Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Οι εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν επιπλέον περικοπές ύψους 1% του ΑΕΠ - «Οχι» της Αθήνας Αδιέξοδο στις συνομιλίες με την τρόικα Το θέμα παραπέμπεται στους υπουργούς Οικονομίας και τους αρχηγούς των κρατών-μελών της Ε.Ε.

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=306233
Διακόπηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής οι συνομιλίες της κυβέρνησης με την τρόικα καθώς οι εκπρόσωποί της ζήτησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, νέα έκτακτα μέτρα ύψους 1% του ΑΕΠ για να καλυφθεί η προβλεπόμενη απόκλιση στο έλλειμμα, πράγμα με το οποίο διαφώνησε η ελληνική πλευρά.




Ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, αντιμετωπίζοντας  τις νέες απαιτήσεις της τρόικας που βεβαίως αφορούν την 6η δόση του δανείου προς την Ελλάδα, επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος έδωσε το πράσινο φως για τη διακοπή των συνομιλιών. 

Η ελληνική πλευρά αιτιολόγησε την απόφαση της επικαλούμενη τη βαθιά ύφεση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία και το ότι οι πολίτες δεν μπορούν πλέον να συνεισφέρουν περισσότερο.
 
Μετά από αυτό, οι εκπρόσωποι της τρόικας δήλωσαν ότι αντιλαμβανόμενοι τις ευρύτερες πολιτικές διαστάσεις που λαμβάνει το ζήτημα, θεωρούν πως η απόφαση για την καταβολή της 6η δόσης θα πρέπει πλέον να ληφθεί σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών και αρχηγών κρατών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
 
Μέχρι αργά τη νύχτα δεν είχε διευκρινισθεί από καμία πλευρά το αν εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει σε διακοπή της αξιολόγησης και αποχώρηση του κλιμακίου της τρόικας από την Αθήνα την Παρασκευή.
 
Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι της τρόικας πρόκειται να αποχωρήσουν σήμερα από την Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου