Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΓΑ ΚΑΙ ΟΑΕΕ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΝ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ!!!(ΒΙΝΤΕΟ)



Λόγω του Πάσχα των καθολικών οι συντάξεις των ταμείων ΟΓΑ και ΟΑΕΕ
ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ την Δευτέρα αλλά την Τετάρτη!!!
Ακούστε τι είπε στον AΝΤ1 ο διοικητής του ΟΓΑ Δημήτρης Κοντός
και φρίξτε…

 Είπε το αμίμητο «Τα μηχανήματα δουλεύουν…οι άνθρωποι έχουν αργία!!!!».
Δηλαδή οι καθολικοί στη Σύρο δεν θα πήγαιναν να πληρωθούν επειδή  είναι αργία σε Ιταλία και Γερμανία!!!

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

Εμπρός στο Δρόμο που χάραξε ο Ρούμπι...Σκύλοι όλων των γειτονιών ενωθείτε...

Το 2013 η Τουρκία θα είναι ένα νεκρό Έθνος!!!

Το 2013 η Τουρκία θα είναι ένα νεκρό Έθνος!
Την ώρα που πολλά δυτικά μέσα παρουσιάζουν την Τουρκία ως ενισχυμένη από τις πρόσφατες εξελίξεις, η εφημερίδα Πράβδα επανέφερε στην ηλεκτρονική της έκδοση ενα παλαιότερο προφητικό -όπως αποδεικνύεται- άρθρο για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Για τις περισσότερες χώρες φαίνεται να επιβεβαιώνεται. Για την Τουρκία;
Ο αρθρογράφος της ρωσικής εφημερίδας στις αρχές του 2012 επιχείρησε μια πρόβλεψη για διάφορες χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων και για την Τουρκία.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, λίγα είναι τα «ψωμιά» της Τουρκικής Δημοκρατίας που ίδρυσε ο Κεμάλ Ατατούρκ, καθώς τα νεοθωμανικά σχέδια των Ερντογάν και Νταβούτογλου δεν πρόκειται να υλοποιηθούν.

ΠΑΓΩΜΑ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΛΑΣΗ ΤΟΥ Ο.Α.Ε.Ε



Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας απέστειλε σήμερα Παρασκευή  29 Μαρτίου 2013, επιστολή προς την Διοικητή του Ο.Α.Ε.Ε Κα Κωτίδου, με την οποία ζητά  το πάγωμα της αυτόματης μετάβασης σε ανώτερη ασφαλιστική κλάση.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Κλιμακώνει την ένταση η Άγκυρα(Βίντεο)

Ρεπορτάζ: Τασούλη Αλεξία από το real.gr

Αχμέτ Νταβούτογλου, υπουργός εξωτερικών, Αλί Μπαμπατζάν, αντιπρόεδρος κυβέρνησης, Τανερ Γιλντίζ, υπουργός ενέργειας , Εγκεμέν Μπαγίς, υπουργός ευρωπαϊκών υποθέσεων, είναι οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης της Τουρκίας που μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας, μόλις ξέσπασε η οικονομική κρίση στην Κύπρο δηλαδή, έσπευσαν να κάνουν δηλώσεις για κοινή εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων εντός της Κυπριακής ΑΟΖ.

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Θα δώσουμε επίδομα σε όσους έχουν ανάγκη»

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης από το real.gr

Αλλεπάλληλες συσκέψεις με στενούς του συνεργάτες έχει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου με σκοπό τις επόμενες ημέρες να παρουσιάσει σχέδιο στήριξης σε όσους έχουν πληγεί σημαντικά από την οικονομική κρίση. «Η εκκλησία θα σκύψει πάνω από πολίτες που περνούν πολύ δύσκολες ημέρες. Που βρέθηκαν χωρίς δουλειά από την μία μέρα στην άλλη. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να πεινάσει. Αλλά θα τους στηρίξουμε και οικονομικά ανεξάρτητα από το τι θα πράξει η κυβέρνηση» δήλωσε χαρακτηριστικά στο Real.gr o κ. Χρυσόστομος.

Ν. Αναστασιάδης: Δεν φεύγουμε από το ευρώ(Βίντεο)

Δεν πρόκειται να φύγει η Κύπρος από το ευρώ, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι στο Δημόσιο απαιτούνται μεταρρυθμίσεις με δραστική μείωση του κόστους λειτουργίας του.

Μιλώντας 5ο Ετήσιο Συνέδριο της Παγκύπριας Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΑΣΥΔΥ), ο κ. Αναστασιάδης διευκρίνισε ότι αυτό δεν σημαίνει και μείωση μισθών και ωφελημάτων.

Ψάχνουν στο Google αν... η Κύπρος είναι χώρα!!!

Η Κύπρος τις τελευταίες εβδομάδες έγινε πρώτο θέμα σε ολόκληρο τον κόσμο κι αυτό αποτυπώνεται και στις αναζητήσεις στο Google σχετικά με τη Μεγαλόνησο, καθώς αυτές αυξήθηκαν κατακόρυφα.

Ξαφνικά όλοι ήθελαν να μάθουν πράγματα για την Κύπρο, ενώ από τις πιο δημοφιλείς ερωτήσεις, φαίνεται ότι πολλοί έχουν παντελή άγνοια γεωγραφίας αλλά και ιστορίας. Δεν είναι τυχαίο ότι η πιο δημοφιλής ερώτηση είναι «Είναι η Κύπρος χώρα;» και δεύτερη συνηθέστερη η «Αποτελεί η Κύπρος μέρος της Ελλάδας;».

Αίτημα απόλυσης 26.000 δημ.υπαλλήλων επαναφέρει η τρόικα

Τρύπα πάνω από 1 δις ευρώ υπολογίζει η κυβέρνηση ότι θα έχει για το 2013 ο ελληνικός προϋπολογισμός. Το γεγονός αυτό δημιουργεί αναστάτωση στο Μέγαρο Μαξίμου και από το πρωί ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει συνεχείς επαφές με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον κεντρικό τραπεζίτη Γιώργο Προβόπουλο.

Στην Αθήνα υπάρχει ανησυχία ότι, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για να καλυφθεί η τρύπα του 1 δισ., δεν αποκλείεται να τεθεί εν αμφιβόλω η επόμενη δόση των 3,2 δισ. ευρώ. Το οικονομικό επιτελείο θεωρεί ότι για τη δόση που θα πρέπει να εκταμιευθεί άμεσα των 2,8 δισ ευρώ δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα, όμως εκτιμάται ότι για να εκταμιευθεί η δόση των 3,2 δισ ευρώ, θα πρέπει να υπάρξουν άμεσες απαντήσεις από την Τρόικα.

Επιστροφή φόρων 3,2 δισ. ευρώ... εντός 10 ημερών

Με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών καθιερώνονται διαδικασίες εξπρές για την επιστροφή των φόρων προς τους φορολογούμενους και τις επιχειρήσεις που δικαιούνται επιστροφές μέχρι 300.000 ευρώ και οι οποίες έχουν εκκαθαριστεί και έχει εκδοθεί Ατομικό Φύλλο Έκπτωσης.

Η εγκύκλιος του ΥΠΟΙΚ αναμένεται να δώσει ανάσα σε πάνω από 330.000 επιτηδευματίες -επαγγελματίες και επιχειρήσεις- που περιμένουν με αγωνία την επιστροφή φόρου, όπως είναι για παράδειγμα ο Φόρος Προστιθέμενης αξίας.

Αυτοί είναι οι πολιτικοί που τους διέγραψαν δάνεια

Αυτοί είναι οι πολιτικοί που τους διέγραψαν δάνεια
 Όλη η λίστα με τα ονόματα βουλευτών και υπουργών
-  Οι τράπεζες διέγραφαν δάνεια πολιτικών παρασέρνοντας στον πάτο την κυπριακή οικονομία. 
Πολιτική και κοινωνική αναταραχή έχει ξεσπάσει στην Κύπρο μετά τις αποκαλύψεις ότι οι τράπεζες διέγραφαν δάνεια που είχαν λάβει πολιτικοί από τα τρία μεγάλα κόμματα και άλλα στελέχη της δημόσιας διοίκησης.
Η λίστα με τα ονόματα που πέτυχαν τη διαγραφή σημαντικών οφειλών βρίσκεται ήδη στα χέρια της Επιτροπής Θεσμών της Κυπριακής Βουλής και θα πρέπει τώρα να αποδείξουν το πώς και το γιατί έτυχαν ευνοϊκής μεταχείρισης από τις τράπεζες της Νήσου.

Έρχονται εγκεφαλικά στους καναλάρχες Προ των πυλών σφαγή για τα θαλασσοδάνεια που πήραν τα ΜΜΕ υποθηκεύοντας "αέρα"

Έρχονται εγκεφαλικά στους καναλάρχες
Κρύος ιδρώτας έχει πιάσει τους καναλάρχες αυτή την περίοδο, μιας και οι Επίτροποι στις τράπεζες έχουν αρχίσει και σκαλίζουν τα δάνεια.
Ο πρώτος έλεγχος αφορούσε αυτά που έχουν κηρυχθεί επισφαλή αλλά στο δεύτερο στάδιο αναμένεται να πάρει και να σηκώσει εκείνους που επί χρόνια δανείζονταν χρήματα υποθηκεύοντας "φούμαρα".
Όταν οι Επίτροποι λοιπόν, πάρουν στα χέρια τους τα κόκκινα δάνεια των εκδοτικών συγκροτημάτων θα αρχίσει το... πάρτι.
Με όσα συμβαίνουν στην αγορά δεν υπάρχει συγκρότημα που να μπορέσει να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις του με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός και να μαθευτεί το παιχνίδι που παίχτηκε με τις πλάτες των κηπουρών του Παπανδρέου τα προηγούμενα χρόνια.

Η αγωνία Βενιζέλου πριν τα πέναλτι της εξεταστικής

Η αγωνία Βενιζέλου πριν τα πέναλτι της εξεταστικής
Σε αγχώδη αγώνα δρόμου προκειμένου να μην μπει στο κάδρο των και ποινικών ευθυνών για τη λίστα Λαγκάρντ επιδίδεται τις τελευταίες ώρες ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Β. Βενιζέλος.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb, προς τούτο πραγματοποιήθηκε ειδική σύσκεψη στην Ιπποκράτους με τους στενούς επιτελείς του, ενώ αναμένεται και τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά!
Επίσης έχουν ενεργοποιηθεί όλα τα φίλια ΜΜΕ και ελεγχόμενοι δημοσιογράφοι, με «υποδείξεις» να απαξιώσουν την κατάθεση Διώτη και γενικότερα τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ.

Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα (1771 - 1825)

Η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα (11 Μαΐου 1771 - 22 Μαΐου 1825) ήταν Ελληνίδα ηρωίδα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 

Νεανικά Χρόνια

Η Λασκαρίνα Μπούμπουλη ( όπως ήταν το κανονικό της όνομα, Πινότση στο πατρικό της) είχε καταγωγή από την Ύδρα. Γεννήθηκε μέσα στις φυλακές της Κωνσταντινούπολης στις 11 Μαΐου του 1771 όταν η μητέρα της Σκεύω επισκέφτηκε τον φυλακισμένο από τους Τούρκους και τον ετοιμοθάνατο άντρα της, Σταυριανό Πινότση. Μετά τον θάνατο του Πινότση στη φυλακή, μητέρα και κόρη επιστρέφουν στην Ύδρα. Αργότερα η μητέρα της Λασκαρίνας παντρεύεται για δεύτερη φορά με τον Σπετσιώτη καπετάνιο Δημήτριο Λαζάρου ή Ορλώφ (το Ορλώφ παρατσούκλι της εποχής λόγω της συμμετοχής του στα Ορλωφικά) και έτσι η Λασκαρίνα εγκαταστάθηκε πλέον στις Σπέτσες.

Wall: Με νέα ρεκόρ για τους Dow Jones, S&P 500 έκλεισε ένα ισχυρό τρίμηνο

Dow14.578,5452,38 0,36%  



  Nasdaq3.267,5211,00 0,34%  

Η Wall Street χθες
Για πρώτη φορά από τις 9 Οκτωβρίου του 2007 οι αμερικανικοί δείκτες Dow Jones και S&P 500 "αναρριχήθηκαν" μαζί στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών, ολοκληρώνοντας έτσι ένα τρίμηνο που χαρακτηρίστηκε από το ανανεωμένο ενδιαφέρον των επενδυτών για αγορές μετοχών.

Με τη βοήθεια της χαλαρής νομισματικής πολιτικής της Fed που εξακολουθεί να στηρίζει τη λεγόμενη "αγορά των ταύρων" στο πέμπτο έτος της, ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 έκλεισε το τρίμηνο με κέρδη 10%, ενώ ξεπέρασε το ρεκόρ των 1.565,15 μονάδων που πέτυχε στις 9 Οκτωβρίου του 2007, κλείνοντας στις 1.569,19 μονάδες, με άνοδο 0,4%. Ο δείκτης φλέρταρε με το νέο ρεκόρ για περισσότερο από δύο εβδομάδες και οι κινήσεις της επόμενης εβδομάδας θα δείξουν αν αυτό είναι ακόμη ένα "σκαλοπάτι" για το ράλι της αγοράς ή αν βρισκόμαστε προ των πυλών της πολυσυζητημένης οπισθοχώρησης.

Με κέρδη 11,3% έκλεισε το τρίμηνο για τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones, o οποίος ανέβασε κι άλλο τον πήχη σημειώνοντας νέο ρεκόρ στις 14.578,54 μονάδες, με άνοδο 0,4%. Ο δείκτης των blue-chips ξεπέρασε για πρώτη φορά το ιστορικό υψηλό του 2007, στις 5 Μαρτίου.

Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,3% στις 3.267,52 μονάδες. Από τις αρχές του τριμήνου σημείωσε άνοδο 8,2%.