Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

ΛΙΒΥΚΑ ΝΕΑ-ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΜΟΥ/24-8-2011

Από το ιστολόγιο http://www.drougos.gr/

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
*ΤΟ ΝΑΤΟ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΤΟΝΙΖΕΙ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΗ.
*ΣΦΟΔΡΕΣ ΜΑΧΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΝΤΑΦΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΝΤΦΙΚΩΝ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΡΟΑΣΤΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ.

¨ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΟΙΔΑ¨

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/

Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Αφρίκα 18-8-2011

ΔΕΝ ΕΞΕΠΛΑΓΗΝ
Χτες το βράδυ με πήρε τηλέφωνο ένας φίλος.
Μου λέει :
- Θα σου πω κάτι και θα εκπλαγείς.
- Λέγε, ενδιαφέρομαι
- Αυτοί οι Ρωμιοί είναι κοροΐδα

Η Ελληνική hacking σκηνή “χτύπησε” κυβερνητικές σελίδες των Σκοπίων! Macedonian Hackers attack Vardarska.

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/
ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ – ΧΤΥΠΗΘΗΚΑΝ ΑΚΟΜΑ ΔΥΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ SITES, ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ HACKERS ΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ ΕΠΙΤΕΛΩΝ ΤΗΣ VARDASKA. ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΑ ΟΡΦΑΝΑ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ
ΕΠΕΣΕ ΚΑΙ ΤΟ SITE ΤΟΥ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ… (ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Η ΛΙΣΤΑ). Ακόμα να τα ανεβάσουν!!
Μετά τους Σκοπιανούς hackers που “χτύπησαν” 3 ελληνικές ιστοσελίδες, ήρθε πριν λίγο η ..ελληνική απάντηση και ήταν ..μάλλον σκληρή.

“Η Αθήνα σιωπά- Τα Σκόπια απαιτούν επείγουσα λύση”

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/


Αύγουστος 24, 2011.

«Θέλουμε το συντομότερο δυνατόν να βρούμε μια λύση». Αυτή είναι η απόφαση του Γκρούεφσκι , για πρώτη φορά, και τα Σκόπια επιζητούν,  επειγόντως, να επιλυθεί η διαφορά με την Ελλάδα, αφού οι διαπραγματεύσεις έχουν φθάσει σε επίπεδο συναγερμού.

Γιώργος Δελαστίκ: Εποχή κατακτητικών πολέμων

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/

Η επικείμενη ανατροπή του καθεστώτος Καντάφι στη Λιβύη ως αποτέλεσμα του σχεδόν εξάμηνου πολέμου που διεξάγουν εναντίον του οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ θέτει εκ νέου επί τάπητος ένα κολοσσιαίο θέμα, τη σοβαρότητα του οποίου δεν έχει συνειδητοποιήσει ο κόσμος ευρέως.

"Η Άγκυρα δεν έκανε πίσω στο Καστελόριζο στις έρευνες του 2008".Wikileaks νο 2.

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/

Στην κρίση που προκάλεσε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις η έρευνα νορβηγικού ερευνητικού σκάφους για λογαριασμό της Άγκυρας το νοέμβριο του 2008,80 μίλια απο το Καστελόριζο,αναφέρεται τηλεγράφημα της πρεσβείας των ΗΠΑ,που αποκαλύπτουν τα Wikileaks.Κι αυτό που αποκαλύπτεται είναι ότι δεν έκανε πίσω η Άγκυρα

"Προτάσεις-σοκ των ΗΠΑ για το Αιγαίο",αποκλύπτονται από τα Wikileaks!

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/

Βόμβες από τα Wikileaks! Περίπου 35.000 τηλεγραφήματα απελευθερώνονται απόψε και ανάμεσα σ΄αυτά πολλά που αφορούν σε Ελλαδα και Τουρκία. Το Onalert “αλίευσε” το πρώτο που έχει την υπογραφή του πρέσβη Ντέϊνιντ Σπεκχαρντ,προετείνει μέτρα για τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και είναι ΑΠΛΑ ΑΠΡΑΔΕΚΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δύο νεκροί Παλαιστίνιοι από αεροπορικές επιδρομές του Ισραηλ

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/

Δύο Παλαιστίνιοι έχασαν την ζωή τους σήμερα και άλλοι δύο τραυματίστηκαν από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές, βάζοντας σε κίνδυνο την εκεχειρία την οποία κήρυξαν το Ισραήλ και η ισλαμιστική παράταξη Χαμάς.

Στα χέρια των εξεγερμένων στρατιωτική βάση στη Λιβύη

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Συνεχίζονται οι μάχες στην Τρίπολη

Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με την λιβυκή αντιπολίτευση

Από το ιστολόγιο http://greek.ruvr.ru/2011/08/24/55116783.html

Photo: RIA Novosti

Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με την λιβυκή αντιπολίτευση αν καταφέρει να συσπειρώσει τη χώρα πάνω στη δημοκρατική βάση.
΄Ετσι δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Ο αρχηγός του ρωσικού κράτους υπογράμμισε ότι προς το παρόν εκεί διατηρείται δυαδική εξουσία. Παρά τις επιτυχίες των εξεγερμένων στην επίθεσή τους εναντίον της Τρίπολης, ο Καντάφι και οι οπαδοί του εξακολουθούν να έχουν επιρροή και διαθέτουν ακόμα αρκετό στρατιωτικό δυναμικό.

Όταν η ΑΟΖ αφοπλίζει την Τουρκία

Του Νίκου Λυγερού

 Την ώρα που μερικοί από τους δικούς μας αναρωτιούνται ακόμα αν η έννοια της ΑΟΖ, όπως την ανέδειξε ο καθηγητής Καρυώτης, έχει κάποια αξία, την ώρα που μερικοί από τους δικούς μας φοβούνται ακόμα και να την θεσπίσουν, η δυναμική της ΑΟΖ όχι μόνο προβληματίζει την Τουρκία, αλλά στην ουσία την αφοπλίζει. Πρόκειται βέβαια, για την ΑΟΖ της Κύπρου, η οποία είναι πολύ μικρότερη από την ΑΟΖ της Ελλάδας. Σε κάθε περίπτωση, οι κινήσεις της Κύπρου το 2003, το 2007 και το 2010 με τις τρεις διακρατικές συμφωνίες διαδοχικά με την Αίγυπτο, το Λίβανο και το Ισραήλ, φέρνουν τα πρώτα χειροπιαστά αποτελέσματα.

Στο Ισραήλ η ΥΠΕΞ της Κύπρου


Το θέμα της ενεργειακής συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ αναμένεται να κυριαρχήσει στις συνομιλίες που θα έχει σήμερα στο Ισραήλ η υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή.
Στο πλαίσιο των επαφών της η υπουργός θα γίνει δεκτή από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου καθώς και από τον Πρόεδρο της χώρας Σιμόν Πέρες.

Τρίτη ημέρα ανόδου για την Ευρώπη με οδηγό τον DAX

Από το ιστολόγιο www.capital.gr
Την τρίτη διαδοχική ημέρα ανόδου ολοκλήρωσαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με ώθηση από το χθεσινό momentum της Wall και παρά τα αρνητικά μακρο της Ευρωζώνης. Στην πρώτη γραμμή της ανόδου ο γερμανικός DAX με κέρδη άνω του 2%.

«Οι χρηματαγορές δείχνουν να έχουν βρει στήριξη στην ελπίδα ότι ο πρόεδρος της Federal Reserve Ben Bernanke θα προσφέρει νέα μέτρα ενίσχυσης, πιθανότατα μέσω ενός νέου γύρου ποσοτικής χαλάρωσης», σχολιάζει η Credit Agricole Corporate & Investment Bank.

Ο Bernanke θα μιλήσει στο πλαίσιο του συμποσίου οικονομικής πολιτικής αυτή την Παρασκευή στο Jackson Hole του Wyoming των ΗΠΑ. «Οι ελπίδες αυτές ίσων αποδειχθούν υπερβολικές», σημειώνει η Credit Agricole. «Ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι οι αποτιμήσεις των μετοχών δείχνουν πιο ελκυστικές τώρα σε σύγκριση με πριν από λίγες εβδομάδες».

Σε επιφυλακή η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος

Από το ιστολόγιο http://www.newstoday.gr/

Σε αυξημένη επιφυλακή έχει τεθεί η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, μετά από πληροφορίες, που διακινήθηκαν στο διαδίκτυο, για

ενδεχόμενες επιθέσεις σε ιστοσελίδες δημοσίων οργανισμών και υπηρεσιών στην Ελλάδα.

Τα μυστικά σχέδια Σόιμπλε για το διευρυμένο EFSF

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/


Υπερεξουσίες αποκτά το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), σύμφωνα με το απόρρητο έγγραφο που επεξεργάστηκε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Handelsblatt.

Aπόσχιση τραπεζών και εξυγίανση στο νέο ν/σ!

