Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Προκαλεί για ακόμα μια φορά η Άγκυρα: Αν συνεχίσει έτσι η Ελλάδα, δε θα έχουμε καλά ξεμπερδέματα

«Λυπηρές» χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ. Το «δεξί χέρι» του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προειδοποίησε μάλιστα ότι «αν συνεχίσει σε αυτό το ύφος, δεν θα έχουμε καλά αποτελέσματα».
Η δήλωση του Ομέρ Τσελίκ έρχεται σε απάντηση της ανακοίνωσης που εξέδωσε την Τρίτη (09/07) το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με την οποία καταδικάζει ρητά την προκλητική στάση της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο.


Ο εκπρόσωπος Τύπου του AKP, που είναι το «δεξί χέρι» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διεμήνυσε παράλληλα πως «η φιλία της Τουρκίας είναι πολύτιμη» ενώ τόνισε πως το ύφος της ανακοίνωσης του ελληνικού ΥΠΕΞ δεν ήταν «αυτό που έπρεπε».

Αυστηρό μήνυμα του ελληνικού ΥΠΕΞ

Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία για τις ενέργειές της στην κυπριακή ΑΟΖ έστειλε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη (09/07).
«Καταδικάζουμε την επιχειρούμενη από την Τουρκία παράνομη γεώτρηση εντός της αιγιαλίτιδας ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας», αναφέρει το ΥΠΕΞ και σημειώνει:
«Η παράνομη αυτή ενέργεια αψηφά προκλητικά το Διεθνές Δίκαιο, το Δίκαιο της Θάλασσας αλλά και την καταδίκη της διεθνούς κοινότητας, ενώ αποτελεί μια περαιτέρω κλιμάκωση που υπονομεύει τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων ενός κράτους-μέλους της ΕΕ πόρρω απέχει από τη συμπεριφορά που όφειλε να έχει ένα υποψήφιο προς ένταξη κράτος και επιβεβαιώνει την ορθότητα των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 20ης Ιουνίου, σχετικά με τη λήψη κατάλληλων μέτρων κατά της Τουρκίας.
Εκφράζουμε την πλήρη αλληλεγγύη μας στην Κυπριακή Δημοκρατία και καλούμε, για ακόμη μία φορά, την Τουρκία να διακόψει άμεσα τις παράνομες δραστηριότητές της και να σεβαστεί την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου».

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου