Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Άγνωστοι Έλληνες: Ιορδανία, όταν οι Έλληνες σμιλεύουν τα βουνά

Οι Έλληνες, λόγω της αγάπης τους για την έρευνα και το νέο, ταξίδευαν σε όλον τον κόσμο μεταδίδοντας παράλληλα κάθε είδους γνώση και κουλτούρα στα μέρη που επισκέπτονταν.
Ν. Αμερική, Κίνα, Ινδίες είναι από τους βασικούς σταθμούς τους. Στο τέλος του ταξιδιού τους επέστρεφαν όμως οι περισσότεροι στα γνώριμα νερά της Μεσογείου αφήνοντας και εκεί το προσωπικό τους στίγμα.

Τέτοια χώρα υπήρξε και η περίφημη Ιορδανία που συνορεύει με την Συρία, για την οποία έχουμε μιλήσει σε προηγούμενο άρθρο μας. Τόσο αυτές οι δύο περιοχές όσο και περιοχές σε όλη την Ανατολία είχαν δεχτεί την ελληνική επίδραση από τα αρχαιότατα κιόλας χρόνια, με την εκστρατεία του Διονύσου το 3000π.Χ. και πολύ αργότερα με το «πέρασμα» του Μ. Αλεξάνδρου σε εκείνα τα μέρη.

Ρωσία: Η υπογραφή της συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου Ουκρανίας-ΕΕ θα έχει επιπτώσεις

Η σχεδιαζόμενη υπογραφή, την Παρασκευή, της συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου μεταξύ της Ουκρανίας και των Βρυξελλών, θα έχει "συνέπειες", προειδοποίησε σήμερα ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Βλαντίμιρ Σίζοφ, αναφέροντας ως παραδείγματα τους υψηλότερους δασμούς και τους αυστηρότερους ελέγχους στις ουκρανικές εξαγωγές προς τη Ρωσία.
 

Κόσοβο: Οργή για ημίγυμνο χορό Αλβανίδας σε ορθόδοξο ναό στην Πρίστινα (Βίντεο)

Να χορεύει ημίγυμνη μέσα στον ορθόδοξο ναό του Σωτήρος, στην Πρίστινα, εμφανίζεται Αλβανίδα τραγουδίστρια της ποπ, ξεσηκώνοντας κύμα αντιδράσεων.
Το βίντεο, που αναρτήθηκε στο youtube, δείχνει την κoσοβάρα αλβανίδα τραγουδίστρια, Έρα Ιστρέφι και τα μέλη του συγκροτήματός της, να χορεύουν στο εσωτερικό του Ναού, ο οποίος βρίσκεται σε ημιτελή κατάσταση από το 1998 που σταμάτησαν οι εργασίες κατασκευής του λόγω των ένοπλων επεισοδίων στο Κόσοβο.

Μακελειό στη Νιγηρία την ώρα του Μουντιάλ! - Έβλεπαν ποδόσφαιρο όταν έγινε έκρηξη - Η κεντρική πλατεία γέμισε ανθρώπινα μέλη(ΒΙΝΤΕΟ)

- Τουλάχιστον 21 νεκροί και 17 τραυματίες στην Αμπούζα
- Η έκρηξη έγινε την ώρα του ματς της Νιγηρίας με την Αργεντινή στο Μουντιάλ
- Ανατριχιαστικές εικόνες στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας
- Οι αρχές υποπτεύονται ότι πίσω από το τρομοκρατικό χτύπημα είναι η Μπόκο Χαράμ
- Δείτε ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σε μεγάλη έκρηξη που έγινε σε πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο σε κεντρική πλατεία της Αμπούζα. Στρατός και ασθενοφόρα έχουν κινητοποιηθεί στο σημείο, όπου οι εικόνες είναι ανατριχιαστικές.

Ανθρώπινα μέλη είναι σκορπισμένα στους δρόμους και τραυματίες που αιμορραγούν, ζητώντας βοήθεια.

Η κυβέρνηση άνοιξε ιστοσελίδα και ζητάει από τους πολίτες να «καρφώσουν» τις εισφορές υπέρ τρίτων

Το υπουργείο Ανάπτυξης ανοίγει ειδική πλατφόρμα στο διαδίκτυο προκειμένου να μπορούν οι πολίτες να αναφέρουν επώνυμα ή ανώνυμα τις εισφορές που καταβάλουν υπέρ τρίτων. Οι πολίτες θα μπορούν να μπαίνουν στον ιστότοπο ggevm.cloudapp.net και εκεί θα μπορούν να γράφουν τις χρεώσεις υπέρ τρίτων που ουσιαστικά αποτελούν φόρους, εισφορές ή τέλη που πληρώνουν όλοι μέσα από τις καθημερινές τους συναλλαγές και καταλήγουν σε άλλο φορέα από αυτόν που ο πολίτης πραγματοποιεί τη συναλλαγή.

