Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Η ΣΥΡΙΑ ΔΗΘΕΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ !

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/2011/08/11/suriye/#more-8548

Εφ. Αφρίκα 9-8-2011

Η Συρία δήθεν εσωτερικό θέμα της Τουρκίας !
Η φράση που συχνά επαναλαμβάνει ο Τούρκος ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου από τότε που ανέλαβε καθήκοντα περί ¨πολιτικής μηδενικών προβλημάτων της Τουρκίας με τους γείτονες¨ συνεχώς χάνει την πειστικότητα και την επίδραση της. Και ενώ επί 37 χρόνια η Τουρκία συνεχίζει την πολιτική και στρατιωτική κατοχή στην Κυπριακή Δημοκρατία στην οποία ήταν εγγυήτρια, κι ενώ συνεχίζονται τα θέματα σχετικά με την Κύπρο λόγω αυτής της κατοχής που χώρισε το νησί στα δύο…




Τώρα άρχισε να έχει και προβλήματα με την γειτονική Συρία…
Με τις προτροπές και τις προτάσεις του ¨μεγάλου αφεντικού¨ της Αμερικής ετοιμάζεται να κινηθεί ενάντια στον πρόεδρο Άσαντ για να στηρίξει την λαϊκή επανάσταση !
Η ανακοίνωση του πρωθυπουργού Ερντογάν πως βλέπει τα γεγονότα στην Συρία ως ένα εσωτερικό ζήτημα, αντιμετωπίστηκε με έκπληξη από όλο τον κόσμο, και ενώ ανεξάρτητοι παρατηρητές ανέφεραν πως αυτό θα μπορούσε να είναι η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι, υπήρξαν εξελίξεις που έχουν φτάσει τις σχέσεις των δύο χωρών σε οριακό σημείο.
Όπως είναι γνωστό ο Ερντογάν αναφερόμενος στα γεγονότα της Συρίας, πως η υπομονή της Τουρκίας είχε φτάσει στα όρια της, πως δεν έβλεπε τα γεγονότα αυτά ως εξωτερικό θέμα, και είχε φτάσει να πει πως επρόκειτο για ένα εσωτερικό θέμα της Τουρκίας.
………………

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου