Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Ταμείον Ελληνικού Στόλου – ΑΒΕΡΩΦ ΙΙ(Βίντεο)

 

                                                                       Δείτε και ΕΔΩ

                                                             https://www.averof2.gr/

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Του υπό ίδρυση Σωματείου
Ταμείον Ελληνικού Στόλου – ΑΒΕΡΩΦ ΙΙ

Σήμερα 23.10.2020 υποβλήθηκε στο Ειρηνοδικείου Αμαρουσίου η αίτηση έγκρισης του σωματείου, συνοδευόμενη από τα απαραίτητα έγγραφα και έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου 5684/42/2020. Επίσης έγινε έκκληση προς την Ειρηνοδίκη για την έγκριση της Ίδρυσης με την επείγουσα διαδικασία, λόγω του σκοπού και των ιδιαίτερων συνθηκών την παρούσα χρονική περίοδο στη Χώρα μας. Μετά την Ίδρυση, σκοπός του Σωματείου θα είναι η θα είναι η επέκτασή του σε όλη την υφήλιο, όπου υπάρχει Ελληνισμός, σε Ευρώπη, Αμερική, Καναδά, Αυστραλία, Ασία, Τουρκία. Τα ιδρυτικά μέλη του υπό ίδρυση σωματείου είναι τα κάτωθι:

Να καθιερωθεί στο Δημοτικό σχολείο μάθημα ετυμολογίας

«Όταν οι εχθροί σου θα έχουν ξεμάθει την ορθογραφία τους, να ξέρεις ότι η νίκη πλησιάζει». Βλαντιμίρ Βολκώφ, Ρώσος λογοτέχνης

Αν είχαμε υπουργούς Παιδείας με ιθαγένεια ελληνική και με αίσθηση του τι βάρους και ποιότητας πολιτισμού είναι φορείς και όχι αχθοφόροι τυμπανιαίας αποφοράς ιδεών, το πρώτο πράγμα που θα καθιέρωναν στο Δημοτικό σχολείο είναι η ετυμολογία. Ένα δίωρο την εβδομάδα, θα αφιερωνόταν στην διδασκαλία του, γοητευτικότατου και πολύ ευχάριστου στους μαθητές, ταξιδιού στα γενέθλια, στην καταγωγή, στην αλήθεια των λέξεων. ( Έτυμον σημαίνει αληθινό, πραγματικό). Θα μπορούσε να γραφτεί ένα μικρό ετυμολογικό λεξικό, για τις δύο μεγαλύτερες τάξεις, την Ε΄ και την Στ΄, στο οποίο θα ετυμολογούνταν λέξεις της καθημερινής εμπειρίας των μαθητών. Τα κέρδη θα ήταν πολλαπλά και ευεργετικά.

Handelsblatt: Η Ελλάδα απομακρύνεται από τη Γερμανία

Στη στρατιωτική άσκηση Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου, Γαλλίας, Ην. Αραβικών Εμιράτων και στη νέα συμμαχία κατά της Τουρκίας αναφέρεται η Handelsblatt. Eκτενή αφιερώματα με αφορμή τον θάνατο του Ζισκάρ ντ´ Eστέν.

Στην κοινή αεροναυτική άσκηση Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου σε συνεργασία με τη Γαλλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τις ευρύτερες γεωπολιτικές της διαστάσεις αναφέρεται ρεπορτάζ της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt με τίτλο «Η Ελλάδα απομακρύνεται από τη Γερμανία». 

Γερμανία: Δύτες εντόπισαν μια σπάνια μηχανή κρυπτογράφησης Enigma

Γερμανοί δύτες που έψαχναν στη Βαλτική Θάλασσα για παρατημένα δίχτυα εντόπισαν μια σπάνια μηχανή κρυπτογράφησης Enigma, την οποία χρησιμοποιούσαν οι Ναζί κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και πιστεύεται ότι πετάχτηκε στη θάλασσα από κάποιο υποβρύχιο που βυθιζόταν.

Αν και στην αρχή νόμιζε ότι είχε βρει μια παλιά γραφομηχανή, μπερδεμένη στα δίχτυα στον βυθό του κόλπου Γκέλτινγκ, ο Φλόριαν Χούμπερ, αρχαιολόγος ειδικευμένος στην ενάλια αρχαιολογία, αντιλήφθηκε γρήγορα την ιστορική σημασία του ευρήματος.

Βαριές κυρώσεις στην Τουρκία για τους S-400 προβλέπει ο αμερικανικός αμυντικός προϋπολογισμός

Την επιβολή κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας για την απόκτηση του ρωσικού συστήματος S-400 προβλέπει το νομοσχέδιο για τον αμυντικό προϋπολογισμό (NDAA) του 2021.

Το νομοσχέδιο αποφαίνεται ότι η απόκτηση των S-400 συνιστά μια «σημαντική συναλλαγή» (λεκτικό του νόμου CAATSA).