Παράταση δηλώσεων: Επανέρχεται το παλιό σύστημα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ

Προσοχή στο τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ χρειάζεται να δώσουν το επόμενο διάστημα οι φορολογούμενοι που δεν έχουν συμπληρώσει ακόμα τη φορολογική τους δήλωση.
Η περιβόητη παράταση που ζητούσαν όλοι, φαίνεται να προκρίνεται και από το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο σύμφωνα με το Capital.gr θα επιστρέψει στην παλιά, καλή και δοκιμασμένη λογική της προθεσμίας να εξαρτάται από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ ενός εκάστου.

Υδρογονάνθρακες: Ο γρίφος της χάραξης των οικοπέδων και τα τελευταία «αγκάθια»

Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να προκηρυχθεί από την κυβέρνηση ο διεθνής διαγωνισμός για την παραχώρηση περιοχών στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης για έρευνες και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων.
Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, ο Γιάννης Μανιάτης θα παρουσιάσει τα χαρακτηριστικά των περιοχών, όπως αυτά προέκυψαν από τις σεισμικές έρευνες της νορβηγικής PGS που ολοκληρώθηκαν πέρυσι, σε συνέδριο που θα γίνει την Τρίτη 1 και την Τετάρτη 2 Ιουλίου, στο Λονδίνο, με τίτλο «Δυτική Ελλάδα και Νότια Κρήτη: Μία νέα περιοχή για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην καρδιά της Μεσογείου».

Ιράκ: Οι σουνίτες μαχητές βαφτίζουν τους βιασμούς «σεξουαλική τζιχάντ»!Αν οι γυναίκες δε συμμορφωθούν στο... θέλημα του Αλλάχ θανατώνονται!!!

Οι τζιχαντιστές παίρνουν με τη βία τις παρθένες των πόλεων που καταλαμβάνουν - Δίνουν εντολή στις οικογένειες να τους παραδώσουν τις κόρες τους ώστε να γίνουν σύζυγοί τους.  Πέραν των αμάχων που πέφτουν νεκροί από τις επιθέσεις των σουνιτών μαχητών του Ισλαμικού Στρατού στο Ιράκ και το Λεβάντε, θύματα της αγριότητας είναι και οι γυναίκες στις πόλεις τις οποίες οι τζιχαντιστές καταλαμβάνουν.
Έτσι, δεν τρομοκρατούν μοναχά τους κατοίκους των ιρακινών χωριών με τα όπλα, αλλά και με τη σεξουαλική βία, καθώς δίνουν διαταγή στις οικογένειες να τους παραδώσουν τις κόρες τους για σεξ και γάμο.

Τουρισμός: Δεν υπάρχει δωμάτιο ούτε για δείγμα

Στο 100% οι πληρότητες των ξενοδοχείων στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας Ανεβάζουν... ταχύτητα τα αθηναϊκά ξενοδοχεία σημειώνοντας υψηλότατες αυξήσεις σε ό,τι αφορά την πληρότητα των δωματίων και επιβεβαιώνοντας ότι η φετινή χρονιά αναμένεται να σπάσει ρεκόρ στον τομέα του τουρισμού.

Για πρώτη φορά μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, η ελληνική πρωτεύουσα παρουσιάζει 100% πληρότητα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ), εξαιτίας τόσο των τουριστικών αφίξεων όσο και των συνεδρίων που πραγματοποιούνται στην Αθήνα.

Το 66 % των Ρώσων θέλουν πρόεδρο τον Πούτιν και μετά το 2018

Το 66 % των Ρώσων θέλουν πρόεδρο τον Πούτιν και μετά το 2018
Μαύρα σύννεφα πάνω από την Ουκρανία, ενώ η δημοτικότητα Πούτιν πετά στα …ουράνια
Το 66 % των Ρώσων πολιτών δηλώνει από σήμερα στις δημοσκοπήσεις ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν ως πρόεδρος ανταποκρίνεται πλήρως στα συμφέροντά τους, μάλιστα εκτιμούν ότι κατά τη διάρκεια της τρίτης, σημερινής, θητείας του, εργάζεται πολύ πιο αποδοτικά από τις δύο προηγούμενες. Για το λόγο αυτό τα 2/3 των ερωτηθέντων σε αντιπροσωπευτικό δείγμα του ρωσικού πληθυσμού δηλώνουν ότι επιθυμούν να είναι ο Πούτιν υποψήφιος για τέταρτη φορά (!) και στις επόμενες προεδρικές εκλογές του 2018.
Διάθεση στροφής και υποστήριξη του Β.Πούτιν εμφανίζεται και σε ισχυρούς επιχειρηματικούς κύκλους του εξωτερικού, που αντιλαμβάνονται ότι η πολιτική της ΕΕ και των ΗΠΑ έχει λοξοδρομήσει σε επικίνδυνες ατραπούς.

Ξεπερνούν την αρχική "ψυχρολουσία" οι δείκτες

 Dow16.856,0037,87 0,23%  



  Nasdaq4.350,36-18,32 -0,42%  

Η Wall Street σήμερα,
(Το τελευταίο επίπεδο κλεισίματος του Nasdaq)
Ήπια άνοδο καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να αφομοιώνουν τα απογοητευτικά στοιχεία για την απόδοση της αμερικανικής οικονομίας, αλλά και για τις παραγγελίες διαρκών αγαθών.

Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε πως η συρρίκνωση του ΑΕΠ ήταν μεγαλύτερη των αρχικών εκτιμήσεων. Συγκεκριμένα, μειώθηκε κατά 2,9% τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη συρρίκνωση από το πρώτο τρίμηνο του 2009, οπότε είχε υποχωρήσει 5,9%. Αξίζει να σημειωθεί οτι στις προηγούμενες εκτιμήσεις του το υπουργείο έκανε λόγο για συρρίκνωση της αμερικανικής οικονομίας κατά 1%.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 61,26 μονάδες (0,36%) και βρίσκεται στις 16.879,39 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 10,36 μονάδων (0,24%) φτάνοντας τις 4.360,72 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει άνοδο 6,30 μονάδων (0,32%) και βρίσκεται στις 1.956,28 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 13 κινούνται με θετικό πρόσημο και 16 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη καταγράφει η Merck καθώς διαπραγματεύεται στα 59,09 δολάρια με άνοδο 1,17 δολαρίων ή σε ποσοστό 2,02%. Ακολουθούν η Walt Disney με κέρδη 1,10% στα 83,59 και η Visa Inc στα 209,87 δολάρια με άνοδο 1,00%.

Δεύτερη σερί πτώση στο ΧΑΚ


Λευκωσία: Ζημιές της τάξης του 1,46% παρουσίασε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο, κλείνοντας στις 115,81 μονάδες, στη δεύτερη συνεχόμενη πτωτική συνεδρία της εβδομάδας.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 υποχώρησε στις 56,15 μονάδες, παρουσιάζοντας μικρότερη πτώση, σε ποσοστό 0,97%. Η αξία των συναλλαγών περιορίστηκε στις €67.593.

Αν και η συνεδρία ξεκίνησε σε θετικό κλίμα, με τον Δείκτη να ξεπερνά τις 118 μονάδες στο ψηλό της ημέρας, το Χρηματιστήριο υποχώρησε οριακά πάνω από το χθεσινό κλείσιμο, όπου και διατηρήθηκε για το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίας.

ΟΠΑΠ και Τιτάνας απέτρεψαν τα χειρότερα για το Γενικό Δείκτη

Της Έφης Γκικοπούλου 
Από το capital.gr

Συνεχίστηκαν για τρίτη ημέρα οι διορθωτικές κινήσεις στην ελληνική αγορά με τους επενδυτές να επιδίδονται σε πωλήσεις κυρίως τραπεζικών μετοχών, οδηγώντας τον τραπεζικό δείκτη σε απώλειες της τάξης του 3,3% και το Γενικό Δείκτη 1,7% χαμηλότερα.

Η αποκόμιση κερδών στις διεθνείς αγορές από τα πρόσφατα υψηλά με αφορμή την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή αποτέλεσε αφορμή για αποκόμιση κερδών και δεν βοήθησε -τουλάχιστον ψυχολογικά- και το Χρηματιστήριο Αθηνών να... σηκώσει κεφάλι.

Ιστορική πρόκριση μετά από ματς-«θρίλερ»!-Στους «16» του Μουντιάλ η Ελλάδα με το 2-1 επί της Ακτής Ελεφαντοστού(Βίντεο)

«Έσπασαν καρδιές» στην Ελλάδα και όπου υπάρχουν Έλληνες σε όλο τον κόσμο - Ο Σαμαράς με πέναλτι στο 93' έκανε το 2-1 και έστειλε την Εθνική στους «16» - Δίκαιη πρόκριση για τους παίκτες του Σάντος, που είχαν τρία δοκάρια - Το πρώτο γκολ για την Ελλάδα ο Σάμαρης στο 42' - Είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 74' ο Μπονί - Την Κυριακή στις 23:00 με Κόστα Ρίκα για την πρόκριση στους «8».
Στους «16» του κόσμου βρίσκεται από σήμερα η Εθνική Ελλάδας μετά την επική νίκη με 2-1 στις καθυστερήσεις επί της Ακτής Ελεφαντοστού.

Επόμενος αντίπαλος για την Εθνική η έκπληξη του τετάρτου ομίλου Κόστα Ρίκα.