Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΜΥΘΟΙ… Ο Μέγας Αλέξανδρος και η αδελφή του η Γοργόνα

Στους περαζόμενους καιρούς, που οι Έλληνες ορίζαν, όταν ο βασιλιάς Aλέξανδρος, εκυρίευσε τον κόσμο, εκάλεσε τους δημογέρωντες κι ερώτησε :
– Πώς να ζήσω πολλά χρόνια, να είμαι πάντα νέος ; Έχω τόσα πολλά ακόμα να κάμνω σ΄αυτόν τον Πάνω Κόσμο !
– Υπάρχει o τρόπος, αλλά είναι δυσκολότατος, του λέγουν αυτοί.
– Και ποιός είναι αυτός ο τρόπος ; Θέλω να τον ξεύρω.
– Είναι να πάγεις, να φέρεις και να πιείς το Αθάνατο Νερό.
– Kαι πού εμπορώ να βρω αυτό το Αθάνατο Νερό, να τo πιώ ;
– Στην Άκρη του Κόσμου, πέρα απ΄τα Δυό Βουνά, που διαρκώς ανοιγοκλείνουν, τόσο γλήγορα πού ο ταχύτερος σταυραετός δεν προφθαίνει να περάσει. Πολλά από τα καλύτερα βασιλόπαιδα προσεπάθησαν να περάσουν να φθάσουν στ΄Αθάνατο αυτό Νερό. Κανένα δεν το κατάφερε. Τα έφαγαν τα Δυό Βουνά. Την ζωή τους, που την ήθελαν αιωνία, την έχασαν γιά πάντα. Αλλά, και να καταφέρεις και περάσεις, πολυχρονεμένε μας βασιλιά, αυτά τα τρομερά τα Δυό Βουνά, και άλλος κίνδυνος σε περιμένει. Μπρός σου, θα΄βρείς τον Μεγάλο Δράκο, φύλακας της πηγής με το Αθάνατο Νερό.

Η αξία της Καβάλας

Του Ν. Λυγερού

Η αξία της Καβάλας είναι πολύπλευρη για τον Ελληνισμό, διότι συνδυάζει πολλές ιδιότητες που αποτελούν ένα στρατηγικό μείγμα στον τομέα των υδρογονανθράκων και γενικότερα της ενέργειας. Το λιμάνι της Καβάλας είναι εν δυνάμει από τα πιο αποτελεσματικά της Ελλάδας και θα αναδειχθεί στο σύντομο μέλλον λόγω των προγραμμάτων που αφορούν τους υδρογονάνθρακες. Αφού θα υπάρχει πλωτός σταθμός αεριοποίησης φυσικού αερίου, νέοι χώροι αποθήκευσης φυσικού αερίου, ενίσχυση της δραστηριότητας στον Πρίνο, νέο γεωτρύπανο και όλα αυτά σε συνδυασμό με την παιδεία και την επιστήμη,

Είμαστε το παρελθόν και το μέλλον

Του Ν. Λυγερού

Είμαστε το παρελθόν και το μέλλον ως συνέχεια Ελληνισμού. Κι είμαστε οι προηγούμενοι και οι επόμενοι ως συνεχές του Χρόνου. Γι’ αυτόν το λόγο θα αντισταθούμε στους περαστικούς που αφήνουν μόνο καταστροφές σαν τους βάρβαρους, γιατί δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν. Ο Ελληνισμός ως δώρο του Χρόνου στην Ανθρωπότητα δεν ανέχεται την απραξία και τον μηδενισμό που υποστηρίζεται με λόγια κενά, γιατί κάθε φορά που επιβλήθηκαν, είχαμε μια βαρβαροκρατία ενάντια στον πολιτισμό μας. Από την Αρχαιότητα αντιστεκόμαστε σε ισχυρούς που προσπάθησαν να μας κατακτήσουν, αλλά πάντα σώσαμε τη δημοκρατία.

Όταν πετάμε τον σταυρό στη θάλασσα

Του Ν. Λυγερού
Όταν πετάμε τον σταυρό στη θάλασσα είναι για να τον πάρουμε πίσω και δεν το κάνουμε μόνο λόγω παράδοσης, αλλά λόγω πίστης. Απλώς η παράδοσή μας ακολουθεί την πίστη μας και τα νοητικά της σχήματα. Με άλλα λόγια δεν είμαστε εδώ για να φαινόμαστε, αλλά επειδή υπηρετούμε έναν σκοπό και αυτός είναι πάρα πολύ απλός, ακολουθούμε τη διδασκαλία του Χριστού. Κι αν υπάρχουν μερικοί που τα αμφισβητούν, δεν μας απασχολεί γιατί σημασία έχει μόνο το έργο που παράγουμε ως πιστοί μαθητές. Αλλά όπως αντισταθήκαμε όταν μας καταδίωκαν όλοι αυτοί που ήταν εναντίον του Χριστιανισμού, θα αντισταθούμε και τώρα σε όσους σπάζουν τις εικόνες, βγάζουν τους σταυρούς, τις καμπάνες, καταστρέφουν τα ιερά, βρίζουν την Εκκλησία μας.

Οι τουρκικές προκλήσεις δυσχεραίνουν τις προσπάθειες άρσης του αδιεξόδου


Λευκωσία: Η νέα ενέργεια της Τουρκίας να εκδώσει οδηγία NAVTEX μέχρι τις 6 Απριλίου δυσχεραίνει τις προσπάθειες εξεύρεσης τρόπου υπέρβασης του αδιεξόδου στο Κυπριακό, εκτιμά πηγή προσκείμενη στην Κυβέρνηση.

Η ίδια πηγή ανέφερε στο ΚΥΠΕ, υπό το φως και της καθόδου του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο στις 13 και 14 Ιανουαρίου, ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά συνεχίζει μεν την προσπάθεια εξεύρεσης τρόπου υπέρβασης της κρίσης, αλλά οι συνθήκες θεωρούνται δύσκολες μετά και τη νέα πολιτική ενέργεια της Τουρκίας.

Η άγνωστη λίμνη «έκπληξη» σε απόσταση μισής ώρας από την Ομόνοια -Δημιουργήθηκε κατά... λάθος και θυμίζει Αλπεις


Η άγνωστη λίμνη «έκπληξη» σε απόσταση μισής ώρας από την Ομόνοια -Δημιουργήθηκε κατά... λάθος και θυμίζει Αλπεις [εικόνες]Μισή ώρα από την Ομόνοια, σε απόσταση 30 χλμ., στην ανατολική πλευρά της Πάρνηθας και σε υψόμετρο 600 μέτρων, το τοπίο δεν θυμίζει σε τίποτα το κέντρο της Αθήνας. Αντίθετα, έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με αυτό. Εικόνες που θυμίζουν κάτι από Αλπεις, εικόνες παραμυθένιες. Μια λίμνη που δημιουργήθηκε... κατά λάθος, ανάμεσα στο πυκνό πευκοδάσος, τις βελανιδιές και τα πλατάνια, άγνωστη στους περισσότερους, περιμένει όλους να την εξερευνήσουν.

Η ΔΕΗ παραδέχεται ότι η 75χρονη στην Μυτιλήνη δεν είχε ρεύμα από τον Αύγουστο!

Απαντήσεις στα όσα κυκλοφόρησαν για τους θανάτους των δύο ηλικιωμένων γυναικών, ηλικίας 95 και 75 ετών, στη Μυτιλήνη δίνει η ΔΕΗ με ανακοίνωσή της.
 
Για την πρώτη γυναίκα, την 95χρονη Ε. Σοφού από τα Βασιλικά υποστηρίζει ότι ουδέποτε έγινε διακοπή της παροχής λόγω χρέους καθώς δεν είχε οφειλές.
 

Marine Le Pen: "Μόλις γίνω πρόεδρος της Γαλλίας θα επαναφέρω τη θανατική ποινή" (Βίντεο)

ΟΙ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ

Ανακοίνωση έβγαλε πριν από λίγο η πρόεδρος του γαλλικού Λαϊκού Μετώπου Ζ.Μαρίν Λεπέν η οποία δήλωσε ότι θα επαναφέρει την θανατική ποινή το 2017 μόλις κερδίσει τις προεδρικές εκλογές.
"Πιστεύω ότι η θανατική ποινή πρέπει να υπάρχει στο νομικό μας οπλοστάσιο" είπε η Λε Πεν στο τηλεοπτικό κανάλι France 2.

CHARLIE HEBDO: ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΕΤΑΙ Η ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ(ΒΙΝΤΕΟ)

Charlie Hebdo: Βόρεια και ανατολικά επικεντρώνεται η έρευνα της αντιτρομοκρατικής
Σε ύψιστο συναγερμό η Πόλη του Φωτός, μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, όπου 12 άνθρωποι έπεσαν νεκροί. Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο δραστών.
Σε εξέλιξη η τεράστια επιχείρηση της γαλλικής αντιτρομοκρατικής. Άνδρες χτενίζουν μία μεγάλη δασική περιοχή, βορειοανατολικά του Παρισιού, για τον εντοπισμό των δύο υπόπτων για το μακελειό στο Charlie Hebdo.
Δύο άνδρες, σύμφωνα με τις περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων, είναι οι δύο αδερφοί, Σαϊντ και Σερίφ Κουασί, που πραγματοποίησαν το πρωί ληστεία σε πρατήριο καυσίμων κοντά στο Villers-Cotterets, της περιοχής Aisne, 70 χιλιόμετρα έξω από το Παρίσι.