Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Μοναδικό ντοκουμέντο: ΤΑ "ΧΑΜΕΝΑ" ΑΡΧΕΙΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ!

Μια πραγματικά ιστορική έκδοση κυκλοφορεί στην σειρά «Πολεμικές Μονογραφίες» από σήμερα σε ολόκληρη την Ελλάδα: "ΤΑ «ΧΑΜΕΝΑ» ΑΡΧΕΙΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ" προϊόν ιστορικής έρευνας στα αρχεία των υπουργείων Εξωτερικών και της Τράπεζας της Ελλάδας, φέρνει στην δημοσιότητα για πρώτη φορά την έκθεση του ελληνικού κράτους για τις καταστροφές που υπέστη η Ελλάδα από την γερμανική κατοχή, αλλά και την κατοχή Ιταλών και Βουλγάρων και τεκμηριώνει απόλυτα τις απαιτήσεις για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

ΜΟΝΕΥ TALKS: Τι προβλέπουν οι εταιρείες στοιχημάτων για τις εκλογές της 6ης Μαΐου

Πέρα από τις δημοσκοπήσεις και τις έρευνες κομματικής επιρροής των κομμάτων, των πρεσβειών κλπ, υπάρχουν κάποια πιο… ασφαλή σημάδια ως προς το πού θα κατευθυνθεί η ψήφος των πολιτών.

Πρόκειται για τις εταιρείες στοιχημάτων που δέχονται στοιχήματα για τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Ποιο κόμμα θα έρθει πρώτο, ποιο κόμμα θα έρθει δεύτερο, τρίτο κλπ., και δίνουν βέβαια και τις ανάλογες αποδόσεις.

Bόμβα Ζ.Κ.Γιούνκερ κατά Γερμανίας εκθέτει τις ελληνικές κυβερνήσεις των Μνημονίων

Σε σφοδρή επίθεση κατά της Γερμανίας και της πολιτικής της Ανγκέλα Μέρκελ προχώρησε, ποιος; Ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, λέγοντας πως «Το ό,τι η Γερμανία ισχυρίζεται ότι πρέπει να πληρώσει εκείνη το λογαριασμό για όλες τις άλλες χώρες είναι μέρος του προβλήματος. Είναι μαζικά προσβλητικό για τους άλλους»!

Αν ο πρόεδρος του Eurogroup, προβαίνει σε τέτοια δήλωση, ο εκ των αρχιτεκτόνων των Μνημονίων, τότε ότι και να πει στην Ελλάδα το αντιμνημονιακό μπλοκ κατά της Γερμανίας, είναι λίγο και "σεμνό" και αποδεικνύεται και η ρηχότητα των επιλογών των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου που με δέος μπροστά την Γερμανία έλεγαν "Ναι σε όλα".

Το παιδί ξανα...μίλησε!!!

Σε νέα δήλωση στήριξης του κ. Αντώνη Σαμαρά προέβη την Τετάρτη ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής από την Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στην προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος.

«Ήλθαμε για να βοηθήσουμε όλοι την παράταξη που αγαπάμε, να στηρίξουμε τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής.

Ο πρώην πρωθυπουργός ο οποίος θα είναι υποψήφιος στην Α΄ περιφέρεια της Θεσσαλονίκης είχε συμμετάσχει την περασμένη εβδομάδα σε συνεδρίαση της νομαρχιακής οργάνωσης του κόμματος για να δώσει το μήνυμα της συστράτευσης.

ΠΗΓΗ protothema

"Γίναμε πειραματόζωο", παραδέχεται τώρα ο τέως πρωθυπουργός

"Όπως έχει συρρικνωθεί η Ελλάδα, έτσι και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έχει μικρύνει τους τελευταίους έξι μήνες. Παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία και αποχώρησε από τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. "Πιστεύω ότι δεν θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί, γίναμε πειραματόζωο (lab rat), ένα πείραμα", απαντά ο κ. Παπανδρέου στο ερώτημα αν θα μπορούσαν να έχουν αποτραπεί τα επώδυνα μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν στους Έλληνες προκειμένου να δοθούν νέα δάνεια. Τα πρωτοφανή μέτρα έπληξαν την ελληνική οικονομία η οποία διανύει τον πέμπτο χρόνο της ύφεσης, γράφει η δημοσιογράφος του Time. "Εύχομαι να είχαμε περάσει τις αλλαγές με τρόπο που θα ήταν πιο ήπιος για τον κόσμο, ειδικά για όλους αυτούς που δεν ευθύνονταν για την κατάσταση, όπως για τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους. Όμως, τελικά, πλήρωσαν όλοι και μάλιστα πολύ ακριβά, αυτήν την κρίση", λέει ο κ. Παπανδρέου.

Τα επώδυνα μέτρα του Ιουνίου

Λίστα – υπενθύμιση για τις δεσμεύσεις της χώρας και τα νέα μέτρα διέρρευσε λίγες μέρες πριν από τις εκλογές από το γραφείο του πρωθυπουργού.

Σε αυτήν αναγράφονται όλες οι δράσεις που πρέπει να ολοκληρωθούν έως και τον Ιούνιο με βάση το Μνημόνιο. Πιο συγκεκριμένα, θα πρέπει να νομοθετηθούν: η μείωση 12% στα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου (όπως νοσοκομειακών γιατρών, ενστόλων και δικαστικών), επιπλέον μείωση της δαπάνης για φάρμακα και επιπλέον περικοπή των δαπανών για την υγεία.

Θα πουν το νερό...νεράκι στην Λευκωσία...Αύξηση κατά 15%!!!

Λευκωσία: Αυξάνεται κατά 15% η τιμή του νερού στη Λευκωσία. Ο διευθυντής του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας, Νίκος Ζαμπακίδης, δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ότι η αύξηση αρχίζει από τον Απρίλιο και την χαρακτήρισε επιβεβλημένη, προκειμένου να παραμείνει βιώσιμος ο Οργανισμός.

Ο κ. Ζαμπακίδης ανέφερε ότι σε περίπτωση κατά την οποία η Βουλή εγκρίνει τους κανονισμούς, οι οποίοι σύμφωνα με ευρωπαϊκή οδηγία προνοούν αύξηση της τιμής πώλησης του νερού στα Συμβούλια Υδατοπρομήθειας, τότε αναπόφευκτα μέρος του κόστους θα μετοκυλισθεί στους καταναλωτές.

Μικρή άνοδο στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου

Λευκωσία: Μικρή άνοδο σημειώνει τη Δευτέρα η κυπριακή χρηματαγορά, με τον Γενικό Δείκτη να διαμορφώνεται η ώρα 12.50 στις 230,02 μονάδες με άνοδο 0,10%.

Την ίδια ώρα, ο Δείκτης FTSE/CySE 20, τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 83,35 μονάδες με άνοδο 0,06%.

Η αξία των συναλλαγών ανερχόταν στα 208.106,16 ευρώ.

Οσον αφορά τους χρηματιστηριακούς δείκτες, άνοδο κατά 0,09% καταγράφει η Κύρια Αγορά, κατά 0,26% η Παράλληλη Αγορά, ενώ η Εναλλακτική σημειώνει πτώση 0,11%. Οι Τράπεζες έχουν ανοδική πορεία κατά 0,11%, ενώ τα Ξενοδοχεία παραμένουν αμετάβλητα και οι Επενδυτικές καταγράφουν πτώση 0,33%.

ΧΑ: Απώλειες... στο δρόμο για τις κάλπες

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Αδύναμος να ανακτήσει τις 700 μονάδες σε μία ακόμα συνεδρίαση εμφανίστηκε την Τετάρτη ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Στο «κόκκινο» έκλεισε το μεγαλύτερο μέρος του FTSE20, ενώ ο τραπεζικός δείκτης υποχρεώθηκε σε κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας.

«Η ανησυχία που προκαλεί η αμφίρροπη έκβαση του εκλογικού αποτελέσματος στην Ελλάδα δεν επιτρέπει κάποια σημαντική αντίδραση στο Γενικό Δείκτη τον τελευταίο καιρό» σχολιάζει σε ανάλυσή της η Merit ΑΧΕΠΕΥ.

«Έχει γίνει φανερό ότι οι επενδυτές δεν πρόκειται να επιστρέψουν μαζικά στην ελληνική αγορά προτού σιγουρευτούν ότι η Ελλάδα θα αποκτήσει μια ισχυρή κυβέρνηση μετά τις εκλογές που θα διασφαλίσει την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων» σημειώνει μεταξύ άλλων η χρηματιστηριακή. Προσθέτοντας πως «μια τέτοια είδηση θα μπορούσε να παίξει το ρόλο του καταλύτη που θα βοηθούσε τη διάσπαση των αντιστάσεων των 710 σε πρώτη φάση και των 735 μονάδων σε δεύτερη».