Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

Θ/Κ “Αβέρωφ”: Ο “μπάρμπα-Γιώργος” και τα τουρκικά θωρηκτά αντίπαλοί του

Η κήρυξη του Α’ Βαλκανικού Πολέμου στις 5 Οκτωβρίου 1912, βρήκε το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό ενισχυμένο. Απέναντι του στεκόταν το ισχυρό τουρκικό ναυτικό, έτοιμο να τους αμφισβητήσει την κυριαρχία στο Αιγαίο και να υποβοηθήσει την ενίσχυση των μαχόμενων τμημάτων του Τουρκικού Στρατού με ασιατικά στρατεύματα της Αυτοκρατορίας. Ο Τούρκος αρχηγός στόλου, ναύαρχος Ραμίζ, μπορούσε να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον καθώς ο στόλος του υπερείχε σαφώς του ελληνικού σε εκτόπισμα και αριθμό πυροβόλων. Το τουρκικό ναυτικό διέθετε δύο ισχυρά θωρηκτά γερμανικής κατασκευής, τα «Μπαρμπαρόσα» (πρώην Kurfürst Friedrich Wilhelm) και «Τουργκούτ-Ρέις» (πρώην Weissenburg).

Εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν: Όσοι ρίχνουν την Ελλάδα μπροστά στον τούρκικο στόλο θα την αφήσουν μόνη της

«Από εδώ και πέρα η Αθήνα θα είναι υπεύθυνη για οποιοδήποτε αρνητικό γεγονός στην περιοχή και θα είναι η μόνη χώρα που θα ζημιωθεί»

Μεγάλες διαστάσεις παίρνει η ένταση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, ενώ για ακόμη μία φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ρίχνει κι άλλο λάδι στη φωτιά με νέες εμπρηστικές δηλώσεις.

Ο Τούρκος Πρόεδρος υποστηρίζει πως η στάση της Ελλάδας είναι  ενάντια στις σχέσεις καλής γειτονίας ενώ απειλεί για ακόμα μια φορά λέγοντας πως όσοι ρίχνουν τη χώρα μπροστά στον τούρκικο στόλο θα την αφήσουν μόνη της.

Έκρυψαν οι Τούρκοι τορπιλάκατο απέναντι από τη Σύμη και τη βγάζουν φωτό οι τουρίστες

Έκρυψαν οι Τούρκοι την τορπιλάκατο τους «ZIPKIN» (P336) απέναντι από την Σύμη, στο Palamutbükü της Χερσονήσου της Κνιδού (Datca), για να παραμονεύει και να παρακολουθεί τα ελληνικά πλοία, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να γίνει αξιοθέατο για τους τουρίστες που την έβγαζαν φωτογραφίες και την ανέβαζαν στα social media, μεταδίδει η ροδίτικη ιστοσελίδα Rodos Report.

Στο ελληνικό επιτελείο έχουν λιώσει από τα γέλια, η κατάσταση του τουρκικού πολεμικού ναυτικού είναι απλά να παρακαλάνε μη γίνει πόλεμος. Γιατί έτσι κι εάν γίνει «μπαμ» δεν θα τους μείνει ούτε βάρκα για… ψάρεμα.

«Η Ελλάδα διατρέχει σαφή και υπαρκτό κίνδυνο απώλειας κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας»

Τα «καμπανάκια» χτυπούν από παντού για τα ελληνοτουρκικά. Ο Ανδρέας Γεωργίου, πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής από το 2010 έως το 2015 και πολυσυζητημένο πρόσωπο εξαιτίας αυτής της θέσης και των εκτιμήσεων του για το ελληνικό έλλειμμα, αρθρογράφησε στους «Brussels Times» επισημαίνοντας ότι «η Ελλάδα πρέπει να προετοιμαστεί για το χειρότερο σενάριο με την Τουρκία». Σενάριο που έχει να κάνει με τον κίνδυνο απώλειας εθνικής κυριαρχίας αλλά και εδαφικής ακεραιότητας.

Στο άρθρο του αναφέρει:

Ο εχθρός εντός των τειχών: Τεράστιο το δίκτυο Τούρκων κατασκόπων στην Ελλάδα


Νέα μυστικά έγγραφα έρχονται στο φως τα οποία επιβεβαιώνουν (εκ νέου) την εκτεταμένη παράνομη συλλογή πληροφοριών και παρεμβατικών κατασκοπευτικών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα από την τουρκική ΜΙΤ (Εθνικός Οργανισμός Πληροφοριών, Milli İstihbarat Teşkilatı), καθώς και την τουρκική πρεσβεία και τα προξενεία της. Αποκαλύπτεται επίσης και ο ρόλος ανθρώπων της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, οι οποίοι λειτουργούν για λογαριασμό της ΜΙΤ.
 
Τα έγγραφα που αποκαλύπτει ο «κακός βραχνάς» του Ταγίπ Ερντογάν, Nordic Monitor και ο δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, ξεγυμνώνουν το ότι οι εχθρικές πράξεις εκπροσώπων της τουρκικής κυβέρνησης στην επικράτεια μιας συμμαχικής χώρας του ΝΑΤΟ, συνεχίζουν αμείωτες, καθώς η απειλή της αδιάκοπης επιδίωξης του Ταγίπ Ερντογάν να κυνηγά τους επικριτές του στο εξωτερικό, αμφισβητεί την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας.

Με αντι-NAVTEX για αεροναυτική άσκηση απαντά η Ελλάδα στην Τουρκία

Η Ελλάδα απαντά στην ανανέωση της τουρκικής NAVTEX με αεροναυτική άσκηση με πυρά στην περιοχή των ερευνών.
Με έκδοση NAVTEX για την πραγματοποίηση μεγάλης αεροναυτικής άσκησης με πυρά εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, απαντά η Ελλάδα στην ανανέωση της τουρκικής NAVTEX.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η Τουρκία ανακοίνωσε ότι επεκτείνεται έως τις 27 Αυγούστου η παράνομη NAVTEX  που έληγε τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Αεροναυτική ομπρέλα γύρω από την Κύπρο

Του Γιάννου Χαραλαμπίδη*
Από το  simerini.sigmalive

Η Τετραμερής λαμβάνει σάρκα και οστά και το παιχνίδι κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας - Στρατιωτική άσκηση υπό τη διοίκηση της Γαλλίας με ελληνικές και ιταλικές φρεγάτες, με «Ραφάλ» και F-16 και με θετική τη στάση του Ισραήλ και της Αιγύπτου
Σάρκα και οστά παίρνει η Τετραμερής, με την πρώτη αεροναυτική άσκηση στα ανοικτά της Κύπρου, που θα διεξαχθεί από τις 25 ώς τις 28 του μήνα. Στην άσκηση λαμβάνουν μέρος γαλλικές, ελληνικές και ιταλικές φρεγάτες και ό,τι ναυτικό και άλλο υλικό, κυρίως υποδομών, διαθέτει η Εθνική Φρουρά. Η Γαλλία έχει τη διοίκηση της άσκησης και στη Βάση Ανδρέας Παπανδρέου θα σταθμεύσουν έξι δικά της μαχητικά τύπου «Ραφάλ», ενώ η Ελλάδα συμμετέχει με τρία F-16.