Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Επιφυλακτική η Ε.Ε. απέναντι στα νέα φορολογικά μέτρα της Ιταλίας

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Ανήσυχη εμφανίστηκε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το κατά πόσον θα φέρει αποτελέσματα το πρόγραμμα της ιταλικής κυβέρνησης κατά της φοροδιαφυγής όπως αυτό προσδιορίστηκε στο επικαιροποιημένο πρόγραμμα λιτότητας, εκτιμώντας συγχρόνως ότι το αποτέλεσμα που θα έχει «είναι δυσδιάκριτο».
«Δεν θέτουμε εν αμφιβόλω τους στόχους του προγράμματος κατά της μείωσης του δημοσίου ελλείμματος. Μάς ανησυχεί, όμως, η βαρύτητα που δόθηκε απ την κυβέρνηση στην πάταξη της φοροδιαφυγής», ανέφερε σήμερα ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου για τις οικονομικές υποθέσεις, Όλι Ρεν.
Και οι Ιταλοί εργοδότες επέκριναν, σήμερα, το ίδιο πρόγραμμα, δηλώνοντας «αποσυντονισμένοι από τον κατά προσέγγιση» χαρακτήρα όλων των προτεινόμενων μέτρων κατά της φοροδιαφυγής «που καταρτίστηκε, επιπλέον, με περισσή σπουδή».
Αυτόν τον καιρό ακόμα και μεγάλοι ιταλικοί επιχειρηματικοί όμιλοι καταγράφουν ζημίες, επομένως τονίζουν στις ανακοινώσεις τους ότι «δεν είναι δυνατόν να "τιμωρηθούν" περισσότερο, με την επιβολή νέων φόρων».
Εξάλλου, οι εργοδότες «εκφράζουν τη λύπη τους, που δεν υιοθετήθηκε η πρότασή τους, να γίνονται με ρευστό μόνον οι συναλλαγές αξίας ως 500 ευρώ, δεδομένου ότι η υιοθέτηση της πρότασης θα έπληττε καίρια την φοροδιαφυγή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου