Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019

Η πολιορκία της Πόλης από τους Αβάρους 7-8-626

O Ηράκλειος κατά το σχεδιασμό των πολεμικών του επιχειρήσεων γνώριζε ότι το αδύνατο σημείο της στρατηγικής του ήταν η προστασία της Πόλης από τους αναξιόπιστους Αβάρους σε συνδυασμό και με τις κινήσεις αντιπερισπασμού των Περσών. Οι Άβαροι σχεδίαζαν επί μεγάλο χρονικό διάστημα την κατάκτηση της βυζαντινής πρωτεύουσας και δεν πτοήθηκαν ούτε από την αποτυχία να εξουδετερώσουν τον Βυζαντινό αυτοκράτορα το 617. Παρά τις μεγάλες χορηγίες που έλαβε το 619 από τη βυζαντινή πλευρά (ετήσιο φόρο ύψους 200.000 χρυσών νομισμάτων και επιφανείς ομήρους), ο φιλόδοξος χαγάνος των Αβάρων δεν σταμάτησε τις μεγάλης κλίμακας προετοιμασίες για την άλωση της Κωνσταντινούπολης. Εκμεταλλευόμενοι τις δυσκολίες των Βυζαντινών στο ανατολικό μέτωπο, όπου βρισκόταν ο Ηράκλειος από το 622, οι Αβάροι αθέτησαν τη συμμαχία με τους Βυζαντινούς και από κοινού με τους Πέρσες αποφάσισαν να πολιορκήσουν τη βυζαντινή πρωτεύουσα.

Όλα τα βίντεο από την εντυπωσιακή επίδειξη της F-16 ΖΕΥΣ στην SIAF 2019

Στο Slovak International Air Fest 2019 (SIAF 2019) συμμετείχε η Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16
«ΖΕΥΣ» της Πολεμικής Αεροπορίας, από την Πέμπτη 1 έως και τη Δευτέρα 6 Αυγούστου 2019.

Ακολουθούν βίντεο από την εντυπωσιακή επίδειξη.

Εντυπωσιακή διάσωση ναυαγού με ελικόπτερο του ΠΝ στη Σέριφο(Βίντεο)

Πλάνα που κόβουν την ανάσα κατέγραψε το πλήρωμα του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, που συμμετείχε στην επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης ενός άνδρα 2 ναυτικά μίλια νότια της Σερίφου.

Το πλήρωμα του ελικοπτέρου Aegean Hawk, μετά από αίτημα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, εντόπισε και περισυνέλλεξε τον άνδρα, μετά από πτώση του από φουσκωτή λέμβο το μεσημέρι της Τετάρτης.

Υπουργική διάσκεψη: Επιτάχυνση διαδικασιών για East Med

Την στήριξή τους στο αναφαίρετο δικαίωμα άσκησης των κυριαρχικών της δικαιωμάτων εξέφρασαν προς την Κυπριακή Δημοκρατία, Ελλάδα, Ισραήλ και ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια της πρώτης Ενεργειακής Υπουργικής Διάσκεψης που έγινε σήμερα στην Αθήνα. 

Σε δηλώσεις του ο Έλληνας Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης υπογράμμισε την ικανοποίηση της ελληνικής κυβέρνησης για το γεγονός ότι στην κοινή δήλωση των Υπουργών, η οποία θα δοθεί στη δημοσιότητα αργότερα σήμερα, αποτυπώνεται η πλήρης στήριξη στις θέσεις της Ελλάδας και της Κύπρου στα ενεργειακά ζητήματα αλλά και σε ό,τι αφορά την άσκηση των δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ.

Στην ανατολική Μεσόγειο στα τέλη του μήνα και τρίτο τουρκικό ερευνητικό σκάφος - Το σκάφος σεισμικών ερευνών Oruc Reis πιάνει δουλειά, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας

Τρίτο πλοίο θα βγάλει η Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο εντός του Αυγούστου, καθώς τα δύο τουρκικά πλοία γεωτρήσεων, το «Φατίχ» και το «Γιαβούζ», συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους στην περιοχή, όπως δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ.
Η Τουρκία έχει αποστείλει δύο πλοία γεωτρήσεων, το «Φατίχ» και το «Γιαβούζ», όπως και ένα ερευνητικό σκάφος στην ανατολική Μεσόγειο.
Σε δηλώσεις που έκανε από το «Γιαβούζ», ο Ντονμέζ σημείωσε ότι δεύτερο ερευνητικό σκάφος θα αρχίσει εργασίες στην περιοχή από τα τέλη του Αυγούστου. Μια τουρκική φρεγάτα και ένα σκάφος περιπολίας συνοδεύουν το «Γιαβούζ».

Ο Ερντογάν έχει καταστρέψει 300.000 βιβλία σε 3 χρόνια! Στοιχεία που σοκάρουν για την Τουρκία

Περισσότερα από 300.000 βιβλία έχουν αφαιρεθεί από τα τουρκικά σχολεία και τις βιβλιοθήκες και έχουν καταστραφεί στην Τουρκία, από το απόπειρα πραξικοπήματος του 2016, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας της Τουρκίας! Παρόλα αυτά Αμερικανοί και Ευρωπαίοι συνεχίζουν να συνομιλούν με το καθεστώς παριστάνοντας που και που ότι το “μαλώνουν” απειλώντας το με μέτρα και κυρώσεις που ποτέ δεν υλοποιούνται.
Όπως γράφει ο Guardian, το  υπουργείο Παιδείας της Τουρκίας  ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι καταστράφηκαν 301.878 βιβλία, καθώς η κυβέρνηση καταστρέφει οτιδήποτε συνδέεται με τον  Fethullah Gülen ο οποίος κατηγορείται από το καθεστώς Ερντογάν ότι υποκίνησε το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του 2016.