Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ 300 ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ- Η ΑΕΝΑΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΘΗΡΙΩΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ. (ΒΙΝΤΕΟ)

ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Η Μάχη των Θερμοπυλών, που περιγράφεται αναλυτικά από τον Ηρόδοτο και τον Διόδωρο, πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 480 π.Χ.Η μάχη έγινε στο Στενό των Θερμοπυλών, στην Φθιώτιδα. Ο ελληνικός στρατός που σε αριθμούς ήταν ένα μικρό κλάσμα σε σχέση με τον υπέρογκο περσικό, κατόρθωσε να αναχαιτίσει την προέλαση του περσικού εκστρατευτικού σώματος για έξι ημέρες, πριν σκοτωθεί μέχρι και ο τελευταίος αμυνόμενος.

Ο Ξέρξης όντας μπροστά σε έναν συνασπισμό Ελλήνων στις Θερμοπύλες, φαντάστηκε ότι με μια απλή επίδειξη του στρατού του και με τις γνωστές έχθρες μεταξύ των Ελλήνων, ο συμμαχικός στρατός θα διαλυόταν σε λίγες μέρες από μόνος του.

ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΝΙΒΑΛΩΝ ΓΑΛΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 3ον ΑΙΩΝΑ Π.Χ. ΚΑΙ Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ.!!!


"Έσφαξαν κάθε αρσενικόν άνθρωπον, χωρίς διάκρισιν γερόντων ή νηπίων επί των μαστών των μητέρων τους, όσα έκ των νηπίων είχον γίνει παχύτερα με το γάλα, τα εφόνευον, έπιναν το αίμα τους και έτρωγαν το κρέας τους."


Ο Παυσανίας (110 μ.Χ - 180 .μ.Χ), ο οποίος συγκέντρωσε όλα εκείνα τα στοιχεία για την πορεία τους και έγραψε το μοναδικό και αθάνατο βιβλίο "Ελλάδος Περιήγησις" (ΦΩΚΙΚΑ). Από το βιβλίο αυτό, και τις σελίδες εκείνες που αναφέρονται στην εισβολή των Γαλατών στην Ελλάδα (Χ. 19 - 23)

Το μυστικό που κρατάει όρθιο τον Παρθενώνα επί 2.500 χρόνια

Το μυστικό που κρατάει τον Παρθενώνα όρθιο επι 2.500 χρόνια χωρίς σχεδόν την παραμικρή ζημιά από τους σεισμούς που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια αποκαλύπτεται μετά από μελέτες που δείχνουν ότι παρά το γεγονός πως δεν έχει καν θεμέλια έχει τριπλή αντισεισμική θωράκιση.

Σύμφωνα με την Πολιτικό Μηχανικό, Νίκη Τιμοθέου μελέτες της όλης αρχιτεκτονικής και δομικής του φόρμας, κατέδειξαν πως οι αρχαίοι είχαν από τότε ανακαλύψει, αυτό που σήμερα ονομάζουμε σεισμική μόνωση.

Ο ναός αυτός, σύμφωνα με την κυρία Τιμοθέου, κοντράρει επιτυχώς τη θεωρία της σύγχρονης πολιτικής μηχανικής, διότι χωρίς να έχει καν θεμέλια, είναι τριπλά μονωμένος σεισμικά!

Ενημέρωση του Ν. Λυγερού για τον ζεόλιθο(Βίντεο)


Ενημέρωση του Ν. Λυγερού
για τον ζεόλιθο στην
Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας
12/10/2013

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στο Ant1-radio Κέρκυρας(Βίντεο)

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού 
στην εκπομπή του Γιάννη Ασωνίτη. 
Ant1-radio Κέρκυρας , 11/10/2013.

Όλη η κόλαση πρόκειται να ξεσπάσει! Τραγικό, Τρομακτικό και σχεδόν εδώ! Είστε έτοιμοι; (Βίντεο)

Μια μέρα σύντομα, θα ξυπνήσετε και θα ανακαλύψετε ότι οι τράπεζες έκλεισαν, και όλα τα χρήματά σας είναι «ιστορία». Θα συμβεί ξαφνικά, έτσι απλά. 

Για μήνες, άνθρωποι που γνωρίζουν μας προειδοποιούν για μια προσεχή μεγάλη οικονομική καταστροφή. Καθώς οι μήνες περνούν, πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά σε αυτό που θα είναι μια μεγάλη καταστροφή. Βλέπουμε εμφανή σημεία και συμπτώματα της σε παγκόσμιο επίπεδο. Όταν όλα πέσουν σαν χάρτινος πύργος, θα είστε προετοιμασμένοι για το τι θα επακολουθήσει; Ποια θα είναι η αντίδρασή σας, όταν ο "Σατανικός" Στρατός φτάσει στην πόρτα σας;

Συνέβη στην Κω : Άγνωστο πρόσωπο εμφανίστηκε σε φωτογραφία ! (δείτε την παράξενη φωτο)

Χθες ένας συμπολίτης μας απο την Κω ανέβασε στο facebook μια φωτογραφία που έβγαλε μαζί με τον γιο του σε σινεμά του νησιού . Ο Αχμέτ Γιαρέμ κρεοπώλης στο επάγγελμα , έκπληκτος είδε ένα τρομαχτικό πρόσωπο που εμφανίζεται απο πίσω του στη φωτογραφία .

Όπως ο ίδιος δηλώνει κατηγορηματικά στην αίθουσα δεν υπήρχε κανένας άλλος.
Γεια σας, δεν ξέρω αν έχει κάποια σχέση με ανεξήγητα μεταφυσικά φαινόμενα η κάτι τέτοιο…. αλλά δείτε είναι μια πρόσφατη φωτογραφία που είμαι με τον γιο μου στο σινεμά.
Όπως κοιτάς αριστερά μου (προς το σβέρκο μου) θα δείτε οτι διακρίνεται ένα άγνωστο πρόσωπο.. θυμάμαι καλά οτι ήμασταν μόνοι εκεί και δεν είχε κανέναν άλλον..

H εφορία του κατάσχεσε από το τραπεζικό του λογαριασμό των 540 ευρώ τα 270 (Βίντεο)

Σε εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού ένας Έλληνας πολίτης του οποίου η εφορία κατάσχεσε από τον… τεράστιο τραπεζικό του λογαριασμό των 540 ευρώ που διατηρούσε τα μισά χρήματα για χρέη προς το Δημόσιο δηλώνει ευθαρσώς:

"Αφού το σύστημα ασελγεί επάνω μου θα τους τιμωρήσω και θα ψηφίσω Χρυσή Αυγή."

Δείτε τη συνέχεια στο βίντεο

ΤΑ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑ ΤΩΝ 100$ ΔΟΛΑΡΙΩΝ (ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ... ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ;)

Ένας blogger σε βίντεο που ανέβασε ισχυρίζεται ότι υπάρχουν κρυμμένα (υποσυνείδητα) μηνύματα στο νέο χαρτονόμισμα των 100 δολαρίων που προειδοποιούν για τις μελλοντικές πυρηνικές καταστροφέςστις Ηνωμένες Πολιτείες!!!


Το 2002, διαπιστώθηκε ότι όταν ένα χαρτονόμισμα των 20 δολαρίων διπλωθεί κατά έναν ορισμένο τρόπο προέκυπταν εικόνες που έμοιαζαν με τις επιθέσεις 9/11, μια ιστορία που προκάλεσε μεγάλη αναταραχή τότε, δεδομένου ότι η ''αποκάλυψη'' κυκλοφόρησε τρία χρόνια πριν το 1998.

Ε, ρε Πρετεντέρης που μας χρειάζεται…!

Κοιτάξτε πόσο βίαιο είναι αυτό το πιτσιρίκι!! Ε, ρε Πρετεντέρης που του χρειάζεται!! Κοιτάξτε με τι θράσος πετάει πέτρες σε αυτό το αθώο και τρυφερό ισραηλινό τανκ που βγήκε αμέριμνο να απολαύσει την βόλτα του…

Κοιτάξτε πως γέρνει το κορμί του το άτιμο το παλαιστινιάκι, πως σηκώνει το αριστερό βρωμόποδο του και με τι μίσος σημαδεύει και εκσφενδονίζει πέτρες στο γλυκύτατο τανκ.. Κοιτάξτε ανυπακοή στον νόμο!!

Γιατί προφανώς δεν υπάρχει νόμος που επιτρέπει να πετάμε πέτρες στα τανξ.. Ούτε και υπήρχε τουρκικός νόμος που επέτρεπε στον Κολοκοτρώνη και στον Καραϊσκάκη να σφάζουν Τούρκους..

Η Ντροπή δεν έχει Όρια Τα Βραβεία Νόμπελ της Οικονομίας πάλι σε Νεοφιλελευθέρους

Σπύρος Στάλιας, Οικονομολόγος Ph.D
Πρώην Διευθύνων Σύμβουλος ΟΛΠ


Το παρακάτω κείμενο το έγραψα χθες και το έστειλα στην Βασιλική Ακαδημία της Σουηδίας σαν ένδειξη διαμαρτυρίας για την βράβευση άλλων τριών οικονομολόγων τέκνων της Σχολής του Σικάγου.
Η εφαρμογή των θεωριών των οικονομολόγων αυτών είναι βασικά υπεύθυνη για την παγκόσμια κρίση.
Η Βασιλική Ακαδημία είναι προκλητική εν μέσω κρίσεως να επιβραβεύει ουσιαστικά το παγκόσμιο κερδοσκοπικό κεφάλαιο και να αγνοεί τους Λαούς.
Παρακαλώ όσους θέλουν και μπορούν να προσυπογράψουν το κείμενο και να το αποστείλουν στην Ακαδημία.
Προσοχή, την θεωρητική τους νίκη θα την χρησιμοποιήσουν στην πραγματική οικονομία και τα θύματα θα είμαστε εμείς όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά!

Σελήνη, το Σκάφος Ελέγχου της Γης

Σελήνη η Λεβάν ή όπως αλλιώς θέλουν να την λένε τέλος πάντων. Ένας κουφωμένος αστεροειδής 5 δισεκατομμυρίων ετών, με πάχος φλοιού 30 χιλιόμετρα και κοιλοδοκούς εσωτερικής κατασκευής 1.000 μιλίων. Ένα κατεστραμμένο Death Star, για αυτό δεν μας δείχνει πότε την πίσω πλευρά.

Ενώ ο Ήλιος την έλκει 10φορές περισσότερο (Tug of War Ratio, αστρονομικός όρος) και έπρεπε να ήταν πιο μακριά, είναι τόσο κοντά όσο χρειάζεται στην ολική έκλειψη Ηλίου η φαινομενική διάμετρος της να είναι όσο του Ηλίου !!!

Εύκολα μπορεί λοιπόν να προκαλέσει την εξαφάνιση της ζωής εάν τοποθετηθεί μονίμως σε τροχιά μπροστά από τον Ήλιο, γιατί φυσικά μπορεί. Επίσης ρυθμίζει την αναπαραγωγή των ανθρώπων, φίλες γυναίκες σκεφθείτε την περίοδο σας. Στις καλοκαιρινές πανσελήνους μην πάτε σαν βλάκες στα αρχαία μνημεία, δεν σας κάνει εντύπωση ότι τα αφήνουν ανοιχτά τότε και ΜΟΝΟ το βράδυ; Οι συμβασιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι των αρχαιολογικών χώρων δεν κάνουν απεργία, δεν δυσανασχετούν;

Τα υλικά του μέλλοντος θα προσαρμόζονται στο περιβάλλον τους και θα είναι ενεργητικά

Οδηγείς σε έναν ορεινό χωματόδρομο, μια μεγάλη πέτρα χτυπάει το κάτω μέρος του αυτοκινήτου και παραμορφώνει τον άξονα. Σταματάς, περιμένεις μισή ώρα και συνεχίζεις την ορεινή σου περιπλάνηση.
Ενα τέτοιο σενάριο, στο οποίο ο άξονας του αυτοκινήτου χρειάζεται λίγα λεπτά για να... επιστρέψει μόνος του στο αρχικό του σχήμα και να επιδιορθώσει τυχόν ρωγμές, δεν είναι μέρος ταινίας επιστημονικής φαντασίας, αλλά εικόνα από το κοντινό μας μέλλον. Οπως επιβεβαιώνουν πολλοί επιστήμονες, υλικά με «μνήμη» σχήματος και αυτοϊάσιμα υλικά δοκιμάζονται ήδη σε ερευνητικά εργαστήρια πανεπιστημίων αλλά και βιομηχανιών και σε λίγα χρόνια θα είναι «εδώ» για να μας αλλάξουν τη ζωή.

Η Γκρίζα Φυλή … Φανταστικό Σενάριο Mύθος η Πραγματικοτητα;

Πόσο Φανταστικό μπορεί να είναι ένα Φανταστικό σενάριο;
Ειδικά όταν είναι τόσο, μα τόσο Οφθαλμοφανές;
Κρίση οικονομική, αξιών, στοχασμού, νομίζετε ότι θα συνεχίσετε την ζωή σας με όλα τα συνηθισμένα σκαμπανεβάσματα και λέτε «κι αυτό θα περάσει» λογικό ακούγεται εκ πρώτης όψεως. Όμως κάποιοι κύριοι της Νέας Τάξεως Πραγμάτων έχουν άλλα σχέδια για εσάς, την οικογένεια της και το μέλλον των απογόνων σας. Πόσο ακόμη νομίζετε ότι θα ανέχονται οι επικυρίαρχοι τον Ελληνικό τρόπο Σκέψεως, Δράσεως – έστω κι εκφυλισμένο- ή την οποιαδήποτε πολιτισμική διαφορετικότητα του κάθε λαού; «Κύριε Πρόεδρε, η επίσκεψή σας σηματοδοτεί το ξεκίνημα μίας Νέας Εποχής…» είπε ο Α.Σαμαράς στον πρόεδρο Πέρεζ του Ισραήλ κατά την επίσκεψη του στην Αθήνα τον Αύγουστο του 2012. Ποιάς «Νέας Εποχής» είπε ο λαλίστατος, τι εννοούσε, τι ξέρει; Φυσικά και γνωρίζει, αλίμονο !

ΤΟ ΝΕΟ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑ ΤΩΝ 100 ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΠΑΛΙΡΡΟΙΑΚΟ ΚΥΜΑ ΚΑΙ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο βίντεο που ακολουθεί αποκρυπτογραφείται το νέο χαρτονόμισμα των 100 δολαρίων και το νέο χαρτονόμισμα των 10 δολαρίων.


Μήπως αυτά τα χαρτονομίσματα παρουσιάζουν μια πυρηνική επίθεση στη Νέα Υόρκη και ένα παλιρροϊκό κύμα;

Το νέο χαρτονόμισμα των 100 δολαρίων έχει μόλις κυκλοφορήσει για το κοινό, και αυτό το νέο χαρτονόμισμα τελειώνει την ιστορία ότι το δεκαδόλαρο ξεκινά με την εκτόξευση πυραύλου και το παλιρροϊκό κύμα.

