Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Το θαυμα των Ελλήνων (Βίντεο με Ελληνικούς υπότιτλους).

Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΘΥΜΙΣΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ .
Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ (ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ) ΤΟΥ ΓΑΛΛΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ Michel Serres ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Διάλεξη του Ν. Λυγερού:"Διαχείριση διαφορετικότητας"(Βίντεο)

Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: 
"Διαχείριση διαφορετικότητας".
Γυμνάσιο - Λύκειο, Πλατύ. 25/10/2013

Δόγμα του Σοκ Vs Ανακλαστική Λαϊκή Αντίδραση: Μίσος - Θυμός - Εξέγερση

Του Γιώργου Ανεστόπουλου
Χειραγώγηση των Μαζών.
Ενίοτε και υπό προϋποθέσεις, το τέλειο έγκλημα.
Εκατομμύρια θύματα χωρίς όπλο εγκλήματος. Χωρίς αποδεδειγμένο δόλο. Χωρίς εμφανές τραύμα στα θύματα.
Αναπόδεικτες θεωρίες συνωμοσίας;
Ή ξεκάθαρα Ογκώδη και αναρίθμητα projects «χειρισμού συνειδήσεων και συμπεριφορών» ατόμων και μαζών;
Αναρίθμητα...
Τόσος κόπος για το τίποτε άραγε;
Τι άλλο θα μπορούσε να σημαίνει όλη αυτή η ισοπεδωτική πολιτική τύπου blietzkrieg;
Λες και με περισσή αλαζονεία κάποιοι επιστρέφουν στις «ρίζες» (τουλάχιστον φαινομενικά). Back to the principal. Ξανά πίσω στον Μακιαβέλι...

” Η έκθεση του Κωνσταντίνου Δοξιάδη για τις πολεμικές αποζημιώσεις “

Λεπτομερή στοιχεία - Συσσωρευμένο εθνικό εισόδημα 33 ετών οι καταστροφές κατά την Κατοχή.

Στο συσσωρευμένο εθνικό εισόδημα 33 ετών ή τον προϋπολογισμό του κράτους για 130 χρόνια (!) υπολόγισε τις καταστροφές που υπέστη η Ελλάδα από τη Γερμανία, τη Βουλγαρία και την Ιταλία κατά τη διάρκεια της Κατοχής, ο αείμνηστος πολεοδόμοςΚωνσταντίνος Δοξιάδης (1913-1975) στην ιστορική του έκθεση, την οποία είχε συντάξει ως διευθυντής του υπουργείου Ανοικοδόμησης το 1946.
Και όμως από τα 17,8 δισ. προπολεμικά δολάρια ή αλλιώς 1,994 τρισ. προπολεμικές δραχμές που διεκδικούσε η χώρα, η Ελλάδα δεν πήρε παρά μόνο «ψίχουλα» από τις δίκαιες απαιτήσεις της, λόγω της στάσης των συμμάχων. Ο Δοξιάδης, ως κυβερνητικός συντονιστής όλων των συναρμόδιων υπουργείων, μέτρησε με ανατριχιαστική ακρίβεια το μέγεθος της ζημιάς στη χώρα σε κάθε επίπεδο και, στη συνέχεια, υπολόγισε τις αξιώσεις της Ελλάδας.

Αεροψεκασμοί στην Πάτρα 29-10-2013 και... μαύρες ουρές!!!

 Το είδαμε κι αυτό! 
 
Μαύρες ουρές έκαναν την εμφάνισή τους εκτός από τις συνηθισμένες λευκές. 
 
Διπλή παράλληλη μαύρη γραμμή. Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν έχει να κάνει με το φωτισμό της εικόνας.

Τι έχει άραγε το μείγμα; Νέο συστατικό; Ποιος ξέρει... 

Τη βίασαν, την έθαψαν ζωντανή, αλλά εκείνη κατάφερε να σκάψει και να βγει από το τάφο της!!!

Την απίστευτη φρίκη έζησε ένα 13χρονο κορίτσι στα χέρια δύο ανδρών στο Πακιστάν...

Αφού τη βίασαν, την έθαψαν ζωντανή, αλλά εκείνη κατάφερε να σκάψει και να βγει από το τάφο της.

Το κορίτσι δέχθηκε επίθεση ενώ πήγαινε στα μαθήματα Κορανίου, στην πόλη Πουνγιάμπ και οι δύο άνδρες τη βίασαν. Αμέσως μετά την έθαψαν ζωντανή και έφυγαν, πιστεύοντας ότι έχει πεθάνει κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

«Όχι» του Γκλέτσου στους επισήμους - Ανέβασε στην εξέδρα τους αγωνιστές του '40

Σε μια συμβολική κίνηση προχώρησε τη Δευτέρα ο δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος, καθώς αντί για τους συνηθείς επίσημους επέλεξε να βρεθούν στην εξέδρα που είχε στηθεί για την παρέλαση, οι αγωνιστές του '40. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το δήμαρχο το LamiaReport, ο Απόστολος Γκλέτσος δήλωσε ότι κατανοεί απόλυτα την αγανάκτηση του κόσμου και ότι σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να είναι αυτός πάνω στην εξέδρα, αφού αισθάνεται το ίδιο με τον οποιονδήποτε πολίτη ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι η ημέρα της 28ης Οκτωβρίου είναι αφιερωμένη σε εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για την Ελλάδα και σε εκείνους που πολέμησαν στα βουνά της Πίνδου.

H ΤΡΕΛΛΑ ΚΑΙ Η ΤΡΟΛΛΙΑ ΠΑΝΕ ΓΗΠΕΔΟ! ΕΙΝΑΙ 11, ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΚΑΙ ΣΚΟΡΠΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ, ΑΜΙΛΗΤΟΙ, ΑΝΕΚΦΡΑΣΤΟΙ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΦΟΡΕΜΕΝΟΙ ΜΕ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΦΑΤΣH ΤΡΕΛΛΑ ΚΑΙ Η ΤΡΟΛΛΙΑ ΠΑΝΕ ΓΗΠΕΔΟ! ΕΙΝΑΙ 11, ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΚΑΙ ΣΚΟΡΠΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ, ΑΜΙΛΗΤΟΙ, ΑΝΕΚΦΡΑΣΤΟΙ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΦΟΡΕΜΕΝΟΙ ΜΕ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΦΑΤΣΕΣ ΚΑΙ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΣΤΑ ΡΟΥΧΑ...

Έντεκα μυστηριώδεις μαυροφορεμένοι άνδρες «στοιχειώνουν» τις εξέδρες των ευρωπαϊκών γηπέδων
Τι δουλειά έχουν σε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο έντεκα τύποι ντυμένοι στα μαύρα, με «δαιμονικά» (;) σύμβολα στα ρούχα και βαμμένα λευκά πρόσωπα; Για την ώρα δεν ξέρει κανείς.

Έκαναν πρώτα την εμφάνισή τους στο «Allianz Arena» το Σάββατο και τώρα στο «Stamford Bridge» στην αναμέτρηση Μάντσεστερ Σίτι.

ΚΑΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ ΣΤΑ ΚΟΥΤΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΩΔΙΑΚΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ. MEXΡΙ ΚΑΙ ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ... (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι εταιρίες πιέζουν την κυβέρνηση να περάσει νόμο για να μπορούν να χρησιμοποιούν την τεχνολογία αυτή χωρίς την άδεια των χρηστών για διαφημιστικούς λόγους.

Δείτε το βίντεο.

Η "αλήθεια" των ΜΜΕ και η πραγματικότητα!(Βίντεο)

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ kryfos0kosmo

Τα καλύτερα σχόλια για την ξανθιά δασκάλα στο Διαδίκτυο

Μία σέξι παρουσία είναι ικανή να βάλει φωτιά στο Διαδίκτυο και τα social media, πολύ περισσότερο όταν αυτή είναι μία δασκάλα που συμμετείχε στην παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου.

Η παρουσία της ξανθιάς εκπαιδευτικού, η οποία φορούσε κολάν, στενό μπλουζάκι και τακούνια, προκάλεσε σφυρίγματα και εκστατικά επιφωνήματα θαυμασμού.

