Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Eκδήλωση με θέμα «Μάθε τα εργασιακά σου δικαιώματα»


    «Μάθε τα εργασιακά σου δικαιώματα» είναι το θέμα της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί  στο ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ, την προσεχή Δευτέρα, 16 Μαΐου, στις  8 το βράδυ  με κεντρική ομιλήτρια  την Γραμματέα Γυναικείων Θεμάτων της Νέας  Δημοκρατίας  Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου .
   Στην πιο δύσκολη εποχή που έχει γνωρίσει ποτέ η χώρα κι όταν η ανεργία έχει «χτυπήσει κόκκινο» ειδικά για τις γυναίκες, με ποσοστά-σοκ πάνω από 17%, είναι εξαιρετικά κρίσιμο οι γυναίκες να ενημερωθούν για τα δικαιώματα τους στην αγορά εργασίας αλλά και  για τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την αντιμετώπιση του εφιάλτη, στην πρωτεύουσα της ανεργίας,  την Πάτρα.
 

                                                       ΝΑΤΑΣΑ ΡΑΓΙΟΥ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΕΚΙΡΗΣ:ΑΝΑΞΙΟΠΟΙΗΤΟ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΡΙΟΥ

Η αδυναμία της πολιτείας και ιδιαίτερα του Υπουργείου Πολιτισμού να προστατεύσει πολιτιστικά στοιχειά της πόλεως μας και να εφαρμόσει ένα σχέδιο διαχείρισης και ανάδειξης αυτών έχει οδηγήσει στο μαρασμό και την εγκατάλειψη την πλειοψηφία των μνημείων της περιοχής μας. Παράδειγμα της αδιαφορίας που επιδεικνύεται αποτελεί η εγκατάλειψη του Κάστρου του Ρίου το οποίο αποτελεί σημαντικό κομμάτι της εθνικής μας κληρονομιάς και το οποίο συνιστά χαρακτηριστικό μνημείο της περιοχής και βρίσκεται μαζί με το αντίστοιχο κάστρο του Αντιρρίου ακριβώς στα δύο άκρα της νεότευκτης γέφυρας «Χ. Τρικούπης».

Γ.ΔΡΑΚΟΥΛΗΣ: ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ 12 ΚΑΙ 22 ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ


«Με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να συγχωνευθούν τα Γυμνάσια 12ο και 22ο δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα, καθώς με την συγχώνευση αυτή το νέο σχολείο θα είναι υπεράριθμο και θα υπερβαίνει ακόμα και τα όρια που έχει θεσπίσει το Υπουργείο Παιδείας, 400 μαθητές ανά σχολείο.
Η δημιουργία μεγαλύτερων τμημάτων θα επιφέρει σοβαρό πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία των τάξεων τόσο από την μεριά των μαθητών που δεν θα είναι εφικτό να κατανοήσουν σωστά την παράδοση του μαθήματος, όσο και από την μεριά των καθηγητών που δεν θα διαθέτουν τις κατάλληλες συνθήκες να διεξάγουν σωστά το μάθημα και να έχουν και τον πλήρη έλεγχο των μαθητών.
Ουσιαστικά θα χαθεί η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και η άμεση επικοινωνία που είναι πολύ σημαντική μεταξύ διδασκόντων και διδασκομένων. Ένα ακόμη σημαντικό πρόβλημα που δημιουργείται από την συγχώνευση των εν λόγω σχολείων, είναι η απώλεια οργανικών θέσεων ορισμένων εκπαιδευτικών. Συνεπώς το Υπουργείο Παιδείας πριν προχωρήσει σε αυτή την απόφαση θα πρέπει να λάβει υπ’ όψιν όλους αυτούς τους παράγοντες και να πράξει σύμφωνα με το καλό της μαθητικής κοινότητας και όχι με συμφέρον το κέρδος εις βάρος μαθητών-καθηγητών».

Γιώργος Δρακούλης

Πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΪΑΣ

Μας σφάζουν έξω και μέσα

 ΤΟΥ ΘΕΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

Ενώ η κυβέρνηση δίνει κουτσά-πολύ στραβά, τη μάχη της Ελλάδας στο εξωτερικό, την έχει χάσει προ πολλού στο εσωτερικό. Γιατί εκτός απ’ την αξιοπρεπή διαβίωση που τίθεται υπό αμφισβήτηση, χάνεται ακόμα και το συνταγματικό δικαίωμα της απλής επιβίωσης αν βγεις μόνος σου στον δρόμο.

Μια νεαρή λεοπάρδαλη σκοτώνει έναν ανυποψίαστο μπαμπουίνο, αλλά ποτέ δεν περίμενε τι θα έβρισκε μετά μπροστά της. Ένα από τα πιο όμορφα βίντεο που έχετε δει.


ΕΣΦΑΞΑΝ 43ΧΡΟΝΟ ΣΑΝ ΣΚΥΛΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ. ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΗΝ ΕΤΟΙΜΟΓΕΝΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ!!!

ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ. ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΚΑΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΕΙ. ΤΟΝ ΕΣΦΑΞΑΝ ΣΑΝ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ ΚΑΤΕΒΕΙ Η ΕΤΟΙΜΟΓΕΝΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ.
Τον κατακρεούργησαν εν ψυχρώ παρότι τον είχαν ήδη ακινητοποιήσει και ληστέψει. Τον αποτελείωσαν.

ΔΩΣΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΩΣΕΙ ΠΟΤΕ ΩΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΡΑΞΕΤΕ.

ΑΠΟ ΑΠΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΑ ΕΞΗΣ:
- ΣΤΟ "Συμβούλιο του Ελληνικού Στατιστικού Συστήματος" ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΣΤΑΤ
- Σε εξαιρετι­κές περιπτώσεις, η ΕΛ.ΣΤΑΤ. μπορεί να επιτρέπει την πρόσβαση σε απόρρητα στοιχεία και σε άλλα πρόσωπα, εκτός από το προσωπικό της, στα οποία ανατίθενται στα­τιστικές εργασίες για λογαριασμό της
- Οι φορείς του ΕΛ.Σ.Σ. επιτρέπεται να χορηγούν, σε ερευνητές που διεξάγουν στατιστικές αναλύσεις για επι­στημονικούς σκοπούς, πρόσβαση σε στοιχεία, τα οποία καθιστούν δυνατή την έμμεση ταύτιση των στατιστικών μονάδων
- Η ΕΛ.ΣΤΑΤ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ Μ.Κ.Ο

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΡΩΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΟΥΜΕ!!!

TOY ANAΓΝΩΣΤΗ ΜΑΣ 
FACEOF

«Αποδεδειγμένα, σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός, προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες.
Η προσπάθεια αυτή, είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε κι αν (οι δυτικοευρωπαίοι) δημιουργούσαν, φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή, στη σύγκρισή του με το ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνότανε, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα.
Έτσι ξανά και ξανά, μια οργή ποτισμένη με μίσος, ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού και αλαζονικού έθνους, που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικά (για κάθε εποχή), ότι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφός του.
Μα ποιοι, επιτέλους, είναι αυτοί των οποίων η ιστορική αίγλη υπήρξε τόσο εφήμερη, οι θεσμοί τους τόσο περιορισμένοι, τα ήθη τους αμφίβολα έως απαράδεκτα, και οι οποίοι απαιτούν μια εξαίρετη θέση ανάμεσα στα έθνη, μια θέση πάνω από το πλήθος.

Τα έγγραφα της απογραφής! Αν είναι δυνατόν!! Η αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων τι κάνει;;