Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Η Μάχη του Σκρα

Ο ελληνικός στρατός νίκησε τον βουλγαρικό στην περιοχή Σκρα του Κιλκίς, στις 17 Μαΐου 1918 (30 Μαΐου με το νέο ημερολόγιο), κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Υπήρξε η σπουδαιότερη απ’ όσες μάχες έγιναν την άνοιξη εκείνης της χρονιάς στο Μακεδονικό Μέτωπο και η πρώτη εμπλοκή των ελληνικών δυνάμεων σε μια μεγάλης κλίμακας επιχείρηση.
Από το Δεκέμβριο του 1915 τα στρατεύματα των Κεντρικών Δυνάμεων (Βούλγαροι και Γερμανοί) είχαν πλησιάσει κοντά στο Σκρα και την άνοιξη του 1916 οι δυνάμεις της Αντάντ άρχισαν να προχωρούν προς το Σκρα ντι Λέγκεν, όπως είχαν ονομάσει οι Γάλλοι την τοποθεσία, με σκοπό να καθηλώσουν τις γερμανικές δυνάμεις, ώστε να μην μεταφερθούν μονάδες τους στο Δυτικό Μέτωπο. Από τον Απρίλιο του 1917 άρχισαν αψιμαχίες μεταξύ των δύο αντιπάλων, την ίδια ώρα που οι Γερμανοβούλγαροι οχύρωναν την περιοχή.

Αυτοί είναι οι κορυφαίοι ελληνικοί outsider προορισμοί για το καλοκαίρι - Ποιοι συμπεριλαμβάνονται στη λίστα γνωστού αμερικάνικου site

Οι περισσότεροι όταν ακούμε την λέξη καλοκαιρινές διακοπές φέρνουμε στο νου εικόνες από πάλλευκα νησιά, ονειρικές παραλίες, χρυσαφένιες αμμώδεις ακρογιαλιές, τιρκουάζ κρυστάλλινα νερά, χαλαρά beach bas και ταβερνάκια πάνω στο κύμα.
Το αμερικάνικο Thrillist, ωστόσο, προτείνει στους αναγνώστες του όχι και τόσο «καλοκαιρινούς» προορισμούς για την επόμενη φορά που θα επισκεφτούν τη χώρα μας. Πανέμορφα μέρη στην ηπειρωτική Ελλάδα που ξελογιάζουν τον επισκέπτη με τις ομορφιές και τα θέλγητρά τους αναδεικνύονται σε εναλλακτικές καλοκαιρινές επιλογές.

Ο ελληνικός στρατός μόλις απέκτησε 71 νέα ελικόπτερα από τις ΗΠΑ! Δείτε πώς θα αξιοποιηθούν οι «Ινδιάνοι των αιθέρων» - ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ (Εικόνες)

Στην Ελλάδα έφτασαν ελικόπτερα προερχόμενα από τις ΗΠΑ.

Ο λόγος για 70 ελικόπτερα αναγνώρισης OH-58D Kiowa Warrior και 1 μεταφορικό ελικόπτερο CH - 47 Chinook. Η εκφόρτωσή τους πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι του Βόλου και τη διαδικασία παρακολούθησε ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς. Τα ελικόπτερα δόθηκαν στη χώρα μας στο πλαίσιο υλοποίησης των υπογραφεισών διακρατικών συμφωνιών για την παραχώρησή τους.

Ευρωεκλογές 2019: Πότε και πού ψηφίζω - Αναλυτικός οδηγός πριν από την κάλπη

Χρήσιμες πληροφορίες για τους ψηφοφόρους των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών της 26ης Μαΐου και της 2ας Ιουνίου 2019, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών.
Αναλυτικά:
Α. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
1. Πότε και για ποιες εκλογές ψηφίζουμε;
Οι Ευρωεκλογές στην Ελλάδα διεξάγονται ταυτόχρονα με τον πρώτο γύρο των Περιφερειακών, Δημοτικών και Κοινοτικών Εκλογών την Κυριακή 26 Μαΐου 2019. Η ψηφοφορία διαρκεί από τις 7:00 το πρωί έως τις 7.00 το απόγευμα.

Εστία: Η μυστική πρόταση του Αλέξη Τσίπρα στον Ερντογάν - Τι αναφέρει το δημοσίευμα

Σε μια «μυστική πρόταση» του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρεται ρεπορτάζ της εφημερίδας «Εστία».

Στο τραπέζι του διαλόγου των δύο πολιτικών ηγετών το Κυπριακό και τα ενεργειακά, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ.


Κάνοντας λόγο για μια μυστική ανταλλαγή ανάμεσα σε Τσίπρα και Ερντογάν, η «Εστία» γράφει πως η πρόταση προβλέπει: