Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

9η Μαρτίου του 1941 Ύψωμα 731: Οἱ Θερμοπύλες ποὺ δὲν ἔπεσαν Ποτέ !


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ… Στις αρχές Μαρτίου 1941, ο ίδιος ο Μπενίτο Μουσολίνι έφτασε στην Αλβανία για να παρακολουθήσει από κοντά τις επιχειρήσεις. Κύριος στόχος, η διάσπαση του μετώπου σε μια γραμμή έξι χιλιομέτρων, από την Γκλάβα στο Μπούμπεσι.
Την επιχείρηση είχε αναλάβει το όγδοο ιταλικό σώμα στρατού, που έριξε στη μάχη τέσσερις μεραρχίες και δυο τάγματα μελανοχιτώνων, κρατώντας άλλες δύο σε εφεδρεία. Απέναντι τους, η πρώτη ελληνική μεραρχία που πολεμούσε συνεχώς από την αρχή της εκστρατείας. Η πολυδιαφημισμένη «Εαρινή Επίθεση» των Ιταλών ξέσπασε στις 9 του Μάρτη του 1941 σε όλη τη γραμμή του μετώπου. Στις 26 του Μάρτη ο απολογισμός ήταν τραγικό. Δώδεκα ιταλικές μεραρχίες με άφθονα εφόδια είχαν ριχτεί σε έξι καταπονημένες ελληνικές και δεν πήραν ούτε σπιθαμή εδάφους.

ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ…ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ

Του Νίκου Χειλαδάκη
Από το nikosxeiladakis

Πραγματικά όσο και αν αυτό ακούγεται εκ πρώτης όψεως εκπληκτικό, και όμως είναι αλήθεια ότι στη Τουρκία υπάρχουν πολλοί που εμπιστεύονται την υγεία τους στις ιατρικές μεθόδους και στα γιατροσόφια των Βυζαντινών όπως χρησιμοποιούνταν πριν από πολλούς αιώνες.
Και όχι μόνο οι Τούρκοι εμπιστεύονται τους Βυζαντινούς για την υγεία τους, αλλά προσχωρούν και σε διοργάνωση μεγάλου διεθνούς συμποσίου για την βυζαντινή υγεία. Έτσι σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Τουρκία, στις 14 Μαρτίου διοργανώνεται στην Κωνσταντινούπολη στην αίθουσα του μουσείου του Πέραν μεγάλο συμπόσιο με τον ενδεικτικό τίτλο, «Bizans ta Şifa Sanatı», δηλαδή, «Η Θεραπευτική Τέχνη των Βυζαντινών».

Ανησυχία στη Λιβύη από τους βανδαλισμούς του ISIS στο Ιράκ


Η καταστροφή των αρχαιοτήτων στο Ιράκ από το Ισλαμικό Κράτος έχει προκαλέσει έντονες ανησυχίες και στη Λιβύη, χώρα με τεράστιο πολιτισμικό πλούτο.

Με τους τζιχαντιστές να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και στη Λιβύη, οι αρχαιολόγοι φοβούνται ότι μία μοναδική πολιτιστική κληρονομιά θα μπορούσε να εξαφανιστεί.

Ναοί, τζαμιά, εκκλησίες και πέντε χώροι παγκόσμιας κληρονομιάς, προστατευόμενοι από την UNESCO, βρίσκονται στη Λιβύη.

Μιλώντας στον βρετανικό Observer, ο Μουσταφά Τουρτζμάν, επικεφαλής των αρχαιολογικών ερευνών του Πανεπιστημίου της Τρίπολης, τονίζει: «Η πολιτιστική κληρονομιά μας κινδυνεύει και είναι πολύ δύσκολο να την προστατεύσουμε».

Ιράκ: Πληροφορίες για καταστροφή και τρίτου αρχαιολογικού χώρου από τζιχαντιστές


Η πόλη Χορσαμπάντ αποτελεί δείγμα ασσυριακής τέχνης και αρχιτεκτονικής
(στη φωτογραφία ευρήματα από την πόλη)

Η κυβέρνηση του Ιράκ ερευνά πληροφορίες ότι ο αρχαιολογικός χώρος του Χορσαμπάντ στο βόρειο Ιράκ δέχθηκε επίθεση από μέλη του Ισλαμικού Κράτους.


Ο Αντέλ Σιρσχάμπ, υπουργός Τουρισμού και Αρχαιοτήτων του Ιράκ, είπε στο Associated Press ότι υπάρχουν ανησυχίες ότι τζιχαντιστές θα πάρουν αρχαία αντικείμενα και θα καταστρέψουν τον αρχαιολογικό χώρο που βρίσκεται 15 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Μοσούλης.

Ελεγχοι DNA έβγαλαν... Έλληνα τον γεωργό 5.000 χρόνων στη Σουηδία!

Κυριολεκτικά οι τροφοσυλλέκτες τρώγανε βαλανίδια και ήταν βόρειοι, ενώ ο γεωργός Έλληνας!

Η γεωργία εξαπλώθηκε στην Ευρώπη πριν από χιλιάδες χρόνια από το Νότο έως τον μακρινό Βορρά, με διαδοχικά μεταναστευτικά βήματα, σύμφωνα με μία νέα σουηδο-δανική επιστημονική έρευνα.  Η μελέτη ανέλυσε το DNA τεσσάρων σκανδιναβών αγροτών της νεολιθικής εποχής και διαπίστωσε ότι είχαν πολύ περισσότερα κοινά γονίδια με τους σημερινούς Νοτιοευρωπαίους, όπως οι Έλληνες, οι Κύπριοι και οι κάτοικοι της Σαρδηνίας, παρά με οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό λαό!:

Πιθανή διέξοδος η τράπεζα των BRICS για την Ελλάδα


Ως εναλλακτική στην Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δημιουργήθηκε η Τράπεζα των BRICS. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε ένα νόμο που θα κυρώνει τη συμφωνία για την ίδρυση της Νέας Τράπεζας Ανάπτυξης (NDB) των BRICS, σύμφωνα με ένα έγγραφο που δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Ρωσίας για νομικές πληροφορίες.

Τα BRICS είναι μια ομάδα που αποτελείται από πέντε χώρες με τις σημαντικότερες αναδυόμενες εθνικές οικονομίες, Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική. Οι ηγέτες των χωρών BRICS συμφώνησαν να δημιουργήσουν την NDB προκειμένου να προτρέψει την ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των πέντε χωρών - μελών το 2013. Η NDB αναμένεται να γίνει ένας από τους πιο σημαντικούς θεσμούς του είδους του στον κόσμο, με ένα δηλωθέν κεφάλαιο ύψους 100 δισ. δολαρίων.

Γερμανικές αποζημιώσεις: Αποφασισμένη να το πάει μέχρι τέλους η κυβέρνηση-Θα πληρώσουν για το Δίστομο οι Γερμανοί

Υπουργός Δικαιοσύνης: Θα υπογράψω την εκτέλεση της απόφασης του Άρειου Πάγου για αποζημιώσεις - Η απόφαση ισοδυναμεί με «πράσινο φως» για δήμευση περιουσίας του γερμανικού δημοσίου εντός της Ελλάδας - Προς κατάσχεση και του Ινστιτούτου Γκαίτε!
Αποφασισμένη να το πάει μέχρι τέλους με τις γερμανικές αποζημιώσεις εμφανίζεται η ελληνική κυβέρνηση. Χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνέδεσε ευθέως το θέμα των οφειλών της Γερμανίας έναντι της χώρας μας λόγω των ναζιστικών θηριωδιών επί ναζιστικής κατοχής με τις τρέχουσες κρίσιμες διαπραγματεύσεις και την αδιάλλακτη στάση που εμφανίζει η γερμανική κυβέρνηση.

ΖΟΥΡΑΡΙΣ: ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΗΞΕΙ ΤΑ ΜΕΖΕΑ ΤΟΥ ΣΤΕΑΤΟΠΥΓΙΚΟΥ ΜΑΣ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ(ΒΙΝΤΕΟ)

Ζουράρις: Οι Γερμανοί μάς έχουν πρήξει τα μέζεα του στεατοπυγικού μας υποσυστήματος
«Υπενθυμίζω ότι οι Γερμανοί μας έχουν πρήξει τα μέζεα του στεατοπυγικού μας υποσυστήματος», ανέφερε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, δίνοντας το δικό του ιδιαίτερο στίγμα στη συζήτηση.

Προκαλούν οι διάδοχοι του Αδόλφου Χίτλερ: «Αν η Ελλάδα επιτεθεί σε γερμανική ιδιοκτησία θα αμυνθούμε»

ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗ Η ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟ ΤΟΥΣ! 
«Σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν ελληνικές επιθέσεις εναντίον γερμανικής ιδιοκτησίας, η Γερμανία θα αμυνθεί» δηλώνει ο εκπρόσωπος της ΚΟ των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) για δημοσιονομικά θέματα Χανς Μίχελμπαχ, αναφερόμενος στις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου.