Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ/ΠΕΜΠΤΗ/11-8-2011

Από το ιστολόγιο http://www.drougos.gr/


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
*ΕΤΟΙΜΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΡΟ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ ΙΣΡΑΗΛ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ. ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ.
*ΕΙΧΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΟΤΙ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΥΠΕΞ ΑΒΙΓΚΝΤΟΡ ΛΙΜΠΕΡΜΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΕΤΑΝΙΕΧΟΥ. ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ.
*Ο ΛΙΜΠΕΡΜΑΝ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΟΛΙΣΚΟ ΤΟ 2010 ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ, ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΘΕΙ Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.
*ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕ ΤΗ ΣΥΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΛΑΘΗ ΣΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΑΒΙ ΜΑΡΜΑΡΑ, ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ 9 ΝΕΚΡΩΝ, ΕΝΩ Η ΆΓΚΥΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΣΕ ΠΟΤΕ ΣΕ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ.

Ούνα φάτσα - άλλη ράτσα !

Από το ιστολόγιο http://www.directnews.gr/economy/5043-2011-08-11-09-15-17.html
simaies_11-8-2011Σε αντίθεση με τους Έλληνες οι Ιταλοί επιχειρηματίες δείχνουν έμπρακτα τον πατριωτισμό τους. Υπέγραψαν και διακήρυξη, με την οποία δηλώνουν ότι θα αγοράσουν κυβερνητικά ομόλογα για να βοηθήσουν τη χώρα τους.
«Όχι, δεν θα μείνουμε αδρανείς να παρακολουθούμε την Ιταλία να γίνεται αδέκαρη», υπογραμμίζουν οι 24 υπογράφοντες τη διακήρυξη, η οποία δημοσιεύθηκε το Σαββατοκύριακο από την επιχειρηματική εφημερίδα Milano Finanza.
Περίπου το 50% του δημόσιου χρέους της Ιταλίας βρίσκεται σε ιταλικά χέρια. Αν η Ιταλία χρειάζεται τη βοήθειά μας, είμαστε εδώ».
«Είμαστε μια ισχυρή, πλούσια χώρα, με ένα πολύ υψηλό δημόσιο χρέος, αλλά με ένα συνδυασμένο δημόσιο και ιδιωτικό χρέος σημαντικά χαμηλότερο απ' αυτό της Βρετανίας, χαμηλότερο απ' αυτό της Γερμανίας»,αναφέρεται στη διακήρυξη, η οποία υπογράφεται επίσης από οικονομολόγους και διευθυντές επενδυτικών κεφαλαίων.
Πως αντέδρασαν οι μεγάλοι  έλληνες επιχειρηματίες, οι μεγαλοεφοπλιστές και εισοδηματίες;
Έσπευσαν να σηκώσουν από τις τράπεζες και να βγάλουν στο εξωτερικό όσα  κεφάλαια είχαν αφήσει στο εσωτερικό.
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-8-2011 από directNEWS.gr πηγή: kentri.gr

Στην Ίμβρο την Παρασκευή ο Λαμπρινίδης

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/

Στην Ίμβρο την Παρασκευή ο Λαμπρινίδης
Επίσκεψη - έκπληξη στην Ιμβρο σχεδιάζει να πραγματοποιήσει την Παρασκευή ο κ. Στ. Λαμπρινίδης. Ο υπουργός Εξωτερικών θα είναι ο πρώτος έλληνας αξιωματούχος που θα επισκεφθεί το νησί μεταπολεμικά. Μαζί με τον κ. Λαμπρινίδη θα μεταβεί στην Ιμβρο ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος το Σάββατο 13 Αυγούστου θα πραγματοποιήσει και λειτουργία στο νησί ενόψει και των εορτασμών για την Κοίμηση της Θεοτόκου στις 15 Αυγούστου.

Χωρίς ευρωομόλογα η ευρωζώνη είναι καταδικασμένη

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Ο Σόρος κατηγορεί ως υπεύθυνη για την επιδείνωση της κρίσης τη Γερμανία

Νέα «βόμβα» από τον Βρετανό πρωθυπουργό «Μπλόκο» στα κοινωνικά δίκτυα κατά τη διάρκεια επεισοδίων

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/world/article/?aid=139359

Tο ενδεχόμενο να διακόπτουν την αποστολή μηνυμάτων μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης ή των εργαλείων που χρησιμοποιούν το Ίντερνετ για την ανταλλαγή μηνυμάτων, κατά τη διάρκεια επεισοδίων, εξετάζουν οι αρχές, όπως δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον.

Παρόμοιες ενέργειες από άλλες χώρες έχουν επικριθεί έντονα από τη διεθνή κοινότητα, όπως έγινε στην περίπτωση της Αιγύπτου κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων για την ανατροπή του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.

«Πόλεμος» Ελλήνων εφοπλιστών με Cosco

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Πόλεμος... έχει ξεσπάσει μεταξύ της Cosco και μεγάλου αριθμού Ελλήνων εφοπλιστών με φόντο την πολύ άσχημη κατάσταση στη ναυλαγορά του ξηρού φορτίου, η οποία κατρακυλά σε όλο και χαμηλότερα επίπεδα.
Η κινεζική εταιρεία και συγκεκριμένα ο κλάδος των ναυλώσεων εμφανίζεται το τελευταίο διάστημα να μην πληρώνει σε αρκετούς εφοπλιστές τους ναύλους που είχαν συμφωνηθεί τα προηγούμενα χρόνια στο πλαίσιο χρονοναυλώσεων, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της "Ημερησία".

Ομπάμα: Οι διαφωνίες στο Κογκρέσο οδήγησαν στην υποβάθμιση

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/News.asp?id=1259840
Την πεποίθηση του ότι αμερικανική οικονομία θα είχε αποφύγει την υποβάθμιση αν το Κογκρέσο είχε δείξει μεγαλύτερη διάθεση για συνεργασία, εξέφρασε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

"Δεν υπάρχει τίποτα λάθος με τη χώρα μας. Υπάρχει όμως κάτι λάθος με το πολιτικό μας σύστημα", δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα μιλώντας σε εργαζόμενους μετά την επίσκεψη του σε εργοστάσιο της Johnson Controls Inc.

Έκανε λόγο για "φιάσκο" στις συνομιλίες για την αύξηση του ανώτατο ορίου δανεισμού της αμερικανικής κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ότι αυτό έπληξε σημαντικά την αμερικανική οικονομία.

Υπογράμμισε παράλληλα ότι το Κογκρέσο θα πρέπει να βάλει στην άκρη τα μικροπολιτικά συμφέροντα και να εργαστεί για να επιλύσει τα δημοσιονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Η υποβάθμιση θα είχε αποφευχθεί αν το Κογκρέσο είχε εμφανιστεί πρόθυμο να συμβιβαστεί, πρόσθεσε.



Πηγή:www.capital.gr

Πάνω από 400 μονάδες κέρδισε ο Dow

Από το ιστολόγιο http://www.reporter.gr/

Πάνω από 400 μονάδες κέρδισε ο Dow
Εντυπωσιακό φίνις για τους ευρωπαϊκούς δείκτες
Εντυπωσιακά ήταν τα κέρδη που κατέγραψε η Wall μετά τα ικανοποιητικά νέα για την υποχώρηση των επιδομάτων ανεργίας. Η αποκλιμάκωση των ανησυχιών για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, καθώς και οι προσδοκίες που έχουν αρχίσει να κυοφορούνται ενόψει μάλιστα και της προσεχούς συνάντησης Μέρκελ – Σαρκοζί την ερχόμενη Τρίτη, ανέστρεψαν γρήγορα το κλίμα οδηγώντας τους δείκτες σε ένα δυναμικό rebound.

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις στην Ιταλία για τα νέα οικονομικά μέτρα

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/news/

Σε ασφυκτικό κλοιό βρίσκεται η ιταλική κυβέρνηση ύστερα από τις ανακοινώσεις του Τζούλιο Τρεμόντι για σαρωτικές μεταρρυθμίσεις σε αντάλλαγμα της βοήθειας από την ΕΚΤ, με τα πυρά να εκτοξεύονται ακόμη και από το εσωτερικό της κυβέρνησης.

International Herald Tribune: «Κάποιοι δε θέλουν την Ελλάδα στην ευρωζώνη»

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=90980&catid=13



«Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν προς όφελος όλων» υποστηρίζουν Γερμανοί οικονομολόγοι και το θέμα επαναφέρει στη δημοσιότητα η αμερικανική εφημερίδα και μάλιστα στο πρωτοσέλιδό της!

Απαγόρευση του short selling ανακοίνωσαν Γαλλία και Ιταλία

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/

XRIMANEWS.GRΤην απαγόρευση των ανοιχτών πωλήσεων (short selling) στα χρηματιστήρια της Γαλλίας και της Ιταλίας ανακοίνωσαν την Πέμπτη οι αρμόδιες Αρχές των δύο χωρών.
Η ισχύς του μέτρου ξεκινά από αύριο, Παρασκευή, αλλά δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί ο χρονικός ορίζοντας της εφαρμογής του.
Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη απαγόρευσαν το short selling και οι αρχές της Τουρκίας και της Κορέας, ενώ υπήρξαν και συζητήσεις για άλλες χώρες, χωρίς να υπάρξει κάτι νεότερο.
Σημειώνεται εδώ ότι ιδιαίτερα στο χρηματιστήριο του Μιλάνου τις τελευταίες ημέρες έχουν υπάρξει σημαντικές διακυμάνσεις προκαλώντας τις συνεχείς αναστολές στη διαπραγμάτευση κυρίως τραπεζικών μετοχών.

Newsroom ΔΟΛ

Συνομιλία Ομπάμα - Ερντογάν για τη Συρία

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/world/sunomilia-ompama---erntogan-gia-ti-suria

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησαν ότι είναι αναγκαία μια "δημοκρατική μετάβαση" στη Συρία και ζήτησαν να τερματιστεί η βία στη χώρα αυτή, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες "υπογράμμισαν το πόσο επείγουσα είναι η κατάσταση, επανέλαβαν τη βαθιά ανησυχία τους για τη χρήση βίας από τη συριακή κυβέρνηση εναντίον πολιτών και εξέφρασαν την πεποίθησή τους ότι είναι ανάγκη να ικανοποιηθεί το νόμιμο αίτημα του συριακού λαού για τη μετάβαση στη δημοκρατία", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/2011/08/11/ozel-2/#more-8560

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 10-8-2011

Οι ΤΕΔ αθώωσαν τον Οζελ, βεβαίωσαν τα ¨χημικά¨
ΑΓΚΥΡΑ – Το Γενικό Επιτελείο ανακοίνωσε ότι στην επιχείρηση ενάντια σε αντάρτες που δημοσιεύτηκαν εικόνες της και αποδεικνύει την χρήση χημικών όπλων το 1999, διοικητής της επιχείρησης δεν ήταν ο Ντετζντέτ Οζέλ. Στην ανακοίνωση δεν διαψεύδεται όμως η χρήση χημικών όπλων. 

Ρωσία: Υπέρ της ένταξης της χώρας στην ευρωζώνη

Από το ιστολόγιο http://www.sofokleous10.gr/

russiaΟ ρώσος μεγιστάνας Μιχαήλ Προχόροφ, επικεφαλής του φιλελεύθερου δεξιού κόμματος Δίκαιος Σκοπός, δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία πρέπει να ενταχθεί στην ευρωζώνη εκτιμώντας ότι αυτό θα βοηθούσε "κάποιες ευρωπαϊκές χώρες να αποφύγουν τη χρεοκοπία".

    "Η Ρωσία θα πρέπει να κάνει ένα στρατηγικό βήμα προς την προσέγγισή της με την Ευρώπη και να ενταχθεί στην ευρωζώνη και στο χώρο Σένγκεν", δήλωσε ο Προχόροφ στη διάρκεια συνέντευξη Τύπου.

Έρχονται οι ψηφιακές αποδείξεις

Από το ιστολόγιο http://www.secnews.gr/archives/19168

apodeikseis 0 Έρχονται οι ψηφιακές αποδείξειςΣτην Ελλάδα μιλάμε για κάρτα αποδείξεων. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, αρκετές από τις μεγάλες αλυσίδες λιανικής αποφάσισαν να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα και πλέον προσφέρουν στους καταναλωτές να λαμβάνουν τις αποδείξεις τους με ψηφιακό τρόπο.
Όπως αναφέρουν οι New York Times, αλυσίδες όπως η Whole Foods Market, το Nordstrom, η Gap, το Old Navy, η Banana Republic, η Anthropologie, η Patagonia, τα Sears και τα Kmart, δίνουν τη δυνατότητα στους καταναλωτές να επιλέξουν αν θέλουν την “κλασική” χάρτινη απόδειξη ή προτιμούν είτε να τους αποσταλεί στο email<…>

BNP Paribas: Ανυπόστατες οι φήμες για πρόσθετες απομειώσεις από την έκθεσή μας στην Ελλάδα

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     Ανυπόστατες χαρακτηρίζει τις φήμες που κυκλοφόρησαν στις αγορές για πρόσθετες απομειώσεις από την έκθεσή της στην Ελλάδα η BNP Paribas.
Όπως επισημαίνει η τράπεζα, ο δείκτης της κεφαλαιακής της επάρκειας ενισχύεται από τρίμηνο σε τρίμηνο, και επομένως διαμορφώθηκε στο 9,6% στο τέλος του Ιουνίου.
Νωρίτερα, φήμες που έκαναν το γύρο της αγοράς ανέφεραν ότι η BNP Paribas βρίσκεται αντιμέτωπη με νέες ζημίες από την έκθεσή της στην Ελλάδα.
Οι φήμες αυτές ήταν αρκετές για να πυροδοτήσουν έναν νέο γύρο ανησυχιών για τις γαλλικές τράπεζες, προκαλώντας μεγάλο κύμα ρευστοποιήσεων στις αγορές.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι οι απομειώσεις που κατέγραψε στο δεύτερο τρίμηνο του 2011 η γαλλική τράπεζα από την έκθεσή της στα ελληνικά ομόλογα ήταν 560 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

ΥΠΕΞ:"Θα επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα,όταν το θελήσουμε"

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=7515

"Ξαναζεσταμένο φαγητό", χαρακτήρισε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Στ. Λαμπρινίδης το "θόρυβο" γύρω από τα λεχθέντα από τον Τούρκο πρώην πρέσβη Ντενίζ Μπουλούκμπασι για υποτιθέμενη συμφωνία με την Ελλάδα για τα χωρικά ύδατα.

Δείχνουν στην Ελλάδα τη θύρα εξόδου από την ευρωζώνη;

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/08/11/117536/


(New York Times). Αν η κρίση χρέους της Ευρώπης ήταν μια παλιά ταινία επιβίωσης, θα υπήρχε σίγουρα μια σκηνή όπου οι επιζώντες στις βάρκες θα αντιλαμβάνονταν πως δεν επαρκεί το νερό και τα τρόφιμα, και πως κάποιος θα έπρεπε να πέσει στη θάλασσα για να ζήσουν οι υπόλοιποι. Ε, λοιπόν, αυτός ο κάποιος είναι η Ελλάδα.

Συρία: Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα από τον στρατό του Άσαντ

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=85773&catID=14


Δεκάδες άμαχοι πολίτες σκοτώθηκαν σήμερα από τα πυρά των συριακών δυνάμενων ασφαλείας, καθώς συνεχίζεται η βίαιη καταστολή του κινήματος κατά του προέδρου Άσαντ.

Οι επιχειρήσεις τους στρατού έχουν επικεντρωθεί τις 2 τελευταίες μέρες στην επαρχία της Χομς, προκείμενου να καταστείλουν και εκεί τις αντικαθεστωτικές κινητοποιήσεις.

Άρματα μάχης εισέβαλλαν σήμερα στην πόλη Κασίρ και έβαλλαν εναντίον των κατοικιών, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τουλάχιστον επτά άμαχοι πολίτες. Στην π[όλη έχουν διακοπεί η ηλεκτροδότηση και οι τηλεπικοινωνίες.

Κατά την διάρκεια επιχειρήσεων του στρατού τα ξημερώματα στην Κισάρ –στα σύνορα με τον Λίβανο- σκοτώθηκαν από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας τουλάχιστον 7 άνθρωποι, ανάμεσα τους γυναίκες και παιδιά, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι 16.

Ιδού το σκάνδαλο για όποιον όντως ενδιαφέρεται για την αλήθεια…

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=17134

Όποιος γνωρίζει στοιχειωδώς την υπόθεση με τα συστήματα αυτοπροστασίας των F-16 θα πρέπει λογικά να έχει διασκεδάσει πολύ με την είδηση της παραπομπής στη Βουλή της υπόθεσης «των 60 τυφλών F-16», τα οποία προμηθεύθηκε η χώρα έναντι δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το θέμα προέκυψε από σχετικές αναφορές του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από τα WikiLeaks.
Ο λόγος είναι ότι οι πάντες σχεδόν θεώρησαν ότι πρόκειται για μια ακόμη υπόθεση που θα «στριμώξει» τον Άκη Τσοχατζόπουλο μετά από αυτή των υποβρυχίων, και διαπίστωσαν… «αναλύοντας» την υπόθεση ότι οι ευθύνες των πολιτικών μας έχουν παραγραφεί. Να θυμίσουμε αρχικά ότι ο Τσοχατζόπουλος είχε ταχθεί υπέρ της προμήθειας των F-15, ενώ τα F-16 τα επέλεξε ο Κώστας Σημίτης, με τη δικαιολογία ότι θα αποτελέσουν κατά κάποιον τρόπο «ενδιάμεση λύση» μέχρι η χώρα να προμηθευτεί τα Eurofighter, τα οποία… ακόμα τα περιμένουμε, έστω κι αν υπάρχει απόφαση ΚΥΣΕΑ (ναι, καλά ακούσατε, πρόταση – δέσμευση προμήθειας των EF-2000 Typhoon) και στο μεταξύ έχουμε πάρει κι άλλα F-16.
Πριν όμως προχωρήσουμε στο σημερινό μας σχόλιο να ενημερώσουμε – υπενθυμίσουμε στους φίλους μας, ότι στο τεύχος του περιοδικού ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ & ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ που κυκλοφορεί, υπάρχει εκτεταμένο ρεπορτάζ για το θέμα, που ακριβώς βρίσκεται η υπόθεση και εάν το χρονίζων πρόβλημα βαίνει προς τη λύση του ή όχι.
Εάν κάποιος όμως δεν έχει όρεξη να δει την υπόθεση από την αστεία της πλευρά, τότε θα είχε κάθε λόγο να οργιστεί πολύ όχι μόνο με την ασχετοσύνη διαφόρων, αλλά και με την υποκρισία της δημοσιογραφίας στην Ελλάδα και ιδίως ορισμένων «σεσημασμένων» και ιδιοτελώς σκεπτομένων… παραδοσιακά, κονδυλο-φόρων.

Πώς το Lidl "έφαγε" τον πρόεδρο του ΕΦΕΤ !!!

Από το ιστολόγιο http://www.knossopolis.com/2010-09-08-21-43-18/735--lidl-qq-.html

Πέμπτη 7 Ιουλίου, μεσημέρι. Οι νομικοί εκπρόσωποι της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Lidl, γερμανικών συμφερόντων, βρίσκονται στο γραφείο του προέδρου του ΕΦΕΤ, διαμαρτυρόμενοι για «λάθος χειρισμούς» που αφορούσαν μολυσμένα κρεατοσκευάσματα. Ο πρόεδρος δέχεται ένα επείγον τηλεφώνημα από την… Πολωνία και διακόπτει για λίγο τη συνάντηση. Είναι ο προϊστάμενός του υπουργός Υγείας, ο οποίος, ούτε λίγο-ούτε πολύ, του ανακοινώνει ότι «δεν ανταποκρίνεται στο έργο του» (όπως το φαντάζεται ο κ. Λοβέρδος, φυσικά) και του ζητά να παραιτηθεί.
Λίγες μέρες πριν, ο ΕΦΕΤ είχε ανακοινώσει την ανακάλυψη κατεψυγμένων προϊόντων κρέατος, μολυσμένων με το βακτήριο Escherichia coli O157 σε εγκαταστάσεις του Lidl στη Βόρεια Ελλάδα και ζήτησε την απόσυρση και την καταστροφή τους. Αντίστοιχο βακτήριο ευθύνεται ακόμη και για θανάτους στην Ευρώπη. Η επιχείρηση ένιωσε να απειλούνται τα συμφέροντά της. Δεν είχε περάσει πολύς καιρός που ο ΕΦΕΤ είχε απαιτήσει την ανάκληση φιαλών κρασιού από τα καταστήματα της αλυσίδας. Αυτή τη φορά φαίνεται ότι έδρασε αστραπιαία και… δυναμικά.
Η απαίτηση για άμεση λύση δεν μπορούσε να περιμένει λίγες ώρες, μέχρι την επιστροφή του υπουργού στην Ελλάδα. Η παραίτηση του «ενοχλητικού» προέδρου έπρεπε να γίνει ενόσω η αντιπροσωπεία της γερμανικής επιχείρησης βρισκόταν στο γραφείο του. Το μήνυμα προς τους εκπροσώπους των γερμανικών συμφερόντων ήταν παραπάνω από σαφές: «Το πεδίο δράσης είναι πλέον ελεύθερο, όποιος σας ενοχλεί φεύγει από τη μέση».

Αλβανία: «Ελληνική εθνικιστική επίθεση προπαγάνδας στη Βόρειο Ήπειρο»

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/08/blog-post_3834.html#more

Αύγουστος 11, 2011.


Γράφει ο Arben Llalla


»Τελευταία ελληνικές εθνικιστικές ομάδες, ενώσεις και πολιτικοί, άρχισαν μια επίθεση για την διάδοση του θέματος της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου.

Πρωθυπουργός – Τσίρκουλο! Απίστευτες σκηνές στην Σκιάθο!

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/08/blog-post_6302.html

Πριν από λίγη ώρα, ένας ηλικιωμένος τύπος με ενδυμασία “κάγκουρα” (κολάν, γυαλιά διαστημάνθρωπου κλπ) έκανε ποδήλατο κατευθυνόμενος στην περιοχή “Κουκουναριές” στην Σκιάθο.
Πίσω του ακολουθούσε μία υπερπολυτελείς λιμουζίνα “Lexus” αλλά και πάνοπλοι μοτοσικλετιστές!!
Το απίστευτο αυτό τσίρκο, τράβηξε όπως ήταν επόμενο... την προσοχή των τουριστών που αναρωτιόντουσαν τι στην ευχή μπορεί να είναι αυτό που έβλεπαν.
Ορισμένοι μάλιστα, νόμιζαν πως τους έκαναν πλάκα και έψαχναν την Candid Camera για να μην γίνουν ρεζίλι…
Που να φανταστούν ότι αυτός ο θίασος ήταν ο πρωθυπουργός και η συνοδεία του στις καλοκαιρινές του διακοπές μακράς διαρκείας, όπου μετά την Πάρο και την Σκόπελο, βρίσκεται τώρα στην Σκιάθο…
Καταλαβαίνετε τα σχόλια που επακολούθησαν, την ώρα που όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες διέκοψαν τις διακοπές τους για να αντιμετωπίσουν τις πρωτοφανείς συνθήκες που πυροδότησε μία κυβέρνηση – θίασος της Ευρωζώνης…
Η οργή τους μάλιστα όταν πείστηκαν ότι δεν είναι φάρσα, αλλά όντως ο τύπος με το διαστημικό κράνος είναι ο Έλληνας πρωθυπουργός, ήταν έκδηλη… “This guy is a joke!” ήταν το ελαφρύτερο που ακούστηκε…

«ΘΑ ΣΑΣ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΜΕ» «Ιδιώνυμο» για την κουκούλα και στρατό στους δρόμους εξετάζει ο Κάμερον

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63295302

  Ως αμιγώς εγκληματικά περιστατικά χαρακτήρισε ο Ντέϊβιντ Κάμερον τις βιαιότητες που σαρώνουν την Αγγλία, επιρρίπτονας στην Αστυνομία ευθύνες για την αρχική της αντίδραση στις ταραχές. Δεν απέκλεισε την εμπλοκή του στρατού σε κάποιες αποστολές, προανήγγειλε δε μέτρα κατά της κουκούλας και αναθεώρηση των συνθηκών απαγόρευσης κυκλοφορίας σε έκτακτες περιπτώσεις.

Νέο τελεσίγραφο ΗΠΑ προς τη Δαμασκό

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2034834

Για νέες κυρώσεις προειδοποίησε τη Συρία η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών πριν από λίγο, εάν η βία εναντίον των αντικυβερνητικών διαδηλωτών δεν σταματήσει.
Όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βικτόρια Νούλαντ, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Συρία προειδοποίησε το Σύρο υπουργό Εξωτερικών ότι υπάρχει η πιθανότητα επιβολής κι άλλων κυρώσεων εάν η Δαμασκός δεν πάψει να ασκεί βία εναντίον των πολιτών που διαδηλώνουν εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ.
Την ίδια ώρα, δεκατέσσερις πολίτες έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή Κουσέιρ της πόλης Χομς και στο Ντέιρ αλ-Ζορ της Συρίας, κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων του συριακού στρατού και των δυνάμεων ασφαλείας εναντίον διαδηλωτών, σύμφωνα με ακτιβιστές.
Το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ, ο οποίος δείχνει αποφασισμένος να καταστείλει την εξέγερση, φαίνεται ότι δεν κάμφθηκε από τις νέες αμερικανικές κυρώσεις, την αποστολή στη Δαμασκό του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών και των εκπροσώπων τριών χωρών μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Εύθραυστες ισορροπίες στις αγορές, η κρίση χρέους θα διογκωθεί – Νέες πιέσεις στις γαλλικές τράπεζες και πτώση στο ΧΑ που θα καταλήξει στις 880 μονάδες – Σε ανοδική τροχιά τα CDS, νέες παρεμβάσεις της ΕΚΤ

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

(upd6)To κλίμα αστάθειας και αβεβαιότητας που κυριαρχεί στις αγορές λόγω της κρίσης χρέους όχι μόνο θα διατηρηθεί αλλά και θα επιδεινωθεί προσεχώς.
Οι αγορές σήμερα μετά το χθεσινό σοκ που προήλθε από μείγμα φημών και γεγονότων προσπαθούν να ισορροπήσουν αλλά η ουσία είναι ότι η κρίση χρέους δεν έχει επιλυθεί ενώ τουναντίον είναι πιθανό να υπάρξει επιδείνωση.... Νέες, μεγάλες, πιέσεις δέχονται οι γαλλικές τράπεζες, μετά την έντονη φημολογία ότι η BNP Paribas βρίσκεται αντιμέτωπη με νέες απομειώσεις ύψους 713 εκατ δολαρίων, λόγω της έκθεσής της στην Ελλάδα...

Γυρίζουν προς τα κάτω τα χρηματιστήρια - Παλεύει με τις 1.000 η Αθήνα

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=90842&catid=13



To κλίμα αστάθειας και αβεβαιότητας που κυριαρχεί στις αγορές λόγω της κρίσης χρέους διατηρείται.

«Πρόθυμη» η Βρετανία να συζητήσει με το Ιράν για τα επεισόδια

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Πρόθυμη να συζητήσει τον τρόπο που χειρίστηκε τα επεισόδια στο Λονδίνο και σε άλλες πόλεις δήλωσε σήμερα στο Ιράν η Βρετανία, απαντώντας έτσι στον πρόεδρο Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ ο οποίος κατηγόρησε την αστυνομία για «βαναυσότητα» εις βάρος των διαδηλωτών.

Ισραήλ: Αντίθετος ο πρωθυπουργός Νετανιάρχου στις περικοπές για την Άμυνα

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/

Ισραήλ: Αντίθετος ο πρωθυπουργός Νετανιάρχου στις περικοπές για την Άμυνα
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου είναι αντίθετος σε οποιαδήποτε περικοπή στον προϋπολογισμό της Άμυνας προκειμένου να χρηματοδοτηθούν μέτρα κοινωνικής προστασίας, σε απάντηση του κινήματος διαμαρτυρίας που εκδηλώθηκε στα μέσα Ιουλίου, γράφει σήμερα η εφημερίδα Γεντιότ Αχρονότ.

Ένα μήνα μετά το δυστύχημα Οικονομική ενίσχυση των οικογενειών των θυμάτων της έκρηξης αποφάσισε η κυβέρνηση

Από το ιστολόγιο http://www.philenews.com/el-gr/Eidiseis-Kypros/22/76595

Λευκωσία: Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την Τετάρτη να διαθέσει 2,7 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των οικογενειών των θυμάτων από τη φονική έκρηξη στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, στις 11 Ιουλίου.

Τρακόσια χιλιόμετρα πορείας στη μνήμη των θυμάτων

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Αφετηρία η Πάφος, τερματισμός στο προεδρικό μέγαρο

Οχτώ μέρες θα διαρκέσει η πορεία των 300 χιλιομέτρων, που ξεκινά σήμερα στις 7 το απόγευμα στην Κύπρο, με στόχο να τιμηθεί η μνήμη των 13 θυμάτων της τραγωδίας στο Μαρί και να καταλογιστούν ευθύνες.

Η πορεία θα αρχίσει από την Πάφο με συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο της πόλης και αφού περάσει από τη Λεμεσό, τη Λάρνακα και το Παραλίμνι, θα καταλήξει έξω από το προεδρικό μέγαρο στις 17 Αυγούστου.

Σε άνοδο οι γενικοί δείκτες όλων των ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων Ανακάμπτει η ευρωπαϊκή αγορά με διακυμάνσεις η Αθήνα

Από το ιστολόγιο http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4648937

Ανοδικά κινούνται αυτή την ώρα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τις τραπεζικές μετοχές να ανακτούν το χαμένο έδαφος των τιμών τους, ενώ στην Αθήνα ο γενικός δείκτης αμφιταλαντεύεται ανάμεσα σε θετικό και αρνητικό έδαφος.

Τι κρύβεται πίσω από το σφυροκόπημα των ευρωπαϊκών τραπεζών

Από το ιστολόγιο http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=2&artid=98843

Τρομάζουν την Ευρώπη, αλλά και τη Wall Street, οι επίμονες φήμες ακόμα και για χρεοκοπία μιας από τις μεγαλύτερες τράπεζες της ηπείρου.

Η μετοχή της Societe Generale βρέθηκε την Τετάρτη να χάνει ακόμα και πάνω από 20%, την ώρα που η τράπεζα πάλευε με ένα μπαράζ φημών. Η σπίθα άναψε το περασμένο Σαββατοκύριακο, όταν το βρετανικό ταμπλόιντ Daily Mail δημοσίευσε άρθρο σύμφωνα με το οποίο η SocGen βρισκόταν σε «επικίνδυνη κατάσταση», «στο χείλος της καταστροφής».

Οι τράπεζες πωλούν τα «ασημικά» σε Έλληνες του εξωτερικού

Από το ιστολόγιο http://www.exipno.gr/

xepoulimaΣε ξένα χαρτοφυλάκια και σε Έλληνες του εξωτερικού έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους οι τράπεζες, που αυτή την περίοδο προχωρούν στην πώληση ακινήτων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη δύσκολη συγκυρία.
Εντός του Αυγούστου, η Αγροτική θα προσπαθήσει να πωλήσει το διατηρητέο πεντάστερο ξενοδοχείο Loutraki Palace στο Λουτράκι (σφραγίστηκε στην αρχή του καλοκαιριού λόγω χρεών προς την τράπεζα), ενώ η ΑΤΕ Leasing πραγματοποιεί νέα απόπειρα για τη μεταβίβαση συγκροτήματος 4 βιοκλιματικών κτιρίων στη Λεωφ. Κηφισσού.
Πρόκειται για το συγκρότημα που κάποτε στέγαζε τον όμιλο Alfa Alfa Holdings και βασίστηκε σε σχέδια του αρχιτέκτονα Χ. Μπουγαδέλη. Το συγκρότημα πωλείται από πέρυσι, με τιμή εκκίνησης τα 13,5 εκατομμύρια ευρώ και σημαντικό τμήμα του είναι μισθωμένο στην ΑΤΕ Κάρτα μέχρι το 2021.
Η Εμπορική Τράπεζα, μετά τη συμφωνία με τον Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία Μιχ. Χαλικιά για την πώληση χαρτοφυλακίου 14 ακινήτων έναντι 45 εκατ. ευρώ στις αρχές του χρόνου, αναζητεί τώρα επενδυτή για πακέτο 19 ακινήτων και στόχο να αντλήσει περί τα 50 εκατ. Πρόκειται για κτίρια που στεγάζουν καταστήματα ή γραφεία της Εμπορικής ανά την Ελλάδα (κυρίως στην Αθήνα, σε μεγάλες πόλεις και νησιά).

Γιατί χρειάζεται αεροπλανοφόρο η Κίνα;

Από το ιστολόγιο http://greek.ruvr.ru/2011/08/11/54494871.html

Photo: RIA Novosti




Οι ΗΠΑ ζήτησαν από την Κίνα να  δώσει εξηγήσεις γιατί της χρειάζεται να έχει το δικό της αεροπλανοφόρο.
 Η Ουάσιγκτον θα δεχτεί οποιεςδήποτε εξηγήσεις,- είπε σε μπρόφινγκ την Τετάρτη η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βικτόρια Νούλαντ (Victoria Noland). Η Κίνα, όπως είπε, δεν είναι διαφανής χώρα όπως οι άλλες σε ό,τι αφορά τις στρατιωτικές αγορές και τον στρατιωτικό προϋπολογισμό της, γεγονός που προκαλεί ανησυχίες στις ΗΠΑ.
Το πρώτο κινέζικο αεροπλανοφόρο που είναι ανακατασκευασμένο πρώην σοβιετικό καταδρομικό Varyag, βγήκε τις παραμονές στα ανοιχτά της θάλασσας για δοκιμές.  Μετά θα επιστρέψει στα ναυπηγεία για εργασίες συναρμολόγησης και θα μεταδωθεί στις Ναυτικές Δυνάμεις της Κίνας.

