Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Το αρχαιότερο δείγμα Homo Sapiens βρέθηκε στην Ελλάδα - Σπουδαία ανακάλυψη από Έλληνες και ξένους ερευνητές

Ένα κρανίο που βρέθηκε στην Ελλάδα και χρονολογείται προ τουλάχιστον 210.000 ετών, αντιπροσωπεύει το αρχαιότερο δείγμα ανατομικά σύγχρονου ανθρώπου στην Ευρασία, δηλαδή εκτός Αφρικής, όπως ανακοίνωσε μια ομάδα Ελλήνων και ξένων επιστημόνων. Αυτό σημαίνει ότι -αν οι επιστήμονες έχουν δίκιο- το κρανίο είναι κατά τουλάχιστον 150.000 χρόνια παλαιότερο από το αρχαιότερο απολίθωμα «έμφρονος ανθρώπου» (Homo sapiens) που είχε βρεθεί έως τώρα στην Ευρώπη.
Ένα δεύτερο κρανίο που βρέθηκε στην ίδια τοποθεσία της Πελοποννήσου και εκτιμάται ότι είναι τουλάχιστον 170.000 ετών, διαθέτει χαρακτηριστικά Νεάντερταλ. Τα δύο απολιθωμένα κρανία είχαν ανακαλυφθεί στο σπήλαιο Απήδημα

Ποια είναι η αντίδραση της Μόσχας για τη «Μεγάλη Αλβανία»

Η Ρωσία αντέδρασε έντονα μετά την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Αλβανίας και Κοσσυφοπεδίου που αφορούν στις κοινές διπλωματικές αποστολές.


Όσον αφορά τη συμφωνία, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι τα «προκλητικά βήματα από τα Τίρανα και την Πρίστινα, τα οποία οδηγούν στην έννοια της «Μεγάλης Αλβανίας», προκαλούν σοβαρές ανησυχίες».

«Θέλουμε να τονίσουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν επιθυμούν να αντιδράσουν  σε τέτοιες καταστροφικές κινήσεις, ενθαρρύνοντας την πραγματοποίηση της «Μεγάλης Αλβανίας», η οποία είναι επιβλαβής για την περιοχή», αναφέρει η δήλωση της Μόσχας, όπως μεταδόθηκε από το πρακτορείο Tass.

Οζερσάι: Ενοχλημένος με δηλώσεις ΗΠΑ για ΑΟΖ

Ο "πρωθυπουργός" Κουτρέτ Οζερσάι, είπε ότι η δήλωση των ΗΠΑ σχετικά με το θέμα των υδρογονανθράκων περιέχει απαράδεκτα στοιχεία, αλλά επίσης και αναφορές για συνεργασία και ενίσχυση του διαλόγου, κάτι που χαρακτήρισε σημαντικό.

Οπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Οζερσάι είπε ότι αυτές οι αναφορές για διάλογο συμπίπτουν με τη θέση των Τ/κ για επίλυση του θέματος και επανέλαβε την ετοιμότητα της τ/κ πλευράς για συνεργασία και διάλογο με την ε/κ πλευρά και όλα τα άλλα ενδιαφερόμενα μέρη.

Προκαλεί για ακόμα μια φορά η Άγκυρα: Αν συνεχίσει έτσι η Ελλάδα, δε θα έχουμε καλά ξεμπερδέματα

«Λυπηρές» χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ. Το «δεξί χέρι» του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προειδοποίησε μάλιστα ότι «αν συνεχίσει σε αυτό το ύφος, δεν θα έχουμε καλά αποτελέσματα».
Η δήλωση του Ομέρ Τσελίκ έρχεται σε απάντηση της ανακοίνωσης που εξέδωσε την Τρίτη (09/07) το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με την οποία καταδικάζει ρητά την προκλητική στάση της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο.

Κύριε πρόεδρε η εμπλοκή στη Λιβύη θα γυρίσει μπούμερανγκ

Γράφει ο Farouk Yousef* -
Μτφρ. Βαγγέλης Γεωργίου

Από το slpress
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν είναι στα καλύτερά του. Πολλοί στο Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης δεν μπορούν να το χωνέψουν ότι το κόμμα τους ηττήθηκε στις δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη, ακόμη και εκείνοι που μέχρι πρόσφατα μπορούσαν να θεωρηθούν ως υποστηρικτές του. Αυτό σηματοδοτεί την αρχή του χειρότερου εφιάλτη του Ερντογάν - τη φθορά του προσώπου του. Αντιβαίνει τις φιλοδοξίες του και θα βάλει τα δυνατά του για να το αποφύγει.