Από το ιστολόγιο http://www.reporter.gr/

             Ποιες οι αλλαγές που προβλέπει και ποιος ο ρόλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Το "πράσινο φως" στο σχέδιο νόμου που εκσυγχρονίζει και συμπληρώνει το νομοθετικό πλαίσιο του χρηματο-οικονομικού τομέα έδωσε νωρίτερα το υπουργικό συμβούλιο. Το βασικό σχήμα που εισάγει το νομοσχέδιο περιλαμβάνει τη δυνατότητα διαχωρισμού μιας τράπεζας με τη δημιουργία μεταβατικού πιστωτικού ιδρύματος υπό τον έλεγχο του Δημοσίου, με την ενίσχυση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και του ΤΕΚΕ, δηλαδή του Ταμείου Εγγυήσεων Καταθέσεων.

Στο πρώτο μέρος του νομοσχεδίου περιλαμβάνονται αλλαγές στη νομοθεσία που διέπει την εποπτεία και την εξυγίανση των πιστωτικών ιδρυμάτων, προκειμένου η χώρα να εναρμονιστεί με ανάλογες νομοθετικές πρωτοβουλίες άλλων κρατών-μελών της ΕΕ, όπως είναι η Γερμανία, η Ολλανδία, η Βρετανία και η Ιρλανδία, καθώς και με τα πορίσματα της σχετικής διαβούλευσης που διοργάνωσε η Κομισιόν.

Με χαμηλό 15ετίας έκλεισε το ΧΑ

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/


Με χαμηλό 15ετίας, κάτω από το ψυχολογικό όριο των 900 μονάδων υποχώρησε το Χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα, με εντεινόμενους φόβους για την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών καθώς αρχίζουν και οι διαδικασίες για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, για το βάθος της ύφεσης, αλλά και την υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής.

«Σκοτώστε τον Συνταγματάρχη» - Αμνηστία και δολάρια για όποιον δολοφονήσει ή συλλάβει τον Καντάφι – Τέλος στην ομηρία δημοσιογράφων στο Rixos

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=92658&catid=7

- Αμνηστία σε όποιον παραδώσει τον Μουαμάρ Καντάφι προσφέρουν οι εξεγερμένοι
- Πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια δίνει για το «κεφάλι» του Συνταγματάρχη επιχειρηματίας από τη Βεγγάζη
- «Έχει παραισθήσεις και είναι μεθυσμένος με την εξουσία» λέει ο πρώην πρωθυπουργός του
- Ο γιος του Λίβυου ηγέτη, Σααντί, προσπαθεί να για να διαπραγματευτεί κατάπαυση πυρός
- Τελείωσε ο εφιάλτης για τους 37 δημοσιογράφους που κρατούνταν όμηροι στο ξενοδοχείο Rixos

Στο χορό των περικοπών και η Γαλλία

Από το ιστολόγιο http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=27968&categories_id=69
Η γαλλική κυβέρνηση παρουσιάζει σήμερα Τετάρτη το νέο πρόγραμμα περικοπών, με το οποίο έχει...  
στόχο να εξοικονομήσει 14 δισ. ευρώ. Οι περικοπές θεωρούνται απαραίτητες για τη διατήρηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας στο 3Α.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιβληθούν νέες δραστικές περικοπές, που θα πλήξουν τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα και την οικονομική ανάκαμψη. Δεν πρόκειται να αυξηθούν, δήλωσε ο υπουργός, το ΦΠΑ, ο φόρος εισοδήματος, οι εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία και ο φόρος επιχειρήσεων. Την ίδια στιγμή μέλη του συντηρητικού UMP προτείνουν μείωση των δημοσίων δαπανών κατά 2 δισ. ευρώ.

Νέα μεγάλη πτώση στο Χ.Α., εν μέσω σεναρίων για ελληνική οικονομία και Τράπεζες

Από το ιστολόγιο http://www.sofokleous10.gr/

Νέα πολύ μεγάλη πτώση σημειώθηκε σήμερα στο Χ.Α., με την εικόνα κατάρρευσης των τραπεζικών μετοχών, αλλά και κάποιων επιλεγμένων της μεγάλης κεφαλαιοποίησης (ΔΕΗ, ΟΤΕ, αλλά και ΟΠΑΠ, που βρίσκονται ουσιαστικά σε ιστορικό χαμηλό) να συνεχίζεται, εν μέσω σεναρίων τρόμου για την ελληνική οικονομία και για τον εγχώριο τραπεζικό κλάδο, την ώρα μάλιστα που σημειώνονται εκρηκτικά κέρδη στις ξένες αγορές.

Προετοιμάζεται η είσοδος των τραπεζών στο ELA και ΤΧΣ - Κάτω από τις 900 μονάδες το ΧΑ με προοπτική 830 μονάδων.... - Ανοδικά spreads 1530 μ.β. CDS 2300 μ.β. – Στο 42% η απόδοση φαρμακευτικού ομολόγου....

Από το ιστολόγιο http://www.bankingnews.gr/

(upd8)To ΧΑ απαξιώνεται και εκ νέου υποχωρεί, απόρροια των ανησυχιών ότι προετοιμάζεται το έδαφος ώστε οι τράπεζες να προσφύγουν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Το ΧΑ καταγράφει απώλειες  -1,45% στις 897 μονάδες μετριάζοντας τις αρχικές απώλειες που έφθασαν έως 3%. Οι απώλειες είναι απόρροια  σημαντικών ρευστοποιήσεων στις τράπεζες που υποχωρούν έως 4% ενώ κρατούν Εθνική, Marfin και Κύπρου
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το  ΧΑ έσπασε το φράγμα των 900 μονάδων με μεγάλη αποφασιστικότητα και κινήθηκε έως τις 883 μονάδες.  Το ΧΑ στις 880 μονάδες αποτελούσε πρόβλεψη του www.bankingnews.gr από τον Απρίλιο του 2011.

Από το μεσημέρι Και στη πρεσβεία της Λιβυής στην Κύπρο κυματίζει η σημαία του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου

Από το ιστολόγιο http://www.philenews.com/el-gr/Eidiseis-Kypros/22/77551

Λευκωσία: Στο οίκημα της πρεσβείας της Λιβύης στη Λευκωσία έχει από σήμερα αναρτηθεί η σημαία του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της χώρας, μετά την πτώση του καθεστώτος του Μουαμάρ Καντάφι και την επικράτηση των αντικαθεστωτικών.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ Δεν άρεσε ούτε το 2ο πακέτο μέτρων

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=211179&-V=articles
Τη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής την Παρασκευή το απόγευμα για να συζητήσει τα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης, αποφάσισε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, μετά την ενημέρωση της από τον Υπουργό Οικονομικών Κίκη Καζαμία, για το περίγραμμα του δεύτερου πακέτου μέτρων προς εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη και αποσκοπεί να δοθεί χρόνος στην εκτελεστική εξουσία και την Επιτροπή για περαιτέρω νομοτεχνικό έλεγχο των νομοσχεδίων.

Συνάντηση Σαρκοζί-Τζιμπρίλ για την μεταπολεμική μοιρασιά στη Λιβύη

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Η Γαλλία έπαιξε πρωτσγωνιστικό ρόλο στην διάσωση των αντικαθεστωτικών τον περασμένο Μάρτιο στην Βεγγάζη και γενικά στην κήρυξη πολέμου (γιατί περί αυτού επρόκειτο) κατά του Μ.Καντάφι και τώρα έχει έρεθι η ώρα να λάβει αυτά που δικαιούται. Αυτό λέει η ψυχρή λογική. Ο ηγέτης των Λίβυων εξεγερμένων, Μαχμούντ Τζιμπρίλ, θα συναντηθεί σήμερα στο Παρίσι με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, για να συζητήσουν τις προοπτικές για την πολιτική μετάβαση στη μετά Καντάφι εποχή.
Η Γαλλία ηγήθηκε της δυτικής στρατιωτικής επέμβασης στη Λιβύη, καθώς ο Σαρκοζί ανέλαβε ένα προσωπικό ρίσκο, λιγότερο από έναν χρόνο πριν από τις προεδρικές εκλογές, με το να γίνει ο πρώτος ξένος ηγέτης που υποστήριξε επισήμως τους εξεγερμένους.

Ο Τζιμπρίλ είναι επικεφαλής της εκτελεστικής επιτροπής του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης και αναφέρεται ως πρωθυπουργός της χώρας, όπου οι δυνάμεις των εξεγερμένων κατέλαβαν αυτή την εβδομάδα την πρωτεύουσα Τρίπολη, υποχρεώνοντας τον Καντάφι να διαφύγει.

Μυστικές Υπηρεσίες ΗΠΑ: Απεριόριστη υποστήριξη σε Σαλί Μπερίσα

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/


Αύγουστος 24, 2011.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αναγνώρισαν τα λάθη τους και την εσφαλμένη πολιτική που ακολούθησαν.

Μεντβέτεφ:"Σταματήστε τις συγκρούσεις στη Λιβύη".

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/

Ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ κάλεσε σήμερα τον Μουάμαρ Καντάφι και τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις της Λιβύης να σταματήσουν τις συγκρούσεις και να αρχίσουν συνομιλίες.

  

Gurria (ΟΟΣΑ): Στείλτε καθαρό μήνυμα στις αγορές – Αυξήστε στο 1 τρις. ευρώ τα διαθέσιμα του EFSF

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     Αν και το παγκόσμιο οικονομικό outlook έχει αποδυναμωθεί, ο κίνδυνος διπλής ύφεσης μάλλον θα αποφευχθεί. Αυτό ισχυρίζεται ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Angel Gurria σε άρθρο του στη Wall Street Journal, όπου και αναλύει την αναγκαιότητα εξεύρεσης συνολικής λύσης στο παγκόσμιο οικονομικό πρόβλημα. Παράλληλα, ο Gurria υποστήριξε ότι τα κεφάλαια του EFSF θα πρέπει να φτάσουν έως και το 1 τρις. ευρώ, από 440 δις. ευρώ που είναι τώρα, ώστε να δοθεί ένα καθαρό μήνυμα στις αγορές ότι οι κυβερνήσεις αντιλαμβάνονται το πρόβλημα και έχουν τα εργαλεία να το λύσουν.
Η αβεβαιότητα των αγορών έχει φτάσει σε νέα υψηλά, ενώ το δημόσιο και το ιδιωτικό χρέος δεν αφήνουν την ιδιωτική επιχειρηματική πρωτοβουλία και την κατανάλωση να αναπτυχθούν, αναφέρει ο Gurria, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Μάλιστα, θεωρεί ότι οι οίκοι αξιολόγησης υπεραντιδρούν αυξάνοντας τον αρνητικό τους ρόλο στην κρίση, ενώ προσθέτουν περαιτέρω πίεση στις αγορές. 

Clegg: Δεν θα αναπτύξουμε χερσαίες δυνάμεις στη Λιβύη

Από το ιστολόγιο www.capital.gr

Δουλειά των αντικαθεστωτικών είναι η εύρεση του Μουαμάρ Καντάφι, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης Nick Clegg, σε μία ακόμη ένδειξη ότι οι σύμμαχοι δεν θα αναπτύξουν χερσαίες δυνάμεις στη Λιβύη.
«Δεν γνωρίζουμε που είναι ο Καντάφι… όμως αυτό είναι δουλειά όσων βρίσκονται στο έδαφος και αυτοί δεν είμαστε εμείς», τόνισε, απαντώντας σε ερώτηση για το αν οι σύμμαχοι ψάχνουν τον Καντάφι. «Ήμασταν σαφείς όταν λέγαμε ότι δεν θα αναπτύξουμε χερσαίες δυνάμεις. Δεν πρόκειται για εισβολή».

Σύμφωνα με τον Clegg, βιώνουμε τις τελευταίες ώρες των κυβερνητικών δυνάμεων, ενώ οι σύμμαχοι θα πρέπει να στηρίξουν το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης στην ανοικοδόμηση της χώρας.

Ανένδοτος παραμένει ο Καντάφι

Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/


Διατηρεί την ανένδοτη στάση του ο Μουαμάρ Καντάφι τόσο απέναντι στις παραινέσεις της διεθνούς κοινότητας, όσο και του λιβυκού λαού, να αποχωρήσει από την κυβέρνηση.

Απευθυνόμενος στο λαό της Λιβύης, μέσω τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού, ορκίστηκε νίκη ή θάνατο στον πόλεμο του κατά του ΝΑΤΟ, ενώ χαρακτήρισε ως κίνηση τακτικής την αποχώρησή του από το αρχηγείο του στην Τρίπολη, που αποφάσισε μετά από την ισοπέδωση της πρωτεύουσας που προκάλεσαν οι 64 νατοϊκές αεροπορικές επιδρομές.
Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πιστός στο πνεύμα του Μουαμαάρ Καντάφι, ορκίστηκε με τη σειρά του, να μετατρέψει τη Λιβύη σε ηφαίστειο γεμάτο λάβα, και δήλωσε πως η κυβέρνηση μπορεί να αντισταθεί για μήνες ή ακόμη και χρόνια στις επιθέσεις που δέχεται.

Αδιάκοποι βομβαρδισμοί στη Λιβύη από κανταφικούς

Από το ιστολόγιο http://www.newstoday.gr/

Δυνάμεις πιστές στον συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι βομβαρδίζουν περιοχές στο κέντρο της Τρίπολης, περιλαμβανομένου του κτιριακού συγκροτήματος που αποτελούσε αρχηγείο του καθεστώτος και καταλήφθηκε χθες, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος των εξεγερμένων.

Νέο «Κράχ» στο Χρηματιστήριο (upd)

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/


  Σημαντικές απώλειες εξακολουθεί να καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών, που κινείται κάτω από τις 900 μονάδες βάσης.
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 14:30, διαμορφώνεται στις 894,84 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 1,78%.