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΑΜΑΧΕΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΩΝ Ο καθένας το πακέτο του!

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=210839&-V=articles

Σε νέα πολιτική αντιπαράθεση και τη μετάθεση αποφάσεων για την οικονομία μετά τις διακοπές του Δεκαπενταύγουστου, αντί σήμερα, όπως αρχικά προγραμματιζόταν, οδήγησε η προχθεσινή συμφωνία στο Προεδρικό μεταξύ Κυβέρνησης και συντεχνιών για δημοσιονομική εξυγίανση.

Συμφωνία η οποία, όπως επιβεβαιώθηκε χθες, βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα, εξαιτίας των αντιδράσεων από τα πολιτικά κόμματα που επιμένουν -πλην του ΑΚΕΛ- να βλέπουν υπαναχώρηση της Κυβέρνησης στα όσα συμφωνήθηκαν στις 22 Ιουλίου. Την ίδια ώρα, όμως, οι πιέσεις προς την κυπριακή οικονομία καθίστανται πιο ασφυκτικές, αφού μετά τους Standard & Poor’s και Moody’s σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Κύπρου κατά δύο βαθμίδες, στο BBB από A- προηγουμένως, με αρνητικό, μάλιστα, ορίζοντα προχώρησε χθες και ο οίκος Fitch.

ΟΤΑΝ ΠΕΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΑΣΑΝΤ ΚΑΙ ΚΑΝΤΑΦΙ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ…./ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Από το ιστολόγιο http://www.drougos.gr/


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
*ΟΙ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΧΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ. ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝΕ ΕΔΩ. ΜΟΛΙΣ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΣΗ ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΑΣΑΝΤ ΚΑΙ ΚΑΝΤΑΦΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ….ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ. ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΥΛΙΚΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ. ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΛΙΜΑΤΙΣΕΙ. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΧΑΝΕ ΠΡΟΘΥΜΟΥΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ.
*ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥΣ…ΛΙΒΥΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ-ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΧΟΛΕΣ-ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ-ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΕΣ ΤΗΣ ΤΖΑΜΑΧΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΘΛΙΟΥ ΜΠΑΑΘΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΣΤΗΝ ΔΑΜΑΣΚΟ, ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΛΙΣΤΕΣ…ΣΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 12 ΠΟΛΕΙΣ ΕΙΧΑΝ ΑΠΛΩΣΕΙ ΤΑ ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΛΙΒΥΟΙ. ΣΕ 6 ΟΙ ΣΥΡΙΟΙ. ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΒΡΩΜΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ…

Έκκληση Υπ. Οικονομικών προς τη Βουλή να ψηφίσει τα μέτρα

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/news/politics/409211


Έκκληση προς τη Βουλή να ψηφίσει το πακέτο μέτρων που υιοθέτησε το Υπουργικό Συμβούλιο, στη χθεσινοβραδυνή του συνεδρία, απηύθυνε ο Υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας τονίζοντας ότι βρισκόμαστε σε ώρες απόδειξης ευθύνης.
 

 EOKA O Aπελευθερωτικός Αγώνας του Κυπριακού Ελληνισμού

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/

EOKA O Aπελευθερωτικός Αγώνας του Κυπριακού Ελληνισμού from Αντίφωνο (antifono.gr) on Vimeo.
Μια παραγωγή του Συμβουλίου Ιστορικής Μνήμης ΕΟΚΑ 1955-1959 και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας.EOKA O Aπελευθερωτικός Αγώνας του Κυπριακού Ελληνισμού.Σκηνοθέτης: Άντης Ροδίτηςhttp://www.antifono.gr/

Η SNB εξετάζει μέτρα, το φράγκο υποχωρεί

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/News.asp?id=1259328
Οι δηλώσεις αξιωματούχου της κεντρικής τράπεζας της Ελβετίας, ότι το φράγκο θα μπορούσε να συνδεθεί με το ευρώ, έστω προσωρινά, σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η ξέφρενη πορεία του ελβετικού νομίσματος επηρεάζει την αγορά συναλλάγματος, ενώ η σχετική ανάκαμψη των μετοχών μετά τη χθεσινή «κατάρρευση» δίνουν ώθηση στο ευρώ.

Το ευρώ διαπραγματεύεται στα 1,0533 φράγκα, σημειώνοντας κέρδη 2,35% έναντι του ελβετικού νομίσματος, ενώ έναντι του δολαρίου ενισχύεται σε ποσοστό 0,76% στα 1,4267 δολάρια.

Σε σχέση με τη στερλίνα το ευρώ κινείται στις 0,8813 στερλίνες, με κέρδη 0,41%, ενώ έναντι του ιαπωνικού γεν ανακάμπτει σε ποσοστό 0,46% στα 109,200 γεν.

Η Swiss National Bank εξετάζει μία σειρά μέτρων για τη συγκράτηση του φράγκου και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να το επηρεάσει άμεσα, ακόμη και με προσωρινή σύνδεσή του με το ευρώ, δήλωσε ο Thomas Jordan, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της SNB σε συνέντευξή του στην ελβετική Tages Anzeiger.

Ανέτοιμη η κυβέρνηση για τον πέμπτο έλεγχο της τρόικας

Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/

Στις 22 Αυγούστου αναμένεται να ξεκινήσουν τα στελέχη της τρόικας τον πέμπτο έλεγχο για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, με την κυβέρνηση να πιέζει για την ταχύτερη δυνατή υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου της 21ης Ιουλίου, για τη νέα χρηματοδότηση της χώρας και την τακτοποίηση του χρέους.
Το ενδιαφέρον της τρόικας θα επικεντρωθεί στο κυβερνητικό έργο αναφορικά με τις καταργήσεις φορέων, το ενιαίο μισθολόγιο, τις αποκρατικοποιήσεις, το ασφαλιστικό σύστημα, το σύστημα υγείας και το φορολογικό καθεστώς.

Λονδίνο: Ετοιμάζουν Ολυμπιακούς παλεύοντας με τους ταραξίες

Από το ιστολόγιο http://www.briefingnews.gr/international/item/2663


της Μαρίας Γιαχνάκη


Στο Λονδίνο τα έργα για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2012 συνεχίζονται νύχτα μέρα δίνοντας ήδη στην Βρετανική πρωτεύουσα, αλλά και στα γύρω προάστια άλλη μορφή από εκείνη που είχαν συνηθίσει οι κάτοικοι ως τώρα.  Ακόμη και στις υποβαθμισμένες συνοικίες που οι συμμορίες και οι άστεγοι είχαν τον πρώτο λόγο τώρα τον πρωταγωνιστικό ρόλο τον έχουν τα ολυμπιακά έργα και τα τεράστια στάδια.
Τα εμπορικά κέντρα πήραν τη θέση των φτωχών συνοικιών και οι σκοτεινές πλατείες στις οποίες σύχναζαν οι φτωχοί οι  άνεργοι  αλλά και οι νεαροί  έγιναν εργοτάξια  για ολυμπιακά ακίνητα που θα εξυπηρετούν τους αθλητές που θα καταφθάσουν το επόμενο καλοκαίρι.

Έρχονται οι Κινέζοι;

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Πέρασαν οι εποχές που η Κίνα μάθαινε. Τώρα διδάσκει και συνομιλεί ως ίσος προς ίσο. Η οικονομική κρίση και οι αναταράξεις στις ΗΠΑ δεν είναι τώρα παρά μια ευκαιρία για το Πεκίνο;

Η Κίνα δεν αφήνει ευκαιρία πλέον που να μην αποδείξει στη Δύση πόσο έχει αναπτυχθεί.
Διοργανώνει Ολυμπιακούς Αγώνες, στέλνει επιστήμονες στο διάστημα, ερευνητικά υποβρύχια στα βάθη της θάλασσας και κατασκευάζει το πιο γρήγορο σιδηροδρομικό δίκτυο του κόσμου μόλις μέσα σε πέντε χρόνια.

Μέχρι τελικής πτώσεως... ο πόλεμος οίκων - κυβερνήσεων

Από το ιστολόγιο http://www.reporter.gr/
Μέχρι τελικής πτώσεως... ο πόλεμος οίκων - κυβερνήσεων

Το πεδίο βρέθηκε και ο πόλεμος κηρύχτηκε...
Σε “θέατρο πολεμικών επιχειρήσεων” έχουν μετατραπεί τα χρηματιστήρια του δυτικού κόσμου, με τις κυβερνήσεις και τους οίκους αξιολόγησης να έχουν κατέβει στα χαρακώματα αγνοώντας τα θύματα των απλών επενδυτών. Κι ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση, στα μέσα του προηγούμενου αιώνα, προωθήθηκε, μεταξύ άλλων, και για την αποκατάσταση της ειρήνης στην πολύπαθη ήπειρο, πλέον ο πόλεμος είναι ηλεκτρονικός, λαβαίνει χώρα στα χρηματιστηριακά ταμπλό και χρησιμοποιεί ως “σαμποτέρ” τους οίκους αξιολόγησης.

Κύπρος: Αδικαιολόγητη η υποβάθμιση από τον Fitch

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Υπερβολική και αδικαιολόγητη χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας την υποβάθμιση της κυπριακής οικονομίας από το διεθνή οίκο αξιολόγησης Fitch. «Με βάση τα δεδομένα δεν δικαιολογείται η διαπίστωση των αξιολογητών ότι η Κύπρος οδηγείται στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης», δήλωσε.

Πιάστηκε ... “βαπόρι” απ' την Αλβανία

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=90867&catid=4



Η 34χρονη που κυκλοφορούσε στους δρόμους της Θεσσαλονίκης δεν ήταν ένα απλό “βαποράκι”. Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 15 κιλά χασίς σε φούντα είχε πάνω της όταν την έπιασαν οι αστυνομικοί στο κέντρο της πόλης.

Ο συριακός στρατός συνεχίζει την καταστολή

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/world/o-suriakos-stratos-sunexizei-tin-katastoli

Ο συριακός στρατός εισέβαλε το πρωί της Πέμπτης, υποστηριζόμενος από τανκς, στην πόλη Σαρακέμπ της επαρχίας Ιντλέμπ προκειμένου να καταπνίξει εξέγερση των κατοίκων κατά του καθεστώτος της Δαμασκού, ανακοίνωσε το Συριακών Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μια ημέρα νωρίτερα, ο συριακός στρατός είχε ανακοινώσει την αποχώρησή του από την περιοχή του Ιντλέμπ.

Η ΣΥΡΙΑ ΔΗΘΕΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ !

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/2011/08/11/suriye/#more-8548

Εφ. Αφρίκα 9-8-2011

Η Συρία δήθεν εσωτερικό θέμα της Τουρκίας !
Η φράση που συχνά επαναλαμβάνει ο Τούρκος ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου από τότε που ανέλαβε καθήκοντα περί ¨πολιτικής μηδενικών προβλημάτων της Τουρκίας με τους γείτονες¨ συνεχώς χάνει την πειστικότητα και την επίδραση της. Και ενώ επί 37 χρόνια η Τουρκία συνεχίζει την πολιτική και στρατιωτική κατοχή στην Κυπριακή Δημοκρατία στην οποία ήταν εγγυήτρια, κι ενώ συνεχίζονται τα θέματα σχετικά με την Κύπρο λόγω αυτής της κατοχής που χώρισε το νησί στα δύο…

Αντισυνταγματικές οι αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών

Από το ιστολόγιο http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/67864.html

image


Επειδή η κυβέρνηση δεν μπορεί (ή δεν θέλει) να πάρει τα λεφτά από αυτούς που σχεδόν πότε δεν πλήρωσαν εισφορές και τους αφήνει να δουλεύουν ακόμη (Βλέπε βαρώνοι των ΜΜΕ, εταιρείες με αλοδαπούς κ.αλ), αυξάνει τις εισφορές για να πληρώσουν για μία ακόμη φορά οι τίμιοι  φορολογούμενοι τους οποίους έχουν οδηγήσει σε λουκέτα και μαρασμό.  Mε ενστάσεις που θέτουν ζητήματα συνταγματικότητας και νομιμότητας, οι δικηγόροι αντιδρούν τόσο στο νεοψηφισθέντα νόμο 3986/11 με τον οποίο αυξήθηκαν οι ασφαλιστικές τους εισφορές όσο και στο νομοσχέδιο του υπουργεί( ή αλ΄λιώς τα κορόιδα) ου Oικονομικών για τους υπό συγχώνευση ή κατάργηση φορείς του δημόσιου τομέα στο σκέλος που ρυθμίζει την τύχη των έμμισθων δικηγόρων που απασχολούνται στους φορείς αυτούς.

Αποκτήσαμε νέο «εθνικό στόχο»Λουκέτο στη χώρα μέχρι το 2025!

Από το ιστολόγιο http://www.elzoni.gr/html/ent/475/ent.12475.asp

Οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου (που ήδη αμφισβητούνται, κρίνονται ανεπαρκείς, προλαμβάνονται από τα γεγονότα και οπωσδήποτε καθυστερεί η επικύρωσή τους από τα ευρισκόμενα σε διακοπές ευρωπαϊκά κοινοβούλια) έχουν γίνει ο «νέος εθνικός στόχος» της κυβέρνησης.

Ο υπουργός των Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος δεν κουράζεται να επαναλαμβάνει πως το σημαντικό είναι η εφαρμογή των αποφάσεων αυτών, που, κατά την γνώμη του, είναι ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα.

Μπορεί η αξιολόγηση της Γερμανίας να υποβαθμιστεί;… «Ναι μπορεί»

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     Όσο η κρίση στην ευρωζώνη εξελίσσεται, η Γερμανία μοιάζει με τον μόνο πιστωτή που μπορεί να την ανακόψει. Ωστόσο, όσο το κόστος διάσωσης αυξάνεται η πιστοληπτική ικανότητα της μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστη, αναφέρει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Saxo Bank, Stehen Jakobsen.
Ο Jakobsen επισήμανε ότι η αγορά δείχνει με έμμεσο τρόπο ότι τελικά όλοι κρέμονται από τη Γερμανία. Το κόστος από αυτήν την μεγάλη επιβάρυνση μεταφράζεται σε κακό βαθμό πιστοληπτικής ικανότητας για τη χώρα.
Αναλυτές δεν αποκλείουν μετά τη Γαλλία, στο στόχαστρο των οίκων αξιολόγησης να βρεθεί και η Γερμανία. Εκτός από τη αύξηση του δανεισμού έχουν αυξηθεί από προχθές σημαντικά και η ασφάλιση πιστωτικών κινδύνων (CDS) . Ήταν με τιμή βάσης τις 83 μονάδες πιο ακριβά από ότι στη Μ. Βρετανία (81 μονάδες). Η χρηματοπιστωτική κατάσταση των Βρετανών είναι πολύ πιο κρίσιμη, ωστόσο οι επενδυτές βλέπουν την Γερμανία ως μέλος της ευρωζώνης υπό το φως της δημοσιονομικής κρίσης.
Ο Αντρέας Σμιτς, πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Ένωσης Τραπεζών της Γερμανίας θεωρεί ότι οι κυβερνήσεις της Γερμανία και της Γαλλίας άφησαν τα πράγματα στην τύχη τους και στη συνέχεια σύρθηκαν από τις εξελίξεις. «Η πολιτική είναι αδύναμη μπροστά στην πτώση των χρηματιστηρίων», είπε στη γερμανική εφημερίδα Bild. «Το κύριο πρόβλημα είναι η έλλειψη ηγεσίας στην Ευρώπη, οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν επωμιστεί αυτό το καθήκον, στο Βερολίνο, το Παρίσι και αλλού δεν κινούνται με θάρρος και αποφασιστικότητα. Αυτό ανησυχεί τις αγορές. Η νομισματική ένωση θα αποτύχει, όσο καιρό η Γερμανία ως το πιο ισχυρό μέλος της δεν δικαιώσει τον ηγετικό ρόλο της»

www.bankingnews.gr   

Η δημοκρατική δικτατορία του Barack Obama

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/08/11/117462/


Η προεδρία του Barack Obama αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει δημοκρατία στις ΗΠΑ. Αυτό ακούγεται περίεργα, αφού για πολλούς η εκλογή του (του πρώτου μαύρου προέδρου στην ιστορία) αποτελεί θρίαμβο της δημοκρατίας.

Χρεοκοπούν τους πολίτες για να σώσουν το σπάταλο κράτος!

Από το ιστολόγιο http://kostasxan.blogspot.com/2011/08/blog-post_4865.html


Για να σωθεί το δημόσιο εξοντώνουν την αγορά

Επικρατεί στη χώρα μια απαράδεκτη παρεξήγηση. Γίνονται τα πάντα προκειμένου να μην χρεοκοπήσει το κράτος. Και στον σκοπό αυτό θυσιάζεται η κοινωνία. Σε οικονομικό αδιέξοδο η χώρα έφτασε με ευθύνη του δημόσιου τομέα. Αυτός έφαγε ουσιαστικά τα λεφτά. Και υπερδιογκώθηκε βασανίζοντας ουσιαστικά τους πολίτες με νέους φορείς, εγκρίσεις, άδειες, ελεγκτικούς μηχανισμούς και κανονισμούς. Για να δικαιολογήσει κυρίως την ύπαρξη, τον όγκο και τα έξοδά του.

Βρετανία: Εκτός ελέγχου και η έλλειψη ‘κουλτούρας ασφαλείας’ του ελληνικού ΥΠΕΞ

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=17140

Συνεχίζονται οι ταραχές στη Βρετανία, έπειτα από το θάνατο ενός πολίτη από πυρά αστυνομικού. Τα επεισόδια εξαπλώνονται σε όλο και περισσότερες περιοχές της αγγλικής πρωτεύουσας, ιδιαίτερα σε περιοχές που είναι υποβαθμισμένες και στις οποίες κατοικούν άτομα που ανήκουν σε εθνικές μειονότητες. Η αστυνομία αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει βία για να διαλύσει διαδηλωτές στο Όξφορντ Σέρκους (Oxford Circus) που είναι ένας από τους κεντρικότερους σταθμούς του μετρό κι ένα από τα κεντρικότερα και εμπορικότερα σημεία του Λονδίνου.
Πέρα από τις διαμαρτυρίες των πολιτών για την αστυνομική βία, μεγάλο πρόβλημα είναι οι βανδαλισμοί περιουσιών και το πλιάτσικο που γίνεται σε καταστήματα.
Οι ταραχές εξαπλώθηκαν και σε σειρά άλλων πόλεων της Βρετανίας με την κατάσταση να είναι ολοένα και πιο δύσκολη και τους υπεύθυνους της Σκότλαντ Γιαρντ να ομολογούν ότι είναι η πρώτη φορά όπου τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους τείνουν να εξαντληθούν…


Kurir-Σκόπια: Εθνική Καταστροφή η Συνθήκη του Βουκουρεστίου του 1913

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/08/kurir-1913.html#more


Αύγουστος 10, 2011.
«Η Συνθήκη του Βουκουρεστίου της 10ης Αυγούστου 1913 αποτελεί, ίσως, το πιο τραγικό γεγονός για ολόκληρο το σλαβικό λαό στην Σλαβομακεδονική Ιστορία του.

ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ-20 δισ. ο ετήσιος τζίρος στα... παζάρια της πρωτεύουσας

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/08/20.html


Το 64% των... προϊόντων έχουν προέλευση την Κίνα, ενώ κύριες πύλες εισόδου είναι τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης..
Πανίσχυρη "λερναία ύδρα", αντίστοιχη της παγκόσμιας διακίνησης ναρκωτικών και όπλων, είναι η μάστιγα του παραεμπορίου που συμβάλλει στο "λουκέτο" των επιχειρήσεων και στη συνακόλουθη απώλεια ανεξακρίβωτου αριθμού θέσεων εργασίας.

Νέα βουτιά στα ασιατικά χρηματιστήρια

Από το ιστολόγιο http://news247.gr/oikonomia/nea_voytia_sta_xrhmatisthria.1325329.html
Σε αρνητικό έδαφος κινούνται και την Πέμπτη τα χρηματιστήρια της Ασίας εν μέσω αβεβαιότητας για την παγκόσμια οικονομία. Άνοδο για τα ευρωπαϊκά

Με πτώση της τάξεως του 1,79%  ξεκίνησε την Πέμπτη το χρηματιστήριο του Τόκιο, καθρεφτίζοντας τον πανικό που επικρατεί στις αγορές, μετά από την υποβάθμιση της αμερικανικής οικονομίας, για να κλείσε με περιορισμένη πτώση.