Σάββατο 26 Μαρτίου 2022

Οι γυναίκες στην Επανάσταση του 1821

Γράφει η Ειρήνη Καρύδη.


Οι γυναίκες που ξεχώρισαν στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 με την αξιοθαύμαστη γενναιότητα και το απαράμιλλο θάρρος τους, αποτελούν αξεπέραστα σύμβολα δυναμισμού και πατριωτισμού που συνεχίζουν να εμπνέουν σε εθνικά κρίσιμες περιόδους.

Επίσης, κάποιες πληροφορίες για την γενναιότητα τους, μπορούμε να τις αντλήσουμε από τα δημοτικά μας τραγούδια, τα οποία και εξιστορούν εύγλωττα τον ηρωισμό που διακατείχε τις γυναίκες της επανάστασης. Ανάμεσα στους άντρες μαχητές,

Η συμβολή των γυναικών της Ρούμελης στην Επανάσταση του 1821

Του Κώστα Σαμάντη*

Η περιοχή της Ρούμελης είχε αναμφίβολα έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στον ξεσηκωμό ενάντια στην τουρκοκρατία. Αν και οι Κλέφτες ήταν στην πρωτοπορία του Αγώνα, η προσπάθειά τους πλαισιωνόταν και από τον υπόλοιπο πληθυσμό. Ο κλήρος, οι Δημογέροντες αλλά και οι γυναίκες είχαν την δική τους σημαντική συμβολή σε αυτόν τον αγώνα.

Τα ιστορικά γεγονότα που διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα ήταν πολλά και διαφορετικά. Η συμβολή των γυναικών αν και καταγράφηκε από ιστορικούς εκείνης της περιόδου, δεν κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της ιστοριογραφίας εξαιτίας αυτού ακριβώς του πλήθους των αναφορών.

"Ντροπή σας": Πώς ο Ζελένσκι χρησιμοποιεί τις ομιλίες για να πάρει αυτό που χρειάζεται - Γιατί αποφεύγει να φοράει κοστούμια

Ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι διεξάγει τον δικό του "πόλεμο" στις πρωτεύουσες του δυτικού κόσμου με εξαιρετικά προσαρμοσμένα μηνύματα.

 Ενώ ο στρατός του πολεμά επίμονα στα πεδία των μαχών της Ουκρανίας, ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι διεξάγει τον δικό του "πόλεμο" στις πρωτεύουσες του δυτικού κόσμου.

Έχει απευθυνθεί σε δέκα κοινοβούλια μέσα σε δύο εβδομάδες, αποσπώντας χειροκροτήματα παντού. Ζωντανά μέσω σύνδεσης βίντεο από μια πολιορκημένη πρωτεύουσα και φορώντας μια στρατιωτική μπλούζα, συχνά "υπογράφει" με έναν χαιρετισμό με σφιγμένη γροθιά. Καθώς ηχεί το χειροκρότημα, εξαφανίζεται από την οθόνη.

Το πανίσχυρο ΣΕΑ, η τουρκική αλαζονεία και ένας Ερντογάν σούπερ σταρ στις Βρυξέλλες

Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Το πανίσχυρο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΣΕΑ) της Τουρκίας, το οποίο συνεδρίασε λίγο πριν αναχωρήσει, προχθές, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις Βρυξέλλες, για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ, ασχολήθηκε με όλα τα «ανοικτά ζητήματα» περιλαμβανομένου και τα όσα διαδραματίζονται στη γειτονιά μας. Το ΣΕΑ ασχολήθηκε, λοιπόν και με την Ανατολική Μεσόγειο στέλνοντας μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση.

Το ανακοινωθέν που εκδόθηκε αμέσως μετά, χαρακτηρίζεται από τη γνωστή αλαζονεία του Ερντογάν. Ταυτόχρονα επιβεβαιώνεται πως αυτή η

Ρωσία: Αναγκαία πλέον στρατηγική αναδίπλωση με στόχο απεμπλοκή, ή ενδεχομένως…

Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες αποτελούν οι ανακοινώσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία που έγιναν από τη ρωσική στρατιωτική ηγεσία στη Μόσχα. Υποστήριξαν ότι πραγματικός στόχος των επιχειρήσεων ήταν η επαρχία Ντονμπάς και όλες οι υπόλοιπες επιχειρήσεις στόχο είχαν να μειώσουν τη δυνατότητα των Ουκρανών να ενισχύουν τις δυνάμεις τους στα ανατολικά. Ισχύει ή δεν ισχύει; Θα μπορούσε να αποτελεί μια νέα προσπάθεια παραπλάνησης για την προώθηση κάποιου άλλου στόχου;

Του Ζαχαρία Μίχα*
(Διευθυντής Μελετών στο Ινστιτούτο Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας – ΙΑΑΑ/ISDA)


Αν υποτεθεί ότι οι δηλώσεις των Ρώσων αποτυπώνουν την πραγματικότητα, τότε έχει λογική ο στόχος

Η «εγγυήτρια» Τουρκία και η «χρήσιμη» Ουκρανία

Κώστας Βενιζέλος   

Μπορεί να μειδιάσαμε όταν ακούσαμε πως η Ουκρανία ζητά από την Τουρκία να συμμετάσχει σε ένα σύστημα εγγυήσεων, μαζί με άλλα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, για να διασφαλίζει την ασφάλεια και την ανεξαρτησία αυτής της χώρας. Μπορεί να εκπλαγήκαμε, να ενοχληθήκαμε, να θυμώσαμε. Κι αυτό, γιατί η Τουρκία, στη δική μας περίπτωση, της Κύπρου, χρησιμοποιώντας το γεγονός ότι συμμετείχε με την Ελλάδα και τη Βρετανία στο σύστημα εγγυήσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας εισέβαλε στο νησί το 1974 και έκτοτε κατέχει διά της στρατιωτικής ισχύος έδαφος της χώρας μας. Κι αυτό, παρόλο που η Συνθήκη Εγγυήσεως του 1960 δεν παρέχει το δικαίωμα χρήσης βίας σε κάποια από τις εγγυήτριες δυνάμεις. 

Πολεμικό Ναυτικό: Εκδήλωση ενδιαφέροντος και από τους Γερμανούς για το πρόγραμμα κορβετών

Γιάννης Νικήτας

Τελευταία εξέλιξη στο πρόγραμμα πρόσκτησης νέων κορβετών ήταν η βρετανική πρόταση από τα ναυπηγεία της Babcock με επίκεντρο την Type 31 – Arrowhead 140. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του γράφοντος υπάρχει αρχική εκδήλωση ενδιαφέροντος από τη γερμανική πλευρά των ναυπηγείων TKMS με επίκεντρο τη σχεδίαση της κορβέτα Κ-130 καθώς και τις ισραηλινές Saar 6. Η TKMS θα παρουσιάσει μια νεότερη βελτιωμένη έκδοση μεγαλύτερου εκτοπίσματος που θα έλκει στοιχεία από τις παραπάνω σχεδιάσεις. Συνεπώς η γερμανική εταιρεία θα παρουσιάσει μια πρόταση βασισμένη στις ελληνικές ανάγκες με γνώμονα τις δυο παραπάνω σχεδιάσεις πλοίων ικανές να φέρουν τα συστήματα και όπλα που επιθυμεί το ΠΝ.

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Σταδιακή Απεξάρτηση Από το Ρωσικό Φυσικό Αέριο και Σύσταση Task Force για Προμήθεια LNG Από ΗΠΑ

Σε συμφωνία για σταδιακή απεξάρτηση από τις εισαγωγές ρωσικού αερίου, πετρελαίου και άνθρακα το συντομότερο δυνατόν, όπως ορίζεται στη διακήρυξη των Βερσαλλιών, κατέληξαν οι ηγέτες των κρατών-μελών της ΕΕ κατά τη διήμερη Σύνοδο Κορυφής της 24ης-25ης Μαρτίου. Η σκιά του πολέμου στην Ουκρανία και η έντονη αύξηση των ενεργειακών τιμών ώθησαν, παράλληλα, ΗΠΑ και ΕΕ να επιτύχουν συμφωνία-σταθμό για την προμήθεια αμερικανικού LNG στην Ευρώπη, και για τη δημιουργία μιας ομάδας δράσης προς την κατεύθυνση αυτή

Και οι άμαχοι σκοτώνονται… Ο Πούτιν βομβαρδίζει και καταστρέφει, οι Δυτικοί μετρούν τα …άστρα: Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου

Μια κουβέντα του συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου έδειξε την αποφασιστικότητα του προέδρου Τζο Μπάιντεν, για να μην εμπλακεί στον καταστροφικό πόλεμο, που προκάλεσε η ρωσική εισβολή. Και η κουβέντα του Τζέικ Σάλιβαν αφορά το πρόβλημα που θα δημιουργήσει μία χημική επίθεση από την πλευρά της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας.

Ο ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, το δεξί, λένε, χέρι του κ. Μπάιντεν, δήλωσε ότι η Αμερική δεν έχει πρόθεση να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα όποιες συνθήκες κι αν συντρέχουν.

Στην χημική επίθεση, λοιπόν, δεν θα απαντήσει με τον ίδιο τρόπο η Δύση. Αυτό το καταλάβαμε…

Ὄνειρο ἀπατηλό οἱ «χαμηλοί τόνοι» Οἱ Τοῦρκοι μᾶς ἐπιτίθενται πάλι!

Ὁ Τσαβούσογλου κατήγγειλε τήν Ἑλλάδα στήν Ἰσλαμική Διάσκεψη, ὅτι …καταπιέζει τήν μειονότητα τῆς Θράκης

ΣΤΙΣ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ ὁ Κυριάκος Μητσοτάκης συνηντήθη μέ τόν Ταγίπ Ἐρντογάν. Ἠκολούθησαν διθυραμβικές ἐξαγγελίες γιά μέτρα ἐμπιστοσύνης, γιά συνεδριάσεις ὑψηλοῦ ἐπιπέδου καί γιά ἐξομάλυνση τῶν σχέσεων μεταξύ τῶν δύο χωρῶν. Ἀπό τουρκικῆς πλευρᾶς μάλιστα εἶχε ὑπογραμμισθεῖ «ἡ πεποίθησις τοῦ Ρετζέπ Ταγίπ Ἐρντογάν, ὅτι μπορεῖ νά ὑπάρξει πρόοδος στά ζητήματα πού ὑπάρχουν, ὅπως τά προβλήματα τοῦ Αἰγαίου, οἱ μειονότητες, ἡ καταπολέμησις τῆς τρομοκρατίας καί ἡ λαθρομετανάστευσις.»

Η εξέγερση των Ιβήρων και η «σιωπή των αμνών» στην Ε.Ε.

Του Μιχάλη Ψύλου
psilosm@naftemporiki.gr

Πανηγύριζαν στην κοινή τους συνέντευξη Τύπου οι πρωθυπουργοί της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, Πέδρο Σάντσεθ και Αντόνιο Κόστα, μετά το τέλος της μαραθώνιας συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες: «Η ΕΕ επιβεβαίωσε την εξαίρεση της Ισπανίας και της Πορτογαλίας,ώστε να μπορούν να μειώσουμε μονομερώς την τιμή της ενέργειας στις χώρες μας, εκτός του κοινοτικού πλαισίου», ανακοίνωσαν με μία φωνή οι δύο πρωθυπουργοί στους δημοσιογράφους.

«Μπορούμε τώρα να μειώσουμε και με τη βούλα της ΕΕ τις τιμές του φυσικού αερίου και του

Ερντογάν: «Φτύνοντας» τη Δύση, στην πλάτη του oυκρανικού

Νίκος Μελέτης

Να μετατρέψει σε πλεονέκτημα για την Τουρκία την αυτόνομη και συχνά αντιδυτική στάση του, την αναθεωρητική και επεκτατική πολιτική του και την αποστασιοποιημένη τακτική του έναντι της Ρωσίας αλλά και να σκεπάσει κάτω από το χαλί την αυταρχική πολιτική του στο εσωτερικό, επιχειρεί ο Τ. Ερντογάν επενδύοντας στο ελεύθερο πεδίο που φαίνεται να του προσφέρουν ευρωπαϊκές δυνάμεις και η Ουάσιγκτον. Που δείχνουν πρόθυμες να βάλουν πολύ νερό στο κρασί τους, προκειμένου να κρατήσουν στο δυτικό στρατόπεδο την Τουρκία...

Οι επαφές που είχε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ με τους ηγέτες της Γαλλίας,

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Η σλαβόφιλη Ρωσία κατά της παρηκμασμένης Ευρώπης;

Του Saïd Mahrane. LE POINT

Είναι η Ορθοδοξία εμπόδιο στον εξευρωπαϊσμό της Ρωσίας και το αίτιο που η Δύση συνασπίζεται εναντίον της. Ο Ντοστογιέφσκι βάζει στο στόμα ενός Ρώσου θιασώτη του γαλλικού πνεύματος στους Δαιμονισμένους: «Οι Ρώσοι θα’ πρεπε να εξολευθετούν για το καλό της ανθρωπότητας σαν βλαβερά παράσιτα!»

Ενας πόλεμος πολιτισμών. Κανένας δεν τολμά να πει τη λέξη, και όμως, φαίνεται ότι αυτή η ρωσο-ουκρανική σύγκρουση υπερβαίνει την απλή εδαφική κατάκτηση. Εισβάλλοντας στη γείτονά του, ο Βλαντιμίρ Πούτιν  έχει τη σταθερή πρόθεση – χωρίς να το ομολογεί δημόσια– να σταματήσει την ηπειρωτική «γάγγραινα» που, σύμφωνα με τον ίδιο, έρχεται από τη Δύση. Ο Πούτιν είναι Ρώσος, Ορθόδοξος και Σλαβόφιλος: από αυτό το ρεύμα πηγάζει ένας κόσμος παραδοσιακών αξιών που σκοπεύει να τον διαιωνίσει.

Ρωσία: Μετά τις ιαπωνικές κυρώσεις στρατιωτικές ασκήσεις σε αμφισβητούμενα νησιά - Ποια είναι τα αμφισβητούμενα νησιά

Ασκήσεις σε νησιά που αμφισβητούνται από την Ιαπωνία, λίγες ημέρες μετά την απόφαση του Τόκιο να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία, ανακοίνωσε η Μόσχα.

Η είδηση προκαλεί παγκόσμια ανησυχία αφού πολλοί είναι αυτοί που φοβούνται την επέκταση του πολέμου πέρα από την Ουκρανία.

Ποια είναι τα αμφισβητούμενα νησιά

Τέσσερα νησιά, τα οποία η Ρωσία αποκαλεί Νότιες Κουρίλες και η Ιαπωνία Βόρεια Εδάφη – αποτελούν αντικείμενο μιας διαμάχης μεταξύ των δύο κρατών που διαρκεί περισσότερο από 70 χρόνια, όπως σημειώνει το BBC.

Σύνοδος Κορυφής: Θρίλερ και συμβιβασμοί ενώ οι Ευρωπαίοι δοκιμάζονται από την ακρίβεια

 Διαμαντής Σεϊτανίδης

Η Σύνοδος Κορυφής έληξε χωρίς οι «27» να καταφέρουν να συμφωνήσουν ούτε στον τρόπο που θα αντιμετωπίσουν το ενεργειακό πρόβλημα της Γηραιάς Ηπείρου, ούτε στο πώς θα ανακουφίσουν τους Ευρωπαίους καταναλωτές από τα επάλληλα κύματα ακρίβειας που δοκιμάζουν τις αντοχές τους  

Μετά από μια περιπετειώδη Σύνοδο Κορυφής, που είχε προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί χθες το μεσημέρι στις 2.30 αλλά έκλεισε τις εργασίες της λίγο πριν τις 9 το βράδυ, με την απειλή από ένα μέλος της (τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ) να αποχωρήσει και να θέσει βέτο ώστε να μην υπάρξουν καν συμπεράσματα της Συνόδου

Το «ξύπνημα» του NATO από τη Ρωσία και ο αδύναμος κρίκος στη Βαλτική

Σοφία Ζαφείρη 

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία δίνει νέα δυναμική στη Συμμαχία, ενώ το ενδιαφέρον στρέφεται στην περιοχή της Βαλτικής, που θεωρείται από πολλούς ότι θα αποτελέσει τον επόμενο στόχο της Ρωσίας.

Μοιάζει με επιστροφή στο παρελθόν. Μετά την ίδρυσή του το 1949 ως μέσο προστασία έναντι στη Σοβιετική Ένωση, το ΝΑΤΟ επιστρέφει στην επικαιρότητα, με αύξηση αμυντικών δαπανών, ανάπτυξη στρατευμάτων σε αρκετές χώρες και πιθανώς τη δημιουργία ενός νέου Σιδηρούν Παραπετάσματος στην Ευρώπη. 

Μετά την Ουκρανία, ο Πούτιν κήρυξε πόλεμο στο δολάριο και το ευρώ

Toυ Κώστα Ράπτη

Στη γεωγραφικά οριοθετημένη (προς το παρόν) ένοπλη σύγκρουση που διεξάγεται στο έδαφος της πολύπαθης Ουκρανίας, οι μάχες ασφαλώς εξακολουθούν να μαίνονται, χωρίς άμεση προοπτική τερματισμού. Όμως στην άλλη, πραγματικά παγκόσμια σύγκρουση, αυτή που διεξάγεται πρωτίστως με οικονομικά μέσα, ο πόλεμος μόλις άρχισε να κλιμακώνεται – και δεν θα γνωρίσει σύνορα.

Η ανακοίνωση του Βλαντίμιρ Πούτιν την Τετάρτη ότι η χώρα του στο εξής θα εξάγει φυσικό αέριο

Πολωνός στρατηγός ζητά ενσωμάτωση του Καλίνινγκραντ στην Πολωνία

Μόσχα.

Ο πρώην διοικητής των πολωνικών χερσαίων δυνάμεων της Πολωνίας, στρατηγός Βάλντερμαρ Σκρίπτσακ, σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό κανάλι Super Express παρουσίασε τις αξιώσεις της Βαρσοβίας στο Καλίνινγκραντ, γράφει η Ria Novosti.

Ο Πολωνός στρατηγός δήλωσε ότι η Περιφέρεια του Καλίνινγκραντ είναι μια περιοχή «υπό ρωσική κατοχή από το 1945».

 Στη συνέχεια τόνισε ότι αυτό το έδαφος δεν ήταν ποτέ ρωσικό, και ανήκε ιστορικά στην Πρωσία και την Πολωνία.

- Τώρα θα άξιζε να τα ζητήσετε, όπως παλιά για τα Ανακτηθέντα Εδάφη - είπε. - Ίσως αξίζει να ζητήσετε αυτήν την περιοχή του Καλίνινγκραντ, η οποία, κατά τη γνώμη μου, είναι μέρος της επικράτειας της Πολωνίας. Έχουμε το δικαίωμα να έχουμε αμφισβητήσεις για την περιοχή που κατέχει η Ρωσία, είπε ο στρατηγός.

Γιάννης Μάζης: Το "τυράκι" του Πούτιν στο Κίεβο - Όχι συνεκμετάλλευση χωρίς εκλογές

 

Ο Δρ Ιωάννης Μάζης Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών στην εκπομπή Western με τον Πάνο Παναγιωτόπουλο

Πόλεμος στην Ουκρανία, 31η ημέρα εισβολής – Ολες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό

 

Στην 31η ημέρα πολέμου με τη Ρωσία βρίσκεται η Ουκρανία, με τη Μόσχα να ανακοινώνει ότι εισέρχεται στη δεύτερη φάση της «επιχείρησής» της. Λίγο μετά τις 5.30 τα ξημερώματα ήχησαν εκ νέου σειρήνες στο Κίεβο για αεροπορική επιδρομή. Ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, επανέλαβε την ανάγκη για ειρηνευτικές συνομιλίες.

Βίντεο από τη Στρατιωτική παρέλαση στην Αλεξανδρούπολη

 

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε η στρατιωτική παρέλαση στην κεντρική λεωφόρο της Αλεξανδρούπολης, προς τιμήν της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου. 

Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος επισήμων, μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος της πόλης, Ιωάννης Ζαμπούκης, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης, Σεβασμιώτατος Άνθιμος, ο Βουλευτής Έβρου, Χρήστος Δερμεντζόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς και ο Υποστράτηγος Παναγιώτης Καβιδόπουλος. 

«Η Κύπρος είναι ελληνική και η Μακεδονία, ο Πόντος είναι ελληνικός και η Μικρά Ασία»: Ενθουσίασε η Σχολή Ικάρων

Καταχειροκρότησε ο κόσμος τους Ίκαρους

Mε κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η Εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου, με την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση να πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Ενόχληση από την παρουσία καταδρομέων στην Σάμο…βίντεο

 

Έλληνες καταδρομείς αποβιβάστηκαν στο αποστρατικοποιημένο βάσει της συνθήκης Λωζάννης νησί Σάμο και οργάνωσαν στρατιωτική παρέλαση

Politic Türk

Κώστας Γρίβας, Κάποιοι θέλουν να μας πείσουν ότι η Τουρκία είναι φίλος και η Ρωσία είναι ο εχθρός

 

Κάποιοι θέλουν να μας πείσουν ότι η Τουρκία είναι φίλος και η Ρωσία είναι ο εχθρός λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία, διερωτάται ο καθηγητής Κωνσταντίνος Γρίβας Σε πλήρη ταύτιση με τον Δυτικό παράγοντα η Ελλάδα. Περιμένουμε ανταμοιβή επειδή είμαστε τα καλά παιδιά συμπληρώνει ο καθηγητής τονίζοντας ότι η χώρα μας ανήκει στο Δυτικό στρατόπεδο αλλά πρέπει να χαράξει μια στρατηγική με πρώτο γνώμονα το εθνικό συμφέρον Σε διχασμό οδηγείτε η χώρα μας για την Ρωσοουκρανική διένεξη, διχασμός που δεν είναι και τόσο αθώος ή αυθόρμητος συμπληρώνει ο Κος Γρίβας

Κωνσταντίνος Φίλης, Επικίνδυνες οι αντιρωσικές απόψεις που επικράτησαν μετά την Ρωσική εισβολή

 

Επικίνδυνες οι ακραίες αντιρωσικές απόψεις που επικράτησαν μετά την Ρωσική εισβολή δηλώνει ο διεθνολόγος Κωνσταντίνος Φίλης, Ο κος Φίλης εξηγεί ότι "πιστεύω ότι η Ρωσία πρέπει να είναι μέρος της Ευρωπαϊκής πολιτικής ασφαλείας αλλά τίθεται θέμα αξιοπιστίας" αλλά αυτή την στιγμή ακούγονται θεωρίες για καταστροφή της Ρωσικής οικονομίας και αλλαγής ηγεσίας στο Κρεμλίνο που μπορούν να οδηγήσουν τον Ρώσο πρόεδρο στα άκρα, πράγμα εξαιρετικά επικίνδυνο για τον πλανήτη

Αναστάσιος Λαυρέντζος στο pagenews.gr: Γιατί η Ουκρανία είναι το μεγάλο γεωοικονομικό τρόπαιο

 


Ο κ. Αναστάσιος Λαυρέντζος Οικονομολόγος και συγγραφέας αναφέρθηκε στο γιατί η Ουκρανία είναι το μεγάλο γεωοικονομικό τρόπαιο

Σταθακόπουλος Δ.: 25η Μαρτίου 1821 - Τι λένε οι Τούρκοι για τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης.

 

Ο κ. Δημήτρης Σταθακόπουλος, Δρ. Παντείου Πανεπιστημίου, τουρκολόγος και νομικός, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 (25-03-2022 / alpha989.gr). Αρχικά ο κ. Σταθακόπουλος μίλησε για το τι σήμαινε αυτή η επανάσταση, γιατί έγινε και αν ήταν έτοιμος ο Ελληνισμός να κάνει αυτή την επανάσταση.