Απο χθες, σε Facebook και Twitter, η ξανθιά δασκάλα παίζει... πρώτο θέμα, με τους σχολιαστές του Διαδικτύου να κόβουν και να ράβουν.

«Έφυγε» ο Ν.Φώσκολος

Σε ηλικία 86 ετών απεβίωσε ο διάσημος σκηνοθέτης και σεναριογράφος που έγραψε ιστορία στην ιδιωτική τηλεόραση με τη «Λάμψη» καθηλώνοντας για 14 χρόνια τους Ελληνες τηλεθεατές.Απεβίωσε σε ηλικία 86 ετών, ο Νίκος Φώσκολος. Ο διάσημος σκνοθέτης και σεναριογράφος είχε πλήρη διαύγεια, ωστόσο τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα λόγω ηλικίας και κατέληξε σήμερα το πρωί στις 7 η ώρα.

Αγρια κόντρα για το... παρελθόν(Βίντεο)

Σκληρή αντιπαράθεση ξέσπασε στη βουλή μεταξύ του Μάκη Βορίδη και του Ηλία Κασιδιάρη. Όλα ξεκίνησαν όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής αναφέρθηκε στον Μάκη Βορίδη, λέγοντας:

«Μας λέτε φασίστες, μας προσβάλλετε, όμως ο λαλίστατος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ δεν μας έχει απαντήσει ακόμα για ποιο λόγο παλαιότερα πόζαρε μπροστά σε ναζιστικές αφίσες» είπε ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Κριτική στον Τσίπρα εκ των έσω... Γλέζος: «Δεν έχουμε πειστική απάντηση στο πού θα βρούμε τα λεφτά για το πρόγραμμά μας...»

«Δεν θα δεχθούμε το μπόνους των 50 εδρών» - Ανοικτός ο ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία ακόμα και με τους ΑΝ.ΕΛ, κατά την άποψη του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς
Την άποψη πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ακόμα πειστικές απαντήσεις να δώσει στην ερώτηση του πού θα βρει τα λεφτά για να υλοποιήσει το πρόγραμμα και τις εξαγγελίες του εξέφρασε ο βουλευτής Επικρατείας του κόμματος Μανόλης Γλέζος.

Ευρωπαϊκό χαστούκι στα Σκόπια ΕΕ: Δεν είναι μόνο η Ελλάδα και η Βουλγαρία κατά των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ

Σοκ για τους Σκοπιανούς από τις δηλώσεις του Βρετανού ευρωβουλευτή Ρίτσαρντ Χόουιτ, εισηγητή του Ευρωκοινοβουλίου για την FYROM
- Καταρρέει το στερεότυπο που καλλιεργεί ο Γκρούεφσκι ότι μόνο Έλληνες και Βούλγαροι δεν θέλουν τα Σκόπια στην ΕΕ αν δεν λυθεί το θέμα του ονόματος.
Ο εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ΠΓΔΜ, Βρετανός ευρωβουλευτής Ρίτσαρντ Χόουιτ, δήλωσε σήμερα στα Σκόπια ότι πρέπει να γίνει σαφές σε όλους πως οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που εκφράζουν επιφυλάξεις για το ενδεχόμενο να ξεκινήσει η ΠΓΔΜ ενταξιακές διαπραγματεύσεις, είναι περισσότερες από δύο, υπονοώντας ότι δεν πρόκειται μόνο για την Ελλάδα και τη Βουλγαρία.

«Οι δηλώσεις Πάγκαλου βάζουν την Ευρώπη στα παιχνίδια κατασκοπείας»

«Οι δηλώσεις Πάγκαλου βάζουν την Ευρώπη στα παιχνίδια κατασκοπείας»
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δύο ημέρες μετά το τηλεφώνημα που έκανε στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, για να διαμαρτυρηθεί για την υποκλοπή του κινητού της τηλεφώνου, η Άγγελα Μέρκελ συντάχθηκε με τους Ευρωπαίους εταίρους της, στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, την προηγούμενη εβδομάδα.
Η Γερμανίδα καγκελάριος συμφώνησε με την αναβολή υιοθέτησης ενός νέου νόμου για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, πιθανώς έως το 2015, μετά την ανάδειξη του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Όπως επισημαίνεται στη «New York Times», η συγκατάθεση της Γερμανίας στη βρετανική πρόταση για πάγωμα της σχετικής νομοθεσίας υπογραμμίζει τις αντιφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών μεταξύ της λεκτικής στήριξης της ιδιωτικότητας και των πολιτικών τους αποφάσεων. Αναλυτές εκτιμούν ότι «όλοι εμφανίζονται θιασώτες της προστασίας της ιδιωτικότητας στις δημόσιες δηλώσεις τους, αλλά βλέπουμε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν είναι ιδιαίτερα ενθουσιώδεις και αναζητούν τρόπους για να καθυστερήσουν τη διαδικασία».

Υποχωρούν οι δείκτες της Wall Street εν αναμονή της Fed

Dow15.678,94-1,41 -0,01%  



  Nasdaq3.952,3412,21 0,31%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
"Οπισθοχωρούν" οι δείκτες της Wall Street από τα ιστορικά υψηλά τους επίπεδα καθώς οι επενδυτές αναμένουν σήμερα τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Fed και ενώ συνεχίζεται η περίοδος ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 11,10 μονάδες (-0,07%) και βρίσκεται στις 15.669,20 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει πτώση 12,90 μονάδων (-0,33%) φτάνοντας τις 3.939,40 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει πτώση 3,40 μονάδων (-0,20%) και βρίσκεται στις 1.768,40 μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ξεπέρασε το ρεκόρ που είχε πετύχει στα μέσα Σεπτεμβρίου και έκλεισε στο νέο ιστορικό υψηλό των 15.680,35 μονάδων, με άνοδο 111,42 μονάδων ή 0,7%. Και ο S&P 500 με τη σειρά του πέτυχε ρεκόρ για 33η φορά φέτος, κλείνοντας στις 1.771,95 μονάδες, με κέρδη 9,84 μονάδων ή 0,6%. Ο δείκτης Nasdaq ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με άνοδο 12,21 μονάδων ή 0,3% στις 3.952,34 μονάδες, παρά το γεγονός ότι η διαπραγμάτευση διεκόπη για σχεδόν μία ώρα εξαιτίας "ανθρώπινου λάθους" στο σύστημα διανομής δεδομένων.

Η συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve, η οποία ολοκληρώνεται το απόγευμα, επισκιάζει τα μάκρο και τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα στις ΗΠΑ.

Σταθεροποιητικές τάσεις στο ΧΑΚ την Τετάρτη

Λευκωσία: Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν την Τετάρτη στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ), μετά τα μεγάλα κέρδη 4,4% που καταγράφηκαν στην προηγούμενη ημέρα, λόγω της εκρηκτικής ανόδου πέρα του 18% της μετοχής της Ελληνικής Τράπεζας. Η μετοχή της Ελληνικής Τράπεζας τέθηκε από το ΧΑΚ εκτός πατώματος για το διήμερο 30 και 31 Οκτωβρίου, εν όψει της γενικότερης αβεβαιότητας που επικρατεί, σύμφωνα με το ΧΑΚ, αναφορικά με την έκβαση του σχεδίου κεφαλαιακής ενίσχυσης της εταιρείας. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε την Τετάρτη στις 95,57 μονάδες, παρουσιάζοντας οριακή πτώση της τάξης του 0,02%. Ο Δείκτης FTSECySE 20 παρουσίασε άνοδο της τάξης του 0,25%, κλείνοντας στις 36,22 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στις €71.945.

Στο υψηλό ημέρας το κλείσιμο του Γενικού Δείκτη

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Στο υψηλό ημέρας ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές της Τετάρτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας για τον Γενικό Δείκτη, ο οποίος επιβεβαίωσε τη στήριξη των 1.150 μονάδων και ανέκαμψε από ενδοσυνεδριακές απώλειες άνω του 1%.

Το στίγμα της συνεδρίασης έδωσε το deal για την πώληση του 4,64% της Τρ. Πειραιώς από την BCP. Με τέσσερα πακέτα μεταβιβάστηκαν 235,3 εκατ. μετοχές και τα αντίστοιχα warrants της Τρ. Πειραιώς.