πάλι η απόκτηση των ελικοπτέρων – Πώς θα αξιοποιηθούν τα Super Puma


* Του Κώστα Σαρικά

Η απόσυρση των γερασμένων ελικοπτέρων της Πολεμικής Αεροπορίας AB-205 και AB-212, οι αυξημένες ανάγκες σε αποστολές έρευνας διάσωσης αλλά και η όσο το δυνατό καλύτερη αξιοποίηση των Super Puma αποτελούν τρία δεδομένα τα οποία επιφέρουν ζητούμενα σε μια ακόμη δύσκολη εξίσωση που καλείται να λύσει το Αεροπορικό Επιτελείο.

Οι πρώτες ισραηλινές συλλογές Spice για τα F-16 Viper μέσα στο 2024: Game changer που μετατρέπουν τις απλές βόμβες σε έξυπνα όπλα με εμβέλεια 60 χλμ.[video]


Οι συλλογές Spice μετατρέπουν τις βόμβες ελεύθερης πτώσης σε “έξυπνα όπλα”. Πηγή εικόνων: Rafael

Τou ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ, Hellas Journal-Αθήνα

Στα τέλη του 2024 υπολογίζει το αεροπορικό επιτελείο ότι θα ξεκινήσουν οι παραλαβές των πρώτων συλλογών Spice από το Ισραήλ. Το παραπάνω έρχεται ως «είδηση» και προσθήκη στα γεγονότα που σχετίζονται με την ενίσχυση της μαχητικής ισχύος του στόλου των F-16 Viper.

EUROPULS GTF, ιδού το ευρωπαϊκό HIMARS


Η γαλλο-γερμανική κοινοπραξία KNDS αμφισβητεί εμπράκτως την κυριαρχία του αμερικανικού M142 HIMARS MLRS (Multiple Launch Rocket System) με την παρουσίαση του EUROPULS GTF 8X8. 

Ανώμαλη προσγείωση για ΑΡΧΥΤΑ και ΓΡΥΠΑ στην ΕΑΒ – Στο μικροσκόπιο το πρόγραμμα nEUROn

Αποφασισμένη να βάλει φωτιά στους αιθέρες είναι η Πολεμική Αεροπορία, εξετάζοντας σοβαρά το ενδεχόμενο ενεργοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος των «αόρατων» μη επανδρωμένων αεροσκαφών (stealth uav) με τον κωδικό «ΝΕΡΩΝ» ή nEUROn κατά την λατινική του ονομασία. Παράλληλα, τα drones ΑΡΧΥΤΑΣ και ΓΡΥΠΑΣ της ΕΑΒ προσγειώνονται ανώμαλα.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Η Ελλάδα αποκτά έναν από τους ισχυρότερους υπερ-υπολογιστές στην Ευρώπη -Αναβαθμίζονται οι δημόσιες ψηφιακές υποδομές


Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με στόχο την αναβάθμιση των Δημόσιων ψηφιακών υποδομών της χώρας, ανακοινώνει σήμερα, 25 Ιουνίου, την προκήρυξη Ανοικτού Διεθνή Διαγωνισμού για το έργο «Ανάπτυξη νέου υπολογιστικού συστήματος υψηλών επιδόσεων», του υπέρ-υπολογιστή «ΔΑΙΔΑΛΟΣ (DAEDALUS)».

Μπελέρης για την ποινή φυλάκισής του: «Θα προσφύγω στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο - Το πρόβλημα θα το έχει ο Ράμα, όχι εγώ»


Ποινή φυλάκισης δυο ετών επιβλήθηκε στον εκλεγμένο Ευρωβουλευτή με τη ΝΔ, Φρέντη Μπελέρη κάτι που σημαίνει ότι παραμένει στη φυλακή.

Φρέντι Μπελέρης: παραμένει στη φυλακή μέχρι τον Οκτώβριο

FB

Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χιμάρας και ευρωβουλευτής της ΝΔ, Φρέντι Μπελέρης, θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τη σημερινή απόφαση του αλβανικού Δικαστηρίου. Το δικαστήριο αποφάσισε να διατηρήσει την πρωτόδικη ποινή των 24 μηνών, ως εκ τούτου, ο Φρέντι Μπελέρης δεν θα μεταβεί τον Ιούλιο στο Στρασβούργο, προκειμένου να ορκιστεί.

Διπλωματικές πηγές για Συμφωνία Πρεσπών: Το erga omnes δεν επιδέχεται καμία απολύτως αμφισβήτηση


«Τα νομικά κείμενα δεν ερμηνεύονται με βάση την εικαζόμενη βούληση και την επιθυμία καθενός αλλά με βάση το γράμμα και το πνεύμα τους. 

Κομισιόν για Βόρεια Μακεδονία: «Το όνομα έχει συμφωνηθεί ξεκάθαρα στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών»


«H χρήση του συνταγματικού ονόματος της Βόρειας Μακεδονίας είναι κάτι που έχει συμφωνηθεί στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών», ανέφερε η εκπρόσωπος της Κομισιόν για τη διεύρυνση, Ανα Πισονέρο.

Για την “κόλαση” της ΥΔΡΑΣ στην Ερυθρά

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Στις 6 Ιουνίου κατέπλευσε στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας, η φρεγάτα ΥΔΡΑ (F 452) που από 26 Φεβρουαρίου βρισκόταν σε αποστολή στο πλαίσιο της Επιχείρησης ASPIDES της ΕΕ, στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας, υλοποιώντας την δέσμευση της Ελλάδας για συμμετοχή. Εξαρχής είχε σχεδιαστεί η παραμονή της για 3 μήνες. Στις 19 Ιουνίου απέπλευσε η φρεγάτα ΨΑΡΑ (F 454) και σήμερα εισήλθε στην “καυτή ζώνη”, περνώντας την Διώρυγα του Σουέζ.

Τούρκοι: Καμία ελπίδα για την Ελλάδα – Θλιβερά τα επίπεδα ετοιμότητας – Πιο κάτω από την Αλβανία – Επαίσχυντη λένε η κατάσταση στο ελληνικό Π.Ν.

Φυσικά και τα πράγματα δεν είναι ακριβώς... έτσι όπως τα λένε οι Τούρκοι αλλά άντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι... ελέφαντας με τους ερασιτεχνικούς χειρισμούς που κάνει η Αθήνα.

Διονύσης Αντωνέλλος

Προκλητική NAVTEX της Άγκυρας για πόντιση καλωδίων σε «τουρκική υφαλοκρηπίδα» νοτίως της Ρόδου – Η ελληνική απάντηση [pics]


Να θέσει «δια της πλαγίας» τα δικά της όρια στην περιοχή νότια της Ρόδου και ανατολικά της Κρήτης επιχειρεί η Τουρκία, μέσω NAVTEX που εξέδωσε για πόντιση καλωδίου από το πλοίο πόντισης καλωδίων C/S Teliri.

Φιντάν σε Ελλάδα – Κύπρο: Μείνετε μακριά από τη Μέση Ανατολή, αλλιώς θα φτάσει και σε εσάς η φωτιά»


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Σε συνέντευξη του εξέφρασε την ανησυχία του για την αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση στη Νότια Κύπρο με φόντο το Ισραήλ

Θα περιοδεύσει σε τρεις ηπείρους ο ισλαμιστής Ερντογάν: Από την Αστάνα πάει στην Ουάσιγκτον, και στις 20 Ιουλίου θα εκτελέσει παράνομη “επίσκεψη” στην κατεχόμενη Κύπρο


FILE PHOTO: epa11407490 Turkish President Recep Tayyip Erdogan takes part in a Turkey-Spain Business meeting held in Madrid, Spain, on the sidelines of the High-Level meeting between Spain and Turkey, 13 June 2024. EPA, ZIPI ARAGON

Από την Αστάνα μέχρι την Ουάσιγκτον και την κατεχόμενη Κύπρο θα βρεθεί τον Ιούλιο ο ισλαμιστής Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν για 17 μέρες έντονης διπλωματίας.

Politico: Συμφωνία για Φον ντερ Λάιεν, Κόστα και Κάλλας στα κορυφαία πόστα της Ε.Ε

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν  AP Photo/Harry Nakos

Σε συμφωνία κατέληξαν οι Ευρωπαίοι διαπραγματευτές ότι η Γερμανίδα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο Πορτογάλος Αντόνιο Κόστα και η Εσθονή Κάγια Κάλλας θα πρέπει να λάβουν τις πιο υψηλόβαθμες θέσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και την υπηρεσία εξωτερικής πολιτικής.

DW: Από τρακτέρ, μηχανήματα για τον γερμανικό στρατό - Κούρσα εξοπλισμών με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία


Η γερμανική οικονομία στρατιωτικοποιείται ολοένα και περισσότερο. Μετά τη Lufthansa και το «φλερτ» της με την πολεμική αεροπορία, σειρά έχει η κορυφαία κατασκευάστρια τρακτέρ Deutz

Η υποχώρηση των ουκρανικών δυνάμεων ένδειξη νέας “αντεπίθεσης”;


Απροσδόκητα, ένα αδρανές τμήμα της γραμμής αντιπαράθεση, δυτικά της Γκόρλοβκα, προς την κατεύθυνση του Τορέτσκ, άρχισε να δραστηριοποιείται. Τα ρωσικά στρατεύματα χρησιμοποιούν νέες τακτικές που εξασφαλίζουν μια επιτυχημένη προέλαση. 

Η ΕΕ ξεκινά σήμερα επισήμως τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία και την Μολδαβία


Η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκινά σήμερα επισήμως τις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία και την Μολδαβία που θα οδηγήσουν κάποτε στην ένταξη των δύο πρώην σοβιετικών δημοκρατιών ως πλήρων μελών στο ευρωπαϊκό μπλοκ.

Διεθνές Δικαστήριο: Εντάλματα σύλληψης κατά Σοϊγκού και Γκερασίμοφ


Οι δύο Ρώσοι αξιωματούχοι κατηγορούνται ότι φέρουν ατομική ποινική ευθύνη για τις πυραυλικές επιδρομές εναντίον σταθμών ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας. «Ελπίζουμε να τους δούμε στη φυλακή», τόνισε ο Ζελένσκι.

Η ΕΕ παρατείνει το καθεστώς προσωρινής προστασίας για τους Ουκρανούς πρόσφυγες ως το Μάρτιο του 2026


Το Συμβούλιο της ΕΕ αποφάσισε σήμερα να παρατείνει το καθεστώς προσωρινής προστασίας που χορηγήθηκε σε 4,2 εκατομμύρια Ουκρανούς που διέφυγαν από τον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας, έως το Μάρτιο του 2026.

Η AM General επιβεβαίωσε την αποστολή των αυτοκινούμενων πυροβόλων HUMVEE 2-CT Hawkeye MHS στην Ουκρανία


Στη διάρκεια του συμποσίου «Fires Symposium 2024», ο Mike Evans, Διευθυντής Προγραμμάτων της αμερικανικής AM General, ανακοίνωσε ότι το αυτοκινούμενο πυροβόλο HUMVEE 2-CT Hawkeye MHS (Mobile Howitzer System), που έχει αναπτύξει η εταιρία, βρίσκεται στην Ουκρανία για πραγματικές δοκιμές επί του πεδίου. 

H Ρωσία εκτόξευσε 2.277 drones Shahed φέτος


«Η αντιαεροπορική άμυνα κατέστρεψε περίπου το 86% των μη επανδρωμένων αεροσκαφών» δήλωσε ο ίδιος

ΟΙ Ρώσοι ανακοίνωσαν την κατάρριψη 29 drones που είχαν εκτοξευτεί από την Ουκρανία

Ουκρανικό drone (φωτογραφία αρχείου) AP Photo/Efrem Lukatsky

Τα συστήματα της ρωσικής αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν 29 drones τα οποία είχαν εκτοξευτεί από την Ουκρανία.

Ο Ζελένσκι διέταξε εκκαθάριση της υπηρεσίας ασφαλείας της Ουκρανίας μετά από σχέδια δολοφονίας


Ιούνιος 24, 2024. Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι διέταξε τον νέο επικεφαλής της Υπηρεσίας Κρατικής Ασφάλειας της Ουκρανίας να καθαρίσει τις τάξεις της από άτομα που την απαξιώνουν, αφού δύο αξιωματικοί της κατηγορήθηκαν ότι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν ανώτερους αξιωματούχους, μετέδωσε το Reuters.