Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης (1773 – 1848)

Ηγετική μορφή της Μάνης και της Πελοποννήσου κατά την τελευταία εικοσαετία της Τουρκοκρατίας και εκ των πρωταγωνιστών στον Αγώνα του 1821.
Γόνος της ιστορικής οικογένειας της Μάνης, ο Πέτρος Μαυρομιχάλης γεννήθηκε στις 6 Αυγούστου 1773 στο Λιμένι, επίνειο της Τσίμοβας (σημερινής Αρεόπολης).  Ήταν το πρώτο από τα επτά παιδιά του Ηλία ή Πιέρρου Μαυρομιχάλη (1730 - 1800) και της Αικατερίνης Κουτσογρηγοράκη, κόρης επιφανούς οικογένειας της Μάνης.
Σε νεαρή ηλικία νυμφεύθηκε την Άννα Μπενάκη, κόρη του προεστού της Καλαμάτας Παναγιώτη Μπενάκη, με την οποία απέκτησε τα εξής έξι παιδιά:

Ίμια: Καθημερινές οι παρενοχλήσεις των Τούρκων σε Έλληνες ψαράδες

Την ώρα που η επανέναρξη των διερευνητικών επαφών στην Κωνσταντινούπολη πλησιάζει στα Ίμια διεξάγεται ο «πόλεμος» της τσιπούρας

Σχεδόν καθημερινή ρουτίνα είναι τα περιστατικά παρενόχλησης των Ελλήνων αλιέων από σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής στην περιοχή.

«Με τη διαρκή παρουσία μας στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι διαρκώς φυλάσσουμε τα θαλάσσια σύνορα και προστατεύουμε τους ψαράδες μας», υπογράμμιζαν στα «ΝΕΑ» στελέχη του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σχολιάζοντας τα όσα συμβαίνουν στη συγκεκριμένη περιοχή.

Πολιτική Προστασία: Συναγερμός για Αττική, Κρήτη και Πελοπόνησσο - Σε ποιες περιοχές της χώρας χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή

Νέα σύσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, με αντικείμενο το βέλτιστο συντονισμό του κρατικού μηχανισμού ενόψει της νέας επιδείνωσης του καιρού από σήμερα το βράδυ έως και αύριο (Δευτέρα 18 Ιανουαρίου), η οποία αναμένεται να επηρεάσει τη νότια κυρίως χώρα, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικινδύνων Καιρικών Φαινομένων που εξέδωσε σήμερα η ΕΜΥ.

Η μεγάλη ήττα-γκάφα της Τουρκίας στον ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας

Η Τουρκία επιχείρησε να οδηγήσει σε ψηφοφορία μια τυπική διαδικασία στα Ηνωμένα Έθνη και εν τέλει το μόνο που κατάφερε ήταν να απομονωθεί αφού κανένα κράτος δεν την ακολούθησε στη αμφισβήτηση της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας. Το ψήφισμα επαναλαμβάνει την οικουμενικότητα της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας

.

Γράφει ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΙΜΠΙΣΙΗΣ
ΠΗΓΗ: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Τα ανοίγματα που επιχειρεί τα τελευταία χρόνια η Τουρκία, προς διάφορες κατευθύνσεις, στοχεύουν

Το τουρκικό ΥΠΕΞ προειδοποίησε με τρομοκρατικό χτύπημα στο Όσλο εάν δεν αποσυρθεί πίνακας με Κούρδισσες αντάρτισσες

Διαβάστε επίσης εδώ: Oslo painting with Ocalan quote, Kurdish fighters angers Turkey

Το καθεστώς Ερντογάν νομίζει ότι μπορεί να ασκεί λογοκρισία και τρομοκρατική ρητορική και στη Νορβηγία. Το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών απαίτησε από τον Δήμο του Όσλο να αποσύρει έργο τέχνης που εικονίζει Κούρδισσες αντάρτισσες των YPJ που πολέμησαν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

«Το Τουρκικό ΥΠΕΞ απαιτεί από τον Δήμο του Όσλο να μαζέψει το έργο τέχνης «Rojava: The Women’s Revolution», της Gelawesh Waledkhani, που αποτυπώνει γυναίκες πολεμίστριες του Κουρδιστάν, σε κεντρικό δρόμο της πόλης.