Επιτήρηση και από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των υπό δανειοδότηση κρατών προτείνει η Μέρκελ

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/


Την εποπτεία από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των κρατών που λαμβάνουν δάνεια από το μηχανισμό σταθερότητας πρότεινε η Άνγκελα Μέρκελ, σε συνάντηση με βουλευτές του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος.

Η κρίση "έφαγε" και τα μυστικά κονδύλια! - Καταργούνται με νόμο!

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=92616&catid=9

Ένας "θεσμός" που υπάρχει από την περίοδο Μεταξά και πολλά έχουν γραφτεί γι' αυτό, καταργείται.

Η Γερμανία είναι αντίθετη σε ειδικές συμφωνίες εγγυήσεων για δάνεια στην Ελλάδα

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

Η Γερμανία είναι αντίθετη σε ειδικές συμφωνίες εγγυήσεων σε χώρες που θα συμμετάσχουν στο δεύτερο πακέτο οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, σύμφωνα με αξιωματούχους της χώρας.

Επικρίνει τις εξαγορές ομολόγων από την ΕΚΤ

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=88002&catID=14

Ο πρόεδρος της Γερμανίας Κρίστιαν Βουλφ, το αξίωμα του οποίου είναι κυρίως τιμητικό, επέκρινε σήμερα την εξαγορά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ομολόγων χωρών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Ολοταχώς στο πιστωτικό γεγονός οδηγεί την Ελλάδα η Φινλανδία -Τι δείχνουν ISDA και βρετανικός πτωχευτικός κώδικας

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     Ένα πραγματικό κομφούζιο επικρατεί στους κύκλους των πιστωτών της Ελλάδας από τη στιγμή που έγινε γνωστή η συμφωνία με τη Φινλανδία, καθώς επενδυτές και αναλυτές έχουν 'ξεσκονίσει' τους κανονισμού της ISDA και του βρετανικού πτωχευτικού κώδικα για να διαπιστώσουν το κατά πόσο αυτή η “ιδιαίτερη” συμφωνία μπορεί να προκαλέσει πιστωτικό γεγονός.
Ήδη οι οίκοι αξιολόγησης έχουν προειδοποιήσει για τις συνέπειες αυτής της συμφωνίας, ενώ η επιμονή για ιδιαίτερη μεταχείριση από την φινλανδική κυβέρνηση μπορεί να αποβεί μοιραία για τη διαχείριση του ελληνικού χρέους. Σε περίπτωση που οι φόβοι της Φινλανδίας βγουν αληθινοί και τελικά οι εγγυήσεις εκπέσουν τότε μπορούμε να μιλάμε για αποζημίωση ενός και μόνο πιστωτή εις βάρος των υπολοίπων, αναφέρουν οι αναλυτές. Έτσι την ώρα που οι αρχές φαίνεται ότι χειρίζονται σωστά το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους χωρίς να προκαλέσουν πιστωτικό γεγονός, μπορεί η εμμονή της Φινλανδίας να ζητά εγγυήσεις, σε συνδυασμό με τις θορυβώδεις δηλώσεις της για τη “μοναδική” συμφωνία που επέτυχε, μπορεί να προκαλέσει (ή ήδη να το έχει προκαλέσει) το “μοιραίο”.
Με άλλα λόγια, σύμφωνα με τους ορισμούς της ISDA (2003), ένα πιστωτικό γεγονός, μεταξύ άλλων, συμβαίνει όταν:

Σε μήνυμα του προς το λαό της χώρας Ο Καντάφι δήλωσε "νίκη ή θάνατο"

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/article/?aid=141266

Νίκη ή θάνατο ορκίστηκε ο Μουαμάρ Καντάφι στον πόλεμο του κατά του ΝΑΤΟ, απευθυνόμενος στο λαό της Λιβύης, μέσω τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού, τονίζοντας πως η αποχώρηση του από το αρχηγείο του στην Τρίπολη, ήταν "κίνηση τακτικής", που αποφάσισε μετά την ισοπέδωση της πρωτεύουσας που προκάλεσαν οι 64 νατοϊκές αεροπορικές επιδρομές.

Η δήλωση του Συνταγματάρχη μεταδόθηκε από το κανάλι Αλ-Ορούμπα σε συνεργασία με το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Ράι, αποδεικνύοντας την ανένδοτη στάση του απέναντι στις παραινέσεις της διεθνούς κοινότητας, αλλά και του λιβυκού λαού, να αποχωρήσει από την κυβέρνηση.

Τέλος στο ανοδικό σερί του χρυσού

Από το ιστολόγιο www.capital.gr
Υποχώρησε την Τρίτη η τιμή του χρυσού τερματίζοντας το ανοδικό σερί των προηγούμενων έξι συνεδριάσεων που οδήγησε το πολύτιμο μέταλλο πάνω και από το επίπεδο των 1.900 δολ. ανά ουγγιά.

Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου υποχώρησε 30,60 δολ. ή 1,6% για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές στα 1.861,30 δολ. ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ενώ διεύρυνε τις απώλειες του στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Το συμβόλαιο σημείωσε τη Δευτέρα νέο ρεκόρ κλείνοντας στα 1.891,90 δολ. ανά ουγγιά -το πέμπτο ονομαστικό ρεκόρ σε έξι συνεδριάσεις- ενώ κατέγραψε και νέο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ φτάνοντας έως τα 1.917,90 δολ. ανά ουγγιά.

Μεγάλες απώλειες γνώρισε σήμερα και το ασήμι με το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου να χάνει 1,03 δολ. ή 2,4% τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 42,29 δολ. ανά ουγγιά.

Υποβάθμιση για την Ιαπωνία

Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/chrhma/story/74647/ypobathmish-gia-thn-iapwnia

Την πιστοληπτική ικανότητα της Ιαπωνίας υποβάθμισε σήμερα ο οίκος αξιολόγησης Moody's λόγω του μεγάλου ελλείμματος στον προϋπολογισμό της χώρας αλλά και της παράλληλης αύξησης του χρέους της.
Έτσι η βαθμολογία της Ιαπωνίας διαμορφώνεται πλέον σε Αα3 από Αα2 που ήταν πριν από αυτή την εξέλιξη.
Η Ιαπωνία επιχειρούσε ν’ ανακάμψει ύστερα από το πλήγμα που δέχτηκαν οι εξαγωγές της εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης. Η οικονομία της, ωστόσο, δέχτηκε «πισώπλατο χτύπημα» στις 11 Μαρτίου όταν η χώρα υπέστη σοβαρές καταστροφές από το φονικό σεισμό και το τσουνάμι που επακολούθησε.

Σε αποτιμήσεις της δεκαετίας του 90 το ΧΑ

Από το ιστολόγιο http://www.reporter.gr/

Σε αποτιμήσεις της δεκαετίας του 90 το ΧΑ
Βομβαρδισμένο τοπίο οι αποτιμήσεις στο ταμπλό...
Χωρίς προηγούμενο είναι η εικόνα που βγάζουν οι αποτιμήσεις στο ταμπλό, με τη μηχανή του χρόνου να έχει ταξιδέψει το ελληνικό χρηματιστήριο στις αρχές της δεκαετίας του 90. Αυτά είναι τα σχόλια της κοινότητας την ώρα που το Χ.Α. βουλιάζει από χαμηλά σε χαμηλά και οι αποτιμήσεις των περισσότερων μετοχών θυμίζουν κάτι από βομβαρδισμένο τοπίο.

Βόμβες Greenspan: Το ευρώ καταρρέει & το χάρτινο χρήμα αποσυντίθεται

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/

XRIMANEWS.GRΟ πρώην διοικητής της FED έκανε μερικά πολύ δραματικά σχόλια για το ευρώ, την ευρωπαϊκή κρίση και το μέλλον της ΕΕ αλλά και σχολίασε την πορεία την αμερικανικής οικονομίας, του χρυσού ακόμη και του δολαρίου.
Μιλώντας στο Innovation Nation Forum ο Γρίνσπαν υποστήριξε πως το ευρώ καταρρέει και ότι η διαδικασία κατάρρευση δημιουργεί πολύ σημαντικές δυσκολίες στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.
Πρόσθεσε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να επανεξετάσουν με πολύ διαφορετικές ιδέες τη βιωσιμότητα της νομισματικής ένωσης μεταξύ των 17 κρατών.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΝ ΟΨΕΙ ΧΕΡΣΑΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/

Εφ. Ραντικάλ 23-8-2011

2 χιλιάδες κομάντο μεταφέρθηκαν στα σύνορα
 Μετά την μεταφορά υλικών για την στρατιωτική επιχείρηση που σχεδιάζεται να γίνει μετά το Ραμαζάνι ενάντια στα στρατόπεδα του ΠΚΚ στο Βόρειο Ιράκ, άρχισε και η μεταφορά προσωπικού. 2 χιλιάδες κομάντο μεταφέρθηκαν με πολιτικά λεωφορεία στο Σιρνάκ.

Işık Koşaner: Ντροπή μας!

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/

Αφιερωμένο σε ορισμένους εκ των Ελλήνων πολιτικών!
Στα τέλη Ιουλίου, του χρόνου που διανύουμε, το αγγλικό περιοδικό ECONOMIST δημοσίευσε τη κατάσταση των χωρών με τους πολυπληθέστερους Στρατούς (Ε.Δ) του κόσμου. Επικαλούμενο πηγές του Ιδρύματος Διεθνών Στρατηγικών Ερευνών των Ηνωμένων Εθνών, έγραψε πως οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις καταλαμβάνουν την ένατη θέση σε παγκόσμια κατάταξη.

