Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Ιαπετικός Κώδικας: Η κρυμμένη ιδιότητα της ελληνικής Γλώσσας

Ελληνική γλώσσα … Ένας πραγματικός πολιτιστικός θησαυρός στην υπηρεσία της καθημερινότητας του καθενός από εμάς, ένας πλούτος 90.000.000 λεκτικών τύπων (η λατινική έχει μόλις το 10% αυτών!) που μας συντροφεύει σε ένα ταξίδι χιλιάδων ετών από τα βάθη της ιστορίας … 
Στη χιλιόχρονη αυτή πορεία της η γλώσσα μας έχει υποστεί πολλές μετατροπές μέχρι να αποκτήσει τη σημερινή της μορφή -η τελευταία εξ΄ αυτών το 1980. Που έγκειται όμως το «παραφυσικό» σε ένα τέτοιο γλωσσολογικό-φιλολογικό θέμα; Πρόσφατες μελέτες καταδεικνύουν ιδιότητες στη γλώσσα μας τις οποίες ούτε καν τις είχαμε φανταστεί. Κάποιες θεωρίες που έχουν αναπτυχθεί παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον …

Η θάλασσα «βάφτηκε» κόκκινη από το φρικτό έθιμο με τη μαζική σφαγή φαλαινών (Βίντεο)

Για άλλη μία χρονιά περισσότερες από 250 φάλαινες βρήκαν τραγικό θάνατο στις παραλίες Bour και Torshavn στα νησιά Φερόε, στο πλαίσιο ενός εθίμου που κρατά από τον 16ο αιώνα και που έχει προκαλέσει την παγκόσμια κατακραυγή.

Αυτή η αποτρόπαια σφαγή είναι ένα έθιμο το οποίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο, όπου ψαράδες βάζουν παγίδες με σχοινιά και παγιδεύουν τις φάλαινες για να βγουν στην ακτή.

Αυτές είναι οι 66 παραλίες της Κύπρου με γαλάζια σημαία

Στη δημοσιότητα έδωσε την Πέμπτη το Υπουργείο Γεωργίας, τις παραλίες της Κύπρου που βραβεύτηκαν με τη «Γαλάζια Σημαία». 
Συνολικά, 66 παραλίες του νησιού έχουν βραβευτεί, τρεις περισσότερες από την περσινή χρονιά.
Η «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί διεθνή θεσμό που προωθεί την περιβαλλοντική συνείδηση. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μιας ακτής με τη «Γαλάζια Σημαία» είναι η εξαιρετική ποιότητα των υδάτων της.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τελευταίας Έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Κύπρος είναι συμμορφωμένη με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές της Οδηγίας για τη θαλάσσια στρατηγική.

ΥΠΕΞ προς Αλβανία: Σεβαστείτε τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας - Η αντίδραση της Αθήνας στις «μεθοδεύσεις των Τιράνων» για τις εκλογές στη Χειμάρρα

Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών καλεί την Αλβανία «να επιστρέψει σε μια κατεύθυνση προόδου και όχι οπισθοδρόμησης, προκειμένου να προχωρήσει η ενταξιακή της πορεία». Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά στις «καταδικαστέες μεθοδεύσεις του τελευταίου διαστήματος που αποσκοπούν στην ακύρωση της υποψηφιότητας του Προέδρου του Παραρτήματος Ομόνοιας Χειμάρρας, Φ. Μπελέρη, στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές». Ενέργειες οι οποίες «καταστρατηγούν το αναφαίρετο δικαίωμα πολιτικής εκπροσώπησης της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στις δημοτικές εκλογές στη Χειμάρρα», όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ανησυχεί κανείς… για το 40% του κόμματος ΚΙΕΦ στη Δυτική Θράκη που ελέγχεται απ’ τον Ερντογάν;

Την ώρα που ο εκλογικός χάρτης της Ελλάδας έχει βαφτεί ως επί το πλείστον με μπλε χρώμα, προβληματισμό προκαλεί το “λευκό” στη Βορειοανατολική Ελλάδα, στη Ροδόπη και την Ξάνθη. Το λευκό απεικονίζει (ώρα 23:53) το ποσοστό του 40,06% στη Ροδόπη, για το Κίνημα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας, που ελέγχει απόλυτα ο Ταγίπ Ερντογάν, μέσω του τουρκικού προξενείου, αλλά και το ποσοστό του 20,43% στην Ξάνθη. (Στην Ξάνθη προηγείται η Νέα Δημοκρατία με 26,32%).

Ωστόσο, νωρίτερα το ποσοστό του ΚΙΕΦ και στην Ξάνθη ήταν πολύ υψηλότερο, με τη Ν.Δ.

Η μεγάλη εικόνα των εκλογών - Η σημασία του δεύτερου γύρου - Από τον Εθνικό Αγώνα στις Εθνικές εκλογές

Η μεγάλη εικόνα των εκλογών
Του Νίκου Λυγερού

Όσο και να θέλει να μειώσει τις επιπτώσεις του Προσυμφώνου των Πρεσπών η προπαγάνδα της κυβέρνησης, η μεγάλη εικόνα των εκλογών δείχνει με ξεκάθαρο τρόπο ότι η Μακεδονία βοήθησε την Ελλάδα, κι ότι οι άνθρωποι που συμμετείχαν στα Συλλαλητήρια για την Μακεδονία επέλεξαν συνειδητά να καταψηφίσουν το κυβερνών κόμμα, αφού είδαν τι ήταν ικανό να κάνει ενάντια στον Ελληνισμό για να ακολουθήσει τη γραμμή της ιδεολογίας του. Τώρα που έχουμε τα επίσημα αποτελέσματα κανένα μέσο μαζικής ενημέρωσης που έχει πληρωθεί δεν μπορεί να σώσει την κατάσταση.

Οι επικοινωνιολόγοι έγιναν θύματα προπαγάνδας - Απειλές στη Βόρεια Ήπειρο

Οι επικοινωνιολόγοι έγιναν θύματα προπαγάνδας
Του Νίκου Λυγερού

Μετά την τεράστια ήττα του κυβερνώντος κόμματος, έπρεπε να βρεθούν οι ένοχοι. Έτσι για την ασφάλεια της προπαγάνδας δεν ειπώθηκε τίποτα για τη σοβιετική της μεθοδολογία. Βέβαια αυτό ήταν αναμενόμενο, αφού συνεχίζεται και τα θύματα της είναι πλέον οι ίδιοι οι επικοινωνιολόγοι, ενώ αυτοί απλώς ακολουθούσαν κατά γράμμα τη γραμμή της ηγεσίας του κόμματος και του σκληρού πυρήνα του. Προσπαθούν τώρα να μας εξηγήσουν ότι αυτοί