Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012

«Αν δεν πάρουμε τη δόση θα πεινάσουμε»

«Αν δεν πάρουμε τη δόση θα πεινάσουμε» είπε μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος για ακόμα μία φορά μέσα σε λίγες μόλις ημέρες, χρησιμοποίησε δραματικούς τόνους περιγράφοντας την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία.

«Το κόστος θα είναι άπειρο για την χώρα, αν δεν πάρουμε τη δόση. Θα πεινάσει κόσμος. Ζούμε σήμερα ως χώρα γιατί έχουμε πάρει τις προηγούμενες δόσεις. Καταλαβαίνετε τι θα γίνει αν δεν πάρουμε τη δόση των 31,5 δις ευρω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.


Παράλληλα, ο Υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την μείωση του ποσοστού του Δημοσίου σε ΔΕΚΟ, τόνισε τη σημασία των αποκρατικοποιήσεων για τις οποίες εξήγησε ότι «εξυπηρετούν τρεις στόχους : την μείωση του δημόσιου χρέους, την προσέλκυση ξένων κεφαλαίων και την ενίσχυση της ανάπτυξης».

Πάντως, οι κυβερνητικοί εταίροι εξέφρασαν σοβαρές επιφυλάξεις για το νομοσχέδιο. Μάλιστα, η ΔημΑρ το καταψήφισε αφού όπως δήλωσε η εισηγήτρια του νομοσχεδίου κυρία Ασημίνα Ξηροτύρη: «Στις ΔΕΚΟ που διαχειρίζονται φυσικούς πόρους και αγαθά το Δημόσιο πρέπει να διατηρεί το στρατηγικό έλεγχο». Από το ΠΑΣΟΚ, επιφυλάξεις εξέφρασε ο κ. Πάρης Κουκουλόπουλος λέγοντας ότι πρέπει οι ρυθμίσεις που αφορούν τις αποκρατικοποιήσεις πρέπει να έρχονται στη Βουλή μία-μία. Ωστόσο, οι διευκρινίσεις που έδωσε ο κ. Γιάννης ΣΤουρνάρας φαίνεται ότι έπεισαν τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι τελικά υπερψήφισαν τη ρύθμιση.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια την επόμενη εβδομάδα.

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου