Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Ο Μύθος και η Ονομασία του Αιγαίου Πελάγους

Στο μύθο του Αιγαία του μυθικού βασιλιά της Αθήνας μαθαίνουμε οτι όταν ο Θησέας , έφυγε για την Κρήτη με σκοπό να σκοτώσει τον Μινώταυρο, του ζήτησε αν είχε καταφέρει να επιζήσει από το Λαβύρινθο,να αλλάξει τα πανιά του πλοίου του στην επιστροφή,.Ο Θησέας ταξίδεψε για την Κρήτη με μαύρα πανιά.

Το σημάδι ότι σκότωσε τον Μινώταυρο θα ήταν να έχει άσπρα πανιά το πλοίο στην επιστροφή.Ο Αιγαίας, σύμφωνα πάντα με το μύθο, περίμενε στο Σούνιο να επιστρέψει ο γιος του από την Κρήτη και να μπορεί να δει το πλοίο από μακριά.Όμως, ο Θησέας, παρ’ ότι είχε σκοτώσει τον Μινώταυρο, ξέχασε να αλλάξει τα πανιά. Είδε ο Αιγαίας το καράβι να επιστρέφει με μαύρα πανιά και νόμισε ότι το ταυροκέφαλο τέρας είχε εξοντώσει τον Θησέα. Με αυτή τη σκέψη, χωρίς να περιμένει να προσεγγίσει το καράβι στην ακτή, έπεσε από τους βράχους του Σουνίου στη θάλασσα και πνίγηκε. Έκτοτε, η θάλασσα λέγεται Αιγαίο.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν θυμήθηκε την «Κόκκινη Μηλιά»: «Τα σύνορα μας φτάνουν από την Μογγολία μέχρι την... Θεσσαλονίκη»

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν για άλλη μια φορά θυμήθηκε το Ματζικέρτ, την «Μεγάλη Επίθεση» εναντίον του Ελληνικού Στρατού που άνοιξε τον δρόμο για την ανακήρυξη της Ανεξαρτησίας της Τουρκίας και έκανε αναφορά στο «Κόκκινο Μήλο» (“Kizil Elma”) που είναι το σύμβολο του Παντουρκισμού ανοίγοντας εκ νέου θέμα διεκδίκησης εδαφών από γειτονικές χώρες και φυσικά ανάμεσά τους βρίσκεται και η Ελλάδα.

Πάλι επανήλθε στην γνωστή θεωρία περί «συνόρων της καρδιάς» και ζήτησε από τους Τούρκους να κάνουν στροφή στον Παντουρκισμό! Τι σημαίνει αυτό; Μα φυσικά ότι η Τουρκία ως έχει με τα τωρινά της σύνορα δεν είναι όπως θα έπρεπε να είναι.

Πλήρης παραγκωνισμός Ακιντζί από την Άγκυρα

Ανδρέας Πιμπίσιης 
Από το philenews
Τη χάραξη ενός νέου οδικού χάρτη στο Κυπριακό ανακοίνωσε η Άγκυρα, προβαίνοντας την ίδια ώρα σε μια ακόμα κίνηση παραγκωνισμού του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί.

Η ανακοίνωση για τον νέο οδικό χάρτη έγινε από τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Τουρκίας, αρμόδιο για θέματα Κύπρου, Ρετζέπ Ακντάγ, στη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους. Με τον Μουσταφά Ακιντζί ο Ρετζέπ Ακντάγ συναντήθηκε προχθές, χωρίς ωστόσο να δηλωθεί οτιδήποτε για νέο οδικό χάρτη.

Ξέρει ο Πούτιν πότε οι ΗΠΑ θα χτυπήσουν τον Κιμ; - Η κίνηση της Ρωσίας που προϊδεάζει για σύγκρουση

Την ώρα που στην κορεατική χερσόνησο το θερμόμετρο βρίσκεται στο «κόκκινο», με εκατέρωθεν απειλές ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας, μια κίνηση του έκανε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία για την ήδη έκρυθμη κατάσταση.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ, το Κρεμλίνο παρουσιάζεται ιδιαίτερα θορυβημένο από τις τελευταίες εξελίξεις.
Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ο Ρώσος Πρόεδρος προχώρησε σε μια κίνηση, με όλους να αναρωτιούνται αν ξέρει κάτι παραπάνω.

Εισαγγελέας για το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που πέταξε την εικόνα της Παναγίας στα σκουπίδια

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΕΙ ΑΝ ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΤΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΘΥΒΡΙΣΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΟΣ
Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πράγματι η διευθύνουσα σύμβουλος του Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού πέταξε εικόνα της Παναγίας στα σκουπίδια, ζήτησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.
Η έρευνα διατάχθηκε με αφορμή καταγγελίες εργαζομένων που είδαν το φως της δημοσιότητας και εμφανίζουν την κυρία Γιαννακόπουλου να αντιδρά στην ύπαρξη θρησκευτικών συμβόλων στα γραφεία των υπαλλήλων.

Εσθονός υπ. Δικαιοσύνης σε Κοντονή: Διαφωνώ ότι ο κομμουνισμός είχε και θετικές πλευρές - «Υπάρχουν χώρες όπου το τίμημα του κομμουνισμού ήταν χιλιάδες χαμένες ζωές»

«Δεν είναι δυνατόν να υπάρξει ελευθερία, δημοκρατία και σεβασμός των νόμων στην κομμουνιστική ιδεολογία» γράφει ο Ούρμας Ρεϊνσάλου
Στον Έλληνα υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή σχετικά με την απόφασή του να μην παραστεί στο συνέδριο που διοργάνωσε η εσθονική προεδρία στην ΕΕ για τα εγκλήματα των ολοκληρωτικών καθεστώτων, απάντησε με επιστολή του ο Εσθονός ομόλογός του, Ούρμας Ρεϊνσάλου.

Σειρήνες πολέμου από Τραμπ: Μιλάμε με την Κορέα εδώ και 25 χρόνια... Τα λόγια δεν είναι λύση! - Είχε δηλώσει στις 23 Αυγούστου: «Σέβομαι το γεγονός ότι έχει αρχίσει να μας σέβεται»(Βίντεο - Φωτο)

Απαντώντας στον Αμερικανό πρόεδρο, ο Κιμ Γιονγκ Ουν έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο με την εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου που έπεσε δίπλα από τη νήσο Χοκάιντο στην Ιαπωνία
Όπως φαίνεται, μετά την... κωλοτούμπα που έκανε αναφορικά με τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ αναγκάστηκε να προχωρήσει σε νέα αναθεώρηση των απόψεών του, μετά και τη χτεσινή εκτόξευση πυραύλου από τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ν. Λυγερός - Έξυπνη Πίστη(Βίντεο)



Ν. Λυγερός - Έξυπνη Πίστη. 
Λειψοί, 28/08/2017

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού(Βίντεο)

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού
 στο Start TV Κέρκυρας,
 28/08/2017.