Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Με χαμηλό 15ετίας έκλεισε το ΧΑ

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/


Με χαμηλό 15ετίας, κάτω από το ψυχολογικό όριο των 900 μονάδων υποχώρησε το Χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα, με εντεινόμενους φόβους για την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών καθώς αρχίζουν και οι διαδικασίες για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, για το βάθος της ύφεσης, αλλά και την υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής.


Αρνητικά επηρεάζει το κλίμα στην αγορά και η νέα άνοδος του spread των ελληνικών ομολόγων.
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 892,96 μονάδες, με πτώση 1,99%, παρά το θετικό του άνοιγμα. Ενδοσυνεδριακά σημείωνε πτώση έως και 3,23%, καταγράφοντας κατώτερη τιμή στις 881,63 μονάδες.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 64,122εκατ. ευρώ.
Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν και σήμερα οι τραπεζικές μετοχές με τον αντίστοιχο δείκτη να σημειώνει απώλειες 2,37%. Σε αυτό συνέβαλε και η έντονη φημολογία που υπήρξε σήμερα στην αγορά ότι κάποιες τράπεζες πρόκειται να προσφύγουν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
«Στην παραμικρή άνοδο της αγοράς υπάρχουν επενδυτές που αρχίζουν να πωλούν. Αυτό έγινε και σήμερα», σχολίασε στο Reuters ο Τάκης Ζαμάνης, επικεφαλής διαπραγμάτευσης στην Beta Χρηματιστηριακή.
«Ο αδύναμος κρίκος παραμένουν οι τράπεζες. Έχουν μπροστά τους την έκθεση της ΤτΕ για τα επισφαλή δάνεια και τις επιπτώσεις από την συμμετοχή τους στο PSI. Οι επενδυτές φοβούνται ότι και από τα δύο θα μπορούσαν να προκύψουν χειρότερα των αναμενόμενων αποτελέσματα», τόνισε επίσης ο κ. Ζαμάνης.
Ανοδικά κινήθηκαν 34 μετοχές, 105 πτωτικά και 44 παρέμειναν σταθερές.

Σε νέα επίπεδα τα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου

Οι αποδόσεις των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου αυξήθηκαν σε νέα υψηλά επίπεδα σήμερα, καθώς υπάρχει ανησυχία ότι θα καθυστερήσει το δεύτερο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα λόγω της διαφωνίας για το θέμα των εγγυήσεων, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.
Η απόδοση των διετών ομολόγων αυξήθηκε κατά 2,11 ποσοστιαίες μονάδες στο 41,71%, το οποίο είναι επίπεδο ρεκόρ για την εποχή του ευρώ. Η απόδοση των 10ετών ομολόγων αυξήθηκε κατά 51 μονάδες βάσης (51 εκατοστά της ποσοστιαίας μονάδας) στο 17,93%, το υψηλότερο επίπεδο από τις 20 Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου