Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Η αγωνιστικότητα του ελληνικού λαού

Του Ν.Λυγερού

Μας είχαν όλοι για τεμπέληδες, λαμόγια και ξεπουλημένους και ήθελαν τα πάντα από εμάς. Τώρα όμως έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση και πρέπει να αποδεχθούν και να παραδεχθούν την αγωνιστικότητα του ελληνικού λαού. Συνεχίζουμε να είμαστε εδώ όρθιοι ακόμα και πληγωμένοι, ελεύθεροι ακόμα και πολιορκημένοι με τα οράματά μας δίχως όνειρα που μας πωλούσαν παλαιότερα. Γράφουμε μόνοι μας την ιστορία μας εδώ και αιώνες και κανείς δεν μπόρεσε να μας νικήσει, ακόμα και αν ζήσαμε πολλές και μακρόχρονες κατοχές. Δεν τα παρατάμε εύκολα ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες. Η αντίσταση είναι φυσιολογική σε εμάς.

Υπολογισμοί αναμενόμενων αποθεμάτων Φυσικού Αερίου στην ελληνική ΑΟΖ Νότια της Κρήτης

 Των Η. Κονοφάγου, Ν. Λυγερού, Α. Φώσκολου



Είναι γνωστό πλέον ότι η Νοτιοανατολική Μεσόγειος αναμένεται στο μέλλον να διαδραματίσει ένα σημαντικότατο ρόλο στην ασφάλεια του εφοδιασμού των υδρογονανθράκων των κρατών όλης της περιοχής αλλά βέβαια και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το τελευταίο διάστημα σειρά δημοσιεύσεων αλλά και ανακοινώσεων στον διεθνή τύπο επικεντρώθηκαν ιδιαίτερα τόσο σε αναμενόμενα αποθέματα υδρογονανθράκων στην ελληνική ΑΟΖ και ειδικά στην περιοχή της υπεράκτιας Νότιας Κρήτης όσο και σε αναμενόμενα έσοδα του Κράτους από τυχόν μελλοντική εκμετάλλευση των αποθεμάτων αυτών.

Στρατός για πνίξιμο: Βίντεο κωμωδία με την βύθιση τουρκικού άρματος στον Έβρο!!!


Τραγελαφικές σκηνές εκτυλίχθηκαν στον Έβρο, όταν γεφυροφόρο άρμα μάχης Μ48Α3 του τουρκικού Μηχανικού επιχείρησε να διαβεί την ποταμό σε μια κλασική άσκηση ζεύξης υδάτινου κωλύματος και αντ'αυτού παραλίγο να το καταπιεί η λάσπη και  να πνιγεί το τετραμελές πλήρωμά του, το οποίο σώθηκε από ταχύπλοο πουυ έσπευσε να τους διασώσει. Όλα αυτά μέρα μεσημέρι, σε ένα ήρεμο ποτάμι. Φαντασθείτε τι έχει να γίνει υπό πολεμικές συνθήκες με τα άρματα των εισβολέων να βάλλονται από αέρος και εδάφους...

Έβαλαν νέα εκρηκτικά στις γέφυρες του Έβρου οι Τούρκοι - Ανησυχία στα Επιτελεία...


Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές του ΓΕΣ πριν από τέσσερις ημέρες ο τουρκικός στρατός προέβη σε μία κίνηση που έχει δημιουργήσει προβληματισμό: Συγκεκριμένα από το απόγευμα της Τετάρτης μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης μονάδα Μηχανικού του τουρκικού Στρατού ανανέωσε τους εκρηκτικούς μηχανισμούς υπονόμευσης  που βρίσκονται τοποθετημένοι από την τουρκική πλευρά στην Γέφυρα των Κήπων.
Η κίνηση έχει δημιουργήσει απορίες καθώς οι μηχανισμοί είχαν εγκατασταθεί σχετικά πρόσφατα και εν πάση περιπτώσει δεν δικαιολογείται η αντικαταστασή τους παρά μόνον αν κάποιοι στο τουρκικό Επιτελείο θεωρούν ότι μπορεί να έχουμε έναρξη επιχειρήσεων σε σύντομο χρονικό διάστημα!

Η κυβέρνηση επιχορηγεί το ΠΑΣΟΚ, λέει ο Συνασπισμός

Μπορεί οι πολίτες να υποχρεώνονται σε αιματηρές θυσίες, όμως τα κόμματα συνεχίζουν να εισπράτουν κρατική επιχορήγηση μερικών εκατομμυρίων ευρώ.

Με αφορμή την αναμενόμενη εκταμίευση της δόσης για την χρηματοδότηση των πολιτικών σχηματισμών, τα κόμματα ερίζουν για τον τρόπο που πρέπει να γίνει η κατανομή των πιστώσεων.

Στο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει να πάρει τη χρηματοδότηση του δεύτερου εξαμήνου του 2012 ως να έχει το 44% του 2009 και όχι το 13% που συγκέντρωσε στις εκλογές του Ιουνίου, γεγονός που θεωρούν ότι «μεταφράζεται» σε 4,2 εκατ. ευρώ.

Χρυσοχοϊδης: «Εγκλωβισμένος στα λάθη του, ο Βενιζέλος»

Μετά τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Θεόδωρο Πάγκαλο, σειρά είχε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης να "χτυπήσει" τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Β. Βενιζέλο.

Από την πρωινή εκπομπή  της ΝΕΤ, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης έκανε άνοιγμα - κι αυτός- προς τον Σαμαρά, αναφέροντας πως ... η Ελλάδα μπορεί να επανεκκινήσει την οικονομία της. Εκτίμησε επίσης, με "βαθιά πεποίθηση", ότι αυτά τα μέτρα θα είναι τα τελευταία.

Κασιδιάρης για Τσίπρα: Σιγά μην σκίσει κανένα καλσόν...

«Θα τον παρακαλούσα να είναι πιο ήπιος στις ανακοινώσεις του για να μην σκίσει κανένα καλσόν», ήταν η πρωτοφανής δήλωση με την οποία ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης σχολίασε όσα είπε την Κυριακή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας για τη Χρυσή Αυγή.

«Η λιτότητα δεν είναι η λύση στην κρίση. Η ίδια είναι η κρίση. Θέτει σε κίνδυνο τη συνοχή κάθε κράτους-μέλους ξεχωριστά και της Ευρωζώνης συνολικά. Το φάντασμα της Βαϊμάρης προβάλλει στην Ελλάδα. Μελανοχίτωνες και τάγματα εφόδου ήδη σπέρνουν τη βία στους δρόμους της Αθήνας και των χωριών της Ελλάδας», έγραψε ο κ. Τσίπρας σε άρθρο του στη γερμανική εφημερίδα «Neues Deutschland».

Προς συγχώνευση Aegean-Olympic


Θετική κατάληξη είχαν οι συνομιλίες ανάμεσα στις διοικήσεις της Aegean και της Olympic Air αφού σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr μετά το τέλος της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών ή αύριο το πρωί θα υπάρξει κοινή ανακοίνωση που θα αναφέρει ότι οι δύο εταιρίες πρόκειται να συγχωνεύσουν το πτητικό τους έργο.


Η επαναπροσέγγιση των δύο εταιριών έρχεται 20 μήνες μετά την απόφαση της Κομισιόν να μην επιτρέψει να προχωρήσει η συγχώνευση των αεροπορικών εταιρειών Aegean Airlines- Olympic Air, με το σκεπτικό ότι στην Ελλάδα θα υπήρχε μονοπώλιο στις γραμμές εσωτερικού κάτι που θα εκτόξευε τις τιμές των εισιτηρίων (τουλάχιστον στα δημοφιλή δρομολόγια).

Εσπευσμένα στη Βουλή ο Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ

Την κοινοβουλευτική έρευνα για την λίστα Λαγκάρντ επιταχύνει η επιστολή Σουρνάρα προς τους οικονομικούς εισαγγελείς, η οποία εκθέτει τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, καθώς μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «η λίστα Λαγκάρντ έφτασε στην Ελλάδα με αριθμό πρωτοκόλλου και επίσημο διαβιβαστικό από τη Γαλλία αλλά ο τότε υπουργός δεν την πρωτοκόλλησε σε κανένα αρχείο».

Αυστηρότερα τα κριτήρια για απαλλαγή στράτευσης

Το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας αντανακλά στις Ενοπλες Δυνάμεις και δείχνει πως μέσα στην επόμενη δεκαετία ο αριθμός των στρατεύσιμων θα μειωθεί κατά 7.500, ενώ δραματική θα είναι στη συνέχεια η συρρίκνωση των κλάσεων.

Οι στρατιωτικές αρχές, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, σε μια προσπάθεια να περιορίσουν κάπως τις απώλειες αυστηροποιούν τον υγειονομικό κανονισμό προκειμένου να βγαίνουν λιγότεροι Ι-5 και να αυξηθούν οι φέροντες όπλο. Τα μέτρα της προηγούμενης διετίας για τους ανυπότακτους έχουν αποδώσει καρπούς αν και ο αριθμός τους, εσωτερικού και εξωτερικού, αγγίζει τις 33.000.

«Κίνημα» στην Ιπποκράτους να φύγει το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση

«Κίνημα» να αποχωρήσει το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση βρίσκεται εν πλήρει διαμορφώσει στην Ιπποκράτους, με το θέμα να τείνει «να κόψει στα δυο» το κόμμα, που ούτως ή άλλως δοκιμάζεται σε πολλαπλά μέτωπα.

Μεταξύ των κορυφαίων στελεχών που υποστηρίζουν την μη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση είναι ο Κώστας Σκανδαλίδης, αλλά και ο –επανακάμψας(;)- Δημήτρης Ρέππας, καθώς και αρκετοί βουλευτές, ορισμένοι εκ των οποίων φαίνεται να έχουν καταλήξει πως δεν πρόκειται να ψηφίσουν τα μέτρα.

Τι απαντά ο Ν.Σταυρογιάννης μετά τη διαγραφή

«Οι πολίτες απαιτούν συνέπεια λόγων και έργων από όλους μας, και όχι ψεύτικες υποσχέσεις προεκλογικά και άλλη πολιτική μετεκλογικά», αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής Φθιώτιδας.

Ολη η δήλωσή του:

«Με τις διαγραφές δεν λύνεις τα προβλήματα αξιοπιστίας και συνέπειας και κυρίως δεν αντιμετωπίζεις το σύνθετο και μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα και τα τρομακτικά αδιέξοδα που βιώνει η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.

«Αν δεν πάρουμε τη δόση θα πεινάσουμε»

«Αν δεν πάρουμε τη δόση θα πεινάσουμε» είπε μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος για ακόμα μία φορά μέσα σε λίγες μόλις ημέρες, χρησιμοποίησε δραματικούς τόνους περιγράφοντας την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία.

«Το κόστος θα είναι άπειρο για την χώρα, αν δεν πάρουμε τη δόση. Θα πεινάσει κόσμος. Ζούμε σήμερα ως χώρα γιατί έχουμε πάρει τις προηγούμενες δόσεις. Καταλαβαίνετε τι θα γίνει αν δεν πάρουμε τη δόση των 31,5 δις ευρω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.

Αύριο στις 15:00 η σύσκεψη των αρχηγών

Στις 3 το μεσημέρι της Τρίτης θα γίνει στη Βουλή η νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να συζητήσουν τα μέτρα. Το Μέγαρο Μαξίμου δίνει αγώνα δρόμου έως το Εurogroup της 12ης Νοεμβρίου, προκειμένου να εξασφαλίσει θετική απόφαση, ενώ έως τις 11 Νοεμβρίου θα πρέπει να έχει ψηφισθεί και ο προϋπολογισμός, ο οποίος θα κατατεθεί στη Βουλή για συζήτηση στην Επιτροπή και στην Ολομέλεια το αργότερο στις 3 Νοεμβρίου.

ΠΑΤΡΑ - ΣΟΚ: Κρεμάστηκε 15χρονη στην Αγυιά

Τον υπολογιστή, τα βιβλία και τις σημειώσεις της 15χρονης ερευνούν οι αστυνομικοί με την ελπίδα να εντοπίσουν κάποιο στοιχείο που να εξηγεί τους λόγους της αυτοκτονίας της . Όπως αναφέρουν πληροφορίες η ίδια δεν άφησε κάνενα σημείωμα ή άλλη ένδειξη που να εξηγεί την πράξη της.
H νεαρή βρέθηκε απαγχονισμένη χθες βράδυ μέσα στο σπίτι της στην Έξω Αγυιά .  Η κοπέλα βρέθηκε νεκρή μέσα στη μπανιέρα και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ήταν μόνη στο σπίτι, στην περιοχή της Έξω Αγυιάς.

Άλμα 11% παρουσιάζει το Κυπριακό Χρηματιστήριο

Λευκωσία: Άλμα ανόδου που ξεπερνά το 11% καταγράφει τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο, συνεχίζοντας το ανοδικό σερί από την περασμένη Δευτέρα.

Ωθούμενο από τα μεγάλα κέρδη στους τίτλους της Τράπεζας Κύπρου και Λαϊκής Τράπεζας, ο Γενικός Δείκτης στις 12:27 βρισκόταν στις 155,44 μονάδες, καταγράφοντας εντυπωσιακά κέρδη σε ποσοστό 11,16%. Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 παρουσίαζε κέρδη σε ποσοστό 10,42%, τυγχάνοντας διαπραγμάτευσης στις 58,82 μονάδες. Την ίδια ώρα η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα €2,8 εκατομμύρια, σε μια συνεδρία που χαρακτηρίζεται από έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον.

Οι 900 μονάδες στο "στόχαστρο" του ΓΔ, υψηλά κέρδη στις τράπεζες

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Κίνηση προς τις 900 μονάδες επιχειρεί τη Δευτέρα ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, μετά τα κέρδη 5,55% της προηγούμενης εβδομάδας.

Σε θετικό έδαφος διαπραγματεύεται το μεγαλύτερο μέρος του FTSE20, από τη σύνθεση του οποίου ξεχωρίζει το «άλμα» έως 28,89%, με αυξημένο όγκο (που ξεπερνά ήδη τα 91 εκατ. τεμάχια) για τη μετοχή της Cyprus PB. Ανοδικά ακολουθούν, μεταξύ άλλων, οι τίτλοι των Τρ. Κύπρου, MIG, Τρ. Πειραιώς, ΟΠΑΠ, ΕΤΕ, Alpha Bank και ΔΕΗ.

Διεγράφη ο Ν. Σταυρογιάννης από τη Ν.Δ.

Ο πρωθυπουργός έλαβε την απόφαση να τεθεί εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ ο Νίκος Σταυρογιάννης. Το σκεπτικό της απόφασης του Αντώνη Σαμαρά είναι ότι δεν χωρούν προσωπικές στρατηγικές, την ώρα που η χώρα δίνει τη μάχη για να παραμείνει στην ευρωζώνη.

Ο Νίκος Σταυρογιάννης προανήγγειλε μέσω της Realnews την απόφασή του να καταψηφίσει τα μέτρα. Ο βουλευτής Φθιώτιδας έθεσε ζήτημα συνείδησης, προεξοφλώντας ότι τα νέα μέτρα θα βυθίσουν την Ελλάδα στη φτώχεια, χωρίς προοπτική.