Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

The true reason for Libya invasion: Muammar Gaddafi and the golden plan ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Από Faceof
http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/08/blog-post_8947.html
http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/08/blog-post_7737.html
Λοιπόν , επειδή όπως έχω αποδείξει σε όλους , αλλά πρωτίστως στους αναγνώστες του μπλόγκ και το μόνο που εγώ θα πρέπει πάντα να κάνω είναι να τους δίνω την αλήθεια και τις πραγματικές διαστάσεις αυτής.......ιδού ο πραγματικός λόγος της επέμβασης στην Λιβύη ...και να μην πιστεύετε σε παραμύθια για "επαναστάσεις δράκους" και νεράιδες ....!!!!!

Όταν και ο Ομπάμα αποφάσισε να κηρύξει τον απελευθερωτικό πόλεμο στην Λιβύη , 4 ημέρες πριν είχε συγκληθεί να συνεδριάσει η Αφρικανική Ένωση για να συζητήσει την πρόταση του Καντάφι που προέβλεπε την ένωση της Αφρικανικής Ηπείρου και των Αραβικών κρατών σε μια ομοσπονδία με την ονομασία Ηνωμένες Πολιτείες της Αφρικής.....

Οι ανησυχίες για την απασχόληση έπληξαν τη Wall Street

Από το ιστολόγιο www.capital.gr

Dow11.240,26-253,31 -2,20%  
  Nasdaq2.480,33-65,71 -2,58%  
Η Wall Street σήμερα

Σε μέγγενη ισχυρών ρευστοποιήσεων παρέμεινε εγκλωβισμένη η Wall Street καθώς τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για την κατάσταση της αμερικανικής αγοράς εργασίας αποδείχθηκαν πολύ χειρότερα απ’ ό,τι υποψιάζονταν ακόμη και οι πιο απαισιόδοξοι.

Τα κυβερνητικά στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας για την απασχόληση αποδείχθηκαν πολύ χειρότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών αναζωπυρώνοντας τις ανησυχίες για τις προοπτικές της ανάκαμψης και οδηγώντας τους δείκτες της αμερικανικής αγοράς σε βουτιά άνω του 2%.

Ο βιομηχανικός Dow Jones γνώρισε παράλληλα για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση τριψήφιες απώλειες έχοντας χάσει 120 μονάδες την Πέμπτη έπειτα από τέσσερις συνεχείς ημέρες κερδών.

Στην εβδομάδα ο Dow σημείωσε κέρδη 0,4%, ενώ ο S&P 500 υποχώρησε 0,2%. Ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε οριακά κέρδη 0,02% σε εβδομαδιαία βάση.

Το κλίμα στην αμερικανική αγορά διαμόρφωσαν σήμερα τα ζοφερά στοιχεία για την αγορά εργασίας. Όπως έδειξε η έκθεση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, η αμερικανική οικονομία δεν κατάφερε να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας τον Αύγουστο, αιφνιδιάζοντας αναλυτές και επενδυτές.

"Γιατί οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν ξεκινήσει να 'προμοτάρουν' το νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας";

Σχόλιο από Faceof : Ελπίζω πως όλοι καταλάβατε σήμερα γιατί επιλέχθηκε ο Μπένυ για ΥΠΟΙΚ..... νομικίστικα τρικ και  μπλόφες .........ο επικοινωνιακός Μπένυ.....γιατί τόσες ημέρες όπου και να κοιτούσες έβλεπες σε κάθε είδηση "εφαρμόστε τις αποφάσεις της 21ης".......
Τώρα όσο αφορά για τα πακέτα , θα σας πω μόνο τούτο ......μόλις οι ευρωπαικές τράπεζες μέσω της ΕΚΤ που αγοράζει διαμέσω της δευτερογενούς αγοράς τα τοξικά τους και ελαχιστοποιήσουν τις ζημιές τους σαν να μην έγινε τίποτα δηλαδής .....το επόμενο σχέδιο έχει ως εξής : εάν η Ελλάδα θα θέλει στήριξη θα πρέπει να δίνει εμπράγματες εγγυήσεις, ήδη πρόσβαση στις αγορές δεν έχει άρα θα εξαναγκαστεί να αποδεχτεί από το σύνολο των χωρών που πιέζουν την ΕΚΤ , όπως και επίσης τα διάφορα σενάρια όχι της αποχώρησης αλλά προσέξτε ....του expell , δηλαδή της απέλασης της Ελλάδος από την ζώνη ....και όλα αυτά για να αποδεχτούμε τις εμπράγματες εγγυήσεις.....που όπερ σημαίνει νησιά , περιοχές , πλουτοπαραγωγικές ζώνες θα περάσουν στα χέρια των πιστωτών μας ....
Βιάζονται να το κάνουν ....άρα από εδώ και πέρα θα πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ τι θα μας ξεφουρνίζουν .........και αυτά είναι μόνο ένα μέρος αυτού που επακολουθήσει.....
Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     "Καμία τράπεζα δεν θέλει να καταγράφει ζημιές, πόσο μάλλον τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Ευρώπης που το τελευταίο διάστημα βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα λόγω των αδύναμων επιπέδων κεφαλαιακής επάρκειας, των προβλημάτων χρηματοδότησης και των ισχνών χαρτοφυλακίων δανείων".

Επιφυλακτική η Ε.Ε. απέναντι στα νέα φορολογικά μέτρα της Ιταλίας

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Ανήσυχη εμφανίστηκε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το κατά πόσον θα φέρει αποτελέσματα το πρόγραμμα της ιταλικής κυβέρνησης κατά της φοροδιαφυγής όπως αυτό προσδιορίστηκε στο επικαιροποιημένο πρόγραμμα λιτότητας, εκτιμώντας συγχρόνως ότι το αποτέλεσμα που θα έχει «είναι δυσδιάκριτο».
«Δεν θέτουμε εν αμφιβόλω τους στόχους του προγράμματος κατά της μείωσης του δημοσίου ελλείμματος. Μάς ανησυχεί, όμως, η βαρύτητα που δόθηκε απ την κυβέρνηση στην πάταξη της φοροδιαφυγής», ανέφερε σήμερα ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου για τις οικονομικές υποθέσεις, Όλι Ρεν.
Και οι Ιταλοί εργοδότες επέκριναν, σήμερα, το ίδιο πρόγραμμα, δηλώνοντας «αποσυντονισμένοι από τον κατά προσέγγιση» χαρακτήρα όλων των προτεινόμενων μέτρων κατά της φοροδιαφυγής «που καταρτίστηκε, επιπλέον, με περισσή σπουδή».
Αυτόν τον καιρό ακόμα και μεγάλοι ιταλικοί επιχειρηματικοί όμιλοι καταγράφουν ζημίες, επομένως τονίζουν στις ανακοινώσεις τους ότι «δεν είναι δυνατόν να "τιμωρηθούν" περισσότερο, με την επιβολή νέων φόρων».
Εξάλλου, οι εργοδότες «εκφράζουν τη λύπη τους, που δεν υιοθετήθηκε η πρότασή τους, να γίνονται με ρευστό μόνον οι συναλλαγές αξίας ως 500 ευρώ, δεδομένου ότι η υιοθέτηση της πρότασης θα έπληττε καίρια την φοροδιαφυγή».

Ήθελαν πανό της «Μεγάλης Αλβανίας» στον αγώνα με τη Γαλλία!

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/

Ήθελαν πανό της «Μεγάλης Αλβανίας» στον αγώνα με τη Γαλλία!
Η αλβανική αστυνομία εμπόδισε ομάδα ακραίων οπαδών της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, να αναρτήσουν μια τεράστια σημαία 30Χ40 μέτρα, με τον χάρτη της μεγάλης Αλβανίας μέσα στο εθνικό στάδιο στα Τίρανα, όπου θα διεξαχθεί ο αγώνας μεταξύ Αλβανίας και Γαλλίας για τα προκριματικά του Euro 2012.

Πάνω από 3% η πτώση στην Ευρώπη, 2% χάνει η Ν.Υόρκη Κλυδωνισμοί στις αγορές όλου του κόσμου

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=143268
Πολύ κακή μέρα για τις αγορές η σημερινή κι αν το έναυσμα δόθηκε το πρωί με την Αθήνα και την διακοπή διαπραγματεύσεων με την Τρόικα, η συνέχεια ήρθε από το απόγευμα και μετά με τα αδύναμα στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ, η οποία δεν δημιούργησε ούτε μία νέα θέση τον Αύγουστο.

ΛΙΒΥΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΕΑ. 2-9-2011.

Από το ιστολόγιο http://www.drougos.gr/

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
*ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ SITE. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗΣ ΑΣΠΙΔΑΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΡΑΝΤΑΡ ΈΓΚΑΙΡΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ. ΕΙΧΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΜΑΙΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ-ΠΟΛΩΝΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΧΩΡΑ. ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΒΑΣΗ ΣΤΟ ΝΑΤΟ. Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ .ΕΚΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΥΜΜΑΧΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ…ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ.

Η νέα ηγεσία της Λιβύης προσκλήθηκε στη Μόσχα

Από το ιστολόγιο http://greek.ruvr.ru/2011/09/02/55563136.html

Photo: EPA


Η Ρωσία προσκάλεσε την ηγεσία του Μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου της Λιβύης να επισκεφτεί το προσεχές μέλλον τη Μόσχα.

Χατζημιχαήλ: ‘Υπήρξε κωλυσιεργία εκ μέρους της Κύπρου για την επίσκεψη των εμπειρογνωμόνων του ΣΑ’

Από το ιστολόγιο http://www.onlycy.com/


ereunitiki 300x192 Χατζημιχαήλ: Υπήρξε κωλυσιεργία εκ μέρους της Κύπρου για την επίσκεψη των εμπειρογνωμόνων του ΣΑΕίναι προφανές ότι υπήρξε ολιγωρία, και η μη απαιτούμενη εκδήλωση διάθεσης συνεργασίας και διαφάνειας προς ένα θυγατρικό όργανο του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, όπως είναι η Επιτροπή Κυρώσεων, δήλωσε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στο διεθνή οργανισμό Πρέσβης Μηνάς Χατζημιχαήλ, ο οποίος παρουσιάστηκε το πρωί ενώπιον της Μονομελούς Ανακριτικής Επιτροπής για την έκρηξη στο Μαρί.
Ο κ. Χατζημιχαήλ ανέφερε ότι «δεν μπορούμε στις συνδιαλλαγές μας με το Συμβούλιο Ασφαλείας να μην επιδεικνύουμε την ίδια διάθεση συνεργασίας, την οποία εμείς ζητάμε από αυτό να επιδείξει σε θέματα που μας αφορούν».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ GÜL ΓΙΑ ΤΟ «ΣΧΕΔΙΟ Β»

Από το ιστολόγιο http://www.trt.net.tr/

«Η Τουρκία επιδιώκει σταθερότητα και για να επιτευχθεί η ειρήνη και η σταθερότητα, το Ισραήλ οφείλει να κάνει κάποια βήματα»
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Abdullah Gül, έκανε κάποιες δηλώσεις σχετικά με την έκθεση του ΟΗΕ για το Mavi Marmara και το «σχέδιο Β» της Τουρκίας για το Ισραήλ.
«Για μας αυτή η έκθεση δεν έχει ισχύ», είπε ο πρόεδρος Gül και συνέχισε ως εξής:

Ανακριτική Επιτροπή Δεν απάντησε σε καμία ερώτηση ο Συντ. Γεωργιάδης

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/

Δεν απάντησε σε καμία ερώτηση ο Συντ. Γεωργιάδης


Ο Συνταγματάρχης Γιώργος Γεωργιάδης δεν απάντησε σε καμία ερώτηση του Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Μονομελούς Ανακριτικής Επιτροπής Πολύ Πολυβίου, αναφέροντας διά του δικηγόρου του πως κάνει χρήση του δικαιώματος που του προσφέρει το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην Αθήνα τη Δευτέρα ο Αλ.Ντάουνερ Περιουσιακό και εδαφικό συζήτησαν οι ηγέτες

Από το ιστολόγιο http://www.philenews.com/el-gr/New-Homepage-With-Slider/4995/78372

Αλ.Ντάουνερ με τους δύο ηγέτες και τους συμβούλους τους λίγο πριν αρχίσει η σημερινή συζήτηση.
Αλ.Ντάουνερ με τους δύο ηγέτες και τους συμβούλους τους λίγο πριν αρχίσει η σημερινή συζήτηση.
Λευκωσία: Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 13:30 η σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου, στο πλαίσιο των εντατικοποιημένων συνομιλιών για λύση του Κυπριακού.

ΑΝΤΙΚΡΟΥΕΙ ΤΑ ΟΣΑ ΤΟΥ ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΙ Ο ΜΠΙΣΜΠΙΚΑΣ Η ΕΦ δεν ανέλαβε τη φύλαξη του φορτίου

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=211440&-V=articles

Ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Κωνσταντίνος Μπισμπίκας, αμφισβήτησε, στην κατάθεσή του ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για την τραγωδία στο Μαρί, τα όσα του αποδίδονται μέσα από το πρακτικό της 6ης Φεβρουαρίου 2009.

 

Απροκάλυπτες τουρκικές απειλές εναντίον της Κύπρου (vid)

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/news/politics/415332


Θράσος χιλίων πιθήκων από τους Τούρκους. Εμμένουν στα περί «δικαιωμάτων» τους στην κυπριακή ΑΟΖ και δεν διστάζουν να εκτοξεύσουν απειλές για θερμό επεισόδιο και ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη αν η Κύπρος προχωρήσει την 1η Οκτωβρίου στην εξόρυξη φυσικού αερίου εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης.

Χαμάς: Καλωσορίζει την απόφαση της Τουρκίας κατά του Ισραήλ

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/

Η ισλαμική οργάνωση Χαμάς καλωσόρισε σήμερα την απόφαση της Τουρκίας να απελάσει τον Ισραηλινό πρεσβευτή, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.«Η Χαμάς καλωσορίζει την απόφαση της Τουρκίας να απελάσει τον Ισραηλινό πρεσβευτή και την θεωρεί ως μία ξεκάθαρη απάντηση στα ισραηλινά εγκλήματα», τόνισε ο Sami Abu Zuhri, εκπρόσωπος της οργάνωσης.


Η Τουρκία ανέφερε ότι δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ να μπλοκάρει τη λωρίδα της Γάζας – στην έκθεση του ΟΗΕ χαρακτηρίζεται νόμιμο – και έχει σκοπό να θέσει στο θέμα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Βουλγαρική Εφημερίδα: Τα ψέματα, οι Έλληνες, το ούζο, η ΕΕ και τα βουλγαρικά σχόλια…

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/09/blog-post_5571.html#more
Σεπτέμβριος 2, 2011.

«Οξεία αντίδραση προκλήθηκε στην Ελλάδα από τη δήλωση του Τσέχου πρωθυπουργού,  Peter  Nechas, ότι «οι Έλληνες δεν εργάζονται, κάθονται όλη μέρα πίνοντας ούζο και πρέπει να εγκαταλείψουν  την ΕΕ», αυτό αναφέρθηκε σε πολλά μέσα ενημέρωσης της Αθήνας χθες, γράφει η βουλγαρική εφημερίδα «24 ώρες».

Επίσημη Ισραηλινή επιστολή σε ΗΠΑ: Η Τουρκία εισχωρεί στον άξονα των “κακών”

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


Επίσημη προειδοποιητική επιστολή έστειλε το Ισραήλ μέσω του Danny Danon στο γραφείο της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον. “Η Τουρκία πλησιάζει όλο και περισσότερο προς το Ιράν και σταδιακά εισχωρεί στον άξονα των “κακών”. Η Κυβέρνηση των ΗΠΑ πρέπει να απαντήσει σύντομα στα περί Τουρκίας πριν είναι αργά”.

Έντονες ανησυχίες -ξανά- για τα πυρηνικά του Ιράν.

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=8007

 Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (IAEA) του ΟΗΕ «ανησυχεί όλο και περισσότερο» για το ενδεχόμενο το Ιράν να κατασκευάζει γόμωση για πυρηνικά όπλα, όπως αναφέρεται σε έκθεσή της που ήλθε στην δημοσιότητα σήμερα.

   

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΑΤΟΙΚΟΥ ΡΑΝΤΑΡ

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/

2-9-2011 Εφ. Νετγκαζέτε

Οι ΗΠΑ στήνουν στην Τουρκία ραντάρ ενάντια στο Ιράν
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – Μη επονομαζόμενος ανώτατος αξιωματούχος του Αμερικανικού Υπουργείου Αμύνης δήλωσε πως στόχος είναι μέχρι το τέλος του έτους να εγκατασταθεί στην Τουρκία το ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης AN/TPY-2. Ο αξιωματούχος μιλώντας στην εφημερίδα Wall Street Journal ανέφερε πως το που θα εγκατασταθεί το ραντάρ καθορίστηκε, αλλά ανέφερε πως το μέρος είναι απόρρητο.

"Μαχαίρι" στις σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ

Από το ιστολόγιο http://www.i-reportergr.com/2011/09/blog-post_7540.html

Την απόφαση της Τουρκίας να απελάσει τον Ισραηλινό πρεσβευτή στην Αγκυρα, να αναστείλει τις στρατιωτικές συμφωνίες με το εβραϊκό κράτος και να περιορίσει τη διπλωματική παρουσία της στο Ισραήλ, ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.

Αφορμή στάθηκε ανακοίνωση των λεπτομερειών μιας έκθεσης του ΟΗΕ για την ισραηλινή επιδρομή εναντίον στολίσκου που μετέφερε βοήθεια στη Γάζα, κατά την οποία σκοτώθηκαν εννέα Τούρκοι.

Στην έκθεση για την επιδρομή, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη, αναφέρεται πως ο ισραηλινός ναυτικός αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας είναι νόμιμος, όμως το Ισραήλ χρησιμοποίησε υπέρμετρη βία.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ χαρακτήρισε απαράδεκτα ορισμένα από τα συμπεράσματα της έκθεσης και ανακοίνωσε ότι η διπλωματική αντιπροσωπεία της Τουρκίας θα περιοριστεί περαιτέρω σε επίπεδο δεύτερου γραμματέα, ενώ θα ανασταλεί επίσης η ισχύς των στρατιωτικών συμφωνιών που έχουν συναφθεί με το Ισραήλ.

Δεν πέφτει η ανεργία στις ΗΠΑ - "Πυρά" κατά Ομπάμα

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

Τον Αύγουστο το ποσοστό των ανέργων στο σύνολο του ενεργού πληθυσμού στις ΗΠΑ παρέμεινε πάνω από το 9% (9,1%), πράγμα που έδωσε αφορμή για σφοδρή κριτική εκ μέρους των Ρεπουμπλικανών στην κυβέρνηση Ομπάμα.

Τελικά ούτε διαφωνία υπήρξε ούτε όχι είπαμε

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=94028&catid=13



- Παιχνίδι εντυπώσεων ήταν οι διαροές απο το υπουργείο Οικονομικών για άγρια κόντρα με την τρόικα
- Συμφωνημένη από όλους ήταν η αποχώρηση των τροϊκανών που θα επιστρέψουν μετά τη ΔΕΘ
- Για να τους κατευνάσει η κυβέρνηση, αφού απέτυχε, σχεδιάζει ξεκαθάρισμα δημοσίων υπαλλήλων

Επίσημη άρση των κυρώσεων σε βάρος της Λιβύης

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ήρε τις κυρώσεις που είχε επιβάλει σε λιβυκές εταιρίες λιμανιών, πετρελαϊκές εταιρίες και τράπεζες σήμερα καθώς οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών-μελών της συναντώνταν για να συζητήσουν τρόπους να βοηθήσουν τη μετάβαση στη χώρα αυτή έπειτα από τέσσερις δεκαετίες διακυβέρνησης από τον Μουάμαρ Καντάφι.

Handelsblatt: « Τι θα γινόταν αν η Ελλάδα εγκατέλειπε το ευρώ;»

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Εικόνες φρίκης και πανικού προβλέπει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, σε περίπτωση που η Ελλάδα εγκατέλειπε το ευρώ.
Σε δημοσίευμα της εφημερίδας, μια ομάδα οικονομολόγων με επικεφαλής τον Ντιρκ Χέιλμαν προσπάθησαν να αποτυπώσουν τις επιπτώσεις μιας τέτοιας κίνησης, που σύμφωνα με το «χειρότερο σενάριο» θα οδηγούσε στη διάλυση όλης της ευρωζώνης.
«Τι θα συμβεί αν;»

Αντίθετο σε εγγυήσεις από την Ελλάδα φέρεται το Δ.Ν.Τ.

Από το ιστολόγιο http://www.briefingnews.gr/oikonomia/item/4304

Αντίθετο στην παροχή εγγυήσεων από την Ελλάδα στο πλαίσιο του δεύτερου πακέτου στήριξης της χώρας, φέρεται πως είναι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Εμμένει για τις εγγυήσεις η Φινλανδία

Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/


Επιμένει στο θέμα των εγγυήσεων η Φινλανδία, προκειμένου να μετάσχει στο νέο διεθνές δάνειο προς την Ελλάδα.
Η υπουργός Οικονομικών της σκανδιναβικής χώρας κ. Γιούτα Ουρπιλάινεν δήλωσε ότι θα εμμείνει, κατά τις συνομιλίες που θα έχει την προσεχή εβδομάδα με τους ομολόγους της Γερμανίας και της Ολλανδίας, στη βούληση του Ελσίνκι να εξασφαλίσει μια εγγύηση από την Αθήνα για να μετάσχει στο διεθνές δάνειο προς την Ελλάδα.
Η κ. Ουρπιλάινεν αναμένεται να συναντηθεί την Τρίτη στο Βερολίνο με τον Γερμανό ομόλογό της Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον Ολλανδό Γιαν Κις ντε Γέγκερ. Την παραμονή θα έχει συναντηθεί στο Ελσίνκι με τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ.
Η Φινλανδή υπουργός εξέφρασε την προσήλωσή της στην εξεύρεση μιας λύσης, που θα ικανοποιήσει όλες τις χώρες της Ευρωζώνης.

Στο "κόκκινο" οι ευρωαγορές

Από το ιστολόγιο www.capital.gr
Μεγάλες απώλειες σημείωσαν στις συναλλαγές της Παρασκευής οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές με τις ρευστοποιήσεις να κλιμακώνονται μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ.

Η αμερικανική οικονομία δεν κατάφερε να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας για πρώτη φορά σε διάστημα ενός έτους καθώς οι καταστάσεις μισθοδοσίας παρέμειναν αμετάβλητες τον Αύγουστο. Ήταν η χειρότερη επίδοση για τις καταστάσεις μισθοδοσίας από το Σεπτέμβριο του 2010 όταν είχε καταγραφεί μικρή υποχώρηση των θέσεων εργασίας. Ο δείκτης ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητος στο 9.1%.

Τα στοιχεία ήταν χειρότερα των εκτιμήσεων επιδεινώνοντας το ήδη βαρύ κλίμα από την έναρξη των συναλλαγών.

Σημαντικές πιέσεις γνώρισαν οι ευρωπαϊκές τράπεζες από την έναρξη των συναλλαγών μετά από δημοσιεύματα ότι η αμερικανική Federal Housing Finance Agency σχεδιάζει να υποβάλει μηνύσεις κατά των μεγαλύτερων αμερικανικών τραπεζών επιδιώκοντας αποζημιώσεις πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για ενυπόθηκα χρεόγραφα.

Μηνύσεις κατά τραπεζών θα καταθέσουν οι ΗΠΑ

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Με την κατηγορία της παραποίησης των τίτλων υποθήκης

Με στρατιωτική επέμβαση στην Κύπρο απειλεί ο Μπαγίς για τα ενεργειακά αποθέματα!

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/

Με στρατιωτική επέμβαση στην Κύπρο απειλεί ο Μπαγίς για τα ενεργειακά αποθέματα!
Στον ισχυρισμό ότι ειναι παράνομο να κάνει η Κύπρος έρευνα για πετρέλαιο σε ύδατα που δεν της ανήκουν επανήλθε ο αρμόδιος για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης της Τουρκίας υπουργός Εγκεμέν Μπαγίς, σε δηλώσεις που έκανε στην τουρκική εφημερίδα Zaman, εκτοξεύοντας εμμέσως νέες απειλές.

Κομισιόν: ανεύθυνα και παρακινδυνευμένα τα σενάρια για νέα μέτρα

Από το ιστολόγιο http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=417612

Ζητά εφαρμογή των ήδη συμφωνηθέντων
Κομισιόν: ανεύθυνα και παρακινδυνευμένα τα σενάρια για νέα μέτρα

Ανεύθυνο και παρακινδυνευμένο θα ήταν εκ μέρους της Κομισιόν να υπεισέλθει σε σενάρια περί ανάγκης λήψης πρόσθετων μέτρων από την Ελλάδα, ενώ οι συζητήσεις μεταξύ Αθήνας και τρόικας συνεχίζονται, τόνισε ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Όλι Ρεν, σε δηλώσεις του μετά την αποχώρηση της τρόικας.

Η αποχώρηση της τρόικας και η Γερμανία

Από το ιστολόγιο http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15361455,00.html

Η τρόικα αποχώρησε από την Ελλάδα προσωρινά, όπως δήλωσε, μέχρις ότου η ελληνική πλευρά ολοκληρώσει το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2012 και τα διάφορα μέτρα αναπτυξιακού χαρακτήρα.

 

Φραστική επίθεση στον Πάγκαλο στην Ομόνοια

Από το ιστολόγιο http://news247.gr/
Νεαροί εξύβρισαν και αποπειράθηκαν να επιτεθούν στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεοδ. Πάγκαλο, καθώς περπατούσε στην Ομόνοια. Επενέβη η φρουρά του

Φραστική επίθεση δέχθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης από νεαρούς στην πλατεία της Ομόνοιας, στην οδό Πειραιώς, ενώ βάδιζε συνοδευόμενος από την προσωπική του φρουρά.

Χ.Α.: Κάτω από τις 900 μονάδες και πάλι ο Γ.Δ.

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2048110


Κάτω από τις 900 μονάδες υποχώρησε ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου ότι οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα συνεχιστούν σε περίπου 10 ημέρες.

Πράσινο φως για τις επόμενες δόσεις πήραν Ιρλανδία και Πορτογαλία

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=306528

    Αρκετές περικοπές φαίνεται ότι έκαναν Ιρλανδία και Πορτογαλία αφού οι Βρυξέλλες ανακοίνωσαν ότι θα λάβουν «αναίμακτα» τις επόμενες δόσεις στήριξης.
 

Η ανθεκτικότητα του Αιγαίου

Toυ  Ν. Λυγερού

Όταν εξετάζουμε το Αιγαίο, μας προβληματίζει και όχι μόνο γεωστρατηγικά. Έχει μία δυναμική που αντικρούει τις απλοϊκές μας απόψεις περί ξηράς. Ως χώρος που δεν έχει ακόμα καθοριστεί διακρατικά, αποτελεί φαινομενικά ένα αδύναμο σημείο της γεωστρατηγικής, ενώ στην πραγματικότητα είναι κρίσιμο. Η έλλειψη καθορισμένων συνόρων έχει επιπτώσεις και στο F.I.R. εφόσον το τελευταίο ταυτίζεται τουλάχιστον θεωρητικά. Μερικοί από εμάς θα προτιμούσαν μία ξηρά αντί του Αιγαίου, δίχως να κατανοήσουν το παράδειγμα της Αρμενίας. Διότι τι είναι πια η χώρα των τριών θαλασσών; Η ίδια η ιδιότητά της όσον αφορά στην έλλειψη δυναμικού στοιχείου αποτέλεσε ένα στόχο και τελικά ένα πλήγμα. Η Τουρκία ως γεωπολιτική οντότητα διέπραξε γενοκτονίες διότι ήταν ο πιο απλός τρόπος για να αποκτήσει φυσικά σύνορα. Η εξόντωση των μη μουσουλμανικών πληθυσμών δεν είχε μόνο ως στόχο την κυριαρχία ενός τεχνητού τουρκικού στοιχείου, αλλά και τη δημιουργία μίας συμπαγούς και συνεκτικής οντότητας. Με άλλα λόγια, υπήρξε μία τοπολογική δράση. Κατά συνέπεια, με τέτοιο αντίπαλο και με τέτοιες επεκτατικές διαθέσεις είναι προτιμότερο να έχουμε θαλάσσια σύνορα. Και για να είμαστε ακόμα πιο ακριβείς, συμφέρει να υπάρχουν και νησιά στο Αιγαίο. Σε αυτό το στάδιο χρειάζονται τοπολογικές εξηγήσεις. Το Αιγαίο δεν λειτουργεί ως ένας ενιαίος χώρος που δίνει εύκολα πρόσβαση σε μεγάλο στρατό. Αυτό το απέδειξε και η ιστορία με τους Πέρσες, όχι μόνο με τις Θερμοπύλες που αποτελούσαν μία τοπολογική πύλη μεταξύ Νότου και Βορρά, αλλά και με τη Σαλαμίνα όπου και πάλι ο μικρός χώρος δεν επέτρεπε κινήσεις μεγάλης εμβέλειας για το ναυτικό. Την ίδια ιδιότητα έχει το Αιγαίο και με τα σημερινά δεδομένα, διότι η ναυτική κίνηση παραμένει πιο δύσκολη από τη στρατιωτική κίνηση. Και βέβαια, η αεροπορική κίνηση είναι ακόμα δυσκολότερη. Κατά συνέπεια, το Αιγαίο αποτελεί ένα φυσιολογικό φράγμα για μία γενική επίθεση. Πράγμα το οποίο δεν υπήρχε στη Σμύρνη. Επιπλέον, τα νησιά όπως το λέει η ονομασία τους αποτελούν νησίδες, αλλά όχι μόνο. Λειτουργούν, παθητικά τουλάχιστον, και ως θύλακες σε περίπτωση επίθεσης, και ενεργητικά σε περίπτωση ετοιμότητας ως δίκτυο. Με άλλα λόγια, αν το Αιγαίο είναι ανθεκτικό, αυτό οφείλεται σε τοποστρατηγικές ιδιότητες. Ως νεολογισμό, την τοποστρατηγική την επινοούμε ως σύνθεση της τοπολογίας και της στρατηγικής. Για μια θεωρητική προσέγγιση του θέματος, βλέπε opus 4573. Το Αιγαίο δεν είναι μόνο μια γεωστρατηγική πρόκληση αλλά και μια τοποστρατηγική αντίσταση που μας επέτρεψε για αιώνες να βρισκόμαστε εδώ, παρά τις βλέψεις των άλλων και παρά τις διαθέσεις των δικών μας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, πρέπει να αναλύσουμε το νέο αμυντικό δόγμα της Τουρκίας για να κατανοήσουμε τους στόχους και να χρησιμοποιήσουμε αποτελεσματικά την ανθεκτικότητα του Αιγαίου όσο υπάρχει. Διότι η τοποστρατηγική δεν είναι αποκλειστικότητα.

Ο Βενιζέλος διέψευσε το αδιέξοδο

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

"Δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα όσα λέγονται για αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα", είπε ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος, στη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου.

Μείωση στα επιτόκια της ΕΚΤ αναμένει η Pimco

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Στο 50% η πιθανότητα ύφεσης στην ευρωζώνη

Τα χειρότερα είναι εμπρός - Το αδιέξοδο πλησιάζει και ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδος αυξάνεται κατακόρυφα – Νέα κατακρήμνιση του ΧΑ και των τραπεζικών μετοχών – Ανοδικά τα CDS

Από το ιστολόγιο http://www.bankingnews.gr/
02/09/11 - 12:23

(upd6) Η κατάσταση στην ελληνική οικονομία είναι πλέον οριακή, η πιθανότητα πρόσκρουσης έχει αυξηθεί κατακόρυφα και ο κίνδυνος χρεοκοπίας έχει εκτοξευθεί.
Δεν είναι μόνο οι χθεσινοβραδινές εξελίξεις με την Τρόικα και την εμπλοκή με την 6η δόση. Ο υπουργός οικονομικών διαψεύδει τα σενάρια εμπλοκών.

Αυτό ίσως είναι το έλασσον. Το μείζον είναι ότι η Ελλάδα από τις πρωτοβουλίες που δεν έχει λάβει οδηγείται πλέον με μαθηματική ακρίβεια στην χρεοκοπία. 

Μόνο η Εθνική νικάει την Φινλανδία Αν η αλήθεια δεν μας αρέσει, τόσο το χειρότερο για την αλήθεια…

Από το ιστολόγιο http://www.elzoni.gr/html/ent/080/ent.13080.asp

Η δεύτερη στη σειρά νίκη της Εθνικής μας Ομάδας Μπάσκετ, στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, είναι και καλό και κακό νέο.

Η κυβέρνηση του 1 εκ. ανέργων προσπαθεί να μας πει ότι πάτησε πόδι στην τρόικα Η κυβέρνηση του 1 εκ. ανέργων προσπαθεί να μας πει ότι πάτησε πόδι στην τρόικα

Σχόλιο ιστολογίου μας : .....καλά αυτός δεν πρόσεχε ......από τα χαλασμένα πίνει.....δεν θέλουμε......
Από το ιστολόγιο http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/69647.html

image


Στις μεγάλες πιέσεις και τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα για την υλοποίηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος απέδωσε τη διακοπή των διαπραγματεύσεων με την τρόικα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κ.Σκανδαλίδης.

ΚΑΘΑΡΕΣ, ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

Σχόλιο ιστολογίου μας : ....η συνωμοσιολογία κάνει καλό στην υγεία μας .....
Από το ιστολόγιο http://www.sofokleous10.gr/

burning-earthΟι απαιτήσεις των αγορών από την Ευρωζώνη, οι επιθυμίες τους για την Ελλάδα, καθώς επίσης η θεωρία συνωμοσίας στα βρετανικά και γερμανικά ΜΜΕ, σε σχέση με το Ευρώ και τις μυστικές υπηρεσίες των Η.Π.Α.
Οι χρηματοπιστωτικές αγορές, οι οποίες ουσιαστικά δεν είναι τίποτα άλλο από τις δικές μας αποταμιεύσεις, οι οποίες αναζητούν διαρκώς κερδοφόρες τοποθετήσεις έχοντας αυτονομηθεί (κυρίως λόγω της απίστευτης αδυναμίας της Πολιτικής να τις ελέγξει, σε συνδυασμό με το «ετεροβαρές ρίσκο»), απαιτούν καθαρές λύσεις – ενώ δεν πρόκειται να «ηρεμήσουν», εάν δεν το επιτύχουν. Επομένως, όλες οι προσπάθειες των πάσης φύσεως πολιτικών, καθώς επίσης των οργανώσεων τους (κυβερνήσεις, κομισιόν κλπ.), δεν πρόκειται να οδηγήσουν πουθενά – όσο και αν κάθε φορά προσπαθούν να «θολώσουν τα νερά» και να τις κοροϊδέψουν.

Τριμερής συνάντηση την Τρίτη στο Βερολίνο για τις εγγυήσεις του νέου δανείου προς την Ελλάδα

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/

XRIMANEWS.GRΟι φινλανδικές απαιτήσεις για την παροχή εγγυήσεων από την Ελλάδα ώστε να συνεισφέρει το μερίδιο της στο δεύτερο πακέτο στήριξης, θα συζητηθούν την ερχόμενη εβδομάδα, πιθανότατα την Τρίτη, σε συνάντηση στο Βερολίνο των υπουργών Οικονομικών της Γερμανίας, της Ολλανδίας και της Φινλανδίας.
Αυτό δήλωσε την Πέμπτη γερμανική κυβερνητική πηγή στο Reuters.

Η απαίτηση της Φινλανδίας για την παροχή εγγυήσεων έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τθς άλλες χώρες της Ευρωζώνης, με κάποιες από αυτές να προβάλλουν ανάλογες αξιώσεις.

Αναλυτές έχουν εκφράσει την ανησυχία ότι η συνεχιζόμενη διαμάχη για τις εγγυήσεις θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο το δεύτερο πακέτο στήριξης.

Εκτός μηχανισμού στήριξης θέλει τη χώρα το 49% των Φινλανδών

Σχόλιο ιστολογίου μας : Η σύγχρονη νεοελληνική μυθολογία θέλει τους Έλληνες μάγκες και όλους του υπόλοιπους μαλάκες........χμμμ....μάλλον τώρα μάθαμε ποιοι είναι οι πραγματικοί μάγκες!!!
Οι Ισλανδοί είναι και οι πρώτοι μάγκες .....ουδείς άλλος....οι άλλοι απλά ακολουθούν.....
Εμείς δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε γιατί απλά εκεί που βρισκόμαστε .....δεν έχει καν το ελάχιστο φως....ζοφερή σκοτεινιά...... αβυσσαλέα ..... 
Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε εβδομαδιαίο φινλανδικό έντυπο το 49% των Φινλανδών δήλωσε ότι η χώρα τους θα πρέπει να εξαιρεθεί τελείως από τον νέο μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας, ύψους 109 δισ. ευρώ, που συμφωνήθηκε στις 21 Ιουλίου. Το 34% δήλωσε πως η χώρα θα πρέπει να μετάσχει στο πρόγραμμα, ενώ το 17% δήλωσε αναποφάσιστο.

Ο Μουτζούρης του Ελληνικού χρέους;

Από το ιστολόγιο http://thepressproject.gr/theme.php?id=5410

Ο Μουτζούρης του Ελληνικού χρέους

Το επίσημο παιγνίδι μιας Ευρωζωνικής  χρεοκοπίας.

Όλοι, χωρίς καμιά εξαίρεση και ότι κι αν διατρανώνουν  δημόσια, γνωρίζουν ότι το Ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, είναι αβάσταχτο – δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί ομαλά, για ξεκάθαρους χρηματο-οικονομικούς αλλά και πολιτικούς  λόγους. Άρα αυτό που παίζεται εδώ και ενάμισυ χρόνο στην Ευρώπη είναι ένα κλασικό παιγνίδι Μουτζούρη, ποιος δηλαδή θα μείνει στο τέλος με το κακό χαρτί στο χέρι – ποιος θα είναι ο δυστυχής κάτοχος των Ελληνικών κρατικών ομολόγων.

Εκλογές ή πτώχευση;

Σχόλιο ιστολογίου μας : ......αχ Γιωργάκη ......κατά που θα κάνεις.....
Από το ιστολόγιο http://www.reporter.gr/
Γρηγόρης Νικολόπουλος
nikolopoulos@reporter.gr

Εκλογές ή πτώχευση;
Η απόφαση της κυβέρνησης να διακόψει τις συζητήσεις με την τρόικα  είναι αδιανόητη, εκτός αν αποφάσισε να «το σκάσει» προσφεύγοντας στις κάλπες άμεσα. Η διακοπή των συζητήσεων και η αποχώρηση της τρόικας,  ανοίγουν τους ασκούς του Αιόλου και οδηγούν σε οικονομικό αδιέξοδο. Και είναι αμφίβολο αν μια τέτοια κίνηση – αν θεωρήσουμε οτι είναι κίνηση στρατηγικής – θα έχει κάποιο θετικό αποτέλεσμα για την Ελλάδα.
Τι έχει συμβεί;

Η ρήξη κυβέρνησης - τρόικα πιέζει το Χρηματιστήριο

Σχόλιο ιστολογίου μας : Μπένυ ....Μπένυ ....τα νομικίστικα σου δεν πιάνουν στα παγκόσμια λαμόγια 
Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Νέες πιέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών , μετά και την ρήξη ανάμεσα σε κυβέρνηση και τρόικα χθες σχετικά με την απόκλιση στους δημοσιονομικούς στόχους του 2011 και την ανάγκη για λήψη νέων μέτρων.