Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Η Μικρά Ασία των Ελλήνων: Ταξίδι στον χρόνο(Bίντεο)


Συνεχίζοντας την περιήγησή μας στην περιοχή της Μ. Ασίας, επανερχόμαστε με ακόμη ένα άρθρο, το οποίο ελπίζουμε να σας φέρει πιο κοντά με την ιστορία και την παράδοση των εκεί Ελλήνων.
Μερικές ακόμη από τις γνωστότερες αλλά και σημαντικότερες Ελληνικές πόλεις της Μ. Ασίας, οι οποίες σημάδεψαν τον Ελληνισμό και την πορεία του είναι οι ακόλουθες:
Αλικαρνασσός: (σημ. Μπουντρούμ) Ήταν η κυριότερη πόλη της δωρικής εξάπολης. (Εκτός από Ίωνες είχαν ζήσει και πολύ Δωριείς στην εν λόγω περιοχή). Στην ακρόπολη Σαλμακίδα υπάρχει μέχρι σήμερα η αρχαία κρήνη, της οποίας το νερό, σύμφωνα με την παράδοση, προκαλούσε λήθη.

Το 2.350 π.χ. είχαμε βιομηχανίες!!!

ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ! Στο χωριό Πύργος στην νότια Κύπρο το 2350 πχ έως το 1850 πχ . ο πληθυσμός του ελλαδικού χώρου διέθετε ένα πολύ σημαντικό βιομηχανικό κτίριο περίπου 4000 μ², για την επεξεργασία όχι μόνο του χαλκού, αλλά και του ελαιολάδου, αρωμάτων, φαρμάκων, κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, χρωμάτων και κρασιού. 

Εκεί βρέθηκε το αρχαιότερο μετάξι στον κόσμο, παλαιότερο και από την Κίνα αλλά και το πρώτο εργαστήριο αρωματοποιίας στον κόσμο. Εργαστήριο φαρμακευτικής παρασκευής και επίσης εντοπίστηκαν στοιχεία που συνδέουν την επεξεργασία των μετάλλων με ελαιόλαδο (καύση ελαίου για υψηλή θερμοκρασία) μοναδικό και αυτό στον κόσμο. 1500 χρόνια δε, πριν από τους Φοίνικες, έβαφαν με πορφύρα...

Ελληνισμός και ακάθεκτος χρόνος

Του Ν. Λυγερού
Μέσω της θαλασσοστρατηγικής είναι πιο προσβάσιμες οι έννοιες του Ελληνισμού και του ακάθεκτου χρόνου, διότι με αυτή το έργο όχι μόνο υπάρχει αλλά φαίνεται και στους περισσότερους. Όλοι πιστεύουν ότι ο Ελληνισμός είναι αυτονόητος αλλά δεν σκέφτονται την εποχή που δεν υπήρχε. Όλοι νομίζουν ότι έχουν καταλάβει τον Χρόνο αλλά επί της ουσίας μιλούν μόνο και μόνο για τον καιρό. Όλοι κοιτάζουν τη θάλασσα αλλά δεν βλέπουν τη στρατηγική της. Το θαλάσσιο στοιχείο δεν επιτρέπει την επιβίωση της τακτικής που είναι δυνατή σ' ένα νησί.

Η ανάκαμψη ως καινοτομία

Του Ν. Λυγερού
Σε έναν κόσμο όπου όλοι μιλούν για την ανάπτυξη, δίχως να δείχνουν την παραμικρή υλοποίηση, η ανάκαμψη παρουσιάζεται ως μία καινοτομία. Και είναι όντως αυτό για την πατρίδα μας, αφού είναι ελάχιστοι αυτοί που πιστεύουν ότι αξίζει. Εργαλεία χειροπιαστά, όπως είναι η ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη κι ο ελληνικός ζεόλιθος ακόμα δεν έχουν πείσει την κοινωνία μας ότι αποτελούν μία στρατηγική ανάκαμψης για την Ελλάδα. Υπάρχει βέβαια η νοητική αδράνεια που είναι πάντα ένα εμπόδιο, αλλά σίγουρα η παραπληροφόρηση για τα στρατηγικά μας αποθέματα δεν βοηθάει, αφού σπάνιοι είναι αυτοί που ξέρουν τα δεδομένα. Σημασία έχει ότι τώρα με τις πρόσφατες έρευνες γνωρίζουμε όλοι ότι τα κοιτάσματά μας είναι όντως μεγάλα.

'ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ' έγγραφο του υπουργείου υγείας προειδοποιεί για τα αιωρούμενα σωματίδια και τον κίνδυνο που προκαλούν στην δημόσια υγεία!

Επίσημο έγγραφο προειδοποιεί για τα αιωρούμενα σωματίδια (αεροψεκασμούς) και τον κίνδυνο που προκαλούν στην δημόσια υγεία.

” … Το Υπουργείο Παιδείας, παρακαλείται να ενημερώσει άμεσα τους εποπτευόμενους φορείς του προκειμένου να εξασφαλιστεί η τήρηση των συστάσεων και των μέτρων, ειδικότερα στην
περίπτωση της άθλησης των παιδιών σε εξωτερικούς χώρους … ”
Διαβάστε το παρακάτω “εξαιρετικά επείγον” έγγραφο του υπουργείου υγείας εδώ

Από το παραπάνω “εξαιρετικά επείγον” έγγραφο προκύπτουν τεράστια και αναπάντητα ερωτήματα.

Γιατί δεν θέλουν τους Μουσουλμάνους οι Ιάπωνες;

DuskTokyoJapanΚάτι που δεν ξέραμε για την Ιαπωνία…
Έχετε διαβάσει ποτέ σ’ εφημερίδα ότι πολιτικός ηγέτης ή ένας πρωθυπουργός από ισλαμικό κράτος να έχει επισκεφθεί την Ιαπωνία;
Έχετε διαβάσει ποτέ ότι ο πρωθυπουργός π.χ. του Ιράν, βασιλιάς ή πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας έχει επισκεφτεί την Ιαπωνία;
Η Ιαπωνία έχει θέσει αυστηρούς περιορισμούς σχετικά με το Ισλάμ και όλους τους μουσουλμάνους και αυτοί δεν τολμούν να πλησιάσουν.
Οι λόγοι που δεν πάνε είναι οι εξής:

Eπιβεβαιώνεται το πετρέλαιο στο Ιόνιο. (όταν το έλεγε ο Σοφιανόπουλος ήταν γραφικός...)Βίντεο

[Επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις των ειδικών ότι οι πιθανότητες να βρεθεί πετρέλαιο στο Ιόνιο είναι μεγάλες, όπως ακριβώς συνέβη σε περιοχές της Αλβανίας και της Νότιας Ιταλίας, που διαθέτουν γεωλογικές δομές «καρμπόν» των ελληνικών και όπου έχουν ήδη βρεθεί υδρογονάνθρακες.
Το επεσήμανε ο ίδιος ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, που με αφορμή την ολοκλήρωση της επεξεργασίας των σεισμικών δεδομένων που συνέλεξε πέρυσι η νορβηγική PGS στις ελληνικές θάλασσες, σε Ιόνιο και νότια της Κρήτης,

100 ευρώ πρόστιμο σε όποιον αστυνομικό φοράει το εθνόσημο! Τι λένε οι ίδιοι οι αστυνομικοί

Η Διαταγή περιλαμβάνει και την ΑΠΕΙΛΗ, ότι θα γίνει ΕΛΕΓΧΟΣ απο τους Διοικητές των Τμημάτων και στούς "παραβάτες" θα επιβληθεί...
ΠΟΙΝΗ 100ΕΥΡΩ!

Με ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΣΗΜΑ, το Υπουργείο Προστασίας του πολίτη, -ΠΡΟ ΠΟ- (βλ.Χρυσοχοϊδης) ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ να αφαιρεθούν ΑΜΕΣΑ απο τις στολές των Αστυνομικών οι Ελληνικές σημαίες.

Η Διαταγή περιλαμβάνει και την ΑΠΕΙΛΗ, ότι ΑΥΡΙΟ Παρασκευή (ΧΘΕΣ ΔΗΛΑΔΗ) θα γίνει ΕΛΕΓΧΟΣ απο τους Διοικητές των Τμημάτων και στούς «παραβάτες» θα επιβληθεί ΠΟΙΝΗ 100ΕΥΡΩ.

Λιμάνι ήρθε στο φως στις Πυραμίδες της Γκίζας

Τα υπολείμματα ενός πολυσύχναστου λιμανιού και τα κτιριακά κατάλοιπα εγκαταστάσεων για ναυτικούς ή στρατιωτικές δυνάμεις ανακαλύφθηκαν κοντά στις Πυραμίδες της Γκίζας. Βρίσκονταν σε χρήση ενώ οι πυραμίδες χτίζονταν περίπου πριν από 4.500 χρόνια.

Οι αρχαιολόγοι πραγματοποίησαν ανασκαφές σε αρχαία πόλη κοντά στις Πυραμίδες της Γκίζας, που χρονολογείται κυρίως στην περίοδο της βασιλείας του Φαραώ Menkaure, ο τελευταίος από τους Φαραώ που έχτισε την τελευταία πυραμίδα στην περιοχή. Επίσης, κοντά στις πυραμίδες έφεραν στο φως μια άλλη πόλη, που βρίσκεται κοντά σε μνημείο αφιερωμένο στη βασίλισσα Khentkawes, ενδεχομένως, κόρη του Menkaure. Πρόσφατα ανακαλύφθηκε και μια φυσική λεκάνη που μπορεί να αποτελεί μέρος του λιμανιού της πόλης Khentkawes.

Bloomberg: Καμμία χώρα δεν ληστεύθηκε όπως η Ελλάδα!(Βίντεο)

ΟΜΟΛΟΓΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥΗ ληστεία συνεχίστηκε και μετά τα CDS! Δείτε τι απέκρυψε ο Στουρνάρας στην βουλή των Ελλήνων!


Εκτός εάν γνωρίζετε εσείς κάποια αντίστοιχη “επένδυση” που να αποδίδει 500% κέρδος σε λίγους μήνες με κρατική εγγύηση! Ακόμα και στον πιο ακραίο καπιταλισμό.

Αυτό ακριβώς που αναλύαμε από την πρώτη στιγμή:

ΣΕΙΣΜΟΣ...!!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ DNA ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΟΛΙΘΙΚΗ ΑΚΟΜΗ ΕΠΟΧΗ... ΜΠΟΛΙΑΣΜΕΝΗ ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ DNA... ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΓΓΟΛΟΤΟΥΡΚΟΥΣ...!!!

ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ "ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ" ΚΑΙ "ΦΑΣΙΣΤΕΣ"... ΤΑΛΕΕΙ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΕ ΣΥΝΑΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΓΕΝΕΤΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ... ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ:

Πέρασαν 46.000- 59.000 χρόνια από τότε που ο σύγχρονος άνθρωπος εμφανίστηκε στον ελλαδικό χώρο, ωστόσο, χάρη στις αναλύσεις του DNA, έχουμε ακόμη πολλά να μάθουμε για την ταυτότητα των Ελλήνων.

Ξύπνησε και το ρήγμα της Αταλάντης

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 8 χλμ. από την Λαμία και με εστιακό βάθος μόλις 5 χλμ - Ακολούθησαν σε λιγότερο από μια ώρα πέντε μετασεισμοί μικρού μεγέθους.
Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε πριν από λίγη ώρα την περιοχή της Αταλάντης. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο η σεισμική δόνηση ήταν 4,5 Ρίχτερ, ενώ το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο αναφέρει ότι ήταν 4,7 Ρίχτερ.

Ο σεισμός ταρακούνησε την περιοχή, ενώ έγινε αισθητός ακόμη και στην Αθήνα. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν ζημιές ή τραυματισμοί.

Ραγδαία επιδείνωση καιρού

Τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα το Σαββατοκύριακο - Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία - Θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη - Χιόνια σε όλες τις ορεινές και τις ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.
Ο Φεβρουάριος έφτασε και φέρνει μαζί του χιόνια και καταιγίδες, καθώς ο καιρός θα παρουσιάσει ραγδαία επιδείνωση σύμφωνα και με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ.  Το νέο κύμα κακοκαιρίας θα διαρκέσει έως την ερχόμενη Τετάρτη. Μεγαλύτερη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 2 Φεβρουαρίου και από τα νοτιοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τις χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και τους θυελλώδεις άνεμους στο Αιγαίο.

Άγρια κόντρα Γεωργιάδη - Σκυλακάκη(Βίντεο)

Μεγάλη κόντρα ξέσπασε στην τηλεοπτική εκπομπή του Mega μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και του Θεόδωρου Σκυλακάκη, με αφορμή τους διορισμούς των διοικήσεων στα νοσοκομεία.

«Να κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέφτη» είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Ντροπή του, τον ευεργέτησε η Νέα Δημοκρατία και κάνει και κριτική.

Μιλάνε όλοι, μιλάει και ο Σκυλακάκης».

Κόβουν συντάξεις στον ΟΑΕΕ

Περικοπές συντάξεων και φόρους μελετά η κυβέρνηση να εφαρμόσει στον ΟΑΕΕ για να αντιμετωπίσει το άλειμμα άνω των 500.000.000 ευρώ που πρόκειται να δημιουργηθεί το 2014.

Η κατάσταση είναι άκρως πιεστική και η διαχείριση της γίνεται συγκαλυμμένα υπό το βάρος των επικείμενων εκλογών. Για το 2014 οι εκτιμήσεις λένε ότι τα έσοδα του Ταμείου δεν θα ξεπεράσουν τα 3,8 δις ευρώ ενώ οι δαπάνες εκτιμάται ότι θα φτάσουν και θα ξεπεράσουν τα 4,3 δις ευρώ.