Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Δύο νεκροί Παλαιστίνιοι από αεροπορικές επιδρομές του Ισραηλ

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/

Δύο Παλαιστίνιοι έχασαν την ζωή τους σήμερα και άλλοι δύο τραυματίστηκαν από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές, βάζοντας σε κίνδυνο την εκεχειρία την οποία κήρυξαν το Ισραήλ και η ισλαμιστική παράταξη Χαμάς.


Σύμφωνα με τους Παλαιστίνιους και με τον ισραηλινό στρατό, ο Ζάντι Ισμαήλ Ασμάρ, ένα ανώτατο στέλεχος της Ισλαμικής Τζιχάντ, σκοτώθηκε κατά την διάρκεια αεροπορικής επιδρομής.

Σε ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού αναφέρεται ότι ο Ασμάρ εμπλεκόταν στην λαθραία διακίνηση όπλων στην Λωρίδα της Γάζας και επίσης δρούσε με αντάρτες οι οποίοι προσπαθούσαν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στα σύνορα του Ισραήλ με τη χερσόνησο του Σινά.

Από την πλευρά της η Ταξιαρχία Αλ-Κουντς, η στρατιωτική πτέρυγα του κινήματος της Ισλαμικής Τζιχάντ, υποσχέθηκε να εκδικηθεί το θάνατο του 37χρονου Ασμάρ.

Λίγο μετά από την ισραηλινή επιδρομή, δύο ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από την Γάζα προς το Ισραήλ. Ο ισραηλινός στρατός απάντησε στις ρουκέτες, στοχεύοντας τις θέσεις από όπου εκτοξεύθηκαν, με αποτέλεσμα δύο μαχητές της Ισλαμικής Τζιχάντ να τραυματιστούν.

Η σορός ενός 65χρονου άνδρα, του Ισμαήλ Αμούμ, βρέθηκε στην περιοχή όπου πραγματοποιήθηκε η επιδρομή των Ισραηλινών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου