Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

H «Οδύσσεια» του Ομήρου ανακηρύχθηκε ως «η κορυφαία ιστορία που διαμόρφωσε τον κόσμο»

Το αριστούργημα του επικού ποιητή βρέθηκε στην πρώτη θέση της λίστας του BBC σχετικά με τα έργα που στιγμάτισαν την ιστορία της ανθρωπότητας, διαμορφώνοντας κοσμοθεωρίες.
Η «Οδύσσεια του Ομήρου, το δεύτερο κατά σειρά έπος που δημιουργήθηκε στις απαρχές της ανθρώπινης ενασχόλησης με την συγγραφή κειμένων, ανακηρύχθηκε ως η κορυφαία ιστορία που διαμόρφωσε τον κόσμο, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στην σχετική λίστα του BBC Culture.

Θαυμάστε τη μαγεία του Δία όπως την κατέγραψε το διαστημικό μάτι της NASA(Φωτο)

Το διαστημικό όχημα Juno απαθανάτισε τον μυστηριώδη πλανήτη με τρόπο οπτικά μαγευτικό
 
Το Διάστημα δεν σταματά να μας εκπλήσσει με τις απόκοσμες εικόνες του και η νέα σειρά φωτογραφιών του Δία αυτό ακριβώς επιβεβαιώνει.
Οι επεξεργασμένες εικόνες από το διαστημόπλοιο Juno είναι πράγματι υπέροχες, παρέχοντας χορταστικές ματιές στον μεγαλύτερο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος. Είναι η 13η φορά που το Juno περνά κοντά από τον Δία, αυτόν τον γίγαντα αερίων που τον συναντά ανά 54 ημέρες, όταν φτάνει μερικές μόλις χιλιάδες χιλιόμετρα από την επιφάνειά του.

Κύπρος:Η Κυβέρνηση θα «κυνηγήσει» τον Τ/κ για τις εκτελέσεις(Βίντεο)

Ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Βασίλης Πάλμας, μίλησε στην εκπομπή «Ατζέντα» του Active για τα θέματα της επικαιρότητας και αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να αφήσει αναπάντητη την προκλητική μαρτυρία του για εκτελέσεις Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων το 1974 στη Μεσαορία.


Ο κ. Πάλμας χαρακτήρισε τις δηλώσεις του 84χρονου «προκλητικές, κυνικές και απαράδεχτες που παραπέμπουν σε στυγνούς εγκληματίες» και πρόσθεσε ότι η Κυβέρνηση θα κάνει «διαβήματα σε διεθνείς οργανισμούς και θα συμβουλευτεί τον Γενικός Εισαγγελέα κατά πόσο αυτές οι δηλώσεις αποτελούν παραδοχή για εγκλήματα πολέμου και αναλόγως θα κάνουμε όσα πρέπει για να υπερασπιστούμε τη μνήμη όσων αγωνίστηκαν για την Πατρίδα».

Καλώδιο οπτικών ινών από Κύπρο μέχρι Γιβραλτάρ (ΧΑΡΤΗΣ)

Την πλήρη στήριξη του Πρωθυπουργού του Γιβραλτάρ στη διέλευση του υποθαλάσσιου καλωδίου οπτικών ινών Quantum Cable από τα Στενά του Γιβραλτάρ, έλαβε ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Quantum Cable, Νάσος Κτωρίδης.
Ο κ. Κτωρίδης πραγματοποίησε, σύμφωνα με ανακοίνωση, διήμερη επίσκεψη στο Γιβραλτάρ, όπου είχε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Fabian Picardo, κατά την οποία συζήτησαν το αναπτυξιακό σχέδιο που αφορά στο υποθαλάσσιο καλώδιο οπτικών ινών υψηλής ταχύτητας.

Διπλό «χαστούκι» από ΗΠΑ και ΔΝΤ στην Τουρκία

Οι κινήσεις που προηγήθηκαν και προκάλεσαν την κρίση - Η Ουάσιγκτον «παγώνει» την πώληση όπλων στην Άγκυρα - «Άγριο» χέρι στην τουρκική κυβέρνηση από την Κριστίν Λαγκάρντ
Η συνεργασία με τη Ρωσία και η αγορά των S-400, η επιθετική ρητορική του Ερντογάν κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για την υπόθεση της Συρίας και η κατρακύλα της τουρκικής λίρας στα διεθνή χρηματιστήρια, φέρονται να δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα εναντίον της Άγκυρας, το οποίο δεν αποκλείεται να «σκάσει» με απρόβλεπτες συνέπειες, μετά και το νέο διπλό «χαστούκι» από την Ουάσιγκτον και τη διευθύντρια του IMF Κριστίν Λαγκάρντ.

Σκοπιανό: Αδιέξοδο και… νέος γύρος διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες (Βίντεο)

Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε η νέα συνάντηση για το Σκοπιανό μεταξύ του Νίκου Κοτζιά και του Νικολά Ντιμιτρόφ στη Νέα Υόρκη, παρουσία του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.
«Οι συζητήσεις έχουν εντατικοποιηθεί, η απόσταση που χωρίζει τα θέματα έχει μειωθεί, αλλά δεν έχουμε ακόμα καταλήξει σε τελική λύση» ξεκαθάρισε ο ειδικός διαμεσολαβητής Μάθιου Νίμιτς παρουσία του Νίκου Κοτζιά και του ομολόγου του, των Σκοπίων, Νίκολα Ντιμιτρόφ κάνοντας μια αποτίμηση της προόδου που επετεύχθη στην διάρκεια των διαβουλεύσεων που έλαβαν χώρα για το ονοματολογικό στην έδρα του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών.