Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΡΙΒΑΣ ΔΙΓΕΝΗΣ Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ

Σχόλιο από ALEXANDER

Αναδημοσιεύουμε το  άρθρο της Κάρολ Γρίβα
για τον στρατηγό Γεώργιο Γρίβα Διγενή για να μαθαίνουνοι νέοι και να θυμούνται οι παλαιότεροι…

Της Καρολ Γρίβα
Σήμερα ο απανταχού ελληνισμός τιμά μια ξεχωριστή ιστορική προσωπικότητα, μια απο τις λαμπρότερες μορφές της νεότερης ελληνικής μας ιστορίας.

Σήμερα τιμάμε τον οραματιστή της "ΕΝΩΣΙΣ", τον «Άξιο της Πατρίδος», τον θρυλικό Αρχηγό Γεώργιο Γρίβα Διγενή.
Το σύνθημα μας ήτο, είναι και θα είναι πάντοτε η «Μεγάλη Ελλάς»

Στο Τατόι παρουσία Μακρόν, Πούτιν και πρίγκιπα Καρόλου η παρέλαση της 25ης Μαρτίου;

Αν και η παρουσία των προσκεκλημένων τελεί υπό την αίρεση της πανδημίας του κορονοϊού, η παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στο Τατόι, με τη συμμετοχή μάλιστα Γαλλικών αεροσκαφών Rafale και αμερικανικών F-15.

Τουλάχιστον αυτό αναφέρει σήμερα η στήλη «Βηματοδότης» στο vima.gr παραθέτοντας τις πληροφορίες της.

«Η αρχική εισήγηση ήταν να μην γίνει στρατιωτική παρέλαση, ή να αφήσουν τους ειδικούς να αποφασίσουν εάν θα γίνει η στρατιωτική παρέλαση ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο εκείνων των ημερών. Το ΓΕΕΘΑ όμως είχε άλλη ιδέα. Σου λέει γιατί να μην μεταφέρουμε την παρέλαση;

Η Τουρκία σκουπιδιάρης της Γερμανίας… Παιδί για όλες τις δουλειές της Μέρκελ

Ουρές σχηματίζονται καθημερινά στο όχημα ανακύκλωσης του δήμου της Ζετινμπουρνού της Κωνσταντινούπολης. Από τα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου οι πολίτες μπορούν να κάνουν διαλογή στα σκουπίδια τους ανάμεσα σε χαρτιά, χαρτόνια, πλαστικά, μεταλλικά και ηλεκτρονικά είδη. Για τον κόπο τους επιβραβεύονται με πόντους, με τους οποίους μπορούν να αγοράσουν τρόφιμα και άλλα είδη σε συμβεβλημένα καταστήματα.

Αδιαφανής η διαδικασία

Στη συνέχεια τα σκουπίδια ανακυκλώνονται. Η Τουρκία έχει ανάγκη από πρώτες ύλες.

Λιβύη: Δικαστήριο ακυρώνει το προκλητικό μνημόνιο συνεργασίας Ερντογάν – Σάρατζ

Η Βουλή των Αντιπροσώπων στη Λιβύη ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ότι το εφετείο της Al-Bayda ακύρωσε τις τις συμφωνίες οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών και συνεργασίας μεταξύ της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA)  και της Τουρκίας, όπως μεταδίδουν και τα αραβικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νομικό τμήμα της βουλής των Αντιπροσώπων στη Λιβύη είχε καταθέσει αγωγή στο εφετείο για το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Άγκυρας και της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας, που είχε προκαλέσει τρομερές αντιδράσεις τόσο από την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και από το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Οι πραγματικές εναλλακτικές της Ελλάδας έναντι συμμαχικών… και των τουρκικών μεθοδεύσεων

Η πρόσφατη παρέμβαση Σαμαρά διά της συνέντευξης στην “Καθημερινή”, δεν λέει κάτι καινούριο. Πέραν γνωστών εκπεφρασμένων θέσεων του συγκεκριμένου πολιτικού, λέει το προφανές: Ότι οποιουδήποτε είδους επαφή – διαπραγμάτευση με πειρατές αντιμετωπίζει εξ ορισμού πρόβλημα ένα πρόβλημα λογικής. Όπως και το να… διερευνάς προθέσεις για 61η φορά! Όχι δεύτερη, όχι τρίτη, όχι τέταρτη! Κατά τη γνώμη του, η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να ξεκινήσει, έστω και σε διερευνητικό επίπεδο, κανενός είδους επαφή. Είναι δε προφανές, όπως προκύπτει από επίσημες δηλώσεις Γερμανών αξιωματούχων, αλλά και δημοσιεύματα συστημικών γερμανικών μέσων ενημέρωσης, ότι η χώρα μας οδηγήθηκε, ή ακόμα και “σύρθηκε”, στις διερευνητικές από συμμαχικές δυνάμεις. Πρωτίστως τη Γερμανία και τις ΗΠΑ.

Του Στέργιου Δ. Θεοφανίδη

Κάθε μία από τις δύο αυτές χώρες έχει τους δικούς της λόγους να μην επιθυμεί την περαιτέρω απομάκρυνση της Τουρκίας από τη Δύση. Παντί τρόπω και πάσει θυσία. Πρόκειται για γεγονός που δεν πρόκειται να αλλάξει, παρά το όσα λέγονται και γράφονται κατά καιρούς, προς εξυπηρέτηση άλλων σκοπών. Η δεν είναι ΜΟΝΟ αυτό. Φτάνοντας ενίοτε να υπερθεματίζουν.

Πισώπλατη μαχαιριά: Οι ‘σοφοί’ Γερμανοί ζητούν «ακρωτηριασμό» της Ελλάδας και νομιμοποίηση των τουρκικών διεκδικήσεων – Η προκλητική έκθεση του Γερμανικού Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων και ο ρόλος των ΗΠΑ

Οι «σοφοί» της Γερμανίας ζητούν από τις ΗΠΑ να υιοθετήσουν τις αξιώσεις του Ερντογάν για το καθεστώς των βραχονησίδων και το Αιγαίο – Η έκθεση πρόκληση του Γερμανικού Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων.

Στον απόηχο των προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, της διαρκούς ανοιχτής αμφισβήτησης της εθνικής μας κυριαρχίας από την Άγκυρα και βέβαια, εν μέσω των διερευνητικών επαφών με τη γείτονα που εκκίνησαν χθες στην Κωνσταντινούπολη, έρχεται τώρα να αποκαλυφθεί ακόμα μία -σοβαρότατη- πτυχή της ύπουλης στάσης «δεξαμενών σκέψης» (think tanks) και με γερμανική… σφραγίδα, οι οποίες όχι απλώς ναρκοθετούν διαχρονικά το πεδίο όποιων διαβουλεύσεων, αλλά επιχειρούν, εμμέσως πλην σαφώς, να νομιμοποιήσουν την παράνομη -βάσει Διεθνούς Δικαίου- τουρκική ατζέντα.