Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Ευαγόρας Παλληκαρίδης:“Είναι καλό πράγμα να πεθαίνει κανείς για την Ελλάδα. Ώρα 7:30. Η πιο όμορφη μέρα της ζωής μου. Η πιο όμορφη ώρα. Μη ρωτάτε γιατί.”

“Είναι καλό πράγμα να πεθαίνει κανείς για την Ελλάδα. Ώρα 7:30. Η πιο όμορφη μέρα της ζωής μου. Η πιο όμορφη ώρα. Μη ρωτάτε γιατί.    

Ευαγόρας Παλληκαρίδης, του Μιλτιάδη. Ο ήρωας, ποιητής, της ένωσης. Ένας 19χρόνος, νέος, τόσο ίδιος, αλλά και τόσο ξεχωριστός από τους άλλους. Τέταρτο παιδί στη σειρά της Οικογένειας Μιλτιάδη και Αφροδίτης Παλληκαρίδη, είχε άλλα τέσσερα αδέλφια. Γεννημένος στις 27 Φεβρουαρίου 1938 στο χωριό Τσάδα της Πάφου.
Φοίτησε στο δημοτικό σχολείο της Τσάδας, τελειώνοντας και τις 6 χρονιές με άριστα. Μπαίνοντας στη Νεοφύτειο Αστική Σχολή Κτήματος πολλά αρχίζουν να απασχολούν τον έφηβο Ευαγόρα. Η Κύπρος βρίσκεται σε αναβρασμό, αρχίζουν οι προετοιμασίες του ξεσηκωμού, εξελίσσεται σ' ένα λαμπρό πολυαθλητή και αναπτύσσει την ποιητική του δημιουργία και ξυπνούν μέσα του τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα τα οποία πάντα συνδυάζει με τον πόθο για την ΕΝΩΣΗ και την αγάπη για την Ελλάδα. Χαρακτηριστικό της αγάπης του αυτής, οι μετέπειτα μελοποιημένοι από το Μάριο Τόκα στίχοι του, "...Την Ελλάδα αγαπώ, αλλά και σένα..."

Διαψεύδει η σκοπιανή κυβέρνηση τις "προτάσεις Ζάεφ" για την ονομασία

Διαψεύδει η σκοπιανή κυβέρνηση τις "προτάσεις Ζάεφ" για την ονομασία.

Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ διαψεύδει πως ο Ζόραν Ζάεφ, στην συνέντευξή του στο Reuters, ανέφερε πως η χώρα του έχει προτείνει τέσσερις επιλογές για τη διευθέτηση της διαφοράς με την Ελλάδα σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της.

Στην ανακοίνωσή σημειώνεται πως η κοινή γνώμη στη χώρα και διεθνώς γνωρίζει ότι πρόκειται για προτάσεις του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς.

Προκλήσεις και με τέσσερα F16 από Τουρκία

Πέτρος Θεοχαρίδης 
Από το philenews
 
Εντείνοντας τις προκλήσεις και επεκτείνοντας τις και από αέρος, η Τουρκία έστειλε σήμερα λίγο μετά το μεσημέρι διαδοχικά δύο ζεύγη μαχητικών αεροπλάνων F16 να κάνουν για περισσότερο από μία ώρα, γύρο του νησιού, με σοβαρές παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας.

Τα τέσσερα μαχητικά μπήκαν στον εναέριο χώρο της Κύπρου από την περιοχή της Καρπασίας, και με προκλητικές πτήσεις πέρασαν στα νότια παράλια του νησιού φτάνοντας στα ανοικτά σε απόσταση μέχρι και 100 χιλιόμετρα περίπου στην θάλασσα. πετώντας σε ύψος περίπου 6.000 έως 7.000 μέτρων.

Οι Τούρκοι πανηγυρίζουν: Γερμανικό πλοίο μας ζήτησε άδεια για έρευνες ανάμεσα σε Κύπρο και Κρήτη - Δημοσίευμα της Milliyet

Tο δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει πως η Τουρκία τη Δευτέρα εξέδωσε νέα Navtex μεταξύ Κρήτης και Κύπρου σε περιοχή 580 χιλιομέτρων, για να δώσει έτσι άδεια στο γερμανικό σκάφος να διεξάγει έρευνες
Άδεια από την Τουρκία ζήτησε γερμανικό ερευνητικό σκάφος για να διεξάγει επιστημονικές έρευνες στην περιοχή μεταξύ Κρήτης και Κύπρου, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Milliyet, η οποία γράφει ότι χθες Δευτέρα (26 Φεβρουαρίου)  η Τουρκία εξέδωσε νέα Navtex μεταξύ Κρήτης και Κύπρου σε μια περιοχή 580 χιλιομέτρων προκειμένου να δώσει άδεια στο γερμανικό ερευνητικό σκάφος.

Φρίκη: Τέρατα φίμωσαν και έπνιξαν με τον ομφάλιο λώρο το βρέφος που βρέθηκε σε κάδο στην Πετρούπολη - Δεν χωράει ο ανθρώπινος νους το μαρτύριο που υπέστη λίγο μετά τη γέννησή του

Το μωράκι γεννήθηκε ζωντανό - Τι έδειξε η νεκροψία-νεκροτομή για το βρέφος που βρήκε ρακοσυλλέκτης μέσα σε κάδο στην οδό Ρωμυλίας -Τι λέει στο protothema η ιατροδικαστής Σουλτάνα Μαριανού
Σοκάρει η έκθεση της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών για το βρέφος που βρέθηκε χθες σε κάδο απορριμάτων στην Πετρούπολη. Η νεκροψία - νεκροτομή που ολοκληρώθηκε πριν από περίπου μία ώρα, έδειξε εγκληματική ενέργεια και ο δράστης ή οι δράστες έπνιξαν με τον ομφάλιο λώρο και ένα κομμάτι σχοινί το αγοράκι  φιμώνοντας το με ένα κομμάτι χαρτί, λίγη ώρα μετά τη γέννηση του το βράδυ της Κυριακής.