‘Frankfuter Rundshau’ : Οι ισχυρές χώρες υποστηρίζουν την Αθήνα στη διαμάχη της με την πΓΔΜ

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/08/frankfuter-rundshau.html#more

Αύγουστος 24, 2011.

Η γερμανική εφημερίδα «Frankfuter Rundshau» αναφέροντας για την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκερ στα Βαλκάνια, σημειώνει ότι η Αθήνα έλαβε τη σιωπηλή υποστήριξη των ισχυρών χωρών  της Δύσης  σχετικά με τη διαφορά της με την πΓΔΜ.

Κυρώσεις κατά του Ασάντ ζητούν από τον ΟΗΕ ευρωπαϊκές χώρες και οι ΗΠΑ

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=303804

    Ευρωπαϊκές χώρες και οι ΗΠΑ κατέθεσαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, σχέδιο κυρώσεων κατά του Προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ-Ασαντ, δεσμεύοντας την περιουσία του αλλά και κατά 22 ακόμη Σύρων, τεσσάρων εταιρειών καθώς και κατά της Γενικής Διεύθυνσης Πληροφοριών.
Οι χώρες που συνέταξαν το προς ψήφιση, από τα Ηνωμένα Έθνη, σχέδιο κυρώσεων, μεταξύ των οποίων βρίσκονται η Γαλλία, η Βρετανία, η Γερμανία και η Πορτογαλία, επιδιώκουν, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο, να αποτρέψουν, με κάθε μέσο, την κυβέρνηση της Συρίας από το να επεκτείνει τη βίαιη καταστολή των αντικαθεστωτικών.

Το πρακτορείο Reuters, αναφερόμενο στο ίδιο σχέδιο κυρώσεων , επισημαίνει πως ένας από τους στόχους του είναι και η απάντηση που θέλουν να δώσουν Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι στην πεντάμηνη επιχείρηση καταστολής, από τις δυνάμεις ασφαλείας του Σύρου ηγέτη Άσαντ, των διαδηλώσεων που κυριαρχούσαν στη Δαμασκό και σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη κόστισαν το θάνατο 2,200 πολιτών.

Master class Τοποστρατηγικής-Καστελλόριζο 14/8/11

Του Ν.Λυγερού
Δείτε τα video

Ανοδικό ξέσπασμα στη Wall Street, άλμα 4,3% ο Nasdaq

 
Σε ράλι επιδόθηκαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Τρίτης με τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones να κερδίζει 322 μονάδες και τον τεχνολογικό Nasdaq να σημειώνει άλμα 4,3% καθώς αναζωπυρώνονται οι εικασίες ότι η Federal Reserve θα προχωρήσει και σε νέες παρεμβάσεις για να τονώσει την οικονομική ανάπτυξη.

Οι επενδυτές υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό τα τελευταία κυβερνητικά στοιχεία για την πορεία του τραπεζικού κλάδου που έδειξαν υποχώρηση των "προβληματικών" τραπεζών το β΄ τρίμηνο για πρώτη φορά από το 2006. Την ίδια στιγμή φαίνεται να προεξοφλούν και νέες παρεμβάσεις της Federal Reserve για την ενίσχυση της οικονομίας μετά τα αρνητικά μάκρο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα και δείχνουν ότι η ανάκαμψη χάνει την ορμή της.

ΛΙΒΥΚΑ ΝΕΑ/ΒΡΑΔΥ/23-8-2011

 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
*ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΧΥΡΑ-ΚΡΗΣΦΥΓΕΤΑ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ ΣΤΗΝ ΑΛ ΑΖΙΖΙΓΙΑ.
*ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Ο ΚΑΝΤΑΦΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ.
*ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΥΠΗΡΞΑΝ ΣΦΟΔΡΟΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΠΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ.
*Ο ΓΓ/ΟΗΕ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ/ΚΤΙΡΙΑ ΚΛΠ.
*Ο ΤΕΡΜΑΤΙΚΟΣ ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΗΝ ΖΑΟΥΙΓΙΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΖΗΜΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΙΜΕΣ.
*ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ-ΤΖΑΛΙΛ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ.
*ΑΓΝΩΣΤΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΕΜΠΑ ΣΤΟ ΝΟΤΟ.
*Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ-ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ-ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ.
*Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.
*ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΔΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΧΗΜΙΚΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ.
ΠΗΓΗ drougos