Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020

Όλα τα Ελληνικά χαρτονομίσματα σε δραχμές που κυκλοφόρησαν στην Ιστορία.(Φωτο)

Από το tilestwra

Μια συλλογή καθαρά για ιστορικούς λόγους.
 Μια σπάνια φωτογραφική συλλογή με όλα τα ελληνικά χαρτονομίσματα των δραχμών που κυκλοφορήσαν στην Ελληνική Ιστορία.

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ(ΒΙΝΤΕΟ)


Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΘΥΜΙΣΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ .
Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ (ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ) ΤΟΥ ΓΑΛΛΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ Michel Serres ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
ΣΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΤΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ -6 ΑΙΩΝΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ -4 ΑΙΩΝΑ ΣΕ ΕΝΑ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΗΣ , ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΠΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

ΞΕΝΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ: Το θρυλικό ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟ ΔΕΡΑΣ δεν είναι ΜΥΘΟΣ!!! Βασίζεται πάνω σε ένα αληθινό ταξίδι που πραγματοποιήθηκε πριν από περίπου 3.500 χρόνια!!! (ΦΩΤΟ)

ΤΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ!!! ΤΟ ΘΡΥΛΙΚΟ ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟ ΔΕΡΑΣ...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΥΘΟΣ!!!

Ο γεωλόγος Άβταντιλ Οκροστσβάριντζε του πανεπιστημίου Τμπίλσι ΣΥΝΔΕΕΙ τον προορισμό του Ιάσονα ΜΕ μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Quaternary International ΚΑΙ υποστηρίζει πως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΥΘΟΣ!!!Βασίζεται πάνω σε ένα αληθινό ταξίδι που πραγματοποιήθηκε πριν από περίπου 3.500 χρόνια....!!

Το θρυλικό χρυσόμαλλο δέρας συνδέεται με τον αρχαίο μυθικό ήρωα, τον Ιάσονα και τους ναύτες του, γνωστούς ως Αργοναύτες.

30 εκφράσεις που όλοι χρησιμοποιούμε καθημερινά άλλα λίγοι γνωρίζουν τι πραγματικά σημαίνουν

Στον καθημερινό μας λόγο χρησιμοποιούμε διαχρονικές φράσεις λαϊκής σοφίας, την προέλευση των οποίων οι περισσότεροι δεν γνωρίζουμε.
Οι φράσεις αυτές κρύβουν μία μικρή ιστορία, με άγνωστους σε εμάς πρωταγωνιστές, η οποία αφενός έχει κάτι να μας διδάξει, και αφετέρου απεικονίζει γλαφυρά τον τρόπο ζωής και δράσης των ανθρώπων μίας άλλης εποχής.
Στις περισσότερες των περιπτώσεων η λαϊκή αυτή σοφία, έχει τις ρίζες της στην Αρχαία Ελλάδα και το Βυζάντιο, αποδεικνύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την συνέχεια του Ελληνισμού, εφόσον τις ίδιες φράσεις χρησιμοποιούμε και σήμερα.

Ο Ηρόδοτος αποκαλύπτει ότι τις πυραμίδες της Αιγύπτου τις έκτισαν Έλληνες Αρχιτέκτονες…!

O Ηρόδοτος αναφερόμενος στον λαβύρινθο της Αιγύπτου λέει οτι τις πυραμίδες τς έκτισαν Ελληνες αρχιτέκτονες!!!
«…Έτσι λοιπόν κατασκεύασαν τον λαβύρινθο, λίγο πιο πάνω από την λίμνη Moeris, κοντά στην πόλη που καλείται πόλη των κροκοδείλων.
»Τον είδα ο ίδιος και έμεινα κατάπληκτος.
»Ήταν μιά εντυπωσιακή Αρχιτεκτονική εργασία καί σίγουρα ξοδεύτηκαν πολύ περισσότερα χρήματα από ότι στις πυραμίδες και στα άλλα θαυμαστά κτίρια.
Ο ναός της Εφέσου, ο ναός της Σάμου καθώς και οι μεγάλες πυραμίδες, όλα είναι έργα των Ελλήνων, είναι σίγουρα πολύ καταπληκτικές κατασκευές, αλλά ο λαβύρινθος τα ξεπερνά όλα …»

Οι Ελληνες σφουγγαράδες του Τάρπον Σπρινγκς: Αλλάζοντας τη μοίρα μιας περιοχής

«Με το φως της αυγής αρχίζουν να χτυπούν χαρμόσυνα οι καμπάνες. Οι δρόμοι είναι σημαιοστολισμένοι με γαλανόλευκες, αστερόεσσες και εκκλησιαστικά λάβαρα. Στα μαγαζιά κομψοτεχνήματα από κοράλλια ή όστρακα τραβούν. Γύρω από την εκκλησία, πλανόδιοι πουλούν πορτοκαλάδες ποπ κορν και μαλλί της γριάς. Ακούγεται η μελωδία μιας λατέρνας. Αυτή ή άγια μέρα είναι μέρα γιορτής», περιγράφει το ΝG στα 1947

Παντού τα γιορτάζει τα Θεοφάνια ο εκτός Ελλάδος Ελληνισμός. Με ευλάβεια και λαμπρότητα. Όμως η τελετή στο Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριντα είναι ιδιαίτερη και ιστορικά φορτισμένη.