Ως εκ τούτου ζητά να εφαρμοστούν οι προβλέψεις του νόμου CAATSA (Νόμος για την Αντιμετώπιση των Αντιπάλων της Αμερικής Μέσω Κυρώσεων) και να επιβληθούν τουλάχιστον πέντε κυρώσεις μέσα σε 30 μέρες από την υπογραφή του.

«Η απόκτηση από την κυβέρνηση της Τουρκίας του συστήματος αεροπορικής άμυνας S-400 από τη Ρωσική Ομοσπονδία που ξεκινά στις 12 Ιουλίου 2019, αποτελεί “σημαντική συναλλαγή” όπως περιγράφεται στην ενότητα 231 του νόμου CAATSΑ…

“Πώς κερδίζουμε τους Τούρκους” σε διαπραγματεύσεις; Προσερχόμενοι με μία προϋπόθεση…

«Οι Έλληνες θα καταλάβουν σύντομα πως η Τουρκία έχει την στρατιωτική δύναμη να…» Η φράση ανήκει στον Ερτογάν και η ακόλουθη, «Να μην βάζουμε θέσεις και προτάσεις που δεν θα δεχθούν οι Τούρκοι» ανήκει σε κύπριους πολιτικούς που τώρα βρίσκονται σε σύνταξη από την πολιτική και που τους ξεσκέπασε πρόσφατα ο Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξη του σε τηλεοπτικό σταθμό. Οι δύο πιο πάνω φράσεις αποτελούν και σχολές σκέψης που λειτουργούν μέχρι σήμερα και που πιθανό να λειτουργήσουν και στις επόμενες συνομιλίες εάν παρ’ ελπίδα δεχθούμε να συμμετάσχουμε. Η πρώτη [τούρκικη] σχολή στηρίζεται στην στρατιωτική δύναμη και η δεύτερη [των αδαών] στηρίζεται στον φόβο και τον ενδοτισμό.

Γράφει ο Δρ. Άρης Πετάσης*

Η σχολή των αδαών, μάς συμβουλεύει να μην καταθέτουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το

Με τιμές δεκτός ο ΥΕΘΑ Παναγιωτόπουλος στην Αίγυπτο από τον Σίσι (Βίντεο)

Θερμή υποδοχή επεφύλαξε ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι στον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, που πραγματοποιεί από σήμερα επίσημη επίσκεψη στο Κάιρο. Ο Αιγύπτιος ηγέτης χαρακτήρισε τη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Αιγύπτου, Ελλάδας και Κύπρου ως ένα «παράδειγμα καλής γειτονίας για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, που στηρίζεται πάντοτε σε διεθνείς κανόνες».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αιγυπτιακής Προεδρίας, πρέσβη Μπάσαμ Ράντι, ο Αιγύπτιος ηγέτης

Εξαγωγές βιομάζας ελιάς από Τουρκία προς Μυτιλήνη…

Φιλικοί προς το περιβάλλον σπόροι ελιάς που εξάγονται στην Ελλάδα

Στην περιοχή Μπουρχανίγιε του Μπαλικεσίρ, τα κουκούτσια ελιάς που αξιοποιούνται ως εναλλακτική στα  ορυκτά καύσιμα, εξάγονται επίσης και στο νησί Λέσβος της Ελλάδας.

Οι ελιές που φέρνουν οι ελαιοπαραγωγοί και συνεργάτες στην βιομηχανία στο Πελιτκιοι, συνθλίβονται ενώ τα κουκούτσια γίνονται φιλικό προς το περιβάλλον καύσιμο. Τα κουκούτσια ελιάς που είναι ισοδύναμα με τον εγχώριο το ποιοτικό κάρβουνο,  έχουν κατά μέσο όρο 4., 4.500 θερμίδες, καλύπτοντας τις ανάγκες θέρμανσης σε πολλά σπίτια.

Handelsblatt: Η Τουρκία βασικό εμπόδιο στην επίτευξη των στόχων του ΝΑΤΟ

Την Τουρκία κατονομάζει ως βασικό εμπόδιο για την επίτευξη των στόχων του ΝΑΤΟ σε ό,τι αφορά τις προκλήσεις της επόμενης δεκαετίας η γερμανική εφημερίδας Handelsblatt, ενώ επικαλείται δήλωση εκπροσώπου μεγάλης χώρας – μέλους της Συμμαχίας, ότι «η στρατηγική της φιλικής αντιμετώπισης της Τουρκίας, προκειμένου να μην την χάσουμε ως σύμμαχο, φθάνει σαφώς στο τέλος της».

Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Χάικο Μάας, το ΝΑΤΟ, το οποίο ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είχε χαρακτηρίσει «εγκεφαλικά νεκρό», χρειάζεται «θεραπεία με φρέσκα κύτταρα». Οι σύμμαχοι θα πρέπει, σύμφωνα με τον κ. Μάας, να πλησιάσουν πολιτικά μεταξύ τους.