Αυτοί που ψεκάζουν δεν ψεκάζονται; Ποιος καλύπτει το κόστος μια τέτοιας επιχείρησης; Οι απαντήσεις σε (ΒΙΝΤΕΟ)

Από όλους όσους είναι δύσπιστοι στους αεροψεκασμούς, διατυπώνονται δύο πολύ εύλογα ερωτήματα τα οποία αποτελούν και τα βασικά επιχειρήματα άρνησης της παραδοχής των αεροψεκασμών.

Το πρώτο ερώτημα είναι: Αυτοί που μας ψεκάζουν δεν ψεκάζονται εκθέτοντας τον εαυτό τους στους ίδιους κινδύνους με εμάς;

Nομοθετούν για να την γλυτώσουν! Ακυρώνουν τις μηνύσεις περι «ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ» που εκρεμμούν!

Είναι κοινά αποδεκτό και εμφανές σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας των σύγχρονων Ελλήνων, ότι οι επικρατούσες οικονομικές και κοινωνικοπολιτικές συνθήκες στην Ελλάδα του 2013, έχουν ισοπεδώσει, αν όχι εξαφανίσει, την έννοια της Ισηγορίας, Ισονομίας, Ισοκρατίας στην Ελλάδα.

Την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται στις υψηλότερες θέσεις παγκοσμίως εις ό,τι αφορά την διαπλοκή και διαφθορά του δημοσίου βίου έρχεται ένα πρωτοφανές για τα παγκόσμια δεδομένα νέα τροπολογία που ετοιμάζεται από το Yπουργείο Δικαιοσύνης, με το οποίο ΑΦΑΙΡΟΥΝ τα άρθρα 134 (εσχάτη προδοσία), 138 (επιβουλή της ακεραιότητας της χώρας), 139 (προσβολή εναντίον της διεθνούς ειρήνης της χώρας) και 148 (διακεκριμένη κατασκοπεία)!

Αντιρατσιστικό νομοσχέδιο: Απαγορεύεται η διανομή δωρεάν τροφίμων μόνο σε Έλληνες

Θέμα ημερών όπως αναφέρεται είναι η κατάθεση του νέου αντιρατσιστικού νομοσχεδίου από την κυβέρνηση.

Το εκπληκτικότερο όμως όλων σε αυτό το νομοσχέδιο είναι πως ποινικοποιούνται τα συσσίτια, χωρίς να αναφέρεται εάν σε αυτά περιλαμβάνονται και άλλες εκδηλώσεις όπως η προσφορά αίματος, μόνο για κάποιες ομάδες του πληθυσμού!

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, θα τιμωρούνται με φυλάκιση έως τριών ετών και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ όσοι υποκινούν δημόσια το ρατσιστικό μίσος και τη βία. Δηλαδή θα απαγορευτούν και τα στρατιωτικά εμβατήρια και τα τραγούδια που αναφέρονται στην Βόρειο Ήπειρο, π.χ.;

Ερμηνεία 10 αγρογλυφικών που άφησαν άφωνους τους επιστήμονες (Μέρος 1ο)(ΒΙΝΤΕΟ)

Παράξενοι κύκλοι ή ασυνήθιστα γεωμετρικά σχέδια έχουν ανακαλυφθεί σε καλλιέργειες σιταριού, καλαμποκιού, βρώμης σε όλο τον κόσμο. 

Ενώ πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα αγρογλυφικά είναι ένα σχετικά πρόσφατο φαινόμενο που σχετίζετε με εξωγήινους και το οποίο ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 70’ ή στις αρχές του 80’, τελικά δε είναι και τόσο νέο. 

Ανεξήγητα γεωμετρικά σχέδια σημειώθηκαν στο σιτάρι και το καλαμπόκι της Σκωτίας το 1678, ενώ οι κάτοικοι της υπαίθρου στην Αγγλία μιλούσαν για «νεραΐδες του καλαμποκιού» που έκαναν παρόμοιο σχήματα στα τέλη του 1800. 


Την ποινική δίωξη του Πρωθυπουργού ζητά ο τ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Β. Κόκκινος

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του πρώην Προέδρου του Αρείου

Πάγου Βασίλειου Κόκκινου, αναδημοσιεύουμε από την εφημερίδα «Αξία»: …
Έχει καταλυθεί η Δημοκρατία και το Σύνταγμα από την παρούσα ΚυβέρνησηΥπογραφές 30 βουλευτών της αντιπολίτευσης είναι αρκετές, για την ποινική δίωξη του Πρωθυπουργού βάσει του Συντάγματος. Οι ευθύνες του Προέδρου της Δημοκρατίας…



Κατά τον Ποινικό Κώδικα (άρθρο 162), όποιος εξαπατά εκλογέα, με οποιονδήποτε τρόπο, για να μεταβάλει το εκλογικό του φρόνημα, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών και με χρηματική ποινή.

Αισιοδοξία στη Wall Street για συμφωνία στο Κογκρέσο

Dow15.345,25177,24 1,17%  



  Nasdaq3.794,01-21,26 -0,56%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Σε ανοδικό έδαφος κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς οι επενδυτές διατηρούν την αισιοδοξία τους ότι έστω και την ύστατη ώρα οι πολιτικοί στην Ουάσινγκτον θα καταλήξουν σε μια συμφωνία για την αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους και την επαναλειτουργία της κυβέρνησης.

Οι ηγέτες των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία πραγματοποιούν εντατικές διαβουλεύσεις καθώς εργάζονται ενάντια στον χρόνο για να καταλήξουν σε μια συμφωνία για την αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους. Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών έχει προειδοποιήσει ότι διαθέτει περιθώρια ελιγμών μέχρι τις 17 Οκτωβρίου, ενώ στη συνέχεια θα πρέπει να βασίζεται στα διαθέσιμα του για να συνεχίσει να εξυπηρετεί το σύνολο των υποχρεώσεων του.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, John Boehner θα φέρει προς ψήφιση όποια πρόταση εξασφαλίσει το πράσινο φως της Γερουσίας για την αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους και την επαναλειτουργία των ομοσπονδιακών υπηρεσιών, αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Το σχέδιο που προσπαθούν να οριστικοποιήσουν οι ηγέτες της Γερουσίας προβλέπει τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης μέχρι τις 15 Ιανουαρίου και την αύξηση του ορίου δανεισμού της ομοσπονδιακής κυβέρνησης μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στο ΧΑΚ

Λευκωσία: Ουσιαστικά αμετάβλητο παρέμεινε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 91,61 μονάδες, παρουσιάζοντας αμελητέα αύξηση της τάξης του 0,01%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 45.348 ευρώ.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 32,8 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 0,46%. Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, κέρδη κατέγραψαν ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς σε ποσοστό 0,15%, ο δείκτης της Εναλλακτικής Αγοράς σε ποσοστό 0,98% και ο δείκτης των Επενδυτικών Εταιρειών σε ποσοστό 0,14%.

Τα blue-chips στήριξαν τον Γενικό Δείκτη

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Μετά από αλλεπάλληλες εναλλαγές προσήμου και ανακάμπτοντας από ενδοσυνεδριακές απώλειες που έφτασαν το 1,23%, ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας έκλεισε την Τετάρτη ενισχυμένος, μία ημέρα μετά την απόπειρα προσέγγισης του φετινού υψηλού έτους.

Η πλειονότητα των μετοχών στον FTSE Large Cap ολοκλήρωσε με κέρδη, με τις μετοχές των Jumbo, MIG και ΜΕΤΚΑ να ξεχωρίζουν σε θετικό έδαφος, ενώ στον αντίποδα τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχθηκαν οι τίτλοι των ΟΤΕ, Τρ. Πειραιώς και ΕΛΠΕ.