Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Ιωάννης Καποδίστριας (1776 – 1831) Ο Πρώτος Έλληνας Κυβερνήτης

Έλληνας πολιτικός και διπλωμάτης. Διετέλεσε Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας και πρώτος Κυβερνήτης του ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους, το οποίο ίδρυσε εκ θεμελίων και με την προσωπική του περιουσία.

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα στις 11 Φεβρουαρίου 1776 την περίοδο της Ενετοκρατίας. Ο πατέρας του Αντώνιος - Μαρία καταγόταν από οικογένεια ευγενών, καθώς ένας από τους πρόγονούς του είχε λάβει τον τίτλο του Κόμη από τον Δούκα της Σαβοΐας Κάρολο Εμμανουήλ τον Β'. Ο τίτλος εισήχθη στη «Χρυσή Βίβλο» (Libro d' Oro) των ευγενών της Κέρκυρας το 1679 και έλκει την καταγωγή του από το ακρωτήριο Ίστρια της Αδριατικής, το σημερινό Κόπερ της Σλοβενίας. Η οικογένεια της μητέρας του Διαμαντίνας (Αδαμαντίας) Γονέμη, ήταν επίσης εγγεγραμμένη στη «Χρυσή Βίβλο» από το 1606.

Τι πρέπει να κάνετε για να MHN κολλήσετε κοροναϊό. Ένας οδηγός για βιταμίνες, τροφές και φάρμακα πρόληψης

Του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D,
medlabnews.gr iatrikanea
Από το medlabgr

Ένα χρόνο μετά από τα πρώτα κρούσματα και θανάτους από κοροναϊό η ανθρωπότητα παλεύει με τα εμβόλια που όμως δεν γνωρίζουμε πόσο αποτελεσματικά είναι ακόμα (ιδιαίτερα στις μεταλλάξεις), αλλά και δεν επαρκούν να εμβολιαστούν όλος ο κόσμος άμεσα. Από την άλλη στα φάρμακα έχουμε κάποια αποτελέσματα αλλά δεν έχουμε ακόμα φάρμακα που μπορεί να τα πάρει κανείς και να θεραπευτεί από τη Covid-19.

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Σφοδρές χιονοπτώσεις και ακραία πτώση της θερμοκρασίας – Οι πιθανότητες να το στρώσει στην Αθήνα(Βίντεο)

Η πρόβλεψη για τον καιρό από τον Γιάννη Καλλιάνο

Η κακοκαιρία «Μήδεια» θα «χτυπήσει» τη χώρα από το μεσημέρι του Σαββάτου (13/2) από τα κεντρικά και τα βόρεια ενώ βαθμιαία την Κυριακή (14/2) θα επικρατήσει σταδιακά και στην υπόλοιπη χώρα, σύμφωνα με τις προβλέψεις του μετεωρολόγου, Γιάννη Καλλιάνου.

Όπως είπε, μιλώντας στο Mega, ο χιονιάς θα είναι ισχυρός και θα ρίξει τον υδράργυρο κατά 18 βαθμούς.

Προκαλεί ο Οκτάι: «Η Αμμόχωστος είναι δικιά μας - Περαστικά σας!»

Για το Κυπριακό, χαρακτήρισε ιστορική και ξεκάθαρη την χθεσινή αναφορά του Ταγίπ Ερντογάν ότι η ομοσπονδία τέλειωσε και πως δεν υπάρχει άλλη διέξοδος πλην της λύσης δύο κρατών

Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον παράνομο τηλεοπτικό σταθμό του ψευδοκράτους «Μπαϊράκ», απευθυνόμενος στην Ελλάδα και τους Ελληνοκύπριους είπε πως «το Βαρώσι (περίκλειστη περιοχή Αμμοχώστου) δεν μπορεί να διατηρηθεί ως ερείπιο, μπορεί να γίνει ξανά το μαργαριτάρι της Κύπρου. Όλοι επωφελούνται από αυτό. Θα συνεχιστεί η πρωτοβουλία για το Βαρώσι. Η Ελλάδα και η ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει να ξεχάσουν ότι το Βαρώσι θα τύχει παζαρέματος. Τελείωσε αυτό. Περαστικά σας».

Κύπρος:Πώς απαντά η κυβέρνηση στις προκλήσεις Οκτάι - Ακάρ

Απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις τόσο του Τούρκου Αντιπροέδρου όσο και του Υπουργού Άμυνας της Τουρκίας, δίνει με ανακοίνωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος.

«Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα, θα συμμετάσχει στην άτυπη Πενταμερή, την οποία αναμένεται να συγκαλέσει ο ΓΓ των ΗΕ και η οποία ευελπιστούμε ότι θα είναι η απαρχή για να επιτευχθεί μια δίκαιη, διαρκής, βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού, στη βάση των αποφάσεων των ΗΕ, των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας, αλλά και των αρχών

“Διαπραγμάτευση με τους Τούρκους συνεπάγεται την περιφρόνηση εμπειρίας αιώνων”

Ο ηγέτης. Η λάμψη του Καποδίστρια φωτίζει τους χειμαζόμενους Έλληνες. Ο κορυφαίος ιστορικός William St Clair θεωρεί τον Καποδίστρια έτη φωτός ανώτερο των άλλων Ελλήνων πολιτικών.

Γράφει ο Δρ. Άρης Πετάσης
Από το defence-point

Ο Καποδίστριας μας έχει νουθετήσει κάτι σχετικά με διαπραγματεύσεις με Τούρκους που εμείς των χαμηλών δυνατοτήτων (underachievers) δεν τολμούμε να εφαρμόσουμε. Είπε πως μπαίνοντας σε διαπραγματεύσεις με τους Τούρκους απλά περιφρονούμε εμπειρίες αιώνων γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε τους Τούρκους να συμπεριφέρονται ανθρώπινα